Skocz do zawartości
IGNORED

Mistral Mt 34

zildjian

Rekomendowane odpowiedzi

Noo, tylko później zdecydować się na jeden z kilku polecanych, to tak jak by w ogóle nie zadać pytania. Bo wciąż jesteśmy w tym samym punkcie + kilka nowych propnowanych urządzeń co z kolei powiększa problem w dokonaniu dobrego wyboru.

ad rem-piec zostaje! To doprawdy byla okazja.

To co najmniej wstyd,ze Polpak wyslal Tobie jakiegos rzecha.To kompromitacja i uszczerbek na reputacji firmy.Jak wspominalem,1szy wyslany mi egz mial wade potencjometra,ale nie byl poobijany! A w ofercie maja takze znacznie drozsze rzeczy,nb.

To doprawdy byla okazja.

To co najmniej wstyd,ze Polpak wyslal Tobie jakiegos rzecha.To kompromitacja i uszczerbek na reputacji firmy.Jak wspominalem,1szy wyslany mi egz mial wade potencjometra,ale nie byl poobijany!

Dlaczego publicznie oczerniasz Polpak? Nie jesteś zadowolony z dokonanego zakupu? Przecież przysługiwał ci zwrot zakupionego przedmiotu bez podawania przyczyn. Dlaczego nie skorzystałeś? Bo cena była wyjątkowo atrakcyjna? Jeśli tak, to może Ty skończ już truć na temat Polpaku. Skoro piszesz, że "piec zostaje", to wszystko wskazuje na to, że ze strony sprzedawcy wszystko było w porządku. Z ceny jesteś zadowolony, z wymiany sprzętu również. Zostałeś obsłużony jak się domyślam z kulturą, i na profesjonalnym poziomie. Problemów prawnych z Polpakiem nie miałeś. Czytasz wyrywkowe zdania i wypisujesz rzeczy, które niszczą wizerunek firmy. Ja mieszam na forum? Bo "uczepiłem" się Behringera? Jakimi argumentami poparłeś swoją teorię? Skoro twierdzisz, że Behringer to bubel, to określ co w Twoich odczuciach kwalifikuje ten sprzęt na półkę niżej. Jeśli już postanowiłeś swoje cenne zdanie wtrącić, to przedstaw argumenty na temat Behringera.

Jak śmiesz Muzyczny Aniele.Cytuję twój wpis w wątku na stereo:

"Kupiłem Mistral'a w cenie 1700zł, ale niestety okazało się że sprzęt nie jest nowy jakim miał być, tylko poobijany, podrapany w wielu miejscach i zrezygnowałem. "

Jestem tutaj ponad 9 lat i jeszcze nikt takiego numeru mi nie wykręcił.Zgłaszam do moderacji.

• Redaktorzy

MusicAngel - o podrapanym i poobijanym sprzęcie sam pisałeś w tym

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i zildjian odniósł się do tego. Byłbym wdzięczny gdybyście Panowie własne animozje wyjaśniali na PW.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• 2 tygodnie później...

z amerykanskiej recenzji wynika,ze jest tam fixed bias.podmienilem tylko 1 pare malych lampeczek na amerykanskie odpowiedniki-NOS'y.kto nie zalapal sie na promocje moze zalowac.jestem zadowolony.Najlepsza kiedys integra w linii dunskiej marki 'nudzi' przy nim...

tak,4,ale wg recenzji kazda 2ka spelnia inna role.najlepiej wypadly 2 oryginalne i 2 NOS U$. Sa 2 amerykanskie recenzje w necie,pogoogluj.Zacznij od stron dystrybutora w UK i projektanta Napa Acoustics,Kalifornia.Maja takze cd a i model przypominajacy ... Mante 7.Kiedys widzialem fotki z CES i tam zdjatko 'nizszego' Mistrala z pochwalnymi podpisami pod nim-prawie Manta 7(tez u mnie gra w domu od czasu jak to poznawalem integry lampowe)

tiaa,z recenzji 'enjoy...' wynika,ze kazda para 'malych' odpowiada za co innego i zmienialem na ucho.poza tym,nie bardzo wiadomo czy pary wzdluz czy wszerz:-) trzeba by piec otworzyc, probowales odczepy 4 i 8 ohm?

Lampy z lewej stony odpowiadają za lewy kanał, prawej - za prawy. Wymieniłem sterujące wszystkie cztery - na komplet ruskich 6N1 (z ruskimi napisami cyrlicą, nie wiadomo kiedy wyprodukowane - lecz sądzę po zaśniedzeniu nóżek, że sporo latek wstecz) - kupione w w największym Polskim sklepie promowanym w wyszukiwarce - też nie będę reklamował i tu. Przy pierwszym zainstalowaniu było słychać buczenie z kanału prawego, po zamianie stron przednich lamp sterujących, buczenie przeszło na lewy kanał. Także przykre wrażenie, że uszkodzona jest jedna lampa. Ale po przełozeniu tej lampy na tył obojęnie którego kanału nastała cisza:) Działa idealnie od kilku dni.

I teraz najważniejsze - Muzyka. Powodem wymiany była konieczność zmiany barwy brzmienia i pozbycie się tego co w nim mnie drażniło - trafiłem. Co jakiś czas lekkie popiskiwanie lampy - po stuknięcie w nią był spokój, lecz to się powtarzało... Dźwięk był zbyt agresywny na górze pasma - metaliczny niejako. Po wymianie kwadry lamp, pierwsze co stało się oczywiste, to to, iż mają one MNIEJSZE wzmocnienie - co najmniej o 1/3 - bez znaczenia. Zwiększyła się przestrzeń i ogólnie roździelczość kanałów - tutaj jestem bardzo zadowolony obecnie! Nie ma pisku/metalicznego przydźwięku pracy, charakteru chińskich lamp - jak się okazuje te chińskie to niestety tylko do wymiany się nadawały.

Dźwięk naprawdę się polepszył.

Następnym krokiem będzie wymiana lamp mocy na jakieś z przyzwoitej półki.

Gdyby ktoś chciał kupić kwadrę chińskich - zapraszam:)

u mnie wkładając 2 sterujące na przód lub tył odnosze wrażenie,że lepiej dla mnie gra wkładając lepsze lampy z przodu,wiec chyba jednak jest róznica.

Równiez wybrałem odczepy 8 ohm.

Wymieniałem te chinskie mocy na EL34 Mullard, ale jak na razie to jest inaczej lecz nie lepiej moim zdaniem. Kiedys miałem je w Prima Lunie i tam grały zdecydowanie lepiej od oryginalnych chinczyków,no ale gra system wiec teraz trudno wydawać jednoznaczne wyroki.

sprzedalem glosnikowca xlo i wstawilem bardzo dynamicznego ale raczej slodkiego Goertza Mi3.I wrocilem do oryginalnych lampek:-)

PS i przy okazji popsulem sowiecka 6H1-EB:-(

Jak ogolnie oceniacie zakup?

com uczynil? Ano nie zauwazylem,ze jedna z nozek jest lekko zgieta. Nie ma co dalej dodawac...,kupie jedna sztuke.moja para byla malo uzywana

Zbyszek, a Ty ktore odczepy wykorzystujesz?

Sprzet jest bardzo miłym i pozytywnym zaskoczeniem. Nie spodziewałem sie z taka cene, tyle przyjemności ze słuchania, a jest to najtanszy u mnie wzmacniacz od dłuższego czasu.Róznica w odczepach dla mnie zaskakujaca,bo moje głosniki 4 Ohm a gdy podpinam pod te oznaczenia własnie, gra jakby w przeciwfazie,szczuplej,z mniejszym ciepłem i namacalnością. Będę próbował szukac lamp,które mam nadzieje podniosa brzmienie na jeszcze wyzszy poziom.

tiaa,trafilem na Mistrala przez przypadek.Bardzo mi sie podobaly wizualnie kolumny w 1 z salonow.Potem HiFINEWS i relacja z wystawy z bodaj Las Vegas.Stamtad na strone Napa Acoustics,California.Potem google,Polpak i Mistral UK,Am

azon

• 2 tygodnie później...

Zbyszek,G69

jakies doswiadczenia z lampami? Dostalem cynk z forum,aby nie uzywac 6P3S-EW miast EL34,podobnie pisze Mesa Boogie.Szkoda,fajnie brzmialy-zwlaszcza lepiej artykulowany bas.Teraz czekam na pozyczenie Nos'ow EL 34 i 2ga pare do pre,

Na razie rowniez czekam na wiecej lamp do testow. Póki co, sporo mieszania z kablami, ale juz jestem zadowolony, więc moze byc tylko lepiej :) na razie duże lampy sa oryginalne,Mullardy graja równiej,lepiej kontroluja bas,znikaja na nich zmatowienia dzwieku ale jednoczesnie jest szczuplej. Bas przy oryginałach lubi sie poluzowac,ale w sumie efekt na pewno nie dokucza mi,wrecz jest wrażenie wiekszej naturalności dzwieku,bo ogólnie chińczyki graja grubiej w tym zestawie.

Małe mam ruskie,z przodu 6N1P a z tyłu tez ten typ,ale inny wzór napisów i lampy tez graja inaczej,jedne wyraznie cieplej,pełniej,drugie szczuplej, ale wiecej powietrza i otwartości. Dla mnie bardziej słychac charakter tych blizszych lamp,co wyraznie słysze gdy zmieniam je miejscami i takie 'mieszane' ustawienie daje w moim zestawie najlepszy dzwięk,ciekawe połączenie najlepszych cech obu lamp.

Jak ten wzmacniacz gra? Czy od razu trzeba wymieniać lampy? Wizualnie podoba mi się bardziej niż wszystkie Yaqiny razem wzięte. Jak jest rozwiązane zasilanie bo widzę tylko dwa trafa? Zildjian-jak się ma do A300 brzmienie tego pieca?

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

Do czego chcesz go podłaczać,w jakim pomieszczeniu? Mistral ma 2x35 W a Musical A300 2 x 150 W :) jak zapewnisz mu odpowiednie warunki na pewno pozytywnie zaskoczy,miałem kiedys MF 308 i byłem raczej rozczarowany...

2x280 4 ohm jesli dobrze pomne,

nie szukam juz pieca-MF mialem lata temu,nie ma w cenie Mistrala zadnej konkurencji,w UK cena Yarlanda tak podskoczyla...,teraz mam w domu 3 lampiaki,hi,hi

olsnienie przyszlo na Legendach Rocka.koncert Vanilla Fudge powinien byc nagrany,a polscy mixanci i stage masterzy -podpatrzec.zaczalem sie zastanawiac dlaczego ten sound jest taki dobry.mialem juz pre lampa+tranny power,to nie to i za drogie.tak doszlo do full lampa...

Dzizus! peaches & diesel Claptona-jak to gra...,o,przepraszam!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.