Skocz do zawartości
IGNORED

nagrywanie plików hd cd (96kHz/24 bit/2996kbps) na CD

lamerblamer

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mam kilka plików Flac w standardzie HD CD (96kHz/24bit 2996kbps). Mój odtwarzacz CD NAD C542 obsługuje takie pliki HD CD. Czy jak nagram je w nero na płytę CD to ich wysoka rozdzielczość zostanie zachowana czy też zostanie utracona? Czy można w ogóle nagrać taki hdcd (24bit/96kHz)?

proszę o pomoc. pozdrawiam

Abyś mógł taki plik odtworzyć na CD musisz go skompresować do standardu 16bit/44,1kHz.

Jakość ulegnie niewielkiej degradacji, ale format HDCD powinien zostać zachowany.

Aby plik 24/96 nie utracił rozdzielczości musisz go nagrać na płytę DVD jako DVD-Audio,

ale do jego odtworzenia potrzebny jest player obsługujący format DVD-A.

HDCD to 16 bit 44,1 kHz z zakodowanym 20 bit 44,1 kHz - nigdy 24 bit 96 kHz. ... więc nie bardzo wiem co tam masz ... ale jak chcesz zrobić z tego audioCD to trzeba użyć programu który przekonwertuje w locie do 16 bit 44,1k ... albo samemu to zrobić.

Aby plik 24/96 nie utracił rozdzielczości musisz go nagrać na płytę DVD jako DVD-Audio,

Niekoniecznie , np.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) stworzy zwykłe DVD-Video zachowując 24/96.

Z drugiej jednak strony - fakt - bardziej audiofilsko i profesjonalnie jest zauthorować DVD-A.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

witam

mam kilka plików Flac w standardzie HD CD (96kHz/24bit 2996kbps).

Super.

Mój odtwarzacz CD NAD C542 obsługuje takie pliki HD CD.

Niestety, nie obsługuje "takich plików". C542 dekoduje i odtwarza płyty HDCD

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.