Skocz do zawartości
IGNORED

OPPO BDP-105EU

ARTON55

Rekomendowane odpowiedzi

Postawa roszczeniowa nie jest najmilej widziana. Masz przed oczami, więc dedukuj ...

Dla ułatwienia dodam, że uzyto 2-óch układów SABRE , dla każdego trybu.

Sabre ma 4 dwukanałowe tory - czyli obsługuje w pełni 7.1 , a na drugiej płycie :

- stereo

- 4 połówki XLR

- wyjście słuchawkowe

Bardzo dobre zasilanie + tryb XLR stanowią o przewadze tego rozwiązania.

Niemiaszki - 1399 Euro -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ale to już się wszystko ułożyło w taką strukturę do dojenia kasy, że taniej to chyba w europie nie znajdziesz ! :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ciekawą opcja może być podrasowanie Panasa DMP-BDT500 z DAC na kościach Burr Browna. Ma miejsce na zasilacz. Natomiast kłopot jest z wstawieniem pojedyńczych opamów. Brak wsparcia dla SACD i DVD-Audio i pracy w trybie asynchronicznym USB.

Ale to już się wszystko ułożyło w taką strukturę do dojenia kasy, że taniej to chyba w europie nie znajdziesz ! :)

Ok.800zł więcej niż u zachodnich sąsiadów nie mówiąc już o cenie w USA (1199 $). Spora różnica jak na wschodzący i stosunkowo mały rynek na takie urządzenia. Ciekaw jestem czym podyktowany jest taki poziom ceny 105 w Polsce? W sumie to antyreklama dystrybutora i zniechęcanie ludzi do kupna. Miejmy nadzieje że przynajmniej samo urządzenie się obroni swoimi zaletami.

Jak czasami czytam takie posty to mnie krew zalewa.

O cle przy imporcie do Europy słyszeli?

A dostawy do Europy to za darmo mają być, magazyny, obsługa itp.?

O różnicach na stawkach VAT słyszeli?

O założeniach systemu zwanego kapitalizmem słyszeli?

Na szczęście w kraju o gospodarce rynkowej podłączonego do globalnej sieci i znającym plastikowy pieniądz możecie SOBIE KUPOWAĆ GDZIE CHCECIE !!!

Chłopaki nie płaczą, twardym trzeba być.

Pozdro

mialem 83 dopalona, mam 93nxe- jako standardowy odtwarzacz bd jest super ale placic za modyfikacje to nieporozumienie- jezeli bedzie jakas modyfikacja nowych modeli to moja rada..nie robcie z siebie jeleni;]

Hmmm, 93nxe od zwykłem 93 gra lepiej. Moje uszka słuchały.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

O cle przy imporcie do Europy słyszeli?

A dostawy do Europy to za darmo mają być, magazyny, obsługa itp.?

O różnicach na stawkach VAT słyszeli?

O założeniach systemu zwanego kapitalizmem słyszeli?

Nie do końca się zgodzę.

Pozwolę sobie przytoczyć przykład Emotivy. Nie chcę tutaj robić żadnej reklamy, chodzi tylko o formę sprzedaży.

Ten sprzęt można kupić tylko bezpośrednio od producenta i uważam, że stosunek ceny do jakości jest bardzo dobry, ale to ryzykowna taktyka i nie w każdym przypadku wypali.

Z tymi opłatami to nie przesadzajmy. Sprowadzając sprzęt Emotivy nawet po wszystkich opłatach wychodzi co najmniej dobry stosunek jakości do ceny. Firma która masowo importuje ma upusty w firmach transportowych, jak i u producenta.

Po prostu marże w wszystkich po kolei importerów, salonów itp są przeokrutne. Zobaczcie te wszystkie rabaty, które możecie dostać po chwili targu - to też jest wliczone w cenę, a klient myśli, ze zrobił interes życia.

Z tego też powodu produkty polskich firm audio można zastać w tak niewielu Polskich salonach audio - duża marża. Tylko z niektórymi salonami dogadują się na ludzkich warunkach.

możecie SOBIE KUPOWAĆ GDZIE CHCECIE !!!

Nie do końca.

Zależy jaką strategię sprzedaży przyjął producent. Jeśli na danym rynku lokalnym podpisał umowę z dystrybutorem to nie kupicie u producenta jego sprzętu w lepszej cenie, bo przecież dystrybutor by zbankrutował.

Różnica w vat między Polska a Niemcami to 3%. Obsługa i magazyny nie są chyba w Niemczech tańsze. Może producent szacuje że Niemcy to potencjalnie większy rynek i ustala lepszą cenę.

to tylko forum i dyskusja. Nie ma sensu aż tak tego przeżywać...

"O cle przy imporcie do Europy słyszeli?"

Ano słyszeli. Ja z USA sprowadziłem nowiutkie końcówki mocy za połowę tego co sobie lichwiarze u nas w kraju liczyli. W tym czasie kiedy też z USA sprowdzałem projektor JVC, to u nas musiałbym dać minimum 8 tysięcy więcej...

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

"O cle przy imporcie do Europy słyszeli?"

Ano słyszeli. Ja z USA sprowadziłem nowiutkie końcówki mocy za połowę tego co sobie lichwiarze u nas w kraju liczyli. W tym czasie kiedy też z USA sprowdzałem projektor JVC, to u nas musiałbym dać minimum 8 tysięcy więcej...

A odprawę celną przeszły? Cło i VAT opłacone?

Oby ci sie nie zepsuły. Przysłowie: kto nie ryzykuje ten w więzieniu nie siedzi.

Pozdro

Nie do końca.

Zależy jaką strategię sprzedaży przyjął producent. Jeśli na danym rynku lokalnym podpisał umowę z dystrybutorem to nie kupicie u producenta jego sprzętu w lepszej cenie, bo przecież dystrybutor by zbankrutował.

Alez tak, są sklepy internetowe na całym świecie, jest też eBay. Do wyboru do koloru. Jak tanie w USA to kupujcie w USA. Jak kupowałem iBasso to mnie taniej wyszło z Niemiec pomimo tego że cena w USA 839 USD, a cena w Niemczech 840 EUR. Jak to? A tak to mozliwe? Ano mozliwe, wszystko zgodnie z prawem i przepisami. Gwarancję mam "prawie na miejscu" i towar miałem w 3 dni.

Pozdro

Po prostu marże w wszystkich po kolei importerów, salonów itp są przeokrutne. Zobaczcie te wszystkie rabaty, które możecie dostać po chwili targu - to też jest wliczone w cenę, a klient myśli, ze zrobił interes życia.

A kto zabrania negocjowania cen w Polsce?

Marże, pośrednicy, salony ... cały świat tak handluje ... wszystkim ... a Wam akurat elektronika czy OPPO przeszkadza. Jak to mawiał Pawlak ... był czas przywyknąć.

Pozdro

A odprawę celną przeszły? Cło i VAT opłacone?

Oby ci sie nie zepsuły. Przysłowie: kto nie ryzykuje ten w więzieniu nie siedzi.

O czym Ty w ogóle piszesz ? Sugerujesz, że kolega THX wszystko na lewo ?

Ja kupiłem w USA Emo i legalnie sprowadziłem. Mam gwarancję 5 lat i o nic nie muszę się martwić. Serwis Emotivy to najlepszy serwis z jakim miałem do tej pory do czynienia. Jak coś ci się zepsuje przysyłają cały podzespół do wymiany, nie trzeba wcale sprzętu do USA wysyłać, i jeszcze przeproszą za problemy. Sory kolego ale mało wiesz w tym temacie.

Alez tak, są sklepy internetowe na całym świecie, jest też eBay

Sory ale znowu mało wiesz. Poczytaj o strategiach cenowych i sprzedażowych. Widziałeś żeby np. Monitor Audio, Kef, B&W czy inne znane marki prowadziły sprzedaż od siebie ?

Ebay ? O czym Ty piszesz, o używkach ?

Chyba rozmawiamy o nowym sprzęcie.

Gwarancję mam "prawie na miejscu"

A ja mam całkiem na miejscu, bo w domu :)

A kto zabrania negocjowania cen w Polsce?

Znowu nic nie zrozumiałeś. Ceny są celowo zawyżone abyś mógł właśnie je negocjować i wrócić do domu cały szczęśliwy i dumny ze swojego zmysłu negocjatora, że tak nagiąłeś sprzedawce, gdzie on był na to gotowy od początku :)

Zresztą to po co kupujesz w Niemczech ? :)

Marże, pośrednicy, salony ... cały świat tak handluje ... wszystkim ... a Wam akurat elektronika czy OPPO przeszkadza. Jak to mawiał Pawlak ... był czas przywyknąć.

Właśnie chodzi o to, że ludzie są coraz bardziej świadomi i zaczynają zauważać, że kupują bardzo nieadekwatny jakościowo sprzęt do jego ceny, ponieważ większość jego ceny nie stanowią badania, komponenty i produkcja lecz promocja, kolorowe pisemka, wystawy, dystrybutorzy, salony.

Np. W wielu kolumnach do 10tyś koszt przetworników nie przekracza 100zl za sztukę, nawet się zresztą do tego nie zbliża. Więcej kosztuje fornir i lakier.

No dobra to wątek nie o tym :)

Wracając do tematu tak się zastanawiam czy przy cenie 6,5 tyś za OPPO 105 to się w ogóle opłaca, czy nie lepiej zakupić solidne CD za 4-5 tyś i jakiś przyzwoity BD za 600 zł, i czy w ten sposób nie zyskamy więcej na jakości.

Znowu nic nie zrozumiałeś.

Ooooo ... kolega "najmundrzejszy" sie odezwał. Szczególnie zorientowany w temacie eBaya.

Nic nie wiem, nic nie rozumiem, nie znam się ale ... na szczęście stać mnie aby sobie taki klocek kupić w Polsce. Choć nie widzę potrzeby bo mam 95-kę, którą BTW kupiłem w Polsce.

A wracając do tematu dobrze kombinujesz ale solidnego CD za 4-5 tys nie kupisz. Chyba że używkę, patrz np. mój podpis.

Pozdro

Właśnie gdzieś doczytałem, że modele 103 i 105 zostały skażone " CINAVIĄ ", co może skutkować wzrostem

zainteresowania (przez pewną grupę użytkowników ) starszymi modelami 93 i 95 ze starszym firmwarem ...

• Moderatorzy

Właśnie gdzieś doczytałem, że modele 103 i 105 zostały skażone " CINAVIĄ ", co może skutkować wzrostem

zainteresowania (przez pewną grupę użytkowników ) starszymi modelami 93 i 95 ze starszym firmwarem ...

nawet jak kupisz 93/95 z rocznym softem to wszystkie plugawstwa ma wgrane

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Hmmm, wg. moich informacji 103-ka ma mieć SMB na pokładzie i czytać BD ISO, nawet 3D, choc przez pewna tam kombinację. Na AVS Forum jest wątek.

Pozdro.

nawet jak kupisz 93/95 z rocznym softem to wszystkie plugawstwa ma wgrane

Jak BoDeX napisał nalezy mieć z odpowiednim softem tzn. ostatnim właściwym. Ja taką mam dlatego się nie spieszę.

Z mojego punktu widzenia rzecz warta grzechu w nowej serii to obsługa Samby.

Ale do czytania multimediów 2D mam Dune, a do 3D czytam z dysku podłączonego do OPPO. Do tego mój ma juz modyfikacje regionów dla BD.

No, może wejścia cyfrowe kiedyś mi się przydadzą.

Pozdro

Po USB zapewne poleci jedynie STEREO 24/96 , a wielokanałowo przyjmie po SPDIF - ale to przypuszczenia.

Na stereofile.com można przeczytać, że DAC w BDP-105 po USB przepuści sygnał 24/192kHZ zaś po Toslink i Coaxial 24/96kHZ..

Swoją drogą cena za OPPO jest przystępną.. Poniżej załączam link do W4S DAC-2, w którym zastosowano tę samą kość ESS Reference Audio 9018 co w OPPO 105 :) SABRE32 Reference ES9018 firmy ESS Technology jest obecnie najlepszym na świecie 32-bitowym przetwornikiem audio przeznaczonym dla aplikacji High End i profesjonalnego audio :)

W4S kosztuje 1499 USD.. OPPO jest tańszy od W4S o 300 USD nie wpominając o jego wszechstronności :) Sprowadzając W4S do Polski jego cena wyniesie z opłatami bez żadnej prowizji ok. 7,5k PLN

Ukryta Zawartość

Cena za OPPO 105 należy podzielić wg mnie przez 4. Dlaczego? Ponieważ otrzymujemy minimum 4 urządzenia w jednym pudełku..

1. Porządny odtwarzacz BluRay

2. "Audiofilski" odtwarzacz SACD z wyjściami XLR

3. Porządny DAC, do którego możemy podłaczyć zew urządzenia (USB, COAXIAL, TOSLINK) wraz z wzmacniaczem słuchawkowym.

4. Odtwarzacz sieciowy

Pozdrawiam :)

Wojtek

Ukryta Zawartość

Pmcomp.

Masz 105? Jest różnica w dźwięku stereo pomiędzy sekcja stereofoniczną a wielokanałową? Jak jesteś w Warszawy lub okolic możemy zrobić porównanie odsłuchu SACD na twoim OPPO i moim Sony. Mój to konstrukcja CD/DVD/SACD z przed 10 lat po modyfikacjach.

SABRE32 Reference ES9018 firmy ESS Technology jest obecnie najlepszym na świecie 32-bitowym

przetwornikiem audio przeznaczonym dla aplikacji High End i profesjonalnego audio :)

Masz dużo racji, ale zapominasz, że sam układ za kilka dolarów nie zagra - liczy się aplikacja i podzespoły.

Trochę różnic pomiędzy tam DAC-iem a Oppo jednak jest ... w praniu wszystko wyjdzie .

Pmcomp.

Masz 105? Jest różnica w dźwięku stereo pomiędzy sekcja stereofoniczną a wielokanałową? Jak jesteś w Warszawy lub okolic możemy zrobić porównanie odsłuchu SACD na twoim OPPO i moim Sony. Mój to konstrukcja CD/DVD/SACD z przed 10 lat po modyfikacjach.

Nie, mam jak napisałem 95-kę i podejrzewam, że w tej konfrontacji OPPO przegra z SONY. BTW który to model?

Ostatnio muzę cyfrową gram z plików i tu obawiam się, że LINN Majik DS może tego SONY pokonać. Bo 95-ke i mojego CD-ka z podpisu zjadł na śaniadanie bez odbekniecia.

Pozdro

quote name='pmcomp' A odprawę celną przeszły? Cło i VAT opłacone?

Odprawę przeszły, cło i Vat opłacone. Raz mi w końcówce jakaś duperelka nawaliła, to zawiozłem do kumpla i za 50pln miałem zrobione na drugi dzień...

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

quote name='pmcomp' A odprawę celną przeszły? Cło i VAT opłacone?

Odprawę przeszły, cło i Vat opłacone. Raz mi w końcówce jakaś duperelka nawaliła, to zawiozłem do kumpla i za 50pln miałem zrobione na drugi dzień...

To dobrze, czasami ciarki przechodzą jak pomysle nie o samej wysyłce do USA tylko o powrocie do Polski po naprawie. Tak zgodnie z literą prawa trzebaby robic odprawę warunkową żeby towar mógł wrócic do Polski bez ponownego opłacania cła i VATu.

Pozdro

Zaczęły się małe próby wyprzedaży.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Porównywałem bezpośrednio 103 z 93 tuningowaną przez nuforca. Między 103 a standardowym 93 nie było wielkich różnic w odsłuchu stereo. 93 nuforce zagrała lepiej niż 103.

a obraz? 103 versus 93?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.