Skocz do zawartości
IGNORED

szach mat

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

gdybyś nie negował z góry "teorii spiskowych", a sam powiedział cokolwiek, co w nich jest nieprawdziwego, wtedy można by zacząć dyskusję. Tobie, brakuje jakiejkolwiek wiedzy w tematach które negujesz, a negujesz je, bo niczego o nich nie wiesz. I piszesz, ze bedziesz je ocenial, a niby na podstawie jakiej wiedzy

Łapiesz to ?

:)

Czyli jednak jest tak jak napisałem w tym wymyślonym dialogu: to ja mam udowodnić, że nie ma życia na księżycu, zamiast Ciebie, który wyszedł z tezą, że życie na księżycu istnieje. To są właśnie standardy onetowych 'dyskusji' i pokolenia neostrady.

wiatru szukasz

Mamel, bardzo możliwe, że tak właśnie jest. Zawsze tak miałem, że aby wypowiedzieć się na dany temat musiałem dokopać się do maksymalnej liczby informacji i zakwalifikować je jako wiarygodne. To może być swego rodzaju słabość, ale też i zaleta (w zawodzie który wykonuję).

to co piszesz w tym temacie, nie potwierdza tego, o czym tu zaświadczasz.

Raczej powiedziałbym, że to co Ty piszesz (albo raczej czego nie piszesz) nie pozawala mi dowiedzieć się czegokolwiek o czipowaniu, o którym pisałeś. Rozumiem, że to jednak ja swoim pisaniem i nastawieniem nie dopuszczam do siebie tej wiedzy, którą chcesz mi przekazać i którą wielokrotnie tutaj podałeś.

Jeśli w ogóle coś oceniłem to to, co było tu napisane. Ty mnie nie interesujesz.

No to dziwnie brzmią w kontekście Twoich zapewnień tego typu wypowiedzi:

i to sprawia, że odrzucasz tak wiele nie rozumiejąc przyczyn tego odrzucenia, ponieważ tłumaczy je -to odrzucanie- twój dotychczasowy sposób myślenia - poglądy, przekonania, wartości itp. jak również przyzwyczajenie do korzystania z określonych źródeł informacji

------------------------------------------------

Chłopie, ale takie jest życie. Co chwila podejmujesz ważne dla siebie decyzje, W wiekszości nawet już automatycznie. Masz już sporo wiedzy o świecie, korzystaj z tego. Co złego w tym, że czasem coś wymyślisz niekoniecznie idealnie.

Przecież nie chodzi tu o konkretną teorię spiskową, o konkretnych ludzi. To nie ma znaczenia, chodzi o posługiwanie się własną inteligencją i intuicją. Jak Ci coś nie pasuje w pewnym momencie, to po prostu odrzucasz. To się nazywa proces poznawczy, prawda?

Ja nie piszę, by uwierzyć, że ten i ten spiskują przeciwko ludzkości, że że brzoza wybuchła czy Tusk spiskuje z Ruskimi, Niemcami i hipopotamami, ale jak tworzyć mechanizmy, by takie scenariusze były jak najmniej prowadopodobne.

Jeśli wiemy, że warunkiem rozwoju rynku kapitalistycznego jest konkurencyjność to należy sprzeciwiać się jej niszczeniu, którą powodują komasacja kapitału i globalizm. To nie są teorie spiskowe, to prawa i mechanizmy. O ten poziom postrzegania mi chodzi a nie o to, czy Jacek spiskuje z Tolą przeciwko Lolkowi :)

Jar w takim ujęciu pełna zgoda. Z tego typu oceną istniejących mechanizmów, ani tego do czego prowadzą raczej nie mam problemu. A dlaczego uważam, że to jednak inna para kaloszy od tego, co dyskutowaliśmy wcześniej? Bo ocena ta dotyczy własnie faktycznie istniejących mechanizmów, rozwiązań, problemów, a nie jak w przypadku teorii spiskowych pochodnych tych zjawisk, czyli ich interpretacji. Interpretować czyjeś często fantastyczne/fantasmagoryczne interpretacje i uznawać je za podstawę swoich wyborów, decyzji i wizji przyszłości jest dla mnie problematyczne. A także jest to pójście na na łatwiznę, bo zamiast włączyć własne myslenie, dociekliwość, krytyczny osąd sięgam po opinię/teorię gotową (vide teoria spiskowa), wymyśloną przez kogoś innego - taki ersatz własnego zdania. Być może trudno mi lepiej wyrazić słowem to, o co mi chodzi w tym zagadnieniu. jeśli piszę niezrozumiale - sorry.

Powrót po dłuższej przerwie...

https://www.audiostereo.pl/topic/101090-szach-mat/page/3/#findComment-2739133

trollujesz

Chyba nie wiesz co to znaczy trollować. Skoro nie odróżniasz dyskusji, pytań o argumenty, etc. od trollowania to naprawdę trudno nawiązać dialog. Skoro trolluję, to mnie zbanuj albo zgłoś moderacji.

Szczerze, to moim zdaniem po prostu nie masz argumentów i nie dowieść, że to co napisałem jest nieprawdziwe oraz próbujesz w ten sposób zdyskredytować moje wpisy. Cóż, Twoje prawo, ale bardziej wystawiasz świadectwo sobie niż mnie.

https://www.audiostereo.pl/topic/101090-szach-mat/page/3/#findComment-2739252
  • Moderatorzy

niby zwykły banknot, a jednak, niekoniecznie taki zwykły.

Jest w nim ciekawy szczegół ?

swastyka to symbol używany przez ludzkość od kilku tysięcy lat, niekiedy oznaczał słońce , pomyślność, jedyny pech , że Hitler róznież go używał i pod jego szyldem sporo narozrabiał.

Słowianie również go używali, do dziś używany jest w Indiach (bez złych skojarzeń bo ich stara wojna w Europie nie interesowała) a z Tybetu Niemcy wywieźli posąg Buddy bo miał swastykę na brzuchu.

w Łodzi , mieście gdzie przed wojną było ze 25% Żydów przy ulicy Koścuszki15 na rogu 6 Sierpnia stoi przedwojenny bank , który na wyskości 1,5m cały jest w swastykach(nie potrafię wkleić foto z gogli)

.P4030079.JPG

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

https://www.audiostereo.pl/topic/101090-szach-mat/page/3/#findComment-2739281
Gość

(Konto usunięte)

Chyba nie wiesz co to znaczy trollować

nie lubię trolli

w Łodzi , mieście gdzie przed wojną było ze 25% Żydów przy ulicy Koścuszki15 na rogu 6 Sierpnia stoi przedwojenny bank , który na wyskości 1,5m cały jest w swastykach(nie potrafię wkleić foto z gogli)

daj linka

że to co napisałem jest nieprawdziwe

niczego nie napisałeś,

masz jeszcze szansę by to zrobić

https://www.audiostereo.pl/topic/101090-szach-mat/page/3/#findComment-2739322

niczego nie napisałeś,

masz jeszcze szansę by to zrobić

Mistrz uniku i do tego troll-hipokryta we własnym wątku. Rzucić hasło, nic nie napisać i czekać, że zrobią to inni.

Ok, koniec bo to nie ma sensu.

bez odbioru.

https://www.audiostereo.pl/topic/101090-szach-mat/page/3/#findComment-2739344
  • Moderatorzy

daj linka

coś widać na fotce, którą wkleiłem tuż nad dachami samochodów,

a jak chcesz zobaczyć lepiej to gogle maps , najedż na Łódż na Kościuszki 15 i wejdź w opcję stojącego człowieka

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

https://www.audiostereo.pl/topic/101090-szach-mat/page/3/#findComment-2739401
Gość

(Konto usunięte)

Ok, koniec bo to nie ma sensu.

bez odbioru.

wreszcie

coś widać na fotce, którą wkleiłem tuż nad dachami samochodów,

a jak chcesz zobaczyć lepiej to gogle maps , najedż na Łódż na Kościuszki 15 i wejdź w opcję stojącego człowieka

faktycznie są, ukryte pod postacią wężowych zawijasów i to być może sprawia, że ich nie usunięto.

https://www.audiostereo.pl/topic/101090-szach-mat/page/3/#findComment-2739406
Gość

(Konto usunięte)

swastyka to symbol używany przez ludzkość od kilku tysięcy lat, niekiedy oznaczał słońce , pomyślność, jedyny pech , że Hitler róznież go używał i pod jego szyldem sporo narozrabiał.

Słowianie również go używali, do dziś używany jest w Indiach (bez złych skojarzeń bo ich stara wojna w Europie nie interesowała) a z Tybetu Niemcy wywieźli posąg Buddy bo miał swastykę na brzuchu.

interpretacja dotycząca swastyki na rublówce:

"In 1917, after the dynasty of Czar Nicholas II fell, the Moscow government of Freemason Alexander Kerensky issued new currency, including this 250 ruble banknote. At its center is the double-headed eagle superimposed on the swastika (sun deity). The swastika is arranged as a diamond. Soon afterwards, the government of Kerensky gave way to the Bolshevik coup of Lenin and Trotsky.

Kerensky fled to Paris, France, where he joined the Grand Orient Lodge. Lenin and Trotsky, also Masons and satanists, decided these symbols on the ruble banknotes were far too obvious and feared that the Russian people would discover the Jewish Masonic roots of the Revolution. Therefore, they ordered the removal of the symbols and created as a replacement for them the familiar hammer and sickle emblems as the USSR's official seal."

https://www.audiostereo.pl/topic/101090-szach-mat/page/3/#findComment-2740168

Podaj źródło tej niesamowitej interpretacji.

Żydzi, sataniści i masoneria - najlepiej sprzedajace się elementy każdej teorii spiskowej. No i oczywiscie Rockefelerowie i bankierzy (źródło Arton55 :)

Wysyłane z mojego iPad przy użyciu Tapatalk HD

https://www.audiostereo.pl/topic/101090-szach-mat/page/3/#findComment-2740240

"(...) istnieje tajne stowarzyszenie, które ma odgałęzienia na całym świecie i które uknuło spisek polegający na tym, żeby szerzyć pogłoskę, ze istnieje spisek powszechny."

Umberto Eco

Jestem zadania, że przedstawiciele tego właśnie stowarzyszenia mają na tym forum silną reprezentację.

E tam, to stowarzyszenie to PIS i jego prezes.

Ale siły dobra mają się lepiej= Donald, PO

będą rządzić na wieki, przez 1000 kadencji :)

dieu est tres fin

https://www.audiostereo.pl/topic/101090-szach-mat/page/3/#findComment-2740380
Gość

(Konto usunięte)

Mgliste Góry rosną daleko w oddali

Pozostawiając nas u podnóża swych wyżyn

Co było kiedyś, jeszcze raz zobaczymy

Nasze królestwo, odległe światło

Pod księżycem Ognista Góra

Słowa niewypowiedziane, niedługo będziemy tam

Dla domu pieśń echem niesiona

Melodię znać będzie ten co odnajdzie nas

Niektórych braci nigdy nie zapomnimy

Niektórym nigdy nie wybaczymy

Jeszcze się nas nie pozbyliście

Będziemy walczyć do ostatniego oddechu

Wszystkie oczy spoczywają na ukrytych drzwiach

Dziedzictwo Samotnej Góry

Z nadchodzącą burzą przybywamy

Nasze z dawna zapomniane złoto odzyskamy

Spoczęliśmy w chłodzie Mglistych Gór

W głębokim śnie, marzeniach o złocie

Obudzić się przyszedł czas, by żyć

I w ciemności pochodnię nieść

Od dawnych dni gdy płonęły latarnie

Aż po dziś dzień nasze serca pragnęły

Nieznanego losu, Arcyklejnotu (Serca Góry)

Co zostało ukradzione musi być zwrócone

Musimy wyruszyć, nim nastanie dzień

I pieśń Naszą odnaleźć, dla serca i duszy

Niektórych braci nigdy nie zapomnimy

Niektórym nigdy nie wybaczymy

Jeszcze się nas nie pozbyliście

Będziemy walczyć do ostatniego oddechu

Wszystkie oczy spoczywają na ukrytych drzwiach

Dziedzictwo Samotnej Góry

Z nadchodzącą burzą przybywamy

Nasze z dawna zapomniane złoto odzyskamy

Daleko tam Mglistej Góry chłód.

https://www.audiostereo.pl/topic/101090-szach-mat/page/3/#findComment-2741033
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.