Skocz do zawartości
IGNORED

Audiofile i melomani z Górnego Śląska

kapelli

Rekomendowane odpowiedzi

Piszę się.

Deklaruję listwę sieciową. 5 gniazd wystarczy? Jeżeli nie wystarczy, to wezmę dwie listwy sieciowe ;-)))

Sądzę że moja 60W lampa da radę Magnepanom. Nie wiem czy się zgra brzmieniowo, ale pociągnąć-pociągnie.

Jeżeli nie będzie sprzeciwów to mógłbym zabrać mój DAC (może będzie już "samodzielny" lub w CD) - może stwierdzenie "Stelmachowi brakuje najniższego basu i nic tego nie naprawi" okaże się nie do końca prawdziwe a może i powalczy z MHZSem ?

Pozdrowienia.

P.S. nie mam samochodu - pozostaje "komunałka" - dojadę z Katowic ?

-> McGyver - nie wiem czy jest sens z tym lampowcem. Ale można spróbować. Naprawdę Magnepany potrzebują elektrowni.

-> Andrzej Stelmach - serdecznie zapraszam "naszego" konstruktora ! Jeśli to nowa wersja DAC to extra. W moim systemie łatwo wychwycimy czy jest bas czy go nie ma. A dojechać łatwo ! Prościuto z Katowic !

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Chodzi mi o listwę typu Neel, Audionova, Sonus Oliva lub inna wypasiona. Zwykły przedłużacz mam ...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Może znajdę czas na odwiedziny, mam na składzie Furutecha TP-80 i kilka kabli z tej firmy, Stalmacha mogę zestawić z dziadkiem Meridianem 508.20.

„Pomnij, że sąd laika, gdy mówi o dziele

O dziele mówi mało; o laiku – wiele!”

— Henryk Elzenberg

Lista obecności - spotkanie 10.05.2008 od 11-18

1. Andrzej Stelmach - DAC

2. McGyver - wzmacniacz lampowy ?

3. Jareks

4. Mark11 - listwa Furutech TP-80, Meridian 508.20

5. Wovo - ?

6. Tdrozd - ?

Czekam na wpisy kolegów w Krakowa.

Jeśli ktoś ma jakiś wypasiony IC XLR to niech weźmie z sobą.

Piszę się :) Mogę od siebie zaproponować Whisky, bo Kraken raczej odpada ... ale za to moge zabrać Shingaki Transport o ile Andrzej Stelmach weźmie sam przetwornik, albo moge zabrać Thete 2

Bierz Wovo wszystko, najwyżej nie podłączymy.

3. Jareks

5. Wovo - Shingaki Transport, Theta 2

6. Tdrozd - ?

7. Roch - Audiomatus

Czekam na wpisy innych kolegów w Krakowa.

OK - potwierdzam przyjazd, chyba, że wypadnie mi dyżur serwisowy i padnie jakiś serwer do którego tzreba będzie pilnie jechać (nie mam prawa jazdy, jeżdżę z kolegą z pracy który też ma dyżur).

Moze jeden ze znajomych (też z pracy) przymierzający się do "audiofilstwa" będzie chętny na posłuchanie dobrych systemów (teraz ma - szkoda pisać) - znajdzie się miejsce dla "nowicjusza ???

P.S. Proszę o adres docelowy na prv lub lepiej maila [email protected] - nie siedzę przy kompie codziennie, mam tego dość w pracy.

Fajnie, że w końcu zaskoczyło coś także na Śląsku bo za długo była kompletna cisza tak jakby nie mieszkali tu ciekawi konstruktorzy i audiofile.

— Henryk Elzenberg

Witam,

Czy też mógłbym zadeklarować na przyjazd swoją skromną osobę? Jestem z Katowic, mogę zabrać ze 3 osoby. Co do sprzętu- mogę wziąć: Yaqin MC-100B (choć jeśli McG weżmie swoją lampe pytanie o sens zabierania mojej); oraz, jeśli Usha wyrobi się z modyfikacją- dogłębnie przegrzebanego PD-9300.

P. audiofilizm - wczoraj byłem na koncercie Duke'a Robillarda w Chorzowie - choć było trochę zbyt głośno dla mnie to nadal mam przed oczami i "w uszach" tą muzykę - może sprzęt hi-end gra "lepiej" i "bardziej muzykalnie" ale kudy mu do występu na żywo i dobrej muzyki............

Ja tez chętnie wezmę udział w spotkaniu o ile są jeszcze miejsca. Mogę wziąć monitory Audiowave Solidus i prawdopodobnie Meridiana G06 (jest w drodze do mnie). Pewnie ugadamy się i przyjedziemy jednym pojazdem ;]

Pozdrawiam

Panowie jak tak dalej pójdzie to Piopio będzie musiał wynająć Spodek :)

— Henryk Elzenberg

>Fajnie, że w końcu zaskoczyło coś także na Śląsku bo za długo była kompletna cisza tak jakby nie mieszkali tu ciekawi konstruktorzy i audiofile

I nie tylko konstruktorzy i audioofile - miałem klienta na dac który znalazł mnie w internecie - okazało się, że mieszka 2 ulice ode mnie... i gra na gitarze w jakimś zespole. Dawny znajomy gra na perkusji, inny znmów na gitarze (zawodowo - informatyk w dużym banku) - wsłuchani w swoje "klocki" nie wiemy co się dzieje dookoła nas, a dzieje się duuuuuużo... (ja też nie wiem - dopiero to odkrywam....).

3. Jareks

6. Tdrozd - ?

7. Roch - Audiomatus

8. Opteron - modyfikowany dcd2700

9. Vinicjusz - Meridian G06

10. Crategus - PD-9300

11. Tadeo (wstępnie) - Yamaha CD-S2000

Czekam na wpisy innych kolegów w Krakowa.

Przyznam, że nie spodziewałem się takiego zainteresowania ... jak tak dalej pójdzie trzeba będzie zrobić 2 tury ;-). Pokój mam 30m2. Miejsc siedzących będzie max 11.

3. Jareks

6. Tdrozd - ?

7. Roch - Audiomatus

8. Opteron - modyfikowany dcd2700

9. Vinicjusz - Meridian G06

10. Crategus - PD-9300

11. Tadeo (wstępnie) - Yamaha CD-S2000

12. Mistabron - ?

-> jareks

rewelacja ! weź z sobą koniecznie !

> Andrzej Stelmach

Rzeczywiście Robillard na żywo był niesamowity. Niesamowita witalność o którą bym go nie posądzał. No i ta gitarka!

Był grzeczny i nawet podpisał mi płytkę ...

Kurde synki jutro pracuje, w Czeladzi ma być jakaś durna impreza i jade sprzęt stawiać. Jeśli wyrobie się do 13 to wpadne, ale niestety thety i shingaki nie przywioze... przykro mi :( to nie ode mnie zależy, wkurwiony jestem jak szlag.... jakby mnie jednak nie było to walnijcie moje zdrowie ;) Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.