Skocz do zawartości
IGNORED

Przedłużacz do Słuchawek

pierote

Rekomendowane odpowiedzi

Było nie raz ale dawno. Ostatnio na forach piszą - kup se gotowy na allegro i nie zawracaj..

Potrzebuję przedłużki co najmniej 3m kabla np. Cordial CSF 250 tylko nie wiem jak podłączyć mase.W tym wątku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ktoś użył tego kabla i było OK. Czy uda mi się tak z pojedynczym kabelkiem i masą po ekranie? Jak nie to jaki kabel, może quada?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ciągłe zmiany ...

Jeden lutujesz na kanał prawy,drugi na lewy,ekran na mase. Albo poszukaj przewodu z trzema żyłami i ekranem i tak jak wyżej z tym że trzeci przewód na mase,a ekran można zostawić nie przylutowany,lub tylko z jednej strony od gniazdka dolutować do masy.

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Nada się,też Klotz,ale wtedy zimną żyłą będzie ekran.Możesz też poszukać Conducfil Sonolene 3014 3414(to też 2 żyły + ekran)w sumie w ten sposób jest podłączona większość kabli w słuchawkach ,albo 4 żyły z ekranem Canare Starquad l-4e5c,te dwa powinny być na allegro dostępne ,lub coś z Schulz'a.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja robiłem sobie kabel do sluchawek z tego Canare. Na zdjęciu DT150 z tym kablem tylko w oplocie.

Można też użyć tego Vovoxa (też robiłem z tego kabel do słuchawek).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ).aspx

post-30848-0-33711700-1356341081_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Z solonego właśnie robię IC minijack - 2RCA. Myślałem nad quadem Canara ew. 2 x solony / klotz206.

Jak mnie przekonasz co do tego Shulza (jakość) to go kupię, cena 5zeta za m. przebija . W sumie przedłużka nie będzie do stricte audio tylko do TV.

ciągłe zmiany ...

Kable Schulz'a są dobrej jakości,nic gorsze od tych wyżej wymienionych jest tam też seria z miedzi srebrzonej miałem taki w ręku konkretnie ten,i wygladał dobrze,nawet plecionka (ekran) jest posrebrzana.

Ukryta Zawartość

Ale na kabel do słuchawek trochę się chyba nie nada,bo gruby,grubszy nawet niż Klotz MC5000.Tam są też takie płaskie chyba DX ,dwużyłowe z małą pojemnością. Na długi przedłużacz byłby też dobry.

Ukryta Zawartość

A ja się podepnę do tematu, bo chcę zrobić wymienne kabelki w swoich słuchawkach. Potrzebuję czegoś bardziej mobilnego, czyli do 5mm średnicy zewnętrznej. kabelki wewnętrzne to resztki kabelka MK14 właśnie od Schulza i wtyczka Hicon (tak, będę podpinał takie jakby przedłużacze). Co polecicie, powiedzmy do góra 20zł/m?

A ja się podepnę do tematu, bo chcę zrobić wymienne kabelki w swoich słuchawkach. Potrzebuję czegoś bardziej mobilnego, czyli do 5mm średnicy zewnętrznej. kabelki wewnętrzne to resztki kabelka MK14 właśnie od Schulza i wtyczka Hicon (tak, będę podpinał takie jakby przedłużacze). Co polecicie, powiedzmy do góra 20zł/m?

Hmm, ja niedawno do Hicona właśnie wziąłem 2m Conducfil Sonolene na interkonekt, tutaj: (na allegro mają 5zł/m)

Ukryta Zawartość

Do tej wtyczki (fajna - i grubsze kabelki wchodzą) zamocowałem 2 kable, oddzielnie na kanał. Myślę że jechanie masy po ekranie nie ma sensu.

Michał Zieliński ludzie do takich akcji najczęściej używają Canare Starquad (też są w audeos) lub właśnie 2 x 'Solony'. Masz dobrą szeroką wtyczkę więc grubsze kabelki na bank wejdą. Tutaj słyszę też o Schulzu.

Jak byś chciał poszaleć to są jeszcze topy typu:

Mogami Negles Quad

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , plecionki z AG na ebaju, ew. Cordial CFS 275 (srebrzony chyba). A 2-żyłowe x2 oczywiście.

Pozdrawiam, Piotr.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ciągłe zmiany ...

Potrzebuję czegoś o bardzo niskich pojemnościach, słuchaweczki są zbyt neutralne by je zabarwiać :)

Poza tym nie zrozumiałeś :) Zrobiłem tak, że z lewej słuchawki wystaje właśnie owa wtyczka 3.5mm ;) A kabelki będą robione w formie przedłużaczy, oszczędzi to czas i pracę przy ewentualnych wymianach. wybór padł na MY206 od Klotza, pojemność poniżej 60pF w tej cenie to istny cud!! Do tego bardzo jasnozielony oplot scorpion, gniazdo montowane na kabel niestety Neutrik Rean, wtyczka Hicon :>

Nooo, do końca nie zrozumiałem. Chyba nie bez przyczyny każdy po zaimplikowaniu klotza pisze o poprawie brzmienia słuchawek.

A który kabelek dałby efekt ocieplenia brzmienia?

ciągłe zmiany ...

60pF między żyłami, 110pF między żyłą a ekranem ...

Tak, pomiędzy żyłami. Kabelki 4 razy droższe mają większą pojemność żyła-ekran, także źle nie jest :)

A który kabelek dałby efekt ocieplenia brzmienia?

Celuj w kabelki o dużej pojemności żyła-ekran oraz dużej indukcyjności żyły.

Indukcyjność żyła ekran? :)

Najlepiej byłoby jednak dla takich przedłużek, jakby można było puścić obie masy osobno do samych głośników, ale to wymagałoby innych połączeń.

Te droższe kabelki mają rozrysowany taki bajerancki "schemacik" (i nie mylić tego z metodą pomiarową) kabla. Co prawda są to uH, ale podchodzi to czasami w ułamki mH. Te kabelki "ocieplają" brzmienie.

PS: Właśnie się dopatrzyłem takiej gafy, że kijem po łbie okładać, dzięki Muzg : d Oczywiście indukcyjność samej żyły, źle się sformułowałem. Aż zgłoszę posta do edycji, bo nie mogę zmienić :X

canarka sam używam i jest to naprawdę niezły kabelek, główną zaletą tego kabelka jest to że żyły mają izolację z pochodnej teflonu, jeżeli będziesz zakładał oplot to możesz zdjąć z niego izolację zewnętrzną, ekran zresztą śmiało też można ściągnąć jeżeli komuś pojemności straszne nie powinno być różnicy na niekorzyść w dźwięku na odcinku do słuchawek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.