Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz słuchawkowy HA-2013. Poskładaj razem z nami.

Rekomendowane odpowiedzi

Ja marosik'owi zapłaciłem ok. 3 tyg. temu za trzy pakiety płytki, A i B o co chodzii!!!!!?????

I te rzeczy do Ciebie wysłałem - cierpliwości, czekaj spokojnie na paczkę.

Widocznie Marosik Ci wszystkiego nie sprzedał, część zostawił sobie.

Żeby rozwiać wątpliwości: wszystko technicznie jest ok, od pakowania(legendarnego), po kompletowanie części i płytki. Wszelkie błędy wynikały z mojej pierdołowatości et cetera, obecnie układ testowałem na słuchawkach i głośniku, nie ma brumów, dźwięk jest czysty. Na wszelkie pytania postaram się odpowiadać.

Żeby rozwiać wątpliwości: wszystko technicznie jest ok, od pakowania(legendarnego), po kompletowanie części i płytki. Wszelkie błędy wynikały z mojej pierdołowatości et cetera, obecnie układ testowałem na słuchawkach i głośniku, nie ma brumów, dźwięk jest czysty. Na wszelkie pytania postaram się odpowiadać.

To może napisz coś o samym wzmaku. Jak gra??? :)

To może napisz coś o samym wzmaku. Jak gra??? :)

Nie powiem, bo mam na razie mono. Na razie jest to czysty dźwięk. Zdjecia jutro postaram się wrzucić jak wrócę z praktyk.

P.S. słuchanie swoich ulubionych hiciorów w mono wypada bardzo ciekawie :P

Edytowane przez SomekPoland

Demasked75, trafiłeś w dziesiątkę centralną(takie pojęcie ze sportu strzeleckiego). Właśnie tego słucham :D

Pamiętajmy ze układ to tak naprawdę dwa kanały mono, pamiętajmy o poprawnym prowadzeniu mas, obowiązują te same zasady jak przy konstrukcji układów dual mono,W układzie musimy zwracać uwagę na pętle masy, najlepiej oba kanały połączyć w jednym punkcie.

Wydaje mi się ze gniazdo słuchawkowe powinno być dobrym punktem do połączenia mas obu kanałów.

Niestety ja sam jeszcze nie dostałem swojej paczki ... nie mogę tego przetestować ...

No ja nie wiem czy Ha 2013 wytrzyma Twoje hiciory.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

:)

Dobra kapela!!!:D

tez takich rzeczy słucham :D ... i marka z Dire Strairs :D

Wzmak odpalam i ustawiam zobaczymy jak zagra z Hifiman he-4 :)

U mnie na odstrzał wpierw idzie ten kawałek ;) :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Yasioo

Właśnie otrzymałem przesyłkę.

Pakowanie na poziomie wyższym od Św. Mikołaja. ;)

Wielkie Dzięki za wspaniałą organizację projektu !!!

Pozdrawiam.

Edytowane przez muuhau

Moj odpalony .... narazie mało basu, za jasno... niech pochodzi. ;)

Coś mi się wkrda w dźwięk, aczkolwiek jakby zniekształcenia.. hmmm albo mam hu..y potek ... albo kable bo co wiecej?

Edytowane przez Yasioo

Moj odpalony .... narazie mało basu, za jasno... niech pochodzi. ;)

w domu zdecydowanie wolę słuchać na kolumnach ale w pracy tylko słuchawki i źródłem będzie komputer, no właśnie, ktoś jeszcze słuchać będzie na HA-2013 muzyki z komputera (gęste formaty) ? Jakiego używacie źródła aby wykorzystać jego (HA) możliwości ?

Mnie Gojira trochę męczy jak dłużej słucham, za to poprawiam Machine Headem :) W jakim zakresie ci pływa prąd spoczynkowy? u mnie robota stoi, wiertła nie mam.

"w domu zdecydowanie wolę słuchać na kolumnach ale w pracy tylko słuchawki i źródłem będzie komputer, no właśnie, ktoś jeszcze słuchać będzie na HA-2013 muzyki z komputera (gęste formaty) ? Jakiego używacie źródła aby wykorzystać jego (HA) możliwości ?"

Ja słucham na komputerze z FLAC-ów. Używam karty Echo Mia. Jak złożę stereo, to opiszę co i jak z brzmieniem :)

Edytowane przez SomekPoland

Ja również FLAC ... źródło to AD1865+D1, jak również Playstation po modzie z BGN na wyjsciu (kolegi mac_1) ;)

Jaki kabel polecacie do okablowania? ... narazie posiadam zwykły kabel odpad z roboty, nie wiem czy on widział miedź xD ... Potek jaki docelowo zastosuje to niebieski Alps (obecnie jakiś bourns za 12zl z all)

sygnałowe zastosuje gotham pro blue, lecz nie wiem jakie na wyjście do gniazda jack (posrebrzane w teflonie? co wy na to?).

Edytowane przez Yasioo

Proponuje rozmowy na temat gustów muzycznych przenieść w odpowiednie dla tego obszary forum ;-)

Wracając do tematu czy ktoś kto uruchomił aplikacje zastanawiał się czy nie uruchomić układu bez Q12 i bez R35 ?

Ja z cala pewnością tak zrobię najpierw uruchomię układ bez układu kaskody a dopiero później z nim, jeśli ktoś by chciał przetestować układ bez to należny zamiast tranzystora Q12 i rezystora R35 wlutować zworkę w miejsce ce tranzystora q12 ta zmiana spowoduje powrót do układu znanego z poprzedniej wersji,

Ciekaw jestem waszych opinii na ten temat.

Zdrówko

a tutaj pokazane jak to zrobic:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jeremy

I te rzeczy do Ciebie wysłałem - cierpliwości, czekaj spokojnie na paczkę.

Widocznie Marosik Ci wszystkiego nie sprzedał, część zostawił sobie.

e..e.......e

To moja sprawa co zamawiam a co sprzedaję....

Poza tym bardzo dziękuję za organizację zamówienia.

Malo zdjec gotowego ukladu (prawie) to wklejam. Zostalo pare rzeczy do zrobienia, ale co nagle to po diable:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

The Protagonist DAC by McGyver, Dynaco ST35, Hifiman HE5LE:)

e..e.......e

To moja sprawa co zamawiam a co sprzedaję....

Wiec niech tak zostanie, pomiędzy tobą i miant'em !

Wiec niech tak zostanie, pomiędzy tobą i miant'em !

przepraszam za to zamieszanie, jestem akurat w górach i pewnie byłem pod wpływem górskiego powietrza jak pisałem ten post.

AMB

Również bardzo dziękuję jeremu i Robertinusowi za organizacje i realizacje projektu. :)

Paczka dotarła przed wczoraj zapakowana tak jak należy. ;)

Jedno pytanie bo nie zrozumiałem powyżej: Czy jest w planowany opis jak co złożyć po kolei, czy nie i mamy posługiwać się opisem do 2012?

“Kejseren er i garderoben!”

Jedno pytanie bo nie zrozumiałem powyżej: Czy jest w planowany opis jak co złożyć po kolei, czy nie i mamy posługiwać się opisem do 2012?

Cierpliwości, opis powstanie i to być może już w ten weekend, ja też spokojnie czekam na how-to.

Też poczekam, 2012 odkupiłem pięknie poskładany tak więc tutaj kilku rzeczy nie będę wiedział...

STACJONARNY: PC->NFB 1.32->HA2013 MOBILNY: HTC 10->CCA C16/FiiO FH5

Pytanie do specjalistów:

Czy dałoby się w tym wzmaku zrobić dwa wejścia audio z przełącznikiem?

Co jest potrzebne do skonstruowania takiego układu?

Jeszcze jedno - czy on ma wyjście na dwa jacki, czy tylko jeden?

• Pokaż nowe odpowiedzi