Skocz do zawartości
IGNORED

kino do 4 tys co polecacie

radark

Rekomendowane odpowiedzi

radark jeśli jesteś zorientowany na odsłuchy muzyki, nawet nie koncertów, to zdecydowanie lepszym rozwiązaniem będzie zainwestowanie w zestaw stereo. Wówczas osiągniesz znacznie lepszą jakość, aniżeli w zestawie KD z tego samego segmentu cenowego.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

zestaw stereo to ja mam a kina nie i raczej nie bedę miał, pytam o kino bo kolega mnie prosił abym coś przyzwoitego mu znalazł, chce kino bo audiofilem on nie jest a filmów trochę ogląda, muzykę też lubi więc stereo raczej odpada, myślałem aby zbudować mu zestaw w oparciu o jbl i harmana co wy na to? nie znam obecnych amplitunerów więc nie wiem jak jest z ich mocą, dźwięk ma być miły dla ucha sporo basu,

W tym przedziale cenowym poleciłbym kolumny marki Taga i elektronikę Pioneera. Przykładowe zestawy.

Witaj,

biorąc pod uwagę wielkość pomieszczenia oraz preferencje, zwróć koniecznie uwagę na elektronikę Pioneer (VSX-922) lub Yamaha (RX-V673) oraz zestaw kolumn Wharfedale Obsidian lub Jamo C405 HCS3 (ewentualnie C407 HCS3).

Można także zbudować system oparty na HK i JBL, będzie efektownie, dynamicznie. Przykładowo HK AVR70 i JBL Loft System.

Zapraszam jednak na odsłuchy, które pozwolą Ci na wybór optymalnej konfiguracji.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witaj,

biorąc pod uwagę wielkość pomieszczenia oraz preferencje, zwróć koniecznie uwagę na elektronikę Pioneer (VSX-922) lub Yamaha (RX-V673) oraz zestaw kolumn Wharfedale Obsidian lub Jamo C405 HCS3 (ewentualnie C407 HCS3).

Można także zbudować system oparty na HK i JBL, będzie efektownie, dynamicznie. Przykładowo HK AVR70 i JBL Loft System.

Zapraszam jednak na odsłuchy, które pozwolą Ci na wybór optymalnej konfiguracji.

czy te lofty będą lepsze od es 80?

Zestaw na Loftach to są granice 2399 zł, ES pack (bez suba) to okolice 3000 zł. I tak jestem zdania, że znacznie ciekawsze brzmienie, detale, dynamikę będzie miała Indiana Nota. Kwestia odsłuchu. Moim skromnym zdaniem, Lofty grają bardzo przeciętnie.

słuchałem tę indiana nota z Nadem 748. Totalne nieporozumienie, takich głośników nie polecalbym nawet do sypialni a wy do rocka je polecacie???chyba że koledzy z branży mają nadwyżki na magazynach..

radark nic z tego co koledzy wyżej wymienili nie zagra bo to plastikowy szajs z najniższej półki. miałem wątpliwą przyjemność słuchać takich zestawów bo kolega był w podobnej sytuacji a miał na wydanie dwa razy tyle. słuchaliśmy jbl lift, es, indiana note, kef c7, i temu podobnych gniotow. Sprzęt taki z grubsza określić można słowami "chiński plastik"

prawda taka że za 4000 to ciężko znaleźć coś co dobrze zagra chyba że pójdzie się w sprzęt używany. Ja bym zaczął od jakiegoś używanego amplitunera starszej daty do 1000.- a za resztę kilka monitorów typu np. Canton quinto plus subwoofer..

słuchałem tę indiana nota z Nadem 748. Totalne nieporozumienie, takich głośników nie polecalbym nawet do sypialni a wy do rocka je polecacie???chyba że koledzy z branży mają nadwyżki na magazynach..

radark nic z tego co koledzy wyżej wymienili nie zagra bo to plastikowy szajs z najniższej półki. miałem wątpliwą przyjemność słuchać takich zestawów bo kolega był w podobnej sytuacji a miał na wydanie dwa razy tyle. słuchaliśmy jbl lift, es, indiana note, kef c7, i temu podobnych gniotow. Sprzęt taki z grubsza określić można słowami "chiński plastik"

prawda taka że za 4000 to ciężko znaleźć coś co dobrze zagra chyba że pójdzie się w sprzęt używany. Ja bym zaczął od jakiegoś używanego amplitunera starszej daty do 1000.- a za resztę kilka monitorów typu np. Canton quinto plus subwoofer..

chyba trochę przesadzasz, tak jak pisałem sprzęt nie będzie dla audiofila, więc wymagania dźwiękowe nie są mocno wygórowane, poza tym jbl es nie grają plastikowo akurat ich słuchałem, w porównaniu z konkurencją nic im nie brakuje w tym przedziale cenowym

najwyrazniej mamy odmienne pojecie o plastikowym dzwieku. Kolega nie musi byc audiofilem, wystarczy ze ma dobre ucho. Moj znajomek postanowil po slubie zainwestowac kase w sprzet. Uparl sie na wyzej wymienione zestawy ktore wbrew mozliwoscia po kolei odsluchal w pobliskich salonach audio. Za kazdym razem bardzo sie napalal i twierdzil ze po tym co przeczytal bedzie to TEN zestaw...i tak z poczotkowego budzetu 3000, zrobilo sie 4000, 5000 i na koncu 8000. Staralem mu sie wybic z glowy te zestawy ale doszedl to tego samego wniosku po organoleptycznym zapoznaniu sie z tymi cudami. Skonczylo sie ze kupil Heco Celan Xt 701 z fantastycznym glosnikiem sredniotonowym z papieru. Na allegro mozna je kupic lekko uzywane za 2100 z lekkimi uszkodzeniami ktorych nawet nie widac bo znajduja sie pod oslona. Dokupilbym do kompletu center, w tej chwili sa na allegro za 1100, reszte na surroundy...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) to sa kolumny o ktorych wspomnialem, tych wlasnie odsluchiwalismy z kolega, ktory w efekcnie koncowym kupil nowe w Redcoon bo zona chciala mniec nowki :/ Ten sprzedajacy ma cala mase super ciekawego sprzetu, z tego co mowil sa to zestwawy prosto z fabryki z lekkimi uszkodzeniami obudowy. Z tego co widzialem to sytuacja tak wlasnie wyglada. I nie, nie jestem z nim w zaden sposob skoligacony ani nie pracuje w jego firmie...

do kompletu kupilbym ten center

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a surroundy to juz najmniejszy problem. Budzet 4000 powinien wystarczyc....taki zestaw zagra z wielkim rozamchem i dynamika. Jak jestes z okolic torunia to mozesz wpasc ich posluchac bo bedziemy z kolega w najblizszym czasie sporo sie z tym zestawem bawic...

pozdr

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Niestety nie bylo okazji. Sluchalismy za to rewelacyjnych Magnatow Quantum 709, zdaje sie za 2500 PLN!!!!! Kolumny jeszcze niedawno kosztujace zdaje sie okolo 9000.-. Za ta cene naprawde rewelacja: allegro.pl/magnat-quantum-709-wysylka-gratis-i2686026989.html

W wypadku odbioru osobistego sprzedawca zjedzie z ceny do wspomnianych 2500.- ma tez na stanie do kompletu surroundy i chyba nawet centralke. W porownaniu do Heco zagraly bardziej z pazurkiem, tutaj slychac bylo membrane kompozytowa, dla mnie do ciezkiej muzyki nadawaly by sie lepiej od Celanow. Z tym ze sa potezne, prawdziwe bestie, za to wygladaja pieknie bo jakosc wykonania na doskonalym poziomie. Co ciekawsze sa chyba dosyc efektywne, na ucho porownywalnie z Heco. Dla mnie te kolumny to naprawde rewelacja, dzwiek z zupelnie innej ligi niz to o czym koledzy mowili na poczatku watku. Jezeli twoj kolega lubi posluchac glosno i dynamicznie, jak mniemam muzyki tego typu powinno sie tak sluchac, te kolumny napewno by go nie zawiodly...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja natomiast totalnie odradzil bym Pioniera, do słuchania muzyki najgorszy ze wszystkich. Niezwykle plytki.

Z ampli Yamaha 671/673 może Denon 1912

Głośniki: proponował bym 2 lepsze fronty a symbolicznie coś na tyły i centralny. Z możliwością późniejszej wymiany:

Roth Oli, Tannoy V4, Yamaha 555, Magnat Quantum, Heco metas 501

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.