Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz słuchawkowy HA-2013. Poskładaj razem z nami.

Rekomendowane odpowiedzi

ok, czekamy zatem, zamówienie jest bardzo duże więc pełen szacun za organizację, włożoną pracę i ogarnięcie całego przedsięwzięcia.

Witam

czy ktoś z Was posiada może pakiety:

Cx2, Dx2, i chciał by je odsprzedać?

o 2 transformatory ts20va 15-0-15 nawet nie pytam

no chyba ze ktoś zamówił ale chce się ich pozbyć

to chętnie je przyjmę.

Pozdrawiam.

Witam

czy ktoś z Was posiada może pakiety:

Cx2, Dx2, i chciał by je odsprzedać?

o 2 transformatory ts20va 15-0-15 nawet nie pytam

no chyba ze ktoś zamówił ale chce się ich pozbyć

to chętnie je przyjmę.

Pozdrawiam.

Jeśli ktoś zdecydowałby się odsprzedać poszczególne pakiety to ja wezmę 2xA i 2xE

AMB

chątnie odkupie komplet kondensatorów,a jeszcze chętniej bez głównych nichiconów zasilania

DIY to przyjemność grzebania w sprzętach.

Jak ktoś jest chętny to oddam po kosztach zakupu zamawiane częśc, ale tylko w całości:

płytki x 2, tranzystory i Transformator toroidalny TS80VA / 2x [20-0-20V]

Jak ktoś jest chętny to oddam po kosztach zakupu zamawiane częśc, ale tylko w całości:

płytki x 2, tranzystory i Transformator toroidalny TS80VA / 2x [20-0-20V]

tymek,

Jeżeli jest to pełny zestaw gotowy do złożenia i uruchomienia wzmacniacza to poproszę ofertę na pm. Dzięki

Pozdrawiam

d

widziałem już wątki, w których jako wzór organizacyjny stawiany jest poprzedni i obecny projekt HA, podział na pakiety, tempo ...no sama przyjemność. Jak będziecie Panowie zabierać się za jakiś mocniejszy wzmacniacz, biorę w ciemno :)

To pewnie od tych kolejek, co to nimi tutejsza brać spiła mnie niemal do nieprzytomności.

Słówko w temacie - spakowałem kolejne przesyłki, ręce bolą od upychania i klejenia tego wszystkiego, ale ... już mocno z górki, czasu tylko wciąż brakuje.

Reputacja 220. Co tak słabo stawiacie kolejki? Dobijemy chyba Robertinusowi do 1000?

Muszę się pochwalić, mam już u siebie części, odbierałem osobiście dlatego tak szybko :) Za składanie jednak nie zabiorę się od razu gdyż padł mi dac i czekam na części do niego :/ Wszystko super, obecnie segreguje rezystory i podpisuję je sobie.

STACJONARNY: PC->NFB 1.32->HA2013 MOBILNY: HTC 10->CCA C16/FiiO FH5

Niestety rezystory bedziecie zmuszeni sobie pomierzyc i posegregowac sami, nie bylo szans aby przy zachowaniu zdrowego rozsadku to posegregowac czy opisac.

przy okazji kilka pytań odnośnie rezystorów (ponieważ nie zamawiałem tego pakietu):

1. TH1 jest typu PTC czy NTC - czy ma być wlutowany od strony druku tam, gdzie na rysunku płytki jest napis FET3 i czy powinien być jakoś połączony (przewodnictwo cieplne) z radiatorem

2. czy można przyjąć, że rezystory z rastrem 7mm mają 0,25W, a z rastrem 12mm - 0,5W o ile w BOM'ie nie podano innej wartości

AMB

1) NTC

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

2) Generalnie tak, aczkolwiek proszę zwrócić uwagę, iż w większości rezystorom został podarowany ten raster aby umożliwić składającym zastosowanie orientalnych rezystorów audio, które często dostępne są tylko w większych rozmiarach. Dodatkowo R18-21 są rezystorami 1W - w pakietach znajdują miniaturowe 1w vishay z serii pr01,

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

1) NTC

Ukryta Zawartość

2) Generalnie tak, aczkolwiek proszę zwrócić uwagę, iż w większości rezystorom został podarowany ten raster aby umożliwić składającym zastosowanie orientalnych rezystorów audio, które często dostępne są tylko w większych rozmiarach. Dodatkowo R18-21 są rezystorami 1W - w pakietach znajdują miniaturowe 1w vishay z serii pr01,

Pozdrawiam

Dzięki

Ukryta Zawartość

AMB

chątnie odkupie komplet kondensatorów,a jeszcze chętniej bez głównych nichiconów zasilania

w rozliczeniu mogę dołożyć lsk389 2szt

Właśnie skończyłem rozsyłać wiadomości na PW, otrzymali je wszyscy, oprócz paru kolegów mieszkających za granicą. Ci dostaną informację najpóźniej jutro.

Edytowane przez Robertinus

A czy będzie poradnik jak poskładać wzmacniacz taki jak był do pierwszej wersji? Jest tych rezystorów trochę no i np w moim zestawie są dodatkowe rezystory 2k których nie ma w BOMie czyli otrzymałem ponad 100% części czy może coś przeozyłem? W sumie już sam BOM jest dobrą podpowiedzią co i gdzie ale jednak nie uwzględnia wszystkich szczegółów które są istotne da osób po raz pierwszy składających ten układ...

A czy będzie poradnik jak poskładać ...

Bom będzie, trzeba tylko trochę czasu by go przygotować. Uporam się z wysyłkami i zajmę się tym.

1 - Dodatkowe rezystory 2K są potrzebne by zastosować je zamiast 2,7K (R17) w przypadku stosowania końcówek mocy 2SK1529 - 2SJ200 , jeśli stosujemy Hitachi 2SK2955 - 2SJ554 to zostawiamy jako R17 2,7K.

2 - Na pcb niektóre otworki mogą być delikatnie podlane lakierem soldermaski, trzeba je rozwiercić, mam nadzieję, że nikomu nie sprawi to problemu, to w końcu diy.

3 - Otworki pod słupki pomiarowe są zdecydowanie za małe, trzeba je rozwiercić. Zaprojektowaliśmy takie małe, gdyż nie wiedzieliśmy jakie goldpiny będą stosowane.

3 - Ktoś pytał o montaż termistora - lutujemy go od strony druku, jak normalny element SMD.

4 - Na płytce można zastosować również miniaturowe przekaźniki, by to umożliwić umieściliśmy tam dodatkowe pady lutownicze.

Wszystko dokładnie zostanie opisane w BOM-ie.

Na razie jeszcze sami nie mamy z tą konkretnie konstrukcją doświadczenia. Np. jest kilka możliwości połączenia masy w układzie, trzeba będzie je po kolei sprawdzić.

Edytowane przez Robertinus

No to jesteśmy spokojni, pomyślałeś o wszystkim :) Co do opcji masy ja osobiście poczekam na ocenę bardziej doświadczonych kolegów i wtedy pomyślę o składaniu układu. Póki co świetnie służy mi pierwsza wersja, drugą chcę poskładać starannie bez wpadek :> Pozdrawiam!

W sumie już sam BOM jest dobrą podpowiedzią co i gdzie ale jednak nie uwzględnia wszystkich szczegółów które są istotne da osób po raz pierwszy składających ten układ...

Bom będzie, trzeba tylko trochę czasu by go przygotować. Uporam się z wysyłkami i zajmę się tym.

Panowie,

Bom już od jakiegoś czasu wisi, nie wiem czego wam w nim brakuje ... bom jak bom, lista jak lista,

Proszę podać o jakie informacje chodzi to postaram się w miarę możliwości uzupełnić.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Paczka dotarła,nie miałem możliwości jej otworzyć,ale z zewnątrz wygląda bardzo apetycznie.

Wielkie dzięki

• Pokaż nowe odpowiedzi