Skocz do zawartości
IGNORED

Co by było gdyby przedwojenna Polska dotrwała do naszych czasów ?

Krak_oN

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Nie tylko on. Zapewne paru posłów i innych polityków też - np. Antoni Macierewicz też. O ulicznych zadymiarzach już nawet nie wspomnę.

• 5 miesięcy później...
Gość Cadam

(Konto usunięte)

"Co by było gdyby przedwojenna Polska dotrwała do naszych czasów?"

Niektórzy obecni pracownicy "wymiaru sprawiedliwości" porobiliby kariery w recydywie.

Pomimo tego co wydarzyło się po 39r. i po odzyskaniu niepodległości w 89r. okazuje się,że mentalnie tak bardzo nie różnimy się.Wróciły dawne przywary,grzechy i koszmary.Nihil novi.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Pomimo tego co wydarzyło się po 39r. i po odzyskaniu niepodległości w 89r. okazuje się,że mentalnie tak bardzo nie różnimy się.Wróciły dawne przywary,grzechy i koszmary.Nihil novi.

Naprawdę czułeś się okupowany przez 50 lat? I w imię popierania reżimu wykształciłeś się na lekarza - za jego pieniądze! Jeżeli tak, to dla mnie jesteś wyjątkową miernotą...

Gość Cadam

(Konto usunięte)

Naprawdę czułeś się okupowany przez 50 lat? I w imię popierania reżimu wykształciłeś się na lekarza - za jego pieniądze!

Pieniądze reżymu pochodziły i pochodzą z rabunku jego obywateli

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

I vice versa.

Co "I vice versa"? Ty masz czelność, jak zwykle, pisać, że byłeś ciemiężony niepodległościowo. Mógłbyś nie przesadzać.

Mnie za PRL-u było całkiem dobrze, choć wcale nie najlepiej. Przypuszczam, że łapałeś się w tym "lepiej" choć teraz srasz na PRL. Władza Ludowa zawsze lubiła dbać o tzw. intelektualistów, a oni wrednie ją dobijali, bo Zachód im się marzył od dzieciństwa.

dziadekwłodek

Wiesz, po takich chamskich wpisach to nie wiem czy jest sens z tobą polemizować.PRL nie był krajem w pełni niepodległym.Nie było to co prawda Królestwo Kongresowe,zakres niepodległości był większy ale do pełnej niepodległości było daleko.To,że skończyłem studia to nie zasługa komunistów,środki były wypracowane przez ogół społeczeństwa.Poza tym to pod zaborami ludzie też kończyli studia,czy dlatego powinni być dozgonnie wdzięczni Rosji carskiej czy Austro-Węgrom?To,że tobie PRL odpowiadał to twoja sprawa.Mnie nie odpowiadał i jestem wdzięczny losowi,że mogłem dożyć jego końca.Komunistom nieczego nie jestem winien i nie odczuwam wdzięczności za cokolwiek.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)
Opublikowano · Ukryte przez misiomor, 17 Października 2013 - personalny atak, wulgaryzmy
Ukryte przez misiomor, 17 Października 2013 - personalny atak, wulgaryzmy

a zakupy robiłeś sklepach za żółtymi firankami

GS-owskich i PSS-owskich. Konsumcjonizm wówczas nie był wykładnią szczęśliwości. Nie wiem chujku, czy potrafisz to pojąć swoja ślepotą?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)
Opublikowano · Ukryte przez misiomor, 17 Października 2013 - "jesteś wredny cham"
Ukryte przez misiomor, 17 Października 2013 - "jesteś wredny cham"

dziadekwłodek

Wiesz, po takich chamskich wpisach to nie wiem czy jest sens z tobą polemizować.PRL nie był krajem w pełni niepodległym.Nie było to co prawda Królestwo Kongresowe,zakres niepodległości był większy ale do pełnej niepodległości było daleko.To,że skończyłem studia to nie zasługa komunistów,środki były wypracowane przez ogół społeczeństwa.Poza tym to pod zaborami ludzie też kończyli studia,czy dlatego powinni być dozgonnie wdzięczni Rosji carskiej czy Austro-Węgrom?To,że tobie PRL odpowiadał to twoja sprawa.Mnie nie odpowiadał i jestem wdzięczny losowi,że mogłem dożyć jego końca.Komunistom nieczego nie jestem winien i nie odczuwam wdzięczności za cokolwiek.

To weź przestań, a twoje chamstwo dorównuje mojemu, chociaż ubierasz je w inne piórka. Bredzisz. Bez PRL-u byłbyś może nikim. Jesteś wredny cham zgrywający się na Bocznicową wybitność. W każdej chwili mogę ci to udowodnić. A powinieneś, bo żyjesz i to dobrze.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadekwłodek

Jesteś taki sam cham jak ja. Tylko lepiej wykształcony i lepiej skrywający swoje chamstwo.

Nie rozumiem twoich wątpliwości. Ty człowiek tak dobrze wykształcony w PRL-u nie wiesz, czy warto ze mną dyskutować czy też nie? Ja w PRL-u kształciłem się dużo mniej. A mino to od dłuższego czasu wiem, że z jednostkami twojego pokroju nie warto dyskutować na żaden temat. Dlatego nie piszę w żadnym z twoich wątków. Nie ma tego rodzaju rozterek - nie dyskutuję

po prostu z miernotami twojego pokroju - jeżeli mnie nie zaczepiają w innych, neutralnych lub moich wątkach.

Nie wiem, co inni oraz zawdzięczasz ty i twoja rodzina Carowi lub Najjaśniejszemu Panu. Wiem, że PRL-owskiej komunie zawdzięczasz wykształcenie, którego może w innym, miejscu i czasie nigdy byś nie zdobył. Mimo to ciągle PRL osrywasz.

Podsumowując krótko pier**l się ze swoimi wartościami i prawdami.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Panowie, PRL to już historia.

A sk***ysyństwo było przed wojną, za komuny i teraz.

Nie wstrzeliłeś się celnie.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadekwłodek

Sloma z butów wyłazi,słoma!

Powiedz mi w jaki sposób. Od ponad pół wieku chodzę w (corocznie wymienianych) gumofilcach. Ostatnio czeskiej produkcji. Bardzo wygodnych i trwałych. Polecam - dobre nawet do smokingu, czy na grzybobranie do odsnieżania.

A poza tym jeszcze raz pytam, po cóż kontynuujesz tę niepotrzebną dyskusję. Ja już wiem doskonale, że bez wątpienia jestem mniej wykształcony i większy cham od ciebie. Nie czuje tez najmniejszej potrzeby, aby cokolwiek sobie lub innym na siłę udowadniać. Widzę, że ty jednak musisz... Bo inaczej się udusisz.

dziadekwłodek

Wykształcenie nic do tego nie ma.To ty zacząłeś tę "dyskusję" więc skąd te pretensje?To ty wyjechałeś z atakiem na mnie po moim wpisie.Skoro nie chcesz polemizować ( w takim stylu to ja też nie chcę) to nie atakuj.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.