Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy Pro-Ject i 2M red - czy uzywany ale dużo lepsza wkładka?

burz

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam używanego PJ 1-expression III, ale na razie nie mogę trafić na sztukę w oczekiwanej przeze mnie kondycji...

Mam oczywiście określony budżet i w jego ramach chciałem do używanego PJ dokupić wkładkę 2m bronze (nawet myślałem dołożyć do goldringa 1012 lub 1042 - choć nie na 100 procent, bo na forum wyczytałem, że do rocka 1042 niekoniecznie, lepiej bronze lub tańszy od 1042 goldring 1012).

I tak, nudząc się bez możliwości odsłuchu winyli, zaczynam kombinować...

A może jednak szarpnąć się na nówkę sztukę PJ? Wtedy starczy mi tylko na 2m red... lecz miałbym gramiaka już, za 2 dni i to z dwuletnią gwarancją oraz przyjemnością jego rozdziewiczania:))

Takie wieczorno-niedzielne kombinatorstwo.

Hmm, co pany nam to? Rozsądek podpowiada cierpliwości, ale z drugiej strony...

tak mniej więcej (raczej mniej niż więcej) 2,5 kzł - i zamierzałem podzielić po połowie na gramofon i wkładkę

za jakis czas bym pewnie mial takie Pro-jecta do sprzedania, ale poki co trzeba dozbierac na nowy, wiec chwilke to jeszcze potrwa

Moon

jakiś czas temu miałem podobny dylemat. ostatecznie kupiłem gramofon z lat 70-tych, w pięknym stanie zarówno technicznym jak i wizualnym ( obudowa drewniana jak w pozostałych "klockach" mojego systemu) , zadecydowała funkcja powrotu ramienia po skończeniu grania, było to dla mnie ważne! Tego PJ nie mają :-( Wkładkę mam własnie 2M Red i jestem zadowolony, zmienię na droższą wtedy gdy będę miał okazje porównać jakąś na swoim systemie i usłyszę wyraźną poprawę.

Dlatego określ ważne dla Ciebie priorytety i zacznij działać ;-)

Jest jeszcze inna alternatywa (angielska marka) i podobno całkiem przyzwoita.Może warto się przyjżeć

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Albo tańszy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Ramiona 9c i 9cc - czy fakt, że pierwsze ma aluminiową główkę, a drugie to w całości carbon, pozwala postawić tezę, że pierwsze jest gorsze od drugiego.... czy po prostu są to inne ramiona? Czym się różnią w odsłuchu?

Biorę pod uwagę także RPM 5 (lub 5.1), stąd pytanie.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Carbon jest lżejszy i lepiej tłumi drgania od aluminium. Tak mówią mądrzy.

Natomiast RPM 5.1 to już jest gramofon, który daje pełną regulację, począwszy od VTA, a skończywszy na azymucie i przesięgu.

Yul ma takiego, uderzaj z pytaniami na priv do niego.

Przy czym ten gramiak ni ema wkładki, dolicz ten koszt.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.