Skocz do zawartości
IGNORED

Klub "grających kabli", albo: o radościach audiofila

SzuB

Rekomendowane odpowiedzi

jeżeli nie chcesz z nami rozmawiać-to po co tutaj przychodzisz?zostań sobie we własnym grajdole.Dla nas jesteś tylko folklorem,który podnosi oglądalność.

A może planktonem? To pojęcie powinno być ci bliższe.

Jakże marna jest wasza wyobraźnia, skoro potrzebujecie widoku kabli i kapiących od złota błyszczących obudów, aby sprawić, by udało się wam przecierpieć mękę słuchania muzyki i nie zasypiać jak Kwaśniewski na Mahlerze.

Bum jako wyrafinowany znawca i miłośnik sztuki. Delikatny i wrażliwy jak lilia. Cudownie bezpretensjonalny, dojrzale wspaniałomyślny. Słucha Mahlera - a słyszy? Ach, bum, ileż w tobie jest zazdrości i zawiści! Jak bardzo musisz sobą gardzić, skoro w innych znajdujesz swoje własne cechy. Wstyd mi za ciebie, a jednocześnie ci współczuję, mój ty niedosłyszący, sfrustrowany, przegrany bumie.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Ja wrzuciłem zdjęcie kabli w walizce, bo moja wyobraźnia podpowiada mi, że zgrzytasz zębami na ich widok. Jeszcze dwa takie i pewnie trzeba będzie do dentysty po nowy zgryz :)

Wszędzie musisz się wp..ić?

Tak Cię boli,że ludzie mają urządzenia,z których są zadowoleni.

Parę miesięcy wcześniej mówiłem Ci żebyś wkleił zdjęcie systemu,który rzekomo posiadasz,bo moim zdaniem,gówno masz a nie to co swoim opisie.

Miał mi kaktus na ręce wyrosnąć,tak się zaperzałeś,a jakoś do dziś go nie widzę.

Proponuję ci posadę przewodniczącego Inspektoratu Robotniczo Chłopskiego d/s kontroli zgodności treści wpisów w rubryce o mnie z rzeczywistością. Nie zapomnij o opracowaniu regulaminu i zbioru sankcji do zastosowaniu w przypadku wykrycia spisku przeciwko audiofilom i zwolennikom audio-voodoo.

Kolejny atak echolalii. Uwaga o ubogiej wyobraźni potwierdza się.

Faza lustra. Bum widzi siebie, mówi do siebie i o sobie. Zostawmy go z nim samym.

Ech bum1234. Psu pod ogon można wsadzić pierdoły, które tu wypisujesz. Sam masz porządny sprzęt, kosztowne kable a miotasz się jak oczadziały. Wygląda na to, że to trolling jest Twoją pasją. No może jeszcze lutowanie.

Ech bum1234. Psu pod ogon można wsadzić pierdoły, które tu wypisujesz. Sam masz porządny sprzęt, kosztowne kable a miotasz się jak oczadziały. Wygląda na to, że to trolling jest Twoją pasją. No może jeszcze lutowanie.

Już mówiłem,bum nie ma żadnego sprzętu,a już na pewno nie ten co w opisie.

Proponuję ci posadę przewodniczącego Inspektoratu Robotniczo Chłopskiego d/s kontroli zgodności treści wpisów w rubryce o mnie z rzeczywistością. Nie zapomnij o opracowaniu regulaminu i zbioru sankcji do zastosowaniu w przypadku wykrycia spisku przeciwko audiofilom i zwolennikom audio-voodoo.

Jesteś zwykłym oszustem,już Ci to mówiłem,i zawsze Cie to bolało,że nie możesz udowodnić,że się mylę.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Łatwo trafić w twój czuły punkt. Reagujesz bardzo emocjonalnie, podobnie jak na wpisy Szymona, którego też bardzo lubisz. Co troszkę dziwnie, bo obaj jesteście wyznawcami voodoo i nie macie bladego pojęcia o elektronice. A tu takie animozje ;-))

bum>

Lubię kaktusy,czekam na ten od Ciebie...

i to już ładnych parę miesięcy :).

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Gość rochu

(Konto usunięte)

(...) nie macie bladego pojęcia o elektronice.

A ty oczywiście masz pojecie o elektronice.

; )

Sam masz porządny sprzęt, kosztowne kable a miotasz się jak oczadziały.

Chłopak nie ma żadnego sprzętu.

A takiego Sonus Fabera to widział co najwyżej na obrazku w necie.

I to go najbardziej boli.

Rochu! interesuje cię taki głośnikowiec o dług 25foot(7,6m);

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) --wiem,gdzie jest za rozsądne pieniądze.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ot i kolejny naganiacz! Szkółka Elberotha działa.

Co do strachu, to myślę, że jest on podstawową przyczyną waszych nerwowych reakcji. Ciągle podświadomie boicie się kompromitacji. Nie ma czego, skompromitowaliście się już tak dawno, że przestano na to zwracać uwagę. Głowa do góry, każdemu się zdarza być czyjąś marionetką, naprawdę nie warto się tak z tego powodu złościć.

Co do strachu, to myślę, że jest on podstawową przyczyną waszych nerwowych reakcji. Ciągle podświadomie boicie się kompromitacji. Nie ma czego, skompromitowaliście się już tak dawno, że przestano na to zwracać uwagę. Głowa do góry, każdemu się zdarza być czyjąś marionetką, naprawdę nie warto się tak z tego powodu złościć.

masz jakieś dowody na to że handluje,naganiam,pośredniczę!? a jeżeli chcesz konkretów-to kabel jest za oceanem.a ty jesteś zwykły burak ,któremu słoma z butów wystaje! i na każdym kroku dajesz temu wyraz!
Gość

(Konto usunięte)

Użytkownik colcolcol dnia 16.02.2013 - 07:41 napisał:

Czy przyjmiecie szwagra do klubu? Jest zagubiony, ale ma grające kable:

http://www.audiostereo.pl/z-koncowki-mocy-gra-radio-co-to-moze-byc_101059.html?do=findComment&comment=2733157

to jeszcze jeden dowód na to ,że warto kupować dobrej jakości kable.chyba że komuś wydaje się że mieszka w klatce Faradaya. Wszystko zaczyna się od gniazdka-jak instalacja elektryczna marna to dalej już jest tylko pod górę.

Zastanawia mnie jeszcze jedno,przy okazji jakichkolwiek problemów-najwięksi forumowi znafcy,teoretycy+=siedzą cichutko jak mysz pod miotłą.

Odłamkiem meteorytu dostałeś w głowę, że znowu zaczynasz kłamać i majaczyć?

________________________________________________________________________________________________

Użytkownik stalin dnia 15.02.2013 - 20:30 napisał:

Widzę paru idiotów co nigdy nie słyszeli o foxhole radio, lub też prowizorycznym radiu z rozciągniętego między budynkami drutu . Najpierw coś wiedzcie później udzielajcie się na forum eksperci od siedmiu boleści.

szwagier83 tak czasem bywa mi też to się kiedyś zdarzyło.

co to może być ? Ano cewki, druty itd... w wzmacniaczu...głośnikach...

________________________________________________________________________________________________

Wyświetl postUżytkownik bonaventura dnia 15.02.2013 - 21:00 napisał:

Trochę drutu , kaloryfer i radio gra. Kiedyś uczyli tego w szkole powszechnej.

Zgadza się! Tylko to i aż to... ;)

Wyświetl postUżytkownik artex dnia 15.02.2013 - 15:28 napisał:

podłącz inny interconect skoro po wypięciu przestaje grać radio, bo faktycznie masz grający kabel:D

no i okazuje sie jakie to "dobre" kabelki"......

Tak, to jest bardzo dobry argument przemawiający za zakupem "dobrego" (drogiego) okablowania...

Jeśli faktycznie powodem byłoby tylko wpinanie IC, to ja raczej stwierdziłbym, że do dupy jest sam sprzęt, ale cóż -

niech będzie, że winny jest kabelek... ;)

( http://www.audiostereo.pl/z-koncowki-mocy-gra-radio-co-to-moze-byc_101059.html#entry2733248 )

masz jakieś dowody na to że handluje,naganiam,pośredniczę!? a jeżeli chcesz konkretów-to kabel jest za oceanem.a ty jesteś zwykły burak ,któremu słoma z butów wystaje! i na każdym kroku dajesz temu wyraz!

Nie wściekaj się tak, bo buractwo i słoma o której piszesz, zaczyna powolutku się ukazywać .....

Nie wściekaj się tak, bo buractwo i słoma o której piszesz, zaczyna powolutku się ukazywać .....

idż już do swoich-nikt tutaj za tobą nie będzie tęsknił! specjalisto od opluwania innych. choćbyś się nie wiem jak napinał ,to i tak stanowisz tylko folklor tego forum.

Kompromitacji boi się ten, kto nie odpowiada na pytania.

Pan szanowny już naprawdę nie musi się obawiać kompromitacji. Zwłaszcza, że nie potrafił odpowiedzieć na żadne z pytań, otrzymanych ode mnie, a dotyczących zupełnie podstawowych kwestii, które powinny być doskonale znane każdemu projektantowi kolumn.

Cóż, jak to ktoś zauważył w Polsce każdy jest lekarzem i doskonale zna się na medycynie i jak się okazuje nie jest to jedyna dziedzina, w której niedouczeni osobnicy mogą zupełnie spokojnie funkcjonować.

Nie powinno to nikogo dziwić, ponieważ, jak widać po wpisach, poziom kultury technicznej jest zastraszająco niski. Więc dowolny produkt, który wydaje z siebie jakieś dźwięki znajdzie zawsze nabywcę, rekrutującego się spośród kablofilskiej gawiedzi, której obcy jest zmysł krytycyzmu, rozsądku, o umiejętności myślenia nie wspominając.

Taka klientela wszystko kupi, jeśli tylko opakuje się to stosowną legendą i obowiązkowym pudelkiem z gustownym "insertem".

Gość

(Konto usunięte)

Rochu! interesuje cię taki głośnikowiec o dług 25foot(7,6m); http://ww2.mitcables.com/available-online/magnum-m3.3-bi-wire-speaker-cable.html --wiem,gdzie jest za rozsądne pieniądze.

A to ci dopiero "cwaniaczki"...

Czyż Wasz Ojciec Założyciel nie wyjaśnił już wcześniej, że handel, odsprzedaż jest "bee!"?

Oj, nie słuchacie dyrektyw, nieładnie...

Nie obrażam ludzi, tylko cwaniaków zwanych dawniej spekulantami. Kolega nakupował tanich kabli, poużywał, a potem sprzedał po zawyżonej wartości. Nie mówię o handlu, bo to inna dziedzina.

idż już do swoich-nikt tutaj za tobą nie będzie tęsknił! specjalisto od opluwania innych. choćbyś się nie wiem jak napinał ,to i tak stanowisz tylko folklor tego forum.

Kto stanowi folklor to jeszcze wcale nie jest takie pewne. Te wszystkie bajeczki o wspaniałych kabelkach mogą budzić jedynie uśmiech politowania. Każdy musi kiedyś dojrzeć i czegoś się nauczyć. Niektórym zajmuje to sporo czasu, ale jeśli się jest wytrwałym .....

A to ci dopiero "cwaniaczki"...

Czyż Wasz Ojciec Założyciel nie wyjaśnił już wcześniej, że handel, odsprzedaż jest "bee!"?

Oj, nie słuchacie dyrektyw, nieładnie...

kolego ty to czytać nie potrafisz? taki a ten znaczy to samo?wiesz ile jest miejsc za oceanem,gdzie mają kable MIT?

ystkie bajeczki o wspaniałych kabelkach mogą budzić

dowody kolego!dowody!--
Gość

(Konto usunięte)

kolejny znafca!

Wolę być "znafcą" niż "techniczny imbecylem" w XXI wieku, a za takiego właśnie starasz się usilnie uchodzić :)

Tak, kabelek jest winny, że gościowi w tamtym przypadku radio "gra", a jedyna słuszna rada takiego "pseudo-znawcy" jak Ty, to kupić lepsze kable - brawo!

Nie zapomnij tylko doradzić, by wcześniej ten nowy kabelek wsadził do pieca na trzy zdrowaśki i obłożył ziołami zebranymi przy pełni księżyca... ;)

No tak jak myślałem. Zamiast podjęcia rozmowy, otrzymałem zarzuty w postaci braku wiedzy. Właśnie ten temat między innymi chciałem poruszyć. Czy mogę?

Jeśli chodzi o pytania, które zadajesz, to odpowiadam na każde. Nie przypominam sobie, żebym któreś pominął. Może spróbujemy raz jeszcze?

Wolę być "znafcą" niż "techniczny imbecylem" w XXI wieku, a za takiego właśnie starasz się usilnie uchodzić :)

Tak, kabelek jest winny, że gościowi w tamtym przypadku radio "gra", a jedyna słuszna rada takiego "pseudo-znawcy" jak Ty, to kupić lepsze kable - brawo!

Nie zapomnij tylko doradzić, by wcześniej ten nowy kabelek wsadził do pieca na trzy zdrowaśki i obłożył ziołami zebranymi przy pełni księżyca... ;)

kolego-gdzie ja kazałem zmienić kabel,ty to naprawdę nie potrafisz przeczytać paru wyrazów,tak żeby zrozumieć?
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.