Skocz do zawartości
IGNORED

czy byli by chetni na gainclone

PJT

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co zauważyłem to jeżeli pojawi się na allegro jakieś pcb do lm-a to albo na lm3875 (kupiłem raz takie i okazało się że trzeba rozwiercać pady pod lm-a, bo po prosto nie można było włożyć układu w płytkę), albo na lm3886 z avt. Jak już szaleć to można się zastanowić nad zasilaczem stabilizowanym na jakiś dostępnych elementach (lm317+lm337 dopalone tranzystorami).

Jak już szaleć to można się zastanowić nad zasilaczem stabilizowanym na jakiś dostępnych elementach (lm317+lm337 dopalone tranzystorami).

Było to przerabiane już w wątku GAINCLONE, gdzie z opinii użytkowników kiepsko wypadało to połączenie. Najlepszym wyborem jest stabilizacja na LT1083 lub LM338t wg mnie i kondensatory do 10000uf zaraz za diodami mur.

Spokojnie , rysunek zasilacza jest prawidłowy . Ja sie wstepnie zapisuję na płytki pod jeden LM3886 na kanał ze stabilizacją na LM388 lub LT1083 , snuberem , miejscem na kondensatory 10tys. uF na każda żyłe zasilania ( snap ) . Gruba miedź , krótkie ścieżki , dużo miejsca na rezystory ( ja lubię Allen Bradley a te sa duze i mają grube wyprowadzenia ) . Raczej dwustronna

- na górze solder maska i ściezki dla elementów mniej istotnych ( mute , litry na wyjściu )

- na dole na zasilanie , masa i oczywiście wejście i wyjscie sygnału . Dolna strona bez solder maski aby kazdy mógł sobie pocynować ze srebrem , wlutować druty czy wyprowadzenia od elementów ,solidne otworki pod wyprowadzenia ( min. średnicy 0,7mm )

PS

Może zrobić od razu taka wersję z dwoma LM3886 na kanał - odłamywaną . Jednak co dwa LM-y to nie jeden :-) Ale wtedy stabilizacja na LM388 może być niewystarczająca .

...there is no spoon...

arturp mówimy o tym samym zasilaczu? Minus dolnego mostka jest podłączony do plusa kondensatora a plus mostka do minusa konda. Jeśli będzie mocne trafo to albo rozerwie 10000 uF ( z niezłymi fajerwerkami ) albo mostek. Opis wyjścia dolnego zasilacza też pasuje tylko do konda a nie do mostka. Żeby było prawidłowo należy " odwrócić " mostek.

Chyba powinno byc tak, odwróciłem mostek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

taka konfiguracje ma pan Damian w swoim PSU

Ukryta Zawartość

ps veteran odpisal ze oplaca sie tylko te plytki robic ktorych dokumentacja jest juz zlozona, wiec beda zwykle zlocone do gc 3875, kto bedzie chcial to sie zalapie

Ukryta Zawartość

Panowie.

Czemu nie zamówić płytki pod LM 3876. Różnica w wyprowadzeniu mute na 8 pinie i co nie którzy koledzy nie narzekali by

na stuki w głośnikach przy załączaniu. Można by przy okazji porównywać z LM 3875, bo na pewno większość ma go w swojej

kolekcji , choć oczywiście teoretycznie to ten sam układ. Można lepiej i zrobić PA 100 z tych dwóch układów , bo z tego co

zauważyłem to nigdy nie były takie zamawiane i też można by porównać z PA 100 na LM 3886 ( sam jestem ciekawy ).

Jest dużo wpisów o ułomności w pojedynczej aplikacji LM 3875 więc może nie ma sensu się powtarzać i zrobić dwa równoległe.

pozdrawiam.

do wyboru do koloru -

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A jest tego naprawdę sporo.

Ja kiedyś kupiłem dokładnie tego gotowca , cena chyba nie do pobicia i zawsze można coś poprawić :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

zapraszam tutaj

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.