Skocz do zawartości
IGNORED

B&W 603 s2: jaki amplituner do tego ?

tomek36

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chcę wymienić amplituner. Głośniki w systemie to fronty jak w tytule + 2 x 601s2 + CC6 s2.

Do tej pory grały z Technicsem SA-TX30, ale to model jeszcze z XX wieku i obecnie brakuje mu już zbyt wielu funkcji.

Chcę kupić amplituner, z którym głośniki będą grały dźwięcznie i muzykalnie (wykop i detaliczność jakby z wiekiem zeszły na dalszy plan).

Znaczenie mają dla mnie w tej sytuacji zdecydowanie fronty, bo w trybie stereo zależy mi na możliwie dobrym dźwięku a surround zawsze się jakoś obroni.

Oczywiście jak już zmieniam to chcę móc przepuścić przez niego DTS-HD MASTER AUDIO (pojawił się wyższy standard dźwięku cyfrowego?), SACD, może AUDIO DVD ... żeby był kompatybilny z MPEG4 i 3D (choć nie wiem, czy to konieczne, bo może to już łączy się bezpośrednio na trasie odtwarzacz/telewizor/internet).

Chcę jednocześnie, aby zestaw amplituner-fronty był tak wyważony (jakościowo i cenowo), aby jedno nie stanowiło ograniczenia dla drugiego.

Będę wdzięczny za opinie.

https://www.audiostereo.pl/topic/100364-bw-603-s2-jaki-amplituner-do-tego/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kiedys miałem te kolumny i grały z SR-6003 bdb.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Już się wstępnie przyjrzałem propozycji.

To co zwróciło moją uwagę to doskonały stosunek sygnał/szum: 105 dB ! (W moim dziadku, mimo dobrego brzmienia, to bodaj 70...)

Tylko jaką on ma właściwie moc (i przy ilu omach) na poszczególne głośniki ??

• 2 lata później...

Z wlasnego doswiadczenie polecam do tych kolumn HK AVR365, HK AVR3650, HK AVR265, HK AVR2650.

HK AVR365, HK AVR3650 ma 110W na kanal, 8 Ohm, 20Hz-20KHz, stosunek sygnał/szum: 100 dB

HK AVR265, HK AVR2650 ma 95W na kanal, 8 Ohm, 20Hz-20KHz, stosunek sygnał/szum: 100 dB

Posiadaja rowniez zlacze sieciowe wiec mozna sluchac radia internetowego.

Wejscie RS232 wiec mozna podpiac komputer.

Wejscia optyczne, USB i 7 gniazd HDMI poza tym rownolegle wszystkie wejscia i wyjscia na standardowe wtyczki.

Ma rowniez wejscie stacji dokujacej iPhona/iPoda.

Mozna podlaczyc 7 glosnikow w systemie surround.

Duzo wiecej ciekawych informacji jest w manualu dostepnym w internecie.

U mnie HK 365 gra z B&W 603 s2 w 25 m2 pokoju.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.