Skocz do zawartości
IGNORED

Mc Intoshowe autoformery i nie tylko...

mateuszek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano · Ukryte przez palton, 15 Marca 2013 - nie na temat
Ukryte przez palton, 15 Marca 2013 - nie na temat

Chłopie to jest bardzo poważny zarzut jak nie masz dowodów to lepiej zamilcz,przeproś i się wycofaj.

Sytuacja miała miejsce jakiś czas temu i w moim poście nie sugeruję niczego oprócz zachęty do wymiany opinii na ten temat.

Jeśli Szymon nie chce się wypowiedzieć to może pokrzywdzony jeśli przeczyta w/w posty sam odezwie się w tej sprawie.

Piszę jedynie dla przestrogi tym którzy bezgranicznie i bezkrytycznie kupują używane sprzęty i jakby nie było to w końcu

od zaufanych znawców i ekspertów systemów audio.

Oświadczam wszem i wobec Magnepan nic ode mnie nie kupował!

Ale kupowali inni.......i mogą się czuć pokrzywdzeni przez ciebie.

To niech Ci "inni" wystąpią na drogę sądową i domagają się sprawiedliwości. Jeżeli masz problem to zapraszam do dochodzenia swoich roszczeń drogami prawnymi bo za pomówienia możesz sam beknąć. Kłótnie to jedno ale prymitywne pomówienia bez poznania sprawy to już lekka przesada.

Czytając Twoje brednie też wiele osób czuje się pokrzywdzona i co mamy Cię linczować?

Piszę jedynie dla przestrogi tym którzy bezgranicznie i bezkrytycznie kupują używane sprzęty i jakby nie było to w końcu

od zaufanych znawców i ekspertów systemów audio.

Radzę przeczytać to co wyżej bo to pozwoli zastanowić się 5 albo i więcej razy nad kupowaniem

urządzeń s/h z niepewnego żródła.

posluchaj magnepan

ja staram sie trzymac z dala od wszelkich personalnych przepychanek forumowych

na prawde

wisi mi kto komu co i po co.

ale powiem tak - drugi raz wcinasz sie i bredzisz cos bez sensu - ladu i skladu denerwujac ludzi dookola

nie podoba sie sie ten czy inny zawodnik - napisz o tym

w innym watku! albo na PW

ostatni raz zwracam uwage

jesli tym razem nie dotrze - ban

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Panie Szymonie ale nie odniósł się pan do sprzedanego urządzenia Krella które po 3 tygodniach się popsuło !!!!!! Osobie której pan sprzedał powiedział że miało prawo się popsuć bo to sprzęt używany.Brawo.

Tylko czy popsuło się naprawdę czy było tylko przygotowane do sprzedaży ?

Taki guru i znawca sprzętu jak pan brylujący po AS ,powinien z honorem podejść do problemu i zwrócić kasę za drogi napęd.

Magnepan wybacz ale taka retoryka przypomina mi leperiadę z Sejmu kiedy to pan przewodniczący też tylko pytał o lądowanie Talibów w Klewkach i o to czy premier wziął w łapę czy nie.Masz coć to przekaż to śledczym a jak chcesz insynuować to pisz jak poradził Ci mateuszek na PW

Mat....A możesz banować.

ja mówię:

Szymon nie potrzebuje adwokatów.Odnośnik do Sejmowych potyczek zaserwuj dla siebie. Jeśli nie widzisz problemu i zgrożenia

w /w sytuacji to nie mamy o czym rozmawiać ale coś takiego może się i Tobie przytrafić i co wtedy powiesz ? Pójdziesz do sądu ?

• Użytkownicy+

Panowie, zakładka Hi-End do czegoś zobowiązuje...

Proszę o wpisy na temat wątku, a wzajemne animozje proszę załatwiać przez PW.

Autora wątku, proszę o zdecydowane i szybkie reakcje. Po ponownym zaśmieceniu tematu, nie będzie już czego czyścić i będzie trzeba go zamknąć.

coś tak mi sie wydaje,że końcówek Mcintosha to słuchałem sporo-

tranzystorowych to 6800,6850,6900,402,501-to wszystko miałem u siebie,1.2 kw-także

natomiast z lampowych słuchałem monobloków 275,2275,2301,2000-dwa egzemplarze były w Polsce w oficjalnej dystrybucji.

Lampa w maku zazwyczaj kt-88 nie moja bajka

Napisze tak mcintosh z byle czym nie zagra-powinien mieć zapewniony dobry prąd,kable,żródło i powtórze najważniejsza rzecz-właściwie dobrane kolumny.Po zakupie thieli 3.7 byłem zmuszony sprzedać monobloki 501-grały z pre combo 500 oraz

z cd maka combo 1000-bo lampa lepsza jest do thiela jak dla mnie-bo przy niej nie wyczuwa się metalowych przetworników

thiela.Z 501 i z thielem było bardzo dobrze,ale z lampa jest magicznie.

mcintoshowe wzmaki pozbawione autoformerów grają bez wyrazu-nie wciągają jest przyjemnie,ale bez euforii i entuzjazmu.

501 jest najlepiej sprzedajacym sie wzmakiem mcintosha katalogowo posiada 500wat,w rzeczywistosci grubo ponad 700-

-także wysteruje prawie wszystko-bo np.westlaków nie da rady.

Ogólnie mcintosh robi naprawde niezłe wzmaki a 501 jest wybitna w skali jakość i cena i ma jeszcze sporo takiej

naleciałości lampowej-lecz brakuje tu przede wszystkim magii lampy.

kw 1.2-te kolosy potrzebują sporo setek godzin na dojście do właściwego grania-graja nijako co w torze umieścimy

poza nimi taki charakter grania staraja sie przekazać-mniej magii niz 501.

Takie sa moje doswiadczenia w tej materii-posłuchajcie tych wzmaków -bo warto-lecz tylko w doborowym towarzystwie.

I jeszcze taka uwaga nie trzymać w wilgoci i grać nieustająco-wtedy oddacie je swoim dzieciom-bo to bezawaryjne

sa urzadzenia z tyloma zabezpieczeniami,ze trudno aby sie cos w nich popsuło.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

coś tak mi sie wydaje,że końcówek Mcintosha to słuchałem sporo-

tranzystorowych to 6800,6850,6900,402,501-to wszystko miałem u siebie,1.2 kw-także

natomiast z lampowych słuchałem monobloków 275,2275,2301,2000-dwa egzemplarze były w Polsce w oficjalnej dystrybucji.

Lampa w maku zazwyczaj kt-88 nie moja bajka

Napisze tak mcintosh z byle czym nie zagra-powinien mieć zapewniony dobry prąd,kable,żródło i powtórze najważniejsza rzecz-właściwie dobrane kolumny.Po zakupie thieli 3.7 byłem zmuszony sprzedać monobloki 501-grały z pre combo 500 oraz

z cd maka combo 1000-bo lampa lepsza jest do thiela jak dla mnie-bo przy niej nie wyczuwa się metalowych przetworników

thiela.Z 501 i z thielem było bardzo dobrze,ale z lampa jest magicznie.

mcintoshowe wzmaki pozbawione autoformerów grają bez wyrazu-nie wciągają jest przyjemnie,ale bez euforii i entuzjazmu.

501 jest najlepiej sprzedajacym sie wzmakiem mcintosha katalogowo posiada 500wat,w rzeczywistosci grubo ponad 700-

-także wysteruje prawie wszystko-bo np.westlaków nie da rady.

Ogólnie mcintosh robi naprawde niezłe wzmaki a 501 jest wybitna w skali jakość i cena i ma jeszcze sporo takiej

naleciałości lampowej-lecz brakuje tu przede wszystkim magii lampy.

kw 1.2-te kolosy potrzebują sporo setek godzin na dojście do właściwego grania-graja nijako co w torze umieścimy

poza nimi taki charakter grania staraja sie przekazać-mniej magii niz 501.

Takie sa moje doswiadczenia w tej materii-posłuchajcie tych wzmaków -bo warto-lecz tylko w doborowym towarzystwie.

I jeszcze taka uwaga nie trzymać w wilgoci i grać nieustająco-wtedy oddacie je swoim dzieciom-bo to bezawaryjne

sa urzadzenia z tyloma zabezpieczeniami,ze trudno aby sie cos w nich popsuło.

Postawiłem Ci kolejkę:)Grałem na Makach z Thielem i z pewnością jest tak jak piszesz-lampa rządzi.Pełna zgoda także co do pozostałych aspektów w szczególności co do lampowego dziadostwa 2275, God kto chce to mieć?501 świetne, 601 podobno świetniejsze.Thiel 3.7 fantastyczny-gratuluję

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.