Skocz do zawartości
IGNORED

Unison Research Simply 845

chilon

Rekomendowane odpowiedzi

Nikt sie nie kwapi jakies informacje podac, to jest chyba 833 w SE, tak czy siak , jak pisalem ja mysle o czyms innym, bedzie to pewnie pierwszy taki wzmacniacz w Polsce i bedzie to wzmacniacz dużej mocy.

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

u ruskich napięcie rosnie jak w starym kryminale :)

pisałes cos o swoim pomysle electro ? chyba przegapiłem

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

u ruskich napięcie rosnie jak w starym kryminale :)

pisałes cos o swoim pomysle electro ? chyba przegapiłem

Tak, to nie jest niestety moj pomysl:) taki madry to ja nie jestem:)

Nikt sie nie kwapi jakies informacje podac, to jest chyba 833 w SE, tak czy siak , jak pisalem ja mysle o czyms innym, bedzie to pewnie pierwszy taki wzmacniacz w Polsce i bedzie to wzmacniacz dużej mocy.

Mógłbym nawet wkleić jego foty,ale sie boję komentarzy Pana Rafaella............co we wszystko sie wpierdziela))

Właśnie w nim zasilanie jest kluczową sprawą-tutaj zostało to rozwiązane bardzo mądrze.......przy właczaniu nie ma przeskoku iskry w postaci

łuku elektrycznego,bo jest..........................kto zgadnie?

Wrzucić te foty czy nie?

Rzeczony wzmacniacz mógłby zagrać juz na AS.........tylko nie ma dla niego pomieszczenia i kolumn jak nalezy,i Elberoth mnie jeszcze nie lubi))

Będę więc zmuszony poczekać do przyszłego roku z prezentacja na AS

Wykonał go najlepszy fachowiec w Europie od techniki lampowej............tak,tak-drogi kolego Cir jest to konstrukcja wiecej niż wybitna))

Wiecie o kim mówię czy nie?

Jeden monoblok wazy 55 kilo,żelazo amerykańskie M4 czyli 0,27mm znaczy się najlepsze.

Wszystkie te słynne i legedarne konstrukcje to wciąga nosem......jak to sie mówi.

U Szymona by to zagrało przypuszczam,że wspaniale......bo 110 wat w czystej klasie A.......mówi samo za siebie i napedzi wszystko............nawet

WESTSLAKE te najwyższe

Na lampie 833 swego czasu były konstrukcje z firmy Abraxas, no i Wavac to robi. Lampę da się "ciągnać" od 600 V do 3500 V (tutaj można uzyskać prawie 100 watów). Zasilanie w okolicach 3000 V nie jest łatwą sprawą i na pewno do oszczędnych nie należy (już z gm-70 jest jazda aby wyjść poza 1000V - kto próbował ten potwierdzi).

Lampy świecą jak cholera i nie dają intymnego światła, raczej walą po oczach jak niezłe żarówy (to dla tych co lubią urok i piękno lampowego grania).

Jeden komplet monobloków z tego co wiem jest na śląsku (pewnie są i inne - ale o nich nic nie wiem:) .

Słucham tylko muzyki.

stary audiofilu tydzien temu było 50 W , dzisiaj juz 110W

napisz lepiej na jakim napieciu to chodzi :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

......bo 110 wat w czystej klasie A.......mówi samo za siebie i napedzi wszystko............nawet

WESTSLAKE te najwyższe

sorry westlake już sprzedałem i wiem że ten wzmacniacz by się niestety obsr...., ale chętnie zobaczę to cudo jak ciągnie Megatrony tylko 16 głośników basowych w 1 kolumnie więc chyba da rade odłączę suby 22cale chyba że mają zostać tylko mi nie spal kolumn hahaha ,

Nie słuchałeś to nie wiesz.............lepiej zaceruj sobie te glośniki cholywót w swoich Altekach..........mój przyjacielu...hahaha

Z 833A da się ponoć wycisnąć nawet 150W a to już rekordy SE. Mam nadzieję, że niedługo sprawdzimy je w moim systemie. Kolega powyżej to ma chyba kompleks albo rozbieżność interesów. Jak na 50 postów przez 7 lat to raczej się nie popisał merytoryką :)

Ile oni wykrzesali mocy z tych 813 w PP?

Ale panowie, nie można normalnie podyskutowac? odpisac jaka firma, czy ma strone internetowa, na jakich lampach? czy to jakas tajemnica?

Kolega powyżej to ma chyba kompleks albo rozbieżność interesów. Jak na 50 postów przez 7 lat to raczej się nie popisał merytoryką :)

ja mam kompleks ?

a co kolega psychoanalityk ze stażem 400 postów typu wujek dobra rada,ja piszę kiedy chcę a nie wale posty z automatu {najwięcej postów=mega audiofil} nie bawi mnie to

chilon >>

rzeczony air Tight na lampie 211 - kosztuje już 13000 dolarów (więc trochę więcej niż na 300B)

Audio note Ongaku - jeszcze więcej

Unison Research Absolute 845 SE - to już 160 000 zł (lub tańszy S8 - uzywany 28 000 zł)

I tak możemy bez końca (każdy z nas może podać przykład ekstremalnie drogich konstrukcji na wybranej lampie) - pisze tylko, że łatwiej mieć coś dobrego na 300B (takich konstrukcji jest po prostu więcej), niż na 845, 211,Gm-70 (koszty podzespołów są zdecydowanie droższe - więc i cena końcowa musi być większa).

Szczerze mówięc myślałem o zdecydowanie tańszych zabawkach. UR Simply 845 czy S8 bywają do wzięcia za ok 2,5 -3 tys. euro. Rzadko, ale się pojawiają. Air Tight ATM 300 bywa za 4,5 - 5 tys. (używki oczywiście). Stąd zaryzykowałem tezę, że może z tą łatwością aplikacji 300B nie tak do końca.

Podstawowy kłopot jednak jest taki, że trudno wcześniej posłuchać.

Czy są jacyś godni polecenia krajowi producenci, którzy dbają zarówno o dźwięk, jak i o design i staranność wykonania?

Ja znam tylko dwóch godnych polecenia w 100% Ancient Audio i Amplifon. Jednak ceny na pewno nie będą niskie. Skończyły się czasy tanio, pięknie i solidnie. A co najważniejsze BEZPIECZNIE. Jak widzę niektóre wynalazki na lampach wysokonapięciowych to włos się jeży od samego patrzenia. A pamiętać należy, że można nimi posłać klienta do piachu.

"Kolega powyżej to ma chyba kompleks albo rozbieżność interesów. Jak na 50 postów przez 7 lat to raczej się nie popisał merytoryką :)

ja mam kompleks ?

a co kolega psychoanalityk ze stażem 400 postów typu wujek dobra rada,ja piszę kiedy chcę a nie wale posty z automatu {najwięcej postów=mega audiofil} nie bawi mnie to

>noaudiofil i widzisz?

po co masz pisać te farmazony? - take forum.

ps

jezeli chodzi o posty to ja mam więcej, a noaudiofila znam, bo to mój sąsiad i wszyscy piszący powyżej jedynie mogli by się obesrać słuchając u niego, że się tak wyraże w tonie forumowym :-)))

ps

jezeli chodzi o posty to ja mam więcej, a noaudiofila znam, bo to mój sąsiad i wszyscy piszący powyżej jedynie mogli by się obesrać słuchając u niego, że się tak wyraże w tonie forumowym :-)))

Apropo.........czy chodzi o te obesranie przy słuchaniu dziurawych alteków?..................o to,to...........z tym to zgoda jak najbardziej.

Przestańcie pier**lić jakieś farmakologie....bo to mnie śmieszy najbardziej-tzn.nadęcie dużych chłopców,a Nabor rączki zaciera-takich potrzebuje))

>Piotr,

chodzi o to żeby nie wpaść w błoto, ale bawta się tak dalej sami, aż do szczęsliwego usrania :-)

Po tym wpisie w tym momencie

Chyba minęło usrane zadęcie))

Mógłbym nawet wkleić jego foty,ale sie boję komentarzy Pana Rafaella............co we wszystko sie wpierdziela))

Wklejaj sobie co chcesz, nawet kurpiowskie wycinanki ten wątek jest raczej o rozbuchanym ego, bawcie się dobrze a ja sobie posłucham Elli F

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

I jednego mniej. Na usranie to najlepsza jest smecta. Co jeden to większy "hajend" Panie. Tylko zdjęć tych swoich wypasów nikt nie prezentuje bo można by się posrać...ale ze śmiechu.

• 2 tygodnie później...

>noaudiofil i widzisz?

... i wszyscy piszący powyżej jedynie mogli by się obesrać słuchając u niego,

wnioski cisną się same, jak kultura takie słuchanie

do tego, brak zmysłu wyobraźni nie pozwala pojąć, że dla każdego muzyka to coś innego, niekoniecznie łomot

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Dwa dni temu sluchalem Simply 845 w systemie Zingali overture 2s zrodlo TW Acoustic Raven One ramie Jelco SA750E wkladka AT33PTG phono OMTEC nie wiem jaki model, kabelki nie wiem jakie. Powiem tak. Bylem zaskoczony ale nie pozytywnie.

Nie wiem, oczekiwalem czegos w rodzaju wow szczegolnie na srednicy a bylo OK srednica jakos wysoko, gladka ale nie rozdzielcza. sluchalismy Esther Ofarim i wokal byl jak trzeba ale nie powiedzialbym ze zbyt naturalny. Tak jakby ktos odfiltrowal, zlagodzil i dopiero podal. Bylem troche zawiedziony bo pojechalem po Ravena i tak sobie myslalem , ze lekka lipa ten gramofon.

Wczoraj ustawilem go w swoim systemie z wkladka Denon DL304 i magia na winylu objawila sie . Mysle ze mozna jeszcze lepiej z ustawieniem, musze sprawdzic VTA dokladnie ale jak Cohen zaczal spiewac to byl absolutnie naturalny, rozdzielczy z oddechem i chrypka (plyta "on the road").

Jak to jest z tym Simply bo kiedys bardzo powaznie go rozwazalem i zasze chcialem uslyszec ta magie 845 a tu niestety nie do konca. Czy te lampy lagodza dzwiek kosztem detalu? Czy po prostu cos bylo nie tak w tym systemie. Nie znan Kolumn Zingali ale na moich Guarneri dzwiek jest totalnie inny.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Wiele tutaj zależy od użytych lamp.

Słuchałeś swego czasu u siebie na gramiaku mojej ATH ten dźwięk to nie Dynavector; jest czysto,wyraźnie, poprawnie,monitorowo ale bez bajki :) Myślę że tu też coś jest na rzeczy.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.