Skocz do zawartości
IGNORED

Swans M200 MKII/III + E-mu 0202 USB czy DAC Beresford TC-7520 Caiman GFmod v6

mike_as

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim!

Czy korzystając z aktywnych kolumn Swans M200 MKII/III warto zamienić kartę dźwiękową E-Mu 0202 USB na DAC Beresford TC-7520 Caiman GFmod v6? Na jakości wzmacniacza słuchawkowego mi nie zależy, główny odsłuch to wspomniane kolumny. O DAC Beresford TC-7520 Caiman GFmod v6 czytałem wiele pozytywnych opinii, ale ze względu na cenę chciałbym wiedzieć, czy różnica w dźwięku będzie na tyle zauważalna, że warto zainwestować. Szczególnie, że przymierzam się również do wymiany MKII na MKIII.

Źródłem dźwięku jest laptop - dobrej jakości MP3, flac oraz płyty CD.

Z góry dzięki za opinie

Ok to może inaczej - czy w kategorii cenowej do 1.500 zł znajdę lepszego DAC'a niż Beresford TC-7520 Caiman GFmod v6? Dużo słyszałem o dacmagic i v-dac 2, jednak wszystkie porównania dotyczą podstawowe wersji TC-7520, ciężko znaleźć jakieś recenzje porównawcze wersji GFmod v6.

Myślę że chorujesz na chorobę zwaną audiofilizmem. Szczerze to powiem Ci tak: różnica pomiędzy DAC który wymieniłeś w poscie a e-mu 0202 będzie polegała na zmianie charakteru dźwięku a nie na jego jakości.

Nie pisałem nic o jakości dzwięku. Bardziej chodzi mi własnie o charakter brzmienia. Czy ktoś w ogóle miał te urządzenia w ręce?

Czy korzystając z aktywnych kolumn Swans M200 MKII/III warto zamienić kartę dźwiękową E-Mu 0202 USB na DAC Beresford TC-7520 Caiman GFmod v6? Na jakości wzmacniacza słuchawkowego mi nie zależy, główny odsłuch to wspomniane kolumny. O DAC Beresford TC-7520 Caiman GFmod v6 czytałem wiele pozytywnych opinii, ale ze względu na cenę chciałbym wiedzieć, czy różnica w dźwięku będzie na tyle zauważalna, że warto zainwestować. Szczególnie, że przymierzam się również do wymiany MKII na MKIII.

Polecam wypożyczyć i posłuchać. Nie ma ryzyka, a nikt lepiej nie doradzi :)

Raczej proszę się przygotować na to, że nie będzie się chciało potem wracać do EMU0202

Jeśli bardzo potrzeba opinii przed wypożyczeniem to proszę zerknąć tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Raczej proszę się przygotować na to, że nie będzie się chciało potem wracać do EMU0202

To jest tylko i wyłącznie kwestia gustu. :)

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

To jest tylko i wyłącznie kwestia gustu. :)

No oczywiście. Są tacy, którym wystarczy żeby coś tam brzdąkało i też są zadowoleni :)

A o tym czy słychać różnicę między takim czy innym urządzeniem to powinny się wypowiadać osoby, które miały je u siebie i słuchały. Inaczej można kogoś wprowadzić w błąd.

A o tym czy słychać różnicę między takim czy innym urządzeniem to powinny się wypowiadać osoby, które miały je u siebie i słuchały. Inaczej można kogoś wprowadzić w błąd.

Nic nie pisałem o tym czy słychać różnicę, czy nie.

Tak na marginesie, to też jest pojęcie względne, bo niektórzy usłyszą różnicę, a niektórzy nie.

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

Polecam QNKTC Sabre, najlepszy dac jaki miałem do tej pory. Lepszy niż Beres v5, Yulong dah1, Valab nos z lepszym zegarem. Odtwarza po prostu to, co jest nagrane. W najbliższym czasie nie mam zamiaru zmieniać. Chyba, ze bede dysponował budzetem >3000

No oczywiście. Są tacy, którym wystarczy żeby coś tam brzdąkało i też są zadowoleni :)

Sorry ale jeśli Ty uważasz że e-mu 0202 to brzdąkanie to nie wiem jaka z Ciebie branża

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.