Skocz do zawartości
IGNORED

jakie kolumny do wzmacniacza Magnat MA800

adbart

Rekomendowane odpowiedzi

ja w temacie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

słucham każdego rodzaju muzyki, powinno być uniwersalnie: jazz, rock, muzyka poważna, pop.

Ukryta Zawartość

OSobicie polecilbym Dali Ikon 6 MKII, lub jesli nie jestes esteta Vandersteen 1Ci. Nie sa piekne, ale brzmieniem powalaja niejedne powyzej 10 tysiecy, choc mozna je wyrwac juz za 6500 bodajze z podstawami. Swietne brzmienie, naprawde. Bardzo fajny bas, spektakularna przestrzen, to jest takie granie z maniera LIVE, czujesz sie jak na koncercie. Dali to w moim odczuciu tez dobre kolumny, swietna gora pasma i dobra srednica. Bas nie schodzi do piekiel, ale nie jest zly. A najlepiej to samemu sie przekonac jesli jest taka mozliwosc.

Dali Ikon 6 MKII słuchałem (z Denonem 7-setką) i bardzo mi się spodobały, zwłaszcza wokale (szczególne żeńskie), góra bardzo fajna.

Co do Vandersteen 1Ci to muszę sprawdzić, nie widziałem ich nawet.

VANDERSTEEN 1Ci - daleko od ściany muszą stać? Nie jest to klasyczna konstrukcja.

Przeczytaj to:

Ukryta Zawartość

Zasadniczo nie ufam recenzjom, bo cmokaja nad wszystkim, ale ta jest prawdziwa. Przeczytaj zwlaszcza ten fragment, gdy opisuje fronty, bo artykul dotyczy generalnie zestawu 5.1 opartego na tych glosnikach. Mialem okazje ich sluchac, banan na twarzy robi sie automatycznie. Zadnych cudow i udziwnien, one po prostu graja muzyke, a Ty gdzies masz analize tego czy tamtego. To jest po prostu dobry dzwiek. No i Made in USA, zadna tam china. Scena, bas,, srednica, mozliwosc dodania sobie gory wg potrzeb. Za ta kase super granie, nawet gdyby kosztowaly 2 razy tyle. Ikony mialem przez ponad 3 lata, Do dzis ich troche zaluje. To byla wersja MKI, w MKII poprawiono bas.

Ukryta Zawartość

No to akurat ten jest prawdziwy. Kolumny sa zrobione w oparciu o linie transmisyjna, tak wiec nie jest to typowy BasReflex. Mam zamiar pozyczyc je teraz na swieta i posluchac w swoich warunkach. Niewykluczone, ze juz pozostana, choc na codzien slucham na Audio Physicach Tempo 6. Vandersteeny nie sa wrazliwe na ustawienie, moga stac blisko sciany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.