Skocz do zawartości
IGNORED

Byłem szczęśliwym posiadaczem technicsa.

ABUK

Rekomendowane odpowiedzi

Dopóki nie posłuchałem sprzętu innych producentów w szczególności NADa i Rotela. Ponieważ prawie całe swoje życie tkwiłem w przeświadczeniu że nie ma nic lepszego niż technics dlatego moja wiedza jest bardzo skroman i mała, jeżeli chodzi o innych producentów. Mam w domu kolumny Wharfedale 8.4 i zastanawiam się nad dobraniem do nich dobrego wzmacniacza. Co sądzicie o Nad 320 BEE. Może jakieś inne sugestie.

POMOCY

ABUK

Chętnie Ci doradzimy,

tylko napisz coś więcej, bo tak to mogę jedynie powiedzieć, że NAD 320 to dobry wzmak podobnie jak dziesiątki innych.

Skoro juz trochę innych wzmaków posłuchałeś, to powinieneś się orientować co ci się w nich podoba a co nie.

Napisz jakiej muzyki słuchasz. Ile chciałbyś wydać.

A najlepiej wpisać to w "o mnie"

pzdr

hehe co do Technicsa to nie jestes sam. Tez tak myslalem, nawet podjalem sie "tuningu" 700-tki, a pozniej koles kupil nad'a :) Aco do nada to znam tylko 310 i osobiscie bardzo mi sie to podoba, czyli z 320 moze byc tylko lepiej. pzdr

Witamy w klubie. Zrobiłeś duży krok naprzód, jednak to dopiero początek. Uwaga, może już nie być odwrotu :-)).

Jak zwykle liczy się kasa jaką masz do wydania na wzmacniacz. Zatem ile? Czy gotów jesteś zakupić urządzenie z drugiej ręki, czy tylko nowe? Czy bierzesz pod uwagę wymianę kabli, czy póki co tylko wzmacniacz? Jak duże masz pomieszczenie? Jakiej muzyki słuchasz? Jakiego brzmienia oczekujesz?

kilka słów na temat moich preferencji.

pomieszczenie 18 m2 jeszcze nie wytłumione (podobno ma to kolosane znaczenie)

lubię muzyką z dobrym basem i czystym brzmieniem gitar

kable do głośników mam jest nan nich napisane DLS co kolwiek to znaczy

słucham różnej muzyki ale najczęściej Rocka (tu oczekiwał bym przejrzystości dźwięku i szczegółów).

Budżet na Wzmacnicz i CD ok 3000.

>ABUK

zaznaczam, że nie wiem na ile możesz (i chcesz) sobie pozwolić, ale skoro usłyszałeś różnicę to czy nie warto by wymienić tych Diamondów? nie są to zbyt szczęśliwe kolumny (8.4) - ja bym wymienił także kolumny... może zestawienie NADA i np. Audio Academy Phoebe?

w każdym razie przy okazji odsłuchów założył bym wymiane obu tych elementów na raz...

(skąd jesteś?)

pisałem posta w międzyczasie..

CD kup na końcu - do rocka (i basu) posłuchaj sobie także Paradigmów i może Rotela zamiast NADa? oczywiście najlepiej posłuchaj obu... ;)

do rocka z używanego sprzętu to super zestaw Pioneer A400X + Dali 104. Na prawdę wymiata, Led Zeppelin, Clash super. Trochę za sosadny i mało muzykalny do innej muzyki (dlatego Dali nie kupiłem) ale w rocku był nie do pobicia. Pisze z doświadczenia bo te 10-12 lat temu dużo budżetówki przesłuchałem. Dzisiejszego nie polecę bo nie znam.

I kłania sie kolejny szczesliwy kiedys posiadacz Technicsa:)

Za 3000 kupisz nowiutkie szare lub srebrne klocuszki NAD'a - źródełko 521 BEE i wzmak 320 BEE, moze jeszcze na jakis interkonekt starczy, w kazdym razie co nowe to nowe - takiej kwoty nie pakowalbym w zaden zakurzony czy porysowany second hand;) Rotel ma opinie ostrzej grajacego, ale nie sluchalem, jest w tych cenach jeszcze CA AZUR w nowych promocjach - rowniez nie porownywalem jak gra. W kazdym razie takie ceny za taki sprzet to naprawde teraz okazja!

Pozdrawiam

Gość

(Konto usunięte)

W czerwcowym HI-FI są testy paru tanich kolumn i właśnie nad-a C-320 bee i rotel-a r-02. No jednak rotel okazał się lepszy ( przynajmniej dla recenzenta - który skonkludował to tak - na placu boju ( wzm. do 2000) zostały te dwa - przynajmniej nie trzeba narobić sobie odcisków podczas chodzenia po sklepach).Ty też powinieneś zajrzeć do sklepu gdzie są obydwa , posłuchać i wybrać

Minimalnie drozszy:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) chociaz jest w promocji

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Za to nie ma pilota, ale ma podwojne wyjscia na kolumny i pozadne gniazdo sieciowe, osobiscie i tak wolalem NAD'a :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

Darone

Super! Przedtem miałem jamo ( kupowałem oczami - co mi się żadko zdarza) jbl-e zdeklasowały jamo, cobasse, jakies polskie i avance- cos pięknego i ten ich papierowy bas.Przedtem miałem infinity reference ,bas był zupełnie inny- na korzyść jbl

jacch

A jak oceniasz jakość wykonania XTi100, słyszałem niestety, że np.: głośniki nie są zbyt dobrej jakości i trwałe (chodzi o zawieszenie-czy ono nie jest przypadkiem piankowe, czyli "kruszące" po czasie?)Oczywiście najważniejszy jest dźwięk (który mi się bardzo podoba), ale trochę teraz kosztują (obecnie ok. 5600zł), więc rozumiesz moje obawy... . Jak krytyczne jest ich ustawienie i jakich kabli używasz, a także jak długo je masz i jak zmieniła się ich "muzyczność" od tego czasu? Ostatnie pytanie dotyczy również wzmaka.

Pozdr. Darone.

ABUK--Zadzwoń do Bodo zwanego Zetem i wypożycz do testu Aboxa.Niedawno testowałem i było warto .

Z założonego budżetu wzmak ten spełni wszystkie Twoje oczekiwania.

Dzięki zawsze można na was liczyć ale jest jeden problem. Teraz dopiero mam problem co wybrać. Yamaha też wchodziła w grę ale jaka ?. Juto idę na odsłuch zobaczę jak Nad radzi sobie a raczej jak moje kolumny radzą sobie z Nadem.

ABUK

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.