Skocz do zawartości
IGNORED

kino domowe dla przyjaciół

lian

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Trochę brzydzę się tego działu :) ale cóż, przyjaciele proszą mnie o poradę i tłumaczenia, że nie mam bladego pojęcia o kinie domowym nie pomagają. Więc tym razem nie piszę w dziale analog, tylko tu :)

Oni mają 5tys, pokój jakieś 20m2. Chciałem ich przekonać żeby nie wydawali tychpieniędzy na kino domowe tylko pojechali na wycieczkę zagraniczną, ale uparli się wywalić kasę w błoto. Więc namawiam, żeby kupili coś maksymalnie najtańszego, jakieś manty itp i będą szczęśliwi. Ale oni chcą coś lepszego. Normalne jaja.

Ale do rzeczy. Ja radzę im tak: kupcie najlepsze kolumny jakie można w tej cenie ale tak by zostało na najtańszą elektronikę.

PRAWDA?

Chcieliby mieć w jednym klocku odtwarzacz bluray z całą resztą. Znając low costowe produkty z przeszłości pomyślałem, że yamaha da najmniej zepsuty dźwięk:

cos takiego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a kolumny? najchętniej kazałbym im zostawic tylko stereo. Ale nie chce zeby potem mieli pretensji ze nie mają KINA! więc powiedziałem ze zadnych gównianych kolumn typu sony, pinier itp, niech kupią kolumny od marki kolumnowej i najlepiej klasyka, będzie najmniej gówniany, może to:

Ukryta Zawartość

Jesli są dzis jakies klocki lepsze które "są najlepsze" i grają tak jak te 10x drozsze wg polskiej prasy :) to zpodajcie - czy ten zakup mozna sensowniej zrobić. Dziekuje z góry

zapomnialem napisac, ze mają już tv 50x cali i musi być 3D, powinno być radio, odtwarzanie CD, o gramofonie nic nie wspominali :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/98715-kino-domowe-dla-przyjaci%C3%B3%C5%82/

Za 5 tys to się nie zaszaleje. Amplituner i blu-ray 3D da się radę ale na dobre głośniki to już nie starczy. Chyba że na początek dwa. No chyba że będzie to jakaś chińszczyzna.

A może zestawik BOSE sie taką kwotą opędzi ale nie wiem jak tam jest z 3D?

A jak nie to może KEF?

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Witajcie,

Trochę brzydzę się tego działu :) ale cóż, przyjaciele proszą mnie o poradę i tłumaczenia, że nie mam bladego pojęcia o kinie domowym nie pomagają. Więc tym razem nie piszę w dziale analog, tylko tu :)

Oni mają 5tys, pokój jakieś 20m2. Chciałem ich przekonać żeby nie wydawali tychpieniędzy na kino domowe tylko pojechali na wycieczkę zagraniczną, ale uparli się wywalić kasę w błoto. Więc namawiam, żeby kupili coś maksymalnie najtańszego, jakieś manty itp i będą szczęśliwi. Ale oni chcą coś lepszego. Normalne jaja.

Ale do rzeczy. Ja radzę im tak: kupcie najlepsze kolumny jakie można w tej cenie ale tak by zostało na najtańszą elektronikę.

PRAWDA?

Chcieliby mieć w jednym klocku odtwarzacz bluray z całą resztą. Znając low costowe produkty z przeszłości pomyślałem, że yamaha da najmniej zepsuty dźwięk:

cos takiego

Ukryta Zawartość

a kolumny? najchętniej kazałbym im zostawic tylko stereo. Ale nie chce zeby potem mieli pretensji ze nie mają KINA! więc powiedziałem ze zadnych gównianych kolumn typu sony, pinier itp, niech kupią kolumny od marki kolumnowej i najlepiej klasyka, będzie najmniej gówniany, może to:

Ukryta Zawartość

Jesli są dzis jakies klocki lepsze które "są najlepsze" i grają tak jak te 10x drozsze wg polskiej prasy :) to zpodajcie - czy ten zakup mozna sensowniej zrobić. Dziekuje z góry

zapomnialem napisac, ze mają już tv 50x cali i musi być 3D, powinno być radio, odtwarzanie CD, o gramofonie nic nie wspominali :)

kolego jak tak bardzo brzydzisz się tego działu,to szukaj pomocy w dziale analog,a innych nie obrażaj.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a moze to

Ukryta Zawartość

dariusz964,

wyluzuj

Ukryta Zawartość

W najbliższych tygodniach ruszy w Polsce dystrybucja definitive technology , kolumny stworzone do kina , nic ich nie przebije , tylko jaka cena , może będzie niby promocja ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Edytuję : powiedz znajomym , że amplituner ma mieć koniecznie wyjście wielokanałowe analogowe pre - out 5.1 , lub 7.1 , ,to może przydać się w przyszłości do stworzenia POPRAWNEGO SYSTEMU STEREO

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

słuszna uwaga, sam mam w piwnicy końcówkę quada której nie używam, może im zapodam do stereo

Lepiej żebyś miał wzmacniacz zintegrowany stereo i bezpośrednio analogiem ze źródła stereo do niego . Pomimo dobrej końcówki nie wiele zmieni się , gdyż sekcja przedwzmacniacza w amplitunerze wielokanałowym jest marna .

W najbliższych tygodniach ruszy w Polsce dystrybucja definitive technology , kolumny stworzone do kina , nic ich nie przebije , tylko jaka cena , może będzie niby promocja ?

Czester daj spokój, takimi wpisami ciężko wyczuć czy reklamujesz czy chcesz robić ludziom wodę z mózgu. Jesteś pewien że nic ich nie przebije, czy może chciałeś dodać np. w swojej klasie?

Czester daj spokój, takimi wpisami ciężko wyczuć czy reklamujesz czy chcesz robić ludziom wodę z mózgu. Jesteś pewien że nic ich nie przebije, czy może chciałeś dodać np. w swojej klasie?

Nic nie reklamuję , kupujcie co chcecie , ta firma nie jest znana w Polsce , za kilka lat gdy będzie sieć sklepów , będzie znana i doceniona .

czy może chciałeś dodać np. w swojej klasie?

Przecież tego nie trzeba mówić , obawiam się jednak że w Polsce ceny będą o wiele droższe niż w USA i na zachodzie .

Przyjaciele pytającego raczej nie kupią tej mojej " reklamowanej marki " , ze względy na cenę , to nie jest tanie .

Bose to agresywna reklama i głośniki montowane za " 50 centów " .

Można by kupić do KD JBL z serii E ( JBL w KD są niezłe ) , podłogówki E 80 , satelity centralna tej samej serii , tylko w przyszłości jakiś inny sub . Seria ta jest dawno wycofana z produkcji , może da się tanio kupić . Miałem JBL E 90 , do kina są dobre , w stereo gorzej , ale podobno z serii E , podłogówki E 80 są najlepsze .

Nic nie reklamuję , kupujcie co chcecie , ta firma nie jest znana w Polsce , za kilka lat gdy będzie sieć sklepów , będzie znana i doceniona .

Przecież tego nie trzeba mówić , obawiam się jednak że w Polsce ceny będą o wiele droższe niż w USA i na zachodzie .

firma nie jest znana w Polsce, ale w USA to aktualnie największy producent i sprzedawca głośników klasy premium.

Co do cen to już są i dokładnie odzwierciedlają ceny w USA + 22% Vat i cło

np BP6 w USA 800USD, w Polsce 3500zł

tutaj pełny cennik:

http://definitive.rafko.pl/cennik/

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

• 3 miesiące później...

O , jakaś spółka , bliźniacza siostra ?

Dwóch gości pracujących kiedyś w Polk Audio i Definitive technology założyli nową markę .

Jeden współzałożyciel to jakaś legenda , Sandy Gross ?

, a dystrybucja w Polsce leci razem z " kanałem " Definitive Technology ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.