Skocz do zawartości
IGNORED

Sonos vs coctail audio x10 vs cambridge audio np30/magic streamer 6

Propheta

Rekomendowane odpowiedzi

To ja samemu rozpocznę od bardzo ogólnych informacji.

Sonos Connect amp120 - strumieniowiec do multiroomu ze wzmacniaczem po 55 w na kanał, wbudowany dac oraz wifi (cena około 2200)

Coctail audio x10 -kolorowy wyświetlacz, strumieniowiec ze wzmakiem 60 vat na Całość, wbudowane wifi,odtwarzanie cd i ripowanie cd, daca brak, bardzo pochlebne opinie na "stereo i kolorowo" cena około 1300

Cambridge audio stream magic 6 - strumieniowiec, wbudowany dac, wifi na pokładzie,bez wzmaka, wyświetlacz, cena około 3800

Ca np30 - strumień, wifi, daca brak, wzmaka brak, wyświetlacz, cena około 2200

Co byście brali?</p>

Czego właściwie potrzebujesz ? Wzmaka, DAC-a czy WiFi ?

Dokładnie wszystkiego co wymieniłeś najlepiej w kompaktowych, niewielkich obudowach. Aktualnie wymyśliłem sobie taki zestaw: coctail, mini dac matrix, rega brio, dali zensor 5. Co myślisz na 20 m2?

Nadal nie bardzo rozumiem wymieniłeś dwa dacki i jak to chcesz podłączyć z Coctailem ? Masz przecież jakiś wzmak i DacMagica to chcesz to zmienić ? Co do kolumn to nic Ci nie podpowiem .

Źródło tych informacji?

Rozumiem, że chodzi Ci skąd uzyskałem info dotyczące bitrate: Coctail - dystrybutor, sonos - sprzedawca

Nadal nie bardzo rozumiem wymieniłeś dwa dacki i jak to chcesz podłączyć z Coctailem ? Masz przecież jakiś wzmak i DacMagica to chcesz to zmienić ? Co do kolumn to nic Ci nie podpowiem .

To ma być oddzielny system w innym pomieszczeniu(mòj dac wykorzystany przy squeezboxduet).

Nie wymieniłem 2 daców, tylko wskazałem, które z tych urządzeń je posiadają.

Podłączam np. Coctaila do daca,a daca do wzmaka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.