Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz słuchawkowy HA-2013. Poskładaj razem z nami.

Rekomendowane odpowiedzi

ladne te plytki,wlasnie do mnie doszly,tylko nigdy niewidzialem takiego rozbodowanego sluchawkowca,jak ciekawe czy bedzie to lepsze od otela kamyka

Jeśli ktoś jest zainteresowany zakupem KOMPLETU, proszę o info na priva .

Tylko KOMPLET ( z największym trafo 80VA ) - bez rozbijania na pakiety.

Płytki wysłałem tylko do Nikifora i Ace99, pozostali zamówili też pakiety części, więc otrzymają płytki razem z nimi.

Obecnie czekam jeszcze na toroidy i wielką pakę od Jeremego (Londyn).

Co do rozbudowania wzmaka to do płytki wystarczy podpiąć trafo, wejście, wyjście, oprzeć ją o kawałek radiatora i słuchać.

Jest tam przecież całe zasilanie i układ delay/protect.

Co do wzmaka Kamyka, to niestety nie da się porównać. No chyba, że ktoś potrafi krzem do lampy.

Ja wersję poprzednią (HA-2012) porównywałem do klona BCL-a i Soha III, jak bym nie widział przewagi HA to bym się nie zabierał za kolejną jego edycję, zmienioną tylko ze względu na potrzebę innego skomponowania architektury w obudowie.

Płytki wysłałem tylko do Nikifora i Ace99, pozostali zamówili też pakiety części, więc otrzymają płytki razem z nimi.

Wiem wiem juz ustalilem :-)

Witam Wszystkich...

I pytanie czy można jeszcze komplet płytek dostać czy już wszystkie zagospodarowane ?

Pozdrawiam

Tomasz

Dobra muza to podstawa, dobry sprzęt potem - Ifi Audio iDac Micro + AKG K-92 ciekawe zestawienie :-)

I pytanie czy można jeszcze komplet płytek dostać czy już wszystkie zagospodarowane ?

Jeśli chcesz mogę Ci odstąpić płytki ze wszystkimi elementami.

Jeżeli ktoś byłby zainteresowany moge odsprzedać komplet części. 2 pcb, 2x trafi 15v, komplet podzespołów. Po kosztach. Wszystko zapłacone, można sprawdzić na liście. Po przelaniu pieniędzy wystarczy ustalić zmianę adresu wysyłki z Robertinusem.

Tylko kompletny zestaw!

Zastanawiam nad tym wz. tylko nie wiem czy podejdzie pod denon AH-D 2000 28 omów.

muuhau. Ile ten cały komplet kosztował.

Mnie ciekawi jak napędzi Hifiman He-4 32ohm ,mają małą efektywność i trzeba konkret kręcić gałką by je wysterować.

Dla zainteresowanych podliczyłem koszty:

2x PCB = 46,-

2x TS20VA = 136,-

2xA, 2xB (Toshiba) = 112,-

2xC, 2xD, 2xE, 2xF (12V) = 294,-

Razem = 588,- zł

Nie jestem pewien czy są w to wliczone koszty wszystkich wysyłek.

W sumie nie wyszło to tak wiele jak mi się wydawało. Szczerze mówiąc myślałem, że wydałem ok. 900zł na to wszystko. Wiadomo, że wszystkie podzespoły są na średnim poziomie i pewnie będzie trzeba jeszcze dopłacić za lepsze kondy, rezystory i gniazda, ale jednak nie jest to tak dużo jak myślałem.

W związku z tym na razie wstrzymuję swoją ofertę sprzedaży. :P Po prostu trochę się przestraszyłem, że za dużo w ostatnim czasie wydałem na sprzęt audio. Hehehe.

Mam już świetnego BCLa, więc i tak w końcu będę się musiał pozbyć jednego ze wzmaków, a tamten też mnie już sporo kosztował. W każdym razie po zakończeniu projektu będę miał jeden z nich na sprzedaż.

Jeżeli któryś z konstruktorów podliczył już koszty wypasionego HA2013, to może powinien je tutaj umieścić. Na pewno wielu by to zainteresowało.

W każdym razie z okazji nowego roku i końca świata składam organizatorom projektu serdeczne gratulacje za stworzenie i ogarnięcie tak ambitnego przedsięwzięcia!

Ile w końcu waży ten cały projekt - 27kg?! Jak byście nam policzyli za roboczogodziny kupowania i pakowania tej masy złomu, to pewnie niewielu byłoby stać na ten wzmak. Szczególnie przy albiońskich stawkach Jeremy'ego . ;)

muuhau, dzięki za podliczenie kosztów, też myślałem że wydałem na ten projekt troszkę więcej :P

Skoro już wspomniałeś o pozostałych podzespołach, to jakie polecacie gniazdo słuchawkowe oraz jaki potencjometr warto było by do tego wzmaka zakupić (oczywiście za sensowną kasę)?

muuhau, dzięki za podliczenie kosztów, też myślałem że wydałem na ten projekt troszkę więcej :P

Skoro już wspomniałeś o pozostałych podzespołach, to jakie polecacie gniazdo słuchawkowe oraz jaki potencjometr warto było by do tego wzmaka zakupić (oczywiście za sensowną kasę)?

a no wydacie wiecej - pre lub potek + buda + kable = wyjdzie z 1k.

Wiadomo, że wszystkie podzespoły są na średnim poziomie i pewnie będzie trzeba jeszcze dopłacić za lepsze kondy, rezystory

Nie wiem jak mam to rozumiec,

Piszesz ze mogles wydac na uklad juz zbyt duzo dodajac ze uzyte elementy sa srednie i trzeba je wymienic na drozsze (uzycie slowa nie przypadkowe)

drozsze != lepsze, mysle ze na ten temat nie musimy zbyt dlugo dyskutowac.

mozesz rozwinac i uzasadnic które elementy uwazasz za slabe ?

Zapraszam na odsluchy ...

Wiadomo, że wszystkie podzespoły są na średnim poziomie i ...

Co do kondensatorów, średnia półka to może być np. Samwha, albo Jamicon, ale chyba nie Nichicon KG i KZ?

Czy LSK389 to też w/g ciebie średni poziom?, Czy rezystory Dale i Takman też? Może również tranzystory Toshiby i Hitachi to średni poziom?

Nie bardzo rozumiem. Może napisz konkretnie, które elementy to w/g ciebie średni poziom. Bo pisząc, że wszystkie piszesz BZDURY do potęgi.

Jeremy i ja nie po to staramy się pozyskać jak najlepsze, i możliwie za rozsądne pieniądze, często sprowadzane z różnych zakątków świata elementy by ktoś, kto nie ma o tym zielonego pojęcia pisał takie BZDURY.

Oczywiście obserwuję ten wątek, wszak to mój wątek i czasami ręce mi opadają jak widzę podobne przemyślenia.

Normalnie aż się odechciewa tego całego przedsięwzięcia.

Bez nerwów, pewnie muuhau za dobre (standardowe) elementy uważa tylko black gate n oraz rezystory audio note oraz charcroft ale z tego da się wyleczyć, niestety wydając przed tym często nie małe pieniądze.

Nie no Panowie, bez nerwów i urazy. Przecież napisałem, że jestem zachwycony całym projektem.

Na elektronice rzeczywiście się nie znam, a z postów w temacie wywnioskowałem, że nie chcecie zamawiać najdroższych elementów, bo wtedy nie byłoby ludzi na to stać, dlatego przyjąłem, że podzespoły są na średnim - to nie znaczy złym - poziomie. Wnioskowałem też tak z postów forumowiczów ogłaszających chęć zakupu podzespołów z wyższej półki. Jak dla laika, to brzmi tak jakby się dało jeszcze lepiej, a przy tym drożej niestety.

Cały post był jak najbardziej pozytywny w zamierzeniach, a tu taki kwas wyszedł. Przykro mi.

Rzeczywiście nie było to najzręczniejsze sformułowanie - "wiadomo, że wszystkie podzespoły są na średnim poziomie"- przepraszam za nie, ale z mojego punktu pisania było ono jak najbardziej poprawne. Po prostu wydawało mi się nie możliwe, żeby zrobić tak duże zamówienie zbiorowe na części na najwyższym poziomie.

Najwyraźniej nie doceniłem forumowiczów audiostereo. No to jeszcze raz uderzę się w pierś - Nie znam się na elektronice. Najbardziej złożone zadanie z elektroniki jakie dotychczas wykonałem, to wymiana opampów i naklejenie ferytu na nie. ;)

Mam nadzieję, że teraz moja opinia straciła odpowiednio na znaczeniu.

Hawq!

Będziesz zachwycony dopiero jak Ci przyjdzie do domu. Szczęka Ci opadnie jak zobaczysz jak będzie zapakowane, jeśli będzie tak jak w pierwszej edycji. Cały czas pamiętam odpakowywanie :) Jak Wy znaleźliście na to czas????

Co sądzicie o potencjometrze z wątku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) czy będzie dobry do naszego wzmacniacza?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Co sądzicie o potencjometrze z wątku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) czy będzie dobry do naszego wzmacniacza?

sam wziąłem 2szt. tamtego projektu i uważam, że to super sprawa, niestety do tego układu nie ma startu..

tutaj trzeba porządnej drabinki, żadnych pilotów..

Ukryta Zawartość

Myślę że sam pilot nie wpłynie na jakość dźwięku, może taki pilot nie jest audiofilski ale ja osobiście jestem leniwy i mi by się podobał:) We wcześniejszym zamówieniu przewidziany był Alps RK27 50kA. Może ktoś porównywał niebieskiego Alpsa do DS1802

Na elektronice rzeczywiście się nie znam, a z postów w temacie wywnioskowałem, że nie chcecie zamawiać najdroższych elementów, bo wtedy nie byłoby ludzi na to stać, dlatego przyjąłem, że podzespoły są na średnim - to nie znaczy złym - poziomie. Wnioskowałem też tak z postów forumowiczów ogłaszających chęć zakupu podzespołów z wyższej półki. Jak dla laika, to brzmi tak jakby się dało jeszcze lepiej, a przy tym drożej niestety.

projekt jest bardzo madrze prowadzony ,bardzo wysokiej klasy elementy sa wszędzie tam gdzie powinny i gdzie mają wpływ.Były posty by dawac drogie elementy wszędzie,nie polepszy to brzmienia a powiększy koszty i pewnie na taki post natrafiłeś.

DIY to przyjemność grzebania w sprzętach.

tutaj trzeba porządnej drabinki, żadnych pilotów..

Masz może jakąś godną polecenia? O jakiej kwocie mówimy?

Henryk Kwinto w wątku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) podał link do takiego potka

Ukryta Zawartość

Czy taki będzie odpowiedni?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez SebeQ

Przepraszam, może faktycznie powinienem się bardziej zdystansować do postu Muuhau.

Obecnie czekam na przesyłkę 26kg elektroniki od Jeremego.

Zacznie się dalsze parowanie, dobieranie, dzielenie i pakowanie.

Na trafa niestety trzeba nam jeszcze jakiś czas poczekać, obiecują za około tydzień, max. 10 dni, będzie tego trochę na małej europalecie.

Przede mną jeszcze dobranie wielkości i zamawianie pudełek z pięciowarstwowej tektury - będę chciał załatwić je w przyszłym tygodniu.

Niestety szykują się jakieś dopłaty za wspomniane pudełka i przesyłki, ale jakie?, teraz jeszcze nie wiem, musimy skalkulować wszystko, dowiedzieć się o cenę pudełek, wagę pakietów, szczególnie traf.

Za sobą mam parowanie 2SA970 i 2SC2240, oczywiście były parowanie w obrębie jednej kategorii, czyli wyłoniłem pary dla polaryzacji PNP i oddzielne dla NPN. Tu nie ma potrzeby parowania 2SA i 2SC pomiędzy sobą.

Jak tylko odbiorę przesyłkę od Jeremego biorę się za parowanie 2SA1360 - 2SC3423, te pary już nie są krytyczne, ale postaram się je w miarę możliwości i dla świętego spokoju podobierać.

Edytowane przez Robertinus

Nie wiem czy już było w temacie obudowy do rzeczonego wzmaka :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Myślę że sam pilot nie wpłynie na jakość dźwięku, może taki pilot nie jest audiofilski ale ja osobiście jestem leniwy i mi by się podobał:) We wcześniejszym zamówieniu przewidziany był Alps RK27 50kA. Może ktoś porównywał niebieskiego Alpsa do DS1802

pewnie, że nie pilot, ale potencjometr na układzie na pewno..

Masz może jakąś godną polecenia? O jakiej kwocie mówimy?

Henryk Kwinto w wątku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) podał link do takiego potka

Ukryta Zawartość

Czy taki będzie odpowiedni?

wybór jest spory, kwestia ceny i dostępności.. ta którą pokazałeś jest już całkiem fajna..

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi