Skocz do zawartości
IGNORED

Klub "grających kabli", albo: o radościach audiofila

SzuB

Rekomendowane odpowiedzi

Ludzie (niektórzy) mieli kiedyś coś, co nazywano...jak też to kiedyś nazywano...o, już wiem, poczucie honoru.

A czasem po prostu godność.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Napisano wczoraj, 23:10Żygamy już tą "robioną" dziewczyną

Filut

Nie zwróciłeś debilu uwagi na błędną pisownię?

A czasem po prostu godność.

Słyszałem też o smrodzie, który się ciągnie.

Ludzie (niektórzy) mieli kiedyś coś, co nazywano...jak też to kiedyś nazywano...o, już wiem, poczucie honoru.

Taki labilny się zrobiłem. :) ale wydaje mi się, że on coś nie teges i dlatego.

Podziękowania mistrzu dziekujeb.gifza międzylądowanie...

Filut a słyszałeś o bumerangu wielokrotnego powrotu bo to taki przypadek jest :)

Kto dowodzi tą szajką?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Słuchajcie, to tylko forum internetowe, a nie Izba Lordów. Czy patos jest potrzebny? Trafił się nietypowy kolega. Pośmiejmy się. Multikulti w kryzysie, ale... Jak jeszcze raz wklei Hyunę, to adieu.

Sorry, tego nie czytałem. Za "debila" ban.

Kolega 747 nie przyziemi więcej w tym wątku.

Kolega 747 miał dość ciekawą perspektywę ale miało to za dużo wspólnego raczej do polityki bo poruszał tylko wierzchołki tematów nie pokazując że o reszcie też ma pojecie! To taki główny bohater z filmu "Wystarczy Być"; prawie porwał naszych kolegów do walki ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Od wzmacniacza lub źródła do listwy sieciowej to optymalnie jakiej długości najlepiej powinien mieć długość kabel zasilający? Chyba kiedyś spotkałem się z opinią że 1.5mb? a od listwy do gniazda pow. 1.5mb?

Podobno takie są wytyczne ja np do żródła mam ponad 1,8m a do listwy nie przywiazuję szczególnej uwagi poza właściwa polaryzacją bo w ogólnie dostępnych kablach polaryzacja jest nagminnie olewana (niechlujstwo producentów).

To prawda. Ale np. PS Audio ma polaryzację OK. Nabadałem się tego. Ciekawe, że te wszystkie tzw. komputerowe na ogół mają do kitu.

"Filut Czy Twój kolega Rafael, wyzdrowiał już czy jeszcze żyga /pisownia oryginalna/, z powodu fotografii artystki ?"

Dalej żygam (forma zamierzona) ale nie samą artystką tylko jej przesytem !

Już ci lepiej 747?

"Filut Czy Twój kolega Rafael, wyzdrowiał już czy jeszcze żyga /pisownia oryginalna/, z powodu fotografii artystki ?"

Dalej żygam (forma zamierzona) ale nie samą artystką tylko jej przesytem !

Już ci lepiej 747?

Daj już spokój.

To prawda. Ale np. PS Audio ma polaryzację OK. Nabadałem się tego. Ciekawe, że te wszystkie tzw. komputerowe na ogół mają do kitu.

Bo to większość Made in China.

Nawet styki mają nieprawidłowo zrobione co przy większym obciążeniu i ich iskrzeniu może wywołać pożar lub awarię sprzętu.

Daj już spokój.

Oczywiście, to niskie moralnie o kimś pisać jak ten drugi nie ma możliwości obrony w danym wątku. Nie zniżę się do poziomu forumowicza StaryM który mnie w swoim wątku zbanował i nie dał tej satysfakcji.

Od wzmacniacza lub źródła do listwy sieciowej to optymalnie jakiej długości najlepiej powinien mieć długość kabel zasilający? Chyba kiedyś spotkałem się z opinią że 1.5mb? a od listwy do gniazda pow. 1.5mb?

Osobiście nie spotkałem się z zaleceniami dotyczącymi długości kabla zasilającego w warunkach domowych.

Jednak wiele kabli wypróbowałem i nie zauważyłem słyszalnych zmian, ze względu na długość tego samego modelu kabla zasilającego.

Największą uwagę proponuję zwrócić na jakość wykonania niż długość.

Osobiście nie spotkałem się z zaleceniami dotyczącymi długości kabla zasilającego w warunkach domowych.

Jednak wiele kabli wypróbowałem i nie zauważyłem słyszalnych zmian, ze względu na długość tego samego modelu kabla zasilającego.

To ciekawe nie ? Przecież jak już kiedyś tu pisałem a nawet wyliczałem, wszystkie parametry kabla przy tej samej średnicy zależą przede wszystkim od jego długosci, bardziej nawet niż od budowy. Czyżby wpływ kabla sieciowego czy innego na dźwięk nie miał nic wspólnego z jego parametrami ? Frapujące .

Przecież jak już kiedyś tu pisałem a nawet wyliczałem, wszystkie parametry kabla przy tej samej średnicy zależą przede wszystkim od jego długosci, bardziej nawet niż od budowy.

Znowu bijesz pianę o długości kabli? Przypomnij sobie, jak ładnie przyznałeś, że w warunkach domowych w praktyce nie ma to znaczenia.

To ciekawe nie ? Przecież jak już kiedyś tu pisałem a nawet wyliczałem, wszystkie parametry kabla przy tej samej średnicy zależą przede wszystkim od jego długosci, bardziej nawet niż od budowy. Czyżby wpływ kabla sieciowego czy innego na dźwięk nie miał nic wspólnego z jego parametrami ? Frapujące .

Skali, może mają, może nie mają. Nie sprawdziłem w pomiarach, nie piszę. Podpowiedziałem koledze, że ja nie słyszałem różnic.

Ale skoro szczęśliwy los przysłał Ciebie, rozumiem, że zaraz naukowo, stosując wyliczenia odpowiesz koledze krzysiekol na stawiane przez niego pytanie.

Wszyscy będziemy się cieszyć jak przedstawisz coś konstruktywnego.

Potem będzie można zapoznać się z Twoim kombatanctwem (wierzę, że będzie to frapujące). Nie odwrotnie.

Znowu bijesz pianę o długości kabli? Przypomnij sobie, jak ładnie przyznałeś, że w warunkach domowych w praktyce nie ma to znaczenia.

O, Wit , to znowu Ty ! I znowu nic nie rozumiesz !? A jaki wniosek z tąd że w warunkach domowych parametry kabla nie mają znaczenia ? No,no....TAK ! Kable nie mają znaczenia !

Stąd.

Słusznie, stąd . ( Jak zobaczyłem Twój wpis to w pierwszej chwili pomyslałem, że gościu przed "stąd" zgubił "sp...laj" i chciałem się skarżyć SzuBowi..:-) )

A jaki wniosek z tąd że w warunkach domowych parametry kabla nie mają znaczenia ? No,no....TAK ! Kable nie mają znaczenia !

Czytaj ze zrozumieniem skali. Nadinterpretacją się nie zajmuj, bo żałośnie Ci to wychodzi.

A ta jakość wykonania to przekłada się na parametry czy nie ? I jakie to parametry ? I czy zależą te parametry od długości czy nie ? Odpowiedź na te proste trzy pytania może prowadzić do ciekawych wniosków prawda ?

Czytaj ze zrozumieniem skali. Nadinterpretacją się nie zajmuj, bo żałośnie Ci to wychodzi.

Znowu zaczynasz, mistrzu ?

Wal śmiało kolego, byle przystępnie.

Że niby ja ? To pytania pod rozwagę dla słyszących kable . Są tu nawet producenci , niech spróbują , pewnie znowu będzie śmiesznie a nie merytorycznie....

skali, umiesz koledze coś konstruktywnie odpisać czy nie umiesz?

Jak się mają Twoje dotychczasowe wpisy do pytania kolegi krzysiekol?

Gość papageno

(Konto usunięte)

Żeby słyszeć wpływ kabli na brzmienie, nie trzeba ich mierzyć ani wiedzieć, jak i z czego są zbudowane. To twierdzenie jest tak proste, że aż banalne. Niemniej jednak co jakiś czas wpadacie tutaj i przy pomocy mili czegoś tam, twierdzicie, że nie może pojawić się różnica w brzmieniu. No właśnie przez to mili coś tam.

a weżmy na ten przykład czarny charakter z Krakowa(widoczny na zdjęciu);potwierdza tylko to,że jak wieść gminna niesie,wKrakowie dobre kable robią i swój wkład wnosi-wyrażnie słyszalny.

A ta jakość wykonania to przekłada się na parametry czy nie ? I jakie to parametry ?

Czym dokonujesz pomiarów kluczowych parametrów i jak je interpretujesz ? Zaprezentuj warsztat pomiarowy mistrzu oraz wyniki przeprowadzonych pomiarów. Oświeć nas konkretami !

a weżmy na ten przykład czarny charakter z Krakowa(widoczny na zdjęciu);potwierdza tylko to,że jak wieść gminna niesie,wKrakowie dobre kable robią i swój wkład wnosi-wyrażnie słyszalny.

Kurcze a co te wtyki tak poobklejane taśmą fuj!

Przecież można zrobić to tak!

Przecież można zrobić to tak!

branża jest proszona o zaprzestanie lokowania.to lepszy kabel od twojego-według mnie i dla mojego światka(Krellowego)-co nie oznacza ,że nie posiadam jeszcze lepszego kabla xlr (i bez koszulki na wtykach).

jeżeli masz na myśli cale(``) to taki kaliber mnie przerasta..lol..skłamałbym mówiąc,że nie jestem ciekaw-intrygują mnie wszelkie nowinki.na ten przykład wtyczek:

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.