Skocz do zawartości
IGNORED

Jeśli Pioneer to jaki? (76 vs. 86)

Tokepit

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Od zawsze byłem miłośnikiem firmy Pioneer i planuje właśnie wymianę mojego ampli VSX-LX70 na jeden z najnowszych modeli. Do tej pory byłem niemal pewny, że będzie to model SC-LX86, jednak po rozmowie z kolegą, który trochę siedzi w temacie, zastanawiam się nad modelem niższym SC-LX76. Generalnie - według kolegi - nie warto płacić za modele najwyższe, ponieważ w ich cenie znaczna część to właśnie opłata za najwyższy model.

Miał ktoś może do czynienia z modelami 76 i 86 i mógłby powiedzieć coś na temat różnic? W necie znajduje głownie testy modeli 86 zatem ie wiem jak on się ma do modelu 76.

https://www.audiostereo.pl/topic/99093-je%C5%9Bli-pioneer-to-jaki-76-vs-86/

Witaj,

SC-LX76 gra praktycznie tak samo jak SC-LX86, teoretycznie jest 10W różnicy w mocy, ponadto model wyższy ma trochę lepsze wyposażenie w gniazda wejściowe i USB DAC.

Moim zdaniem jednak nie ma sensu dokładać dosyć sporej kwoty.

Jeśli jednak nie jesteś przekonany, serdecznie zapraszam na odsłuchy, porównania urządzeń, SC-LX mamy od ręki w salonie.

W przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

No widzisz :) A dziś rozmawiałem z jednym sprzedawcą z Rzeszowa, który namawiał mnie na 86tkę, jako, że "jak się ma BDP-LX91 (a ja mam) to nie można do niego podłączyć nic niżej 86tki" oraz według niego "robiliśmy odsłuch 56, 76 i 86 i klienci zawsze wskazywali 86 jako najlepiej grający model". Niestety z odsłuchami to kiepsko - jestem z Gliwic a pracuje non stop za granicą (teraz np. w okolicach Disseldorfu) i nie bardzo mam możliwość wyrwać się dalej niż np. Katowice, Sosnowiec itp.

My mamy także w salonie wszystkie modele SC-LX czyli 56, 76 i 86 i podałem Ci moje odczucia po wielu odsłuchach.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Właśnie - nie chciało mi się wierzyć, że pomiędzy 76 a 86 będzie jakaś różnica w brzmieniu. Jakieś elementy wyposażenia, dodatki typu USB-DAC - to OK ale różnica w brzmieniu? To by było dziwne, szczególnie, że są to modele z tej samej linii (x6).

To by było dziwne, szczególnie, że są to modele z tej samej linii (x6).

Dziwne to jest to co napisałeś. To jak porównać model amplitunera Harman Kardon 760 do 360, też z tej samej serii x60, tylko co z tego.

Czy są różnice pomiędzy 86 a 76? Są na pewno. Czy słyszalne? Jak sam nie sprawdzisz to możesz czytać i milion wypowiedzi, a twoje odczucia będą i tak inne. Pomijając jednak to wszystko 86 jest godna uwagi (słuchałem), 76 nie słuchałem, ale myślę, że znacznie nie odbiega od 86. Tyle, że myśleć to sobie można :), trzeba posłuchać.

Oczywiście że są słyszalne. Cyba ze na kolumnach za 1000 zł , to rzeczywiście - nie ma.

Dynamika to coś czego nie dokupisz. I nie chodzi o " naciąganie" . Jeśli ktoś nie słyszy - to nie słyszy. Nie musi kupować.

Ale różnica oczywiście - JEST !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.