Skocz do zawartości
IGNORED

Subwoofer do 500zł do zestawu PC Sterero

Stefanrsko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie

Od jakiegoś czasu posiadam zestaw Ediffier RT1600 Plus, podłączony do komputera (karta dźwiękowa Soundblaster Live). Głośniczki dają jak dla mnie przyjemny, czysty dźwięk w górnych partiach, średnie tony też są ok. Jednak brakuje im basu, szczególnie tego niskiego przy oglądaniu filmów, przy słuchaniu myzki pop, techno i podobnych. Mam podłączonego do nich suba (jakiś no name kupiony od kolegi), jednak gra moim zdaniem płasko, po podgłoszeniu bas zalewa inne tony, a głębokiego mięsistego basu brakuje.

Zastanawiam się więc nad kupnem nowego suba (używka też wchodzi w grę). Budżet to około 500-600zł. Trochę czytałem i polecane są między innymi: Jamo SUB200, Koda SW-1000 V.2, MONITOR SUB 200A, Voice Kraft 7820. Ktoś polecał też Tonsila 200A.

Pokoik mam nieduży bo jakieś 9m2, więc nie potrzebuję jakiegoś potwora, chociaż zapas na przyszłość nie zaszkodzi.

Będę wdzięczny za wszelkie rady. Pozdrawiam.

By poprawić bas musiałbyś zmienić głośniczki na lepsze z przednim bassreflexem - subem nic nie zdziałasz.

WAT?

Możliwe też, że karty dźwiękowej pasmo przenoszenia jest dalekie od ideału, i z pustego nawet Salomon nie naleje

o rly? Następny specjalista. Bądź łałdiofilem. Zaczynaj poprawianie dźwięku od źródła. <karta dźwiękowa głównym źródłem zniekształceń i słabości systemów lowend>.

Co do karty dźwiękowej to Soundblaster Live 5.1 myślę złą kartą nie jest pomimo tego że to już konstrukcja leciwa. Na pewno daje dużo lepszy dźwięk niż to co oferują karty zintegrowane.

Na wymianę satelit raczej się nie zdecyduję bo jak mówie, oprócz basu jestem z nich na prawdę zadowolony, poza tym przemawiają za nimi kompaktowe rozmiary i dlatego też je kupiłem, miłałem do wyboru chociażby Microlaby 6C ale były dla mnie gabarytowo za duże. Ediffiery obecnie mam zawieszone w narożnikach ścian.

Co do tego suba którego posiadam obecnie, tragedii nie ma i pewnie bym go zostawił, tylko tak jak pisałem, brakuje niskiego zejścia i miękkości.

PS. Ktoś zaproponował mi przedwczoraj Kodę SW-10A w dobrej cenie, podobno sprawdzi się w niedużym pomieszczeniu i powinna zadowolić moje oczekiwanie, tak pisze sprzedawca. Co myślicie o tym subie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.