Skocz do zawartości
IGNORED

Oppo BDP-105EU z NAD 375 BEE konfiguracja ?

piotrella41

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanownych forumowiczów. Poddaję pod rozważanie przedmiotową konfigurację z naciskiem na dobre stereo. Komponent z osobnym torem audio, wnętrze budzące respekt, ponadprzeciętna technologia, wyśmienite rekomendacje w opinii doznań audiofilskich. Mile widziane ewentualne doświadczenie, bądź sugestie. Jestem umówiony za niespełna dwa miesiące na odsłuch. Jednak jest to przeszło 200 km od mojego miejsca zamieszkania. Oczywiście powiecie, że sprzęt można wypożyczyc, w rzeczy samej, lecz ja jestem nieco staroświecki. No cóż taka moja przypadłość.

Z góry dzięki za zainteresowanie tematem. Pozdrawiam

FEZZ AUDIO TITANIA - REGA PLANAR 3 - REGA FONO MM 2017 - PIONEER UDP - LX 500 - DEFINITIVE TECHNOLOGY BP 10 - TELLURIUM Q BLUE - RCA + SPEAKER

Jeśli 105 to pytanie czy SE czy nie? ja używam 83 SE w którym miałem problemy z napędem ale gra w audio zdecydowanei lepiej od zwykłej 103 którą też mam. Jeśli bez DAC oddzielnego to szukaj wersji SE.

Zwracam tylko uwagę na CINAVIE :) jesli filmy będą oryginalne to ok ale jeśli "kopie" to po 20 min się wyłączy :)

Jeśli bez DAC oddzielnego to szukaj wersji SE.

Na oficjalnej stronie Q 21 zamieszczono specyfikację o wykorzystaniu dwóch chipów ES9018 DAC – jednego dla wyjść 7.1, a drugiego dla dedykowanych wyjść stereo. Zastosowano cyfrowo analogowy przetwornik SABRE32 Reference ES9018 firmy ESS Technology. Mowa tutaj o 32 bitach z przeznaczoniem dla aplikacji High End, dla typwego audio. Sam nie wiem za duzo przeróbek, pytanie czy czasem nie przedobrzyli z bebechami, Wiesz kolego jak to jest jak się chce za dobrze wtedy może nie wyjść. O kopie to sie za bardzo nie martwię sczytuję na samych oryginałach. Także spoko.

FEZZ AUDIO TITANIA - REGA PLANAR 3 - REGA FONO MM 2017 - PIONEER UDP - LX 500 - DEFINITIVE TECHNOLOGY BP 10 - TELLURIUM Q BLUE - RCA + SPEAKER

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.