Skocz do zawartości
IGNORED

Mundorf czy Nichicon

Laska

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tam pojemności bym się trzymał, z napięciami też lepiej nie schodzić chyba że wykonasz pomiary jakie napięcia na nich występują.

STACJONARNY: PC->NFB 1.32->HA2013 MOBILNY: HTC 10->CCA C16/FiiO FH5

Dzięki za podpowiedź, też sie dowiedziałem ze wartości się nie zmiena a szkoda że nie ma o napięciu 80V tych kondów.

kondki M-Lytic kupione czekam na dostarczenie i fotki później.

Jak dasz kondy na wyższe nap nic się nie stanie gorzej jak na niższe ,te wertości napięcia są duże aby można było stosować je w miejscu gdzie takowe występuje i nie nastąpi przebicie konda

Kondki przyjechały bardzo szybko na pokaz mody :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

W odpowiedzi na zakup --->

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) --> zakładka KONTAKT --> wystarczy meila napisać z zapytaniem, ja od razu napisałem czego potrzebuję i w ciągu 2 dni dostałem to com żem chciał, z wielką kulturą.

(ten adres znalazłem w tym forum we wcześniejszych postach).

Dostałem też paragon zakupu o co nie prosiłem. Ci sami ludzie sprzedają też na allegro. Ogólnie bardziej opłaca się kupić w kraju niż na ebay;u bo taniej i szybciej bez ponoszenia straty za przemiał valuty.

Odnośnie jakości to polecam nie bać się tych kondków - faktem jest, że są jedne z najdroższych ale naprawdę warto, moje nabrały już po kilku minutach grania, takiej dziwnej aury która powoduje że sprzęt skoczył o 1 a nawet o 2 klasy wyżej, mają bliżej nie okiełznaną przestrzeń i lekkość. ja bardzo krótko grałem i cicho bo mam małą córeczkę, ale jeszcze dam im popalić. W moim wzmacniaczu te 3 gagatki stoją odwrócone czyli tyłem do przodu :-(

Duży 85 zł, 2 maluchy po 43 zł

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

A to się okaże,bo właśnie od jakiegoś czasu Nippony "grają" w klonie accu P5000, a dzisiaj zastąpią je takie:

Co to? Bomby? :D Ja miałem zamiar pakować mundki mlytic do zasilacza spencera w ha2013 jednak ktoś w porę dał znać że tam nic nie wnoszą a jednak koszt względem nichiconów jest spory...

Witam

Co Panowie powiecie o kondach ELNA Silmic II do zasilacza magnetofonu Nakamichi ZX-5 ?

Pozdrawiam XTR71

W magnetofonach kasetowych pogoń za doskonałościa zawsze kończy się Tandbergiem TCD 3014 A

Witam

Co Panowie powiecie o kondach ELNA Silmic II do zasilacza magnetofonu Nakamichi ZX-5 ?

Pozdrawiam XTR71

Już lepsze silmic ros (złote napisy na brązowych koszulkach) lub panasonic fm. Silmic 2 to lipa raczej...

Już lepsze silmic ros (złote napisy na brązowych koszulkach) lub panasonic fm. Silmic 2 to lipa raczej...

Wiec sa sredniej jakosci??

A jak sie porownuja do Rubikonow ? bo takie mialem fabrycznie.

W magnetofonach kasetowych pogoń za doskonałościa zawsze kończy się Tandbergiem TCD 3014 A

Wiec sa sredniej jakosci??

A jak sie porownuja do Rubikonow ? bo takie mialem fabrycznie.

Jakie rubycony miałeś konkretnie? Elna to dobre kondy, wiadomo jednak każdy ma swój gust.

Jakie rubycony miałeś konkretnie? Elna to dobre kondy, wiadomo jednak każdy ma swój gust.

Takie zwykle

Takie zwykle

Ale seria jaka? Bo wiesz że jest ich kilka np legendarne bgn czerwone lub std albo jakieś inne z przeciętniaków...

Raczej nie. Do zasilacza to Panasonic FM lub FC ewentualnie zwykłe Nippon Chemi-Con seria KMG lub SMG.

Mundorfy Mlytic HC pograły już trochę i nie wiem jak jeszcze czas wpłynie na nie ale od razu zauważyłem znaczną poprawę na średnicy.

Gram na kilkuletnich podłogowych Kodach i teraz jakby ktoś z nich dosłownie zdjął koc- to zupełnie inne głośniki!

Pojawiły się inne,bardziej naturalne dźwięki-muzyka jest lżejsza,nie taka aksamitna jak do tej pory.Nie jestem audiofilem i słuch już nie ten:)tym bardziej podchodzę sceptycznie do pewnych zagadnień,ale dużo się poprawiło w tym najważniejszym paśmie.Basu nigdy nie brakowało z mojego klona accu,Tym bardziej że ma dużą dynamikę i bas był szybki i kopiący nawet przy niskim wzmocnieniu ale teraz dostał "mięcha" i zszedł niżej o ile to możliwe już chyba na tych kolumnach.Jest dobrze nawet bardzo dobrze!Muzyka ma inny wymiar-można słuchać godzinami!!!

Przy okazji polecam sklep p.Łukasza-PowerAudio i ten drugi:)Bardzo rzeczowy i sympatyczny człowiek i co najważniejsze ma b.dobre ceny na te doskonałe kondensatory!nie szukajcie ich po świecie:)Właśnie będę zamawiał parę par największych do dostania.

I pozostaje tylko słuchać swojej muzy i upajać się:)

pozdrawiam

Heh, mundki nie są złe, są bardzo ciekawe, z mojego wzmacniacza o charakterze lampowym zrobiły cuda niewidy...

Wzmacniacz bezpowrotnie stracił charakter lampowy,

znikło ciepło taka lampkowa aura.

Zyskał jak wcześniej pisałem większą przestrzeń, wysunięty pierwszy plan się pojawił, ogólnie jest ciekawie ale jednak do lampki mi tęskno.

Mundki robią coś takiego : to jest jak przesiadka ze starego wymiętolonego już przez nas poczciwego kadilaka na nowe super sportowe autko...___...zawsze coś innego, ale jak na to aż chce się słuchać po takiej zmianie.

• 4 tygodnie później...

Heh, mundki nie są złe, są bardzo ciekawe, z mojego wzmacniacza o charakterze lampowym zrobiły cuda niewidy...

Wzmacniacz bezpowrotnie stracił charakter lampowy,

znikło ciepło taka lampkowa aura.

Zyskał jak wcześniej pisałem większą przestrzeń, wysunięty pierwszy plan się pojawił, ogólnie jest ciekawie ale jednak do lampki mi tęskno.

Mundki robią coś takiego : to jest jak przesiadka ze starego wymiętolonego już przez nas poczciwego kadilaka na nowe super sportowe autko...___...zawsze coś innego, ale jak na to aż chce się słuchać po takiej zmianie.

Witam

czy kupiles te same wartosci kondensatorow czy wieksze jak oryginal?

Pozdrawiam XTR71

Cześć.

Czy ktoś z Was mierzył te Mundorfy po zakupie ? Ja kupiłem 15000uF i obydwa mają po 13000uF.

Fakt napisane jest +-20%, ale zawsze jak miałem innych firm to zawsze różnica była 1%.

Praktycznie nie ma wielkiego problemu, ale jak w związku z tym zachodzi pytanie jak się mają w rzeczywistości

inne parametry podane w karcie.

Pzdr.

Zwykłym UNI-T UT 601 od 200 uF do 20000 uF pomiar z częstotliwością 8 Hz.

Wiem,że to nic specjalnego ale mierzę tylko nim wszystkie kondensatory,

więc różnice między mierzonymi myślę ,że są miarodajne.

Witam

czy kupiles te same wartosci kondensatorow czy wieksze jak oryginal?

Pozdrawiam XTR71

Kupiłem dokładnie te same wartości dla podmiany

na zdjęciach są stare kondki to nichicony 2 x 2200uf 1 x 10000 uF samhwa

do zastąpienia połasiłem się na mundki

Ukryta Zawartość

post-45145-0-38671600-1380621689_thumb.jpg

post-45145-0-88011900-1380621705_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam

Czy nie dałoby rady dołączyć się do kogos kto zamawia kondy, potrzebuję 2 szt. BC 3300 uf/100 V

Przepraszam za off, ale widzę, że sporo kupujecie - "zagramanicą" ;)

Jakby co to proszę na priv.

Pozdrawiam ))

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

zamówiłem właśnie do mojego DIY Psss Aleph M 8 szt Mundków 22000uf/40V.

Zdam relację co się stało po podmianie.

Pozdro

Witam

Hi hi Ciebie tez wzielo na Mundki :)

Powaznie sie zdziwisz co one potrafia.

xtr71

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.