Skocz do zawartości
IGNORED

DVD JVC i problem z napisami

karny

Rekomendowane odpowiedzi

Nie widzi i nie będzie widział mimo konwersji textu na różne formaty. Taki sam problem ma nowy Pionieer 575A, nie wiadomo jak będzie z nową Yamahą s550. Na razie dobrze wczytuje napisy tylko najnowszy Kiss z wbudowanym dyskiem twardym.

Pozdrawiam.

A to ciekawostka nie wiedziałem ze KISS robi swoje odtwarzacze w Danii w erze produktów made in China, mimo ze wiem ze to duńska firma.

[obrazekLUKASZ-148761_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

I nawet nie brzydki panel przedni :))) na dodatek.

[obrazekLUKASZ-148763_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zdjęcie (coś się dzisiaj mylę)

[obrazekLUKASZ-148766_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

-Avathar-

Co do dzwięku nie wiem nie sprawdzałem trza by sie udac do sklepu i sprawdzić.

Widzę ze się zainteresowałeś pasował by Ci wizualnie do Ampli H/K :))))

Ale ja na Twoim miejscu brałbym H/K DVD 22 nawet na raty, co prawda cena wyższa (ok.1500 zł) ale co komplet to komplet. W ostatnim numerze Audio-Video (7-8) sa opisane w nowosciach nowe dvd H/K 22 i 31 :

- progresive scan plus : dokonuje analizy porównawczej następujących po sobie klatek metodą piksel po pikselu, a nastepnie przetwarza tylko te fragmenty obrazu które uległy zmianie. Bardziej stabilny obraz pozbawiony artefaktów konwersji. Czytają wszystko oprócz divixów (nagrane zdjęcia jpegi i muzykę Wma i MP3 mozna odtwarzać jednocześnie). Zastosowano plansze kontrolną do zooptymalizowania ustawień obrazu.

Róznice pomiędzy DV22 i 31 dotyczą jedynie toru fonicznego: droższa 31 odtwarza dodatkowo DVD-Audio i ma lepszy przetwornik C/A Wolfson WM8740 w tańszej 22 pracuje Wolfson WM8728 również 24 bitowy/192 kHz. Ja bym brał DVD 22 rożnica prawie 900 zł na korzyść 22, a jak ktoś nie używa DVD-Audio to po co przepłacać.

Na końcu zaznaczam ze nie jestem fanem H/K sam posiadam system Yamahy :)))))

-AVATHAR-

A z odtwarzaniem divixów na stacjonatnym dvd to daj sobie spokój bo w KD to nie ma sesnsu nie ta ja jakość nie ten dzwięk a jak obejrzysz dwa miechy pożniej film to nic ci się nie stanie. Wczesniej mozesz tylko popsuć sobie wrażenia estetyczne oglądając to na divixie zgrywanym z kina.

Chcesz tanio to kupuj kopie oryginałów na DVDR-ach na dobrej płytce (Philips, Verbatim itp.) 15-17 zł za szt.

"A co z dzwiekiem z tego odtwarzacza?? jest dobry czy raczej kiepski?? w stero z CD :)??"

Avathar jesli chcesz mieć dobry dzwiek z płyt Cd na dvd to gdzieś musiał byś dvd za 3-4kzł kupic i wtedy dorównał by moze CD-kowi za około 1000zł:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.