Skocz do zawartości
IGNORED

AUDIODRIVERS EU Kupował ktos u nich?

NickSon

Rekomendowane odpowiedzi

że ktoś sobie założył stronę internetową to jeszcze nie znaczy że jest firmą. Kolesie po prostu wożą coś z Holandii w bagażnikach i tyle. Na szczęscie głosniki to nie jest produkt który sie sam popsuje. Gorzej będzie jak sprzedadza od razu padnięty i trzeba będzie reklamować. Ta procedura reklamacyjna z ich strony to jakiś dowcip jest.

Kolesie po prostu wożą coś z Holandii w bagażnikach i tyle.

ponieważ nie dodałeś"wydaje mi się " ani czegoś innego w tym stylu,to znaczy ,że jesteś tego pewien i masz na to dowody?Bo inaczej to jest oszczerstwo.

DIY to przyjemność grzebania w sprzętach.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Nikt Ci przecież nie wmawia, że musi Ci się podobać. Ani nie udowadnia wiarygodności sklepu. Poinformowałeś już kilka razy o swoich obawach, to może już starczy? Ludzie potrafią czytać, a każdy i tak podejmuje sam decyzje.

Oczywiście, że nikt mi nie wmawia, że musi mi się podobać. Za to kilka osób wmawia mi niecne pobudki i sadzi dziwne i prześmiewcze teksty, jakobym chciał kogoś wyeliminować, albo że tęsknię za drożyzną. patrz posty Kolegi Cadam.

Chciałbyś wyeliminować firmę, która psuje zmowę cenową....

Następnie Kolega Buzzer wmawia mi że bawię się w UKS.

A ja jedynie staram się rozsądnie zachowywać. W styczniu zostałem ostro zaatakowany, że się czepiam, bo firma "ma prawo być w organizacji" na początku działalności i nie musi mieć od razu NIPu i inne tego typu rzeczy. A, że wątek odżył kolejną laurką.... a mamy maj, więc skoro zostałem w styczniu zaatakowany taką argumentacją, to grzecznie wyrażam wątpliwość, ile czasu można się "organizować" :P.

Skoro jestem atakowany, to się nie dziw, że reaguję i odpowiadam. Jeszcze można by zrozumieć, gdyby oburzenie pod moim adresem było słuszne, gdybym pisał nieprawdę lub coś takiego. No ale przecież tak nie jest.

W końcu po to są przepisy dotyczące sklepów internetowych, aby chroniły nas, czyli klientów. A przepisy są w tym względzie jasne:

"Konsument powinien być poinformowany, przy użyciu środka porozumiewania się na odległość, najpóźniej w chwili złożenia mu propozycji zawarcia umowy, o:

1)imieniu i nazwisku (nazwie), adresie zamieszkania (siedziby) przedsiębiorcy oraz organie, który zarejestrował działalność gospodarczą przedsiębiorcy, a także numerze, pod którym przedsiębiorca został zarejestrowany,

.....

"

http://www.pasaz.info.pl/library/page/1,ochrona-praw-konsumenta-przy-zakupach-towarow-za-posrednictwem-sklepu-internetowego

Podoba mi się, że najbardziej niezadowoleni z istnienia tego sklepu są Ci, którzy nie dokonali w nim zakupów.

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Gadaj sobie zdrów. A i tak żadne prześmiewcze komentarze nie zmienią stanu faktycznego. A jaki on jest, każdy widzi i może ocenić sam.

Oczywiście, że nic tam nie kupiłem. I na pewno nie kupię, dopóki firma nie spełni minimum, przyjętych dla sklepu internetowego, wymogów formalnych.

Możecie jeszcze ewentualnie wystąpić do moderacji aby zmieniła tytuł wątku na "Informacje o sklepie internetowym XYZ, ale pod warunkiem, że będą to wyłącznie informacje pozytywne."

Wtedy będziecie mieć święty spokój i będziecie całkiem zwolnieni z konieczności myślenia i refleksji. Pełna sielanka.

To chyba tylko u nas jest taka maniera możliwa, że jak ktoś stara się wnieść nieco rozsądku i trzeźwego osądu do dyskusji, to zaraz jest mieszany z błotem. Jak dla mnie cały ten wątek może sobie iść w niebyt, jeśli dla kogoś prawda napisana wprost jest niewygodna. A ewidentnie jest ona komuś solą w oku.

Z mojej strony EOT.

• 2 tygodnie później...

ponieważ nie dodałeś"wydaje mi się " ani czegoś innego w tym stylu,to znaczy ,że jesteś tego pewien i masz na to dowody?Bo inaczej to jest oszczerstwo.

Oczywiście ze jestem tego pewien z powodu braku danych firmowych na stronie internetowej tego tak zwanego sklepu oraz mam na to dowody w postaci - między innymi Twojego, piskliwego pierdzielenia.

No, na reszcie. :)

"No nareszcie" to będzie jak ci Tusek emeryturkę zmniejszy i wiek emerytalny podniesie, bo gastarbaiterzy będą przywozić każdy "stuff" w bagażnikach i płacić podatki na holenderskich emerytów :-)

Tęsknisz za drożyzną? bo ja nie.

Tusek też nie tęsknił za drożyzną... W kampanii wyborczej - do czasu wygrania wyborów. Teraz kiedy rządzi od 8 lat to nawet za wywóz śmieci zapłacisz jak za kawior :-)

Taka tanizna nastała.

Oczywiście ze jestem tego pewien z powodu braku danych firmowych na stronie internetowej tego tak zwanego sklepu oraz mam na to dowody w postaci - między innymi Twojego, piskliwego pierdzielenia.

czyli po prostu sam sobie to "wydedukowałeś" i podałeś swoje wymysły jako udokumentowany fakt?

Czyli ujawniasz umysłowość gimnazjalisty gmerającego w nosie. Uświadom sobie że głupota nie chroni przez konsekwencjami.

jeśli ktos dłużej niż 6 miesięcy podaję na swoje stronie internetowej ze jest spółką zoo w organizacji i sugeruje, że z tego powodu nie musi posiadać Regonu i NIPu mimo że robi to na stronie "sklepu" internetowego prowadzącego działalność gosp. w Polsce, to popełnia przestępstwo.

Trzeba nie znać prawa żeby w to wierzyć. Ale także być dodatkowo wyjątkowym idiotą żeby kwestionować kiedy się już to wie.

"No nareszcie" to będzie jak ci Tusek emeryturkę zmniejszy i wiek emerytalny podniesie, bo gastarbaiterzy będą przywozić każdy "stuff" w bagażnikach i płacić podatki na holenderskich emerytów :-)

Akurat Tusek to mi zmniejszy emetyturę nie z powodu audiodrivers i podobnych. Dopóki nikogo z klientów nie oszukali, to ich działalnośc ma minimalną szkodliwość społeczną i takiż wpływ na dochód narodowy. Taki sam, jak stragan z truskawkami na ulicy.

Czyli ujawniasz umysłowość gimnazjalisty gmerającego w nosie. Uświadom sobie że głupota nie chroni przez konsekwencjami.

jeśli ktos dłużej niż 6 miesięcy podaję na swoje stronie internetowej ze jest spółką zoo w organizacji i sugeruje, że z tego powodu nie musi posiadać Regonu i NIPu mimo że robi to na stronie "sklepu" internetowego prowadzącego działalność gosp. w Polsce, to popełnia przestępstwo.

Trzeba nie znać prawa żeby w to wierzyć. Ale także być dodatkowo wyjątkowym idiotą żeby kwestionować kiedy się już to wie.

zadałem proste pytanie a Ty wysmażyłes zaj...sty eleborat zepełnie nie na temat i jeszcze mnie obrażasz.

Widzę ,że masz problem ze zrozumieniem,więc wyjaśnie:

Wisi mi,czy ten sklep ma NIP czy go nie ma,czy ma wysokie ceny czy niskie,nie mam zamiaru go bronić ani atakować.

Wisi mi też też czy wozi głośniki w bagażniku czy nie.

Moje pytanie dotyczy Twojej autorytatywnej wypowiedzi.

Pozwolisz ,ze przytoczę je jeszcze raz:

Czy sam wymyśliłeś i podałes jako fakt ,że sklep przywozi głośniki w bagażniku,czy masz na to jakieś( teraz dodam nowe słowo) wiarygodne dowody?

Odpowiedź była prosta. Idiocie nawet trzech stron nie wystarczy do zrozumienia.

Deklaracje ze strony internetowej, że jako spółka z o.o. w organizacji mogą prowadzić działalność bez ujawniania informacji skarbowych i nie muszą posiadać REGOnu i NIPu do wystawiania FV są zwykłym kłamstwem.

Udzielający się tu maryjan był właśnie ta "firmą" i zdradził na drugiej stronie tego wątku że głośniki wozi z Holandii. Po podaniu adresu domeny na której założona jest strona sklepu nagle zamilkł. Może je wozić też z Księżyca bo tylko matołowi nierozumiejącemu w czym jest problem będzie to sprawiało różnice.

Czekasz na wpis autorów sklepu z deklaracją "tak jestem oszustem podatkowym, a tu są moje namiary dla UKS"???

Że ja też na to wcześniej nie wpadłem, że to wina Tuska

Podobnie jak nie wpadłeś na to żeby się w podstawówce nauczyć czytania ze zrozumieniem.

Odpowiedź była prosta. Idiocie nawet trzech stron nie wystarczy do zrozumienia.

Deklaracje ze strony internetowej, że jako spółka z o.o. w organizacji mogą prowadzić działalność bez ujawniania informacji skarbowych i nie muszą posiadać REGOnu i NIPu do wystawiania FV są zwykłym kłamstwem.

Udzielający się tu maryjan był właśnie ta "firmą" i zdradził na drugiej stronie tego wątku że głośniki wozi z Holandii. Po podaniu adresu domeny na której założona jest strona sklepu nagle zamilkł. Może je wozić też z Księżyca bo tylko matołowi nierozumiejącemu w czym jest problem będzie to sprawiało różnice.

Czekasz na wpis autorów sklepu z deklaracją "tak jestem oszustem podatkowym, a tu są moje namiary dla UKS"???

Podobnie jak nie wpadłeś na to żeby się w podstawówce nauczyć czytania ze zrozumieniem.

i znowu kupa słow nie na temat:(

Komu Ty to wszystko piszesz?

Ja tylko czekam na odpowiedź na moje proste pytanie

Uwierz mi, że nie mam z tym kłopotów.

Niestety agresja jaka jest w niektórych z nas powoduje, że swoje urazy przenosi się na pole zupełnie nie związane z tematem wątku. No bo co ma do działalności tego sklepu Tusk, żeby akurat mieszać go do tej wypowiedzi (nie bronię gościa, bo ani nie mam zamiaru, ani nie ten wątek).

Jeżeli chodzi o moją i Twoją emeryturę, to ten sklep (jeżeli płaci podatki) ma dokładnie taki sam wpływ na nią jak Polink, AkustyK itp sklepy zajmujące się dystrybucją w Polsce. Wszystkie towary są sprowadzane z zagranicy i podatek jest płacony tylko od róznicy cen. Żaden z nich nie generuje miejsc pracy w polskim przemyśle.

W jaki sposób jest towar sprowadzany, czy osobówką w bagażniku czy furgonetką albo ciężarówką nie ma dla mnie żadnego znaczenia. Import jest importem. Nie ma znaczenia dla mnie fakt czy sklep kupuje to w Holandii czy bezpośrednio w fabryce. Liczy się dla mnie obsługa, szybkość dostawy i cena. Nota bene jeżeli kupuje w Holandii, to kupuje od pośrednika więc są dalsze możliwości obniżenie cen. Zresztą każdy kiedyś zaczyna działalność i normalnym jest to, że mniejszych przerzuca się na początku pod większych dystrybutorów.

To, że nie umieszcza na swojej stronie NIP-u jest błędem. Ale od tego są inne organy i mi nic do tego. Nie mogę na tej podstawie wiarygodnie stwierdzić czy f-ma płaci czy nie płaci podatków.

Żeby było jasnym. Nie dokonałem w tym sklepie do tej pory żadnych zakupów. Ale cenię ten sklep za to, że pokazał, że w Polsce ceny mogą być dużo niższe. Dla mnie niezrozumiałym był fakt, że ceny głośników które sprowadzałem do Polski dla siebie w pojedyńczych sztukach dla moich pojedynczych projektów DIY, po opłaceniu kosztów transportu były dużo niższe od tego co mogłem kupić w Polsce. W Polsce w której koszty pracy i zdolności nabywcze społeczeństwa są dużo niższe aniżeli w Europie Zachodniej.

To że każdy z nas ma na ten temat inne zdanie jest zrozumiałe. Natomiast nie jestem w stanie zrozumieć totalną nagonkę na ten sklep przez niektórych forumowiczów. Jeżeli macie zastrzeżenia do jego działalności, wiarygodności zgłoście to do odpowiednich organów. Na pewno (mają obowiązek) to sprawdzą.

Ci którzy wahają się przed zakupem zostali już ostrzeżeni i do nich należy decyzja.

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

• 5 tygodni później...

Ciekawe skąd u co poniektórych tyle nienawiści do tego sklepu. Prawie piana wali z pyska. Znalazł się ktoś kto psuje dobry interes? Ja osobiście zamierzam w tym tygodniu coś u nich kupić. Zdam relację. Jak na razie z komunikacji jestem w pełni zadowolony.

a ja tylko powiem ze w omawianym sklepie zakupilem 6 glosnikow (scany: 4x18wu, 2x2905). Z racji na fakt iż zmieniała mi się kilkukrotnie koncepcja kolumn zmieniałem zamówienie kilka razy (w pierwszym podejsciu mialy byc tylko dwa mid-basy ale zdecydowalem sie na ich podwojenie co wymusilo zmiane na 8ohm'ow).

Za kazdym razem bez najmniejszego problemu. Glosniki odbieralem zawsze osobiscie, 2 godziny po zamowieniu w Warszawie (i to dodatkowo pod miejscem mojej pracy tak wiec "idealnie"). Cena byla bardzo ok, a przy duzym zamowieniu jeszcze udalo sie "cos" skubnać. Do tego absolutnie blyskawiczny kontakt. Powyższą "dyskusję" skomentuje tylko jednym zdaniem: Na wszystkie głośniki otrzymałem pełną fakturę Vat! od firmy dla firmy...

dodatkowym plusem było realne "magazynowanie". Większość głośników była dostępna od ręki na "miejscu" a nie standardowe "mamy wszystko... Pan zamowi... dwa tygodnie pozniej dostanie"

pozdrawiam,

Jakub

Kupiłem u nich ostatnio scany na zestaw 3way za parę zł. i również jestem zadowolony z transakcji. Wzorowy kontakt, przesyłka w 2 dni u mnie. Trochę dziwna sprawa z tą nazwą firmy, która niby jest a niby jej nie ma...? Sp. z o.o. w czasie tworzenia... jakaś dziwna sprawa.

• 1 miesiąc później...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Ukryta Zawartość

140zł za cenionego tutaj seasa...

Ukryta Zawartość

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

• 3 tygodnie później...
Zmienili adres i ceny

Ukryta Zawartość

Na niższe czy jednak wyższe?

Ukryta Zawartość

Gość Cadam

(Konto usunięte)

Spróbujcie angel hair, działa dokładnie tak jak to jest opisane na stronie producenta!

Angel hair to włókno aramidowe. Wie ktoś gzie można je kupić w rozsądnej cenie?

http://pl.wikipedia.org/wiki/Aramidy

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.