Skocz do zawartości
IGNORED

O czym jest forum audiostereo

mlb

Rekomendowane odpowiedzi

To na pewno. Pamiętam czasy gdy muls za jakiś wyskok otrzymał bana, po którym się na forum obraził... aż żeśmy go namawiali by wrócił, tak go tu brakowało.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Gość StaryM

(Konto usunięte)

OK, jednak nasuwa mi się tu kilka pytań.

Nie ma pytań, tylko hi-end, kino domowe tylko też na najwyższym poziomie, DIY do kasacji, bo tam rodzą się ci "głusi". ;)

A serio. Gdy szukałem pewnych informacji, to właśnie DIY mnie przyciągnęło, Lampa i Analog. Nawet nie zwróciłem uwagi na to, że jest Hi-End. Z biegiem czasu zauważyłem, ze w samym Hi-endzie jest pełno złych emocji. Niektórzy tak sie nie znoszą, że aż kurz monitora się unosi, gdy wyświetlam tę zakładkę. Wzajemnie zaprzeczają wartości swojego sprzętu, wyszydzają i kpią. Po paru miesiącach też zauważyłem sprytne manipulacje innych, dyskusje o jakimś sprzęcie, który potem nagle pojawia się na Allegro. Sprzęt był super, ale jak już zainteresował ludzi idzie na sprzedaż. Przestaje być taki świetny?

Zakładka stereo powinna z założenia służyć szerokiemu spektrum od budżetowego sprzętu po droższy. Ludzie pytają o sprzęt budżetowy, a ktoś wyłazi z nieśmiertelnym: "poniżej 50 tysięcy nic nie zagra". Albo inny magik proponuje do zestawu grającego kable stanowiące połowę jego ceny. Jest to o tyle bez sensu, że w wielu dyskusjach na ten temat otrzymywałem zwykle odpowiedzi, że tak naprawdę to kable słychać dopiero w hajendzie. Więc po co szaraczkom w głowie mieszać? A jeśli ktoś w takiej sprawie zabierze głos, to zaraz jest uważany za wroga, który "nienawidzi audiofilów i przyszedł na forum tylko po to, aby z nich kpić".

Wiadomo, że są audiofile, którzy do samej śmierci będą grzebać i wymieniać to sprzęt, to kabelki. Ale są też tacy, którzy chcą kupić coś o dobrej jakości i będą się tym cieszyć przez długie lata.

W każdej zakładce zdarzają się spory i kłótnie. Moderatorzy czasem powinni lekko interweniować. Ale nie wyrusza się z armatą na muchy. W zakładce DIY jest miejsce dla rozmaitych pomysłów. Wielu podziwia te najdroższe konstrukcje, ale te budżetowe również. A to dlatego, że ludzie potrafią docenić wkład pracy, a nie tylko pieniędzy.

W zakładce Lampa również mówi się o rozmaitych konstrukcjach. Z jednej strony bardzo drogie lampy, z drugiej popularne yaqiny. Jedni wciąż wymienią lampy inni coś innego. Czasem się pożrą. Owszem. Czasem wpada ktoś zrobić "wzmocnienie" dla klocków, które będzie sprzedawać. C'est la vie.

Właściciel forum chce mieć zarobki z reklam. To wszystko się zlicza. Ile wyświetleń, ile kliknięć. Co będzie, jak po wyrzuceniu głuchych i grzebiących w diy oraz likwidacji bocznicy, forum stanie się niedochodowe?

No nie wiem, nie wiem... Jak dla mnie to jedynie muls jest bezkompromisowy. :) Nie do pobicia.

.. a Arku to co ?

dzieki mlb ale sie chcialem Imacmanowi podlizac

''Polacy maja wszystkie przymioty, oprocz zmyslu politycznego'' Winston Churchill

• Użytkownicy+

Jak dotąd głównie słyszę głosy za wariantem "szerokim" - ale nie wątpię że są inni którzy nie podzielają tego zdania - chyba warto posłuchać ich argumentów.

Jak dotąd słyszysz to, co chcesz usłyszeć. Zadając pytanie w barze piwnym - co lepsze piwo, czy wino wytrawne, jaką chcesz mieć odpowiedź?

Jak dotąd słyszysz to, co chcesz usłyszeć. Zadając pytanie w barze piwnym - co lepsze piwo, czy wino wytrawne, jaką chcesz mieć odpowiedź?

To oczywiste - jedno i drugie jest dobre.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Właśnie w tej chwili podważyłeś uczciwość kolegi moderatora. A dokładniej intencje z jakimi pytanie o przyszłość forum zadał.

Następnie stwierdziłeś, że w złym miejscu zadał pytanie. A zadał je na forum. W zakładce Bocznica je zadał, do której wstęp mają tylko zarejestrowani. Logicznie rzecz biorąc to dobre miejsce, bo po co osoby wchodzące na forum z wyszukiwarki i sporadycznie mają czytać na ten temat. Ale twoim zdaniem to złe miejsce do zadawania takiego pytania. Więc gdzie? Macie forum moderatorów, widoczne tylko dla nich? O takie miejsce ci chodziło? Czyli wyobrażasz sobie, że grupa paru moderatorów przedyskutuje i zadecyduje, a to, co sądzą użytkownicy jest nieistotne?

Na twoim miejscu zadałbym kilka zupełnie innych pytań.

• Użytkownicy+

Moderacja potrzebuje chyba jakiegoś 100-stronicowego podręcznika zachowania.

Mówiłem już, że regulamin i nietykieta precyzyjnie odpowiadają na pytanie zawarte w temacie.

Palton tłumaczy w innym miejscu, że wyciął cały wątek o Lemurze, bo stworzył go klon.

Cały ostrzegający przed nieuczciwym forumowiczem wątek poleciał bo pierwszego wpisu dokonał klon?

Klon założył ten temat, a jak wiadomo, klon może napisać zero znaków. Druga sprawa, to zakaz zakładania wątków na temat innej osoby. Dopóki nie ma wyroku sądowego, takie tematy mamy OBOWIĄZEK zamykać.

a nie można by tak było...żyć sobie w spokoju. Uczestniczenie w jakimś ogólnym/publicznym zbiorowisku ludzi o nierzadko odmiennych poglądach wymaga zawsze pewnego kompromisu wobec siebie samego.

czy może forum jest złe bo...... nie jest takie jak JA CHCĘ.......?

"Z tej i tamtej strony sceny rezygnacji gest, jednakowo mało wiemy czym ta podroż jest"

• Użytkownicy+

Moderatorzy też się wzajemnie nie lubią?

Lubią, ale mogą mieć różne zdanie. Wypowiadam się szczerze i jedni to cenią inni ganią. Jednak najlepsi są ci moderatorzy, co nie odzywają się wcale.

Kolejny klon walczy z lampami Psvane w Lampie, insynuując różne rzeczy, nie podając konkretów. Jeden wątek został zamknięty, drugi jest atakiem personalnym i insynuacją. I co? Wisi.

• Użytkownicy+

Właśnie w tej chwili podważyłeś uczciwość kolegi moderatora. A dokładniej intencje z jakimi pytanie o przyszłość forum zadał.

Następnie stwierdziłeś, że w złym miejscu zadał pytanie. A zadał je na forum. W zakładce Bocznica je zadał, do której wstęp mają tylko zarejestrowani. Logicznie rzecz biorąc to dobre miejsce, bo po co osoby wchodzące na forum z wyszukiwarki i sporadycznie mają czytać na ten temat. Ale twoim zdaniem to złe miejsce do zadawania takiego pytania. Więc gdzie? Macie forum moderatorów, widoczne tylko dla nich? O takie miejsce ci chodziło? Czyli wyobrażasz sobie, że grupa paru moderatorów przedyskutuje i zadecyduje, a to, co sądzą użytkownicy jest nieistotne?

Na twoim miejscu zadałbym kilka zupełnie innych pytań.

Trzy strony wcześniej...

Założyłeś temat na bocznicy, a więc tam, gdzie wielu o których mówię nawet nie zagląda. Jest tak, ponieważ stali bywalcy okupują tą zakładkę. Nie dziw więc, że ich głosy są mało widoczne, a jeśli już ktoś się odważy, to reszta to ignoruje. Konstrukcja forum, powoduje takie ulokowanie tematu i nie ma innego wyjścia. Trzeba jednak pamiętać, o tym co napisałem powyżej.

Źródło:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Copyright © Audiostereo.pl

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Następnie stwierdziłeś, że w złym miejscu zadał pytanie.

no bo w złym. i powinieneś to dostrzec gdyż sprawy miedzy moderacją powinny być załatwiane poza gawiedzią forumową. Inaczej "słuszność" koncepcji może wynikać z innych jak rzeczowych argumentów.

Mówiłem już, że regulamin i nietykieta precyzyjnie odpowiadają na pytanie zawarte w temacie. [/size]

Klon założył ten temat, a jak wiadomo, klon może napisać zero znaków. Druga sprawa, to zakaz zakładania wątków na temat innej osoby. Dopóki nie ma wyroku sądowego, takie tematy mamy OBOWIĄZEK zamykać. [/size]

To już chyba ściema na maksa,

To porównajmy "Wyroby Pana Kuleszy" z " Wyroby Pana Lemura".

Lubią, ale mogą mieć różne zdanie. Wypowiadam się szczerze i jedni to cenią inni ganią. Jednak najlepsi są ci moderatorzy, co nie odzywają się wcale.

Oj tam, oj tam. A ty jak wywalałeś mój wątek, to się odezwałeś? Do mnie np.? Byłoby mi miło przed pogadać o sprawie, która cię dręczyła. Ja się nie narzucam. Ale jestem na tyle rozpozwalany, że łatwo do mnie napisać ;)

To oczywiste - jedno i drugie jest dobre.

Poczucia humoru widać wam nie brakuje

Pozdrawiam

Tomasz

Cóż, są emocje, a wolałbym by ich w tej dyskusji nie było. Gdybym uważał że jest to sprawa do dyskusji pomiędzy moderatorami i dotyczy moderatorów, ten wątek nigdy by nie powstał. Ale sprawa dotyczy forum, a właściwie różnych sposobów patrzenia na to forum przez różnych użytkowników - ma to oczywiście przełożenie też na moderatorów. Natomiast ten wątek powstał po to by dyskutować o problemie, a nie o tym że ktoś ma odmienne zdanie - bo to chyba rzecz naturalna.

• Użytkownicy+

Kolejny klon walczy z lampami Psvane w Lampie, insynuując różne rzeczy, nie podając konkretów. Jeden wątek został zamknięty, drugi jest atakiem personalnym i insynuacją. I co? Wisi.

To dowód na to, że wisi... to Tobie. Nie widzę żadnego raportu na ten temat. Jak sądzisz, ile wpisów są w stanie przeczytać moderatorzy, których jest kilku? Tak jak przechodzień który widzi włamanie, tak i Ty powinieneś zawiadomić odpowiednią osobę.

To już chyba ściema na maksa,

To porównajmy "Wyroby Pana Kuleszy" z " Wyroby Pana Lemura".

Tak, ściema ... a raczej udawanie greka.

tu przytocze swoj ulubiony cytat...' Wszystkie zwierzęta są sobie równe, ale niektóre są równiejsze od innych.'

''Polacy maja wszystkie przymioty, oprocz zmyslu politycznego'' Winston Churchill

• Użytkownicy+

Oj tam, oj tam. A ty jak wywalałeś mój wątek, to się odezwałeś? Do mnie np.? Byłoby mi miło przed pogadać o sprawie, która cię dręczyła. Ja się nie narzucam. Ale jestem na tyle rozpozwalany, że łatwo do mnie napisać ;)

Mój błąd.

Przepraszam

Robert

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Moja dezorientacja rośnie. Giną zdjęcia kolumn Darkula na których widać jaki to koślawy, niechlujny chłam. Gdzie głośnik nie mieści się w obudowie.

By napisać powyższe zdanie i nie ryzykować jego usunieciem, ostrzeżeniem, zabanowaniem, musze przedstawic jakiś certyfikat, wyniki ekspertyz, wyrok sądu, że głośnik nie wszedł?

Natomiast ten wątek powstał po to by dyskutować o problemie, a nie o tym że ktoś ma odmienne zdanie - bo to chyba rzecz naturalna.

a problem stanowi co się komu podoba? tu nigdy nie nastąpi zgoda.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.