Skocz do zawartości
IGNORED

Czas na kable zasilające SZUKAM PORADY

maszmol

Rekomendowane odpowiedzi

Sądzę, że do transformatora dotrze taki sam sinus 50Hz jak w przypadku kabla z przewodnikiem aluminiowym. Przewód ma dostarczyć odpowiednią moc, a izolacja nie dopuścić do przebicia i porażenia. W przypadku konektora głośnikowego można by już dyskutować.

Sądzę, że do transformatora dotrze taki sam sinus 50Hz jak w przypadku kabla z przewodnikiem aluminiowym. Przewód ma dostarczyć odpowiednią moc, a izolacja nie dopuścić do przebicia i porażenia. W przypadku konektora głośnikowego można by już dyskutować.

Rozumiem, że taki kabelek jak pokazany na fotce (#267) jest wystarczający w systemach audio?

Zawodówka...

Już ci mówiłem, że pudło. Za cienki jesteś żeby mnie obrazić.

Spróbuj otworzyć rozum i uciszyć szósty zmysł. W twojej ścianie leży prawdopodobnie jakiś ydy 3x2,5. Teraz wyobraź sobie że go przedłużasz aż do playera, wzmacniacza czy czego tam chcesz.

Rozumiem, że taki kabelek jak pokazany na fotce (#267) jest wystarczający w systemach audio?

Nie, świnia nie jest aluminiowa.

dobranoc panom.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Już ci mówiłem, że pudło. Za cienki jesteś żeby mnie obrazić.

Spróbuj otworzyć rozum i uciszyć szósty zmysł. W twojej ścianie leży prawdopodobnie jakiś ydy 3x2,5. Teraz wyobraź sobie że go przedłużasz aż do playera, wzmacniacza czy czego tam chcesz.

Nie, świnia nie jest aluminiowa.

dobranoc panom.

Sam się obrażasz sprowadzając temat kabla do roli przewodzi, a jak pęknięty nie przewodzi.

Zupełnie jakbym gadał z elektrykiem kładącym właśnie okablowanie w mieszkaniu.

cham pozostanie chamem. i nawet sprzęt grający za 1.000.000 USD tego nie zmieni.

Możesz zacząć od sztuki układania sztućców. Ponoć nieźle odchamia.

Panowie

Niezła naparzanka przez kilka stron :-D

Też już nie chciałem się odzywać, ale kolega januss73 zrobił literówkę - pierwsze słowo powinno być mocno wytłuszczone i wyróżnione (biorąc pod uwagę to, co następuje po nim):

SĄDZĘ , że do transformatora dotrze taki sam sinus 50Hz jak w przypadku kabla z przewodnikiem aluminiowym. Przewód ma dostarczyć odpowiednią moc, a izolacja nie dopuścić do przebicia i porażenia. W przypadku konektora głośnikowego można by już dyskutować.

Według koncepcji scen słuchowych Bregmana (1990) zasadniczą „jednostką” słuchową nie jest dźwięk dający się wyodrębnić w oparciu o czysto fizyczne parametry fali akustycznej, lecz jest to strumień słuchowy, wyróżniony przez perceptora ze względu na zasady organizacji „słuchowego pola percepcyjnego”. Być może niesłyszący mają z jakichś względów zaburzone słuchowe pole percepcyjne i stąd te problemy ze słyszeniem…;)

To ja się pochwalę - we czwartek odwiedził mnie kolega arek67 i że tak użyję trudnego słowa empirycznie wzięliśmy się za temat (tzn ja tylko słuchałem) otóż mój system yamaha 1000 wylądował na podkładkach cerabase classic został spięty kablami ramses (ic i głośnikowe ) kolumny dynaudio 2/7 i na koniec poszły kable zasilające velum Panowie powiem krótko - więcej pokory i konkretnych eksperymentów - jedno wiem że wymiana elektroniki i kolumn jeszcze poczeka z prostej przyczyny nie można odmawiać sobie frajdy jaką daje ta zabawa dosłownie w pół drogi - to był dla mnie rubikon zmiany po podłączeniu dobrych kabli i zastosowaniu anty rezonatorów mogą być DIAMETRALNE powietrze wybrzmienia scena - wydawało mi się dotychczas że znam te terminy -więc błagam nie kłóćcie się - a jeśli ktoś tego nie słyszy to współczuję - wiem że nie nabędę kabli które dwukrotnie przekraczają cenę mojego zestawu (bo wolałbym lepszy) ale Arek otworzył mi oczy na problem rezonansu ( dziś twierdzę że nawet stolik gra) system zdjęty z kiepskiego stolika i usadowiony na płytach marmurowych i ww podkładkach zabrzmiał porywająco w stosunku do stanu wyjściowego - Arek wielkie dzięki za wspaniałą lekcję i wielki szacunek dla Twojego doświadczenia i wiedzy

Wysłać tegoż Arka do Buma, StaregoM i XYZ-ta, spiąć ich pasami do foteli, piłkę tenisową w paszczę jak w hard corach żeby nie marudzili i niech słuchają, Arkowi na cierpliwość dwie piersióweczki z napojem rozgrzewającym i niech bidulek walczy z oporem!

To ja się pochwalę - we czwartek odwiedził mnie kolega arek67 i że tak użyję trudnego słowa empirycznie wzięliśmy się za temat (tzn ja tylko słuchałem) otóż mój system yamaha 1000 wylądował na podkładkach cerabase classic został spięty kablami ramses (ic i głośnikowe ) kolumny dynaudio 2/7 i na koniec poszły kable zasilające velum Panowie powiem krótko - więcej pokory i konkretnych eksperymentów - jedno wiem że wymiana elektroniki i kolumn jeszcze poczeka z prostej przyczyny nie można odmawiać sobie frajdy jaką daje ta zabawa dosłownie w pół drogi - to był dla mnie rubikon zmiany po podłączeniu dobrych kabli i zastosowaniu anty rezonatorów mogą być DIAMETRALNE powietrze wybrzmienia scena - wydawało mi się dotychczas że znam te terminy -więc błagam nie kłóćcie się - a jeśli ktoś tego nie słyszy to współczuję - wiem że nie nabędę kabli które dwukrotnie przekraczają cenę mojego zestawu (bo wolałbym lepszy) ale Arek otworzył mi oczy na problem rezonansu ( dziś twierdzę że nawet stolik gra) system zdjęty z kiepskiego stolika i usadowiony na płytach marmurowych i ww podkładkach zabrzmiał porywająco w stosunku do stanu wyjściowego - Arek wielkie dzięki za wspaniałą lekcję i wielki szacunek dla Twojego doświadczenia i wiedzy

No to mamy naukowy dowod!

Tabelka z zawodówki. Poziom skaczącego przez ogrodzenie. Błyśnij.

Sądzę, ze kolega nawet koło zawodówki nie stał.

sądząc po merytorycznym wpisie kolegi-kolega przymarzł gdzieś w okolicach 5 klasy podstawówki,dalej to już intelektu nie starczyło.

Triode, a możesz uzasadnić w której części twój wpis jest bardziej merytoryczny od wpisu buma, a wcześniej pana frywolnego? Bo coś nie widzę.

Wiem wiem... ja utknąłem w okolicach drugiej :)

Gość StaryM

(Konto usunięte)

dziś twierdzę że nawet stolik gra

Kłaniam się audiofilskiej rewolucji

czapką do ziemi,

po polsku:

branżowej sprawie,

sprawie ludzkiej,

kablom, podstawkom i stolikowi.

Broniewski już wiedział do czego to zmierza...

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Wielki Brat czuwa... Proszę nie pisać o nieistniejących bytach! Przy okazji pozdrowienia dla XYZ ;)

Widać, że ten najsłynniejszy nieobecny wciaż spędza ci sen z powiek, a tyle lat już go tu nie ma. ;)

Wywarł facet wpływ potężny na słyszących. ;)

Widać, że ten najsłynniejszy nieobecny wciaż spędza ci sen z powiek, a tyle lat już go tu nie ma. ;)

Wywarł facet wpływ potężny na słyszących. ;)

On tu jest, ale ciiiiicho....bo się wyda, że został rozpoznany :) Wciąż próbuje uświadamiać, ale to taka syzyfowa praca, którą on zapewne bardzo kocha i całym sercem oraz duszą jej się poświęca...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.