Skocz do zawartości
IGNORED

Minima Audio - Ponownie Wrocław

Minima Audio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich forumowiczów

a w szczególności wrocławskie grono z Deltą Studio na czele.

Przepraszam za nieobecność na forum związaną z przerwą urlopową.

P.Witku, jeżeli wcześniej umówiony termin pod koniec lipca będzie Panu oraz wrocławskim audiofilom odpowiadał

Minima Audio z przyjemnością znowu zawita do gościnnej Delty Studio z prezentacją zestawu Ultima 3.5

Pozdrawiam

Adam Ostrowski

PS. W związku z awarią serwera obsługującego naszą pocztę, osoby kontaktujące się w okresie urlopowym poprzez email proszę o ponowny kontakt.

https://www.audiostereo.pl/topic/9856-minima-audio-ponownie-wroc%C5%82aw/

Witam Forumowiczów, wszystkich, zarówno "wrocławskich" jak tez z innych mniej lub bardziej odległych zakątków Globu.

Witam Pana Panie Adamie.

Jak zapewniałem wcześniej - podwoje Delta Studio są otwarte dla wszystkich "Szaleńczo Zakochanych w Muzyce" a także "Obsesyjnie Odsłuchujących Wszelkie Sprzęty Grające".

Ultima w każdym rozmiarze (inne kolumny z Pańskiej Stajni też) są bardzo oczekiwane we Wrocławiu.

Termin z przełomu lipca/sierpnia jest jak najbardziej dogodnym dla mnie i mam nadzieję, że także dla licznego grona wymienionych powyżej Osób (SZwM i OOWSG).

Jeżeli ma Pan na myśli weekend 30,31.07/1.08 to proponuję aby Forumowicze pragnący przybyć na to spotkanie wypowiedzieli się w tym wątku, który dzień będzie dla nich najdogodniejszy i w jakiej liczbie planują przybycie.

Z mojej strony, dostosuję się do wybranego przez większość terminu.

Będzie mi miło poznać Pana oraz tę długo oczekiwaną we Wrocławiu (a bardzo chwaloną przez SZwM Zegarmistrza) konstrukcję.

Zasady wciąż takie same - prezentacja (impreza towarzyska) - do oporu.

Pozdrawiam i proszę o zapowiedzi przybycia.

Witold Jaskułowski

Witam

Również bardzo się cieszę z możliwości poznania grona audiofilii o których tak dużo dobrego słyszałem, tym bardziej, iż nie mogłem uczestniczyć w poprzednich spotkaniach.

Postaram się zapakować coś więcej, może Talismana 3.5 lub Ultimę 3.2, lecz nie wiem na ile uda się wszystko zmieścić do auta. Przy okazji pobytu nie daleko od Krakowa odbieram jeszcze Talismany 3.2 z recenzji.

Jeśli ma ktoś czas i ochotę to odsyłam na stronę redaktora Audio Pana Wojciecha Pacuły :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Panie Witku czy będzie można liczyć na sławetną KT88?

Z wielkoą przyjemnością posłuchał bym tej konstrukcji. Miałem już u siebie kilkukrotnie Pana EL34, która świetnie zagrała z takimi konstrukcjami jak Elixir 3.2 czy nowy Talisman 2.2 w mniejszych pomieszczeniach.

Jeżeli Panu i wrocławianom spodoba się pomysł z stałym demo różnych modeli, wymienianych w miarę możliwości to M.A. chętnie udostępni zestawy.

Pozdrowienia z Bydgoszczy

Adam Ostrowski

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam Wszystkich,

Panie Adamie, zarówno Delta Studio KT88 jak tez monobloki na czterech lampach 6s33s będą do dyspozycji w trakcie spotkania. Oby tylko lato (to jest bardzo istotne w przypadku monobloków) powróciło na swoje tory z początku lipca. Bo inaczej każdy powinien przynieść ręcznik i miskę "na poty" (do wycierania i wykręcania).

W tradycję już wrósł zwyczaj pozostawienia prezentowanych urządzeń, aby Forumowicze mogli je przetestować w swoich, dobrze znanych, warunkach domowych. Także tym i po tej prezentacji liczymy na taki bonus.

Zachęcam powtórnie wszystkich do zgłoszenia udziału w spotkaniu, aby Pan Adam wiedział ile czasu powinien na nasze spotkanie zarezerwować i w którym dniu.

Pozdrawiam

Witold Jaskułowski

Parę dni upałów skutecznie odstraszyło od siedzenia przed kompem isledzenie co slychac w szerokim swiecie :) Bede wielce rad posluchac kolejnych polskich konstrukcji w juz dosc dobrze poznanych warunkach. Mi ten termin odpowiada tzn sobota chyba bedzie nalepszym rozwiazaniem a ze wzgledu na polozenie geograficzne okien proponowalbym godziny poznopopoludniowe.

P.

Witaj Pal55,

Zdaje się, że pachnie urlopowo wśród grupy.

A o której będziesz przelatywał i na jakiej wysokości?

Czy będziesz miał coś ciekawego do podłączenia?

Temperatura do włączenia monobloków zupełnie nieodpowiednia, ale Delta Studio KT88 można po 18-tej próbować rozgrzać.

Niestety - z nowości w tej chwili nic nie mam.

Może uda się Tobie zakręcić na przyszły tydzień? Minima Audio zapowiada się bardzo ciekawie.

Pozdrawiam

Witam,

niestety do podlaczenia moge miec co najwyzej cokoly granitowe :) i przelatywac bede wczesniej - pewnie gdzies ok 14-15. Za tydzien nie da rady - ale moze przy jakiejs nastepnej okazji uda sie zgrac terminy i znowu wpadniemy posluchac i poogladac piekne lampeczki :) i wypic jakies pifko w swietnym towarzystwie of course. pozdrawiam

Witam wszystkich serdecznie

--->Pal55, czy była by szansa odsłuch modelu Prestige XS w Warszawie?

Zestaw stoi do odbioru w redakcji Audio Video i może przy tej okazji miał by ktoś ochotę posłuchać lub wypożyczyć, co prawda sezon urlopowy w pełni patrząc po pogodzie.

Pozdrawiam

Delta Studio -> bede sam ale postaram sie choc na krotko wpasc - dzieki za zaproszenie :).

Panie Adamie - lokalem moge chetnie sluzyc - acz trzeba wziac pod uwage ze mamy wakacje, sporo osob jest na urlopach - niemniej jesli pare osob bedzie chetnych - najlepiej jeszcze z jakims solidnym tranzystorem bo moj Amplifon sie do tych glosnikow nie nadaje - to bardzo chetnie. Moze zalozy Pan osobny watek zeby sprawdzic ile osob w Wawie byloby zainteresowanych odsluchem w najblizszych dniach?

Witam,

--->Zbig, termin jest prawie zupełnie obojętny, dopasuję się do Państwa.

Kolumienki są do odbioru już od jakiś dwóch tygodni ( w urlopie nie dałem rady odebrać ), więc muszę się w miarę spieszyć z ich odbiorem, a w przyszłą sobotę planowane jest Spotkanie wrocławskie. Może weekend po spotkaniu lub w tygodniu przed.

Prestige oczywiście mogą pozostać na dłużej, jeżeli zaistnieje taka potrzeba.

Ewentualnie innie Państwu odpowiadające terminy.

Pozdrawiam

Witam,

--->Pal55, dziękuję za sugestię dotyczące nowego wątku.

Wrocławskich forumowiczów b.przepraszam za wcinanie się do wątku. Wcześniej wpisami na forum zajmował się P.Waldek, więc brak mi jeszcze "forumowiczowskiej" ogłady. Postaram się to zmienić.

Panie Witku, widać że sobota po południu będzie najlepsza więc i ja się dopasuję jadąc do Krakowa rano.

Mam tylko nadzieję, że pogoda będzie znośna.

Pozdrawiam

Adam Ostrowski

->>> Zegarmistrzu,

Bardzo zasmiecamy ten wątek - czy możesz podać w "o mnie" e-maila do Siebie?

A jeszcze krótko o dzisiejszym dniu: lampek jeszcze nie mam, plytki możemy jakoś przeglądać, za to jest przedwzmacniacz gramofonowy do odsluchania.

Delta Studio - dwie wiadomości na początek jedna zła druga dobra: ten Vollenveider by dederony to jednak porażka w porównaniu do CBSa, druga dobra - prototyp jest wyraźnie lepszy od phono w Arcamie, zwłaszca pod względem jakości góry i muzykalności - Arcam gra przy nim sucho. Basu też nieco więcej. Na podobnym poziomie wypada stereofonia i przestrzenność. To takie pierwsze koty za płoty - jak duża ta róznica jest to sę okaze jak Ci oddam to pudełko i wrócę na dłużej do swojego. Dobrze byłoby porównać go z czymś z tej samej półki 1:1 (Argus, Pro-Ject SE czy co tam jeszcze). Co do tego, że jest lepszy od Nadów, czy podstawowego Projecta nie mam zadnych wątpliwości. Pozdro!

teraz to ja zaśmiecę, ale nie lubię zakładać wątków - ponieważ wyprawiłem familię na wakacje zapraszam na małe posłuchanko u mnie dziś wieczorem - zwłaszcza Ciebie Witku - sprawdzisz jak się spisują Twoje zabawki.

Witam,

Przywracam pierwotny temat wątku:

SPOTKANIE W SOBOTĘ !!!!

Prezentacja Minima Audio.

Powtórnie proszę o zapowiedzi przybycia aby nie stresować naszego Gościa brakiem ludności we Wrocławiu.

Proponuję godzinę 17-tą chyba, że pogoda będzie odpowiednia (czyli chłodna) to już od poludnia.

Uprzejmie czekam na anonsowanie obecności.

Zegarmistrz

Osiek

to pierwsze osoby, na które zawsze można liczyć i już wcześniej zapewnili o swojej obecności.

Zapraszam pozostałych.

-->> Kubeł

Jedź ostrożnie, ale wystarczająco szybko abyś na 17-tą zdążył. Ileż można się byczyć nad morzem?

Witam,

Z powodów poważnej absencji wakacyjnej znacznej grupy forumowiczów wrocławskich pragnę poinformować o zmianie planów.

Aby zapewnić Panu Adamowi z Minima Audio odpowiednie audytorium odsłuchowe proponuję przenieść spotkanie na okres po wakacjach, gdy będzie można dokonać prezentacji większemu gronu.

O nowym terminie spotkania powiadomię natychmiast po ustaleniach z Minima Audio.

Pozdrawiam

Witold Jaskułowski

Witam serdecznie

i pozdrawiam Deltę Studio jak i wrocławskich fanów muzyki.

Po wpisach widać, że oba terminy są do przyjęcia przez grono. Jeśli mógłby to być 21 to bardzo bym wdzięczny.

W związku z urlopem P.Pacuły termin wyjazdu do Krakowa przypadł na 14, a do zestawów Micromonster ze standami za wiele już nie zmieszczę.

Życzę wszystkim udanego weekendu

Pozdrawiam

Adam Ostrowski

Panie Adamie,

Które modele kolumn zaprezentuje nam Pan?

Szanowne Grono Forumowiczów,

Z powyższych wpisów wynikają dwa możliwe terminy spotkania:

20. sierpnia o godzinie 18 - tej

lub

21. sierpnia w godzinach wcześniejszych - zależnych od pogody, przy wysokiej temperaturze na zewnątrz maleje przyjemność słuchania wewnątrz - choć też niezbyt wcześnie np. od 16. lub 17.

Czy Minima Audio w osobie Pana Adama akceptuje oba terminy?

Który z nich wybieracie?

Pozdrawiam

Witam wszystkich serdecznie.

Do prezentacji będą dostępne : Talisman 3.2 ( który przywiozę w tą sobotę tj. 14.08 w godz. popołudniowych ), Ultima 3.5, Prestige XS i może Ultima 3.2 ( jeśli tym razem się nie uda, to przywiozę zestaw następnym razem ).

Panie Witku, dla mnie lepsza byłaby sobota, jednak jeśli grono woli w piątek to się dostosuję. Podobno po niedzieli pogoda się mocno popsuję, więc atmosfera do odsłuchów się poprawi.

Z dostępnej elektroniki przywiozę na prezentację wzmacniacz mocy Gryphon Tabu + preamp Torensa, oraz DPA SX-128, tak na wszelki wypadek do modelu Prestige XS - model wymagający sporego prądu.

Mam nadzieję, że Pańskie lampki P.Witku będą również dostępne. Bardzo chciałbym ich posłuchać ze swoimi zestawami.

Pozdrawiam

Adam Ostrowski

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.