Skocz do zawartości
IGNORED

JBL ES20, E20 czy Studio 130?

mir29

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki dylemat które z wymienionych w tytule wybrać do drugiego systemu, grac to będzie z kompem i cd podłączonym do wzmaka Luxman L-190. Muza to głównie metal, rock, blues, rzadziej klasyka i jazz. Przeglądam też używane na allegro do 500zł ale ciężko coś znaleźć o czym można poczytać w necie, może macie jakieś propozycje?

https://www.audiostereo.pl/topic/100041-jbl-es20-e20-czy-studio-130/

A czemu?

Słuchałem ich tylko w salonie, ale zagrały mięsiście, dużym dźwiękiem ze średnicą podaną blisko. Produkowały trochę sybilantów ale Luxman powinien to uspokajać.

Ja w drugim systemie poruszam się w tym budżecie. Teraz dorwałem Inifnity Beta 20 w tej cenie. Jest bardzo fajnie, ale raczej nie do cięższej muzy.

A jaki w ogóle masz pokój?

U mnie właśnie brakuje dużego dźwięku i mocnego uderzenia. Czarują średnicą w jazzie z lekko wycofana górą, bas raczej z tych wolniejszych. W rocku i metalu czegoś mi brakuje. Ale może M31 graja troszke inaczej.

Oczywiście trzeba dodać do mojej wypowiedzi - jak na takie monitorki.

Wszystko subiektywne. Średnica jest wypchnięta do przodu i ma podbarwienia w dolnym zakresie. Nic złego w budżetowym sprzęcie.

Za nowe ile maksymalnie chcesz wydać ? Bo do 500 to ciężko coś znaleźć. Ja w najbliższych miesiącach też będę chciał kupić sobie monitory do podobnej wielkości pokoju ale celuję z budżetem minimum 1000 zł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.