Skocz do zawartości
IGNORED

Odsłuch zestawów przez YouTube

Alirrlan

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze nigdy nie odsłuchiwałem u sprzedawcy. Czy wstępny odsłuch zestawów przez YouToube ma w ogóle sens? Mam na myśli głównie porównanie miedzy zestawami ... no i dotyczy to filmików minimum 480p umieszczonych po marcu 2011 (zdaje się, że wcześniejsze mają gorszą jakość 96 kbps) ...

Gość

(Konto usunięte)

Jeszcze nigdy nie odsłuchiwałem u sprzedawcy. Czy wstępny odsłuch zestawów przez YouToube ma w ogóle sens? Mam na myśli głównie porównanie miedzy zestawami ... no i dotyczy to filmików minimum 480p umieszczonych po marcu 2011 (zdaje się, że wcześniejsze mają gorszą jakość 96 kbps) ...

Nie ma najmniejszego, choćby z tego powodu, że nie odsłuchujesz np. konkretne kolumny, tylko swoje komputerowe głośniczki.

Do tego dochodzi sam sposób (jakość) zarejestrowania danej prezentacji.

PS "480p" to rozdzielczość obrazu, a "96 kbps" to "jakość" scieżki audio - nie myl tego ;)

Czy wstępny odsłuch zestawów przez YouToube ma w ogóle sens?

Dokładnie taki, jak wybór telewizora na podstawie porównania zdjęć obrazów kilku modeli wykonanych komórką.

Gość

(Konto usunięte)

, kurcze , a dlaczego u mnie to w miarę dobrze chodzi ? Macie tak samo ?

I co z tego, że "w miarę" dobrze to brzmi?

Odsłuchujesz MBL, czy swoje głośniki komputerowe?

A ktoś inny lepiej nagra filmik, w lepszej jakości, z odsłuchu pierdziawek za 170,- zł i one zabrzmią lepiej na YT... ;)

O czym w ogóle jest ta rozmowa?

Przecież tu nic więcej nie można ani dodać, ani ująć... :) ;)

O czym w ogóle jest ta rozmowa?

Przecież tu nic więcej nie można ani dodać, ani ująć... :) ;)

Masz takie zdanie i już , ja uważam że w 99 % to racja , natomiast ten jeden procent zostawiam na bardzo orientacyjne niewiążące porównanie ( porównanie z udziałem swoich głośników i swego wzmacniacza ) .

Gość

(Konto usunięte)

Masz takie zdanie i już , ja uważam że w 99 % to racja , natomiast ten jeden procent zostawiam na bardzo orientacyjne niewiążące porównanie ( porównanie z udziałem swoich głośników i swego wzmacniacza ) .

Ależ tutaj nawet nie ma 0,0000001%... :

A ktoś inny lepiej nagra filmik, w lepszej jakości, z odsłuchu pierdziawek za 170,- zł i one zabrzmią lepiej na YT... ;)

Gość

(Konto usunięte)

, o proszę bardzo ten system jest obiecujący :

Faktycznie! Odpaliłem ten i link i świetna stereofonia, przestrzeń, barwa, separacja instrumentów, wybrzmiewanie, równowaga tonalna...

Masz rację - kupuję w takim razie tego McIntosh'a!

Dobranoc :*

Bez wątpienia są lepszej i gorszej jakości nagrania. Polecam w ramach rozrywki sobie posłuchać (nie dla kupowania, oceniania, ot tak) Kenrick Audio - renowator głośników JBL. Fajnie to brzmi.

Powrót po dłuższej przerwie...

Czy masz na myśli Kenrick Sound ? Np to?

Moje pytanie wzięło się stąd, że nie wyobrażam sobie sprawdzenia wystarczającej ilości zestawów u sprzedawcy. Maiłem na myśli jakieś porównanie. No popatrzcie:

- B&W 685 Rotel

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - paradigm

- dali lektor

- dali lektor

- Monitor Audio BX2

Zakładam że odsłuchujemy na tym samym zestawie audio... Ciekawe jest to że pewne konfiguracje się powtarzają i brzmią podobnie (wzmak + kolumny)

Pzdr.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kenrick Sound

Tak. W tych samych warunkach testują różne zestawy, więc jest jakaś skala porównawcza. Do tego dźwięk nagrywany jest w miarę dobrze jak na YT.

Ale nie uznałbym tego za odsłuchiwanie sprzętu i robienie na tej podstawie listy zakupów.

Powrót po dłuższej przerwie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.