Skocz do zawartości
IGNORED

Gramofon do 2000zl

boruc80

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

postanowiłem założyć konto i napisać pierwszego posta. Moim celem jest wybór odpowiedniego gramofonu do max. 2000zł z wkładką. Właśnie przeglądam propozycje sklepów i powiem szczerze, że jestem zainteresowany gramofonem: REGA RP1, MARANTZ TT5005, PRO-JECT DEBUT III, PRO-JECT DEBUT CARBON, inny??? Plus wkładka np. ORTOFON 2M-RED, albo inna? Gramofon ma być podłączony do wzmacniacza Marantz PM 7004.

https://www.audiostereo.pl/topic/101800-gramofon-do-2000zl/

Nie kupuj tylko Marantza. Reszta wiele się od siebie nie różni. Możesz jeszcze sprawdzić P-J RPM 1.3. 2m red to dobra wkładka na początek. Decyzje musisz podjąć sam. Google nie gryzie. Koniec tematu.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Taki temat i tak jest budujący bo dotąd mieliśmy z dziesięć miesięcznie takich: "Proszę o pomoc w wyborze gramofonu za 300zł"

Co oznacza chyba nie mniej, nie więcej to, że ludzie zaczynają traktować drapaki poważnie.

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Witaj,

zwróć uwagę na gramofon Pro-Ject Debut Carbon Esprit i REGA RP1 w wersji upgradowanej. To są najlepsze gramofony w tym przedziale cenowym.

Zapraszam na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Pro-Ject Debut Carbon Esprit (1800 PLN) + Ortofon 2M Red (400 PLN) = 2200 PLN (ceny ze strony Q21)

czy

TD125 + SME 3009 S2 Imp + Shure V15III + kurier (2000 PLN) + Jico SAS (600 PLN z cłem i transportem) = 2600 PLN ?

Zdecydowanie Pro-Ject !

Uprasza się o nie robienie tłumu na aukcjach z używkami.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

http://www.q21.pl/pro-ject-debut-carbon-2m-red.html 1600zł z wkładką i darmową przesyłką.

http://www.q21.pl/pro-ject-debut-carbon-esprit.html 1800zł ( kwestia talerza) z wkładką i darmową dostawą.

Początkujący adepci winylu nie powinni ci robić tłoku.

żeby było sprawiedliwie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - 1587zł z 2M Red i wysyłką

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

audiokarma.org

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)
Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Czyli jednak naganiasz?

Gdzie wystawiłeś? Jakaś gwarancja zwrotu jak się okaże truchłem, czy typowa, chamska gra w zaparte, że meteory znad Czelabińska uszkodziły gramofon zanim trafiły do kupca? Bo tak to był stan igła, nówka nieśmigany, pierwszy właściciel niepalacy :)

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Daleko cię rzuciło, ale po pierwsze nie jestem kolekcjonerem "okazji" z 1968r, po drugie szukanie niemieckiego produktu w Japonii jest dla mnie małoegzotyczne.

Wal w dym natomiast jak zamieszkasz na Wyspie Wielkanocnej i tam znajdziesz jakiegoś fajnego Thorensa.

Ten też Twój? Fajny, tylko po w nim wierciłeś?

http://www.hifido.co.jp/KWtd125/G1--/P/A10/J/0-10/S0/M0/C12-70015-61645-00/

Stopklatka.

Ja oczywiście jestem zaszczycony podjęciem polemiki przez tak doświadczonego (2889 !) i zasłużonego na polach różnych Kolegę jak "frywolny trucht", ale proponuję oddać ten wątek Początkującym Adeptom Winylu.

Ewentualnie, jeśli nie jest to możliwe, to chciałbym zasugerować Koledze przeprowadzenie kontrataku w póżniejszych godzinach według schematu "piątek wieczór, komputer i piwko". Temperatura dyskusji na pewno będzie wyższa, niż o tym bladym poranku.

Ja niestety, ze względu na obowiązki mogę odpisać dopiero w poniedziałek po południu, więc: miłego weekendu.

Małoegzotyczny ... fiu, fiu.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

2900 :)

By brać poważnie pod uwagę gramofon- okazję z 1969 r. z końca świata należy:

- być mistrzem lutownicy lub mieć kogoś takiego w pokoju obok, najlepiej za darmo, najlepiej też dawcę części,

- znać się na temacie by ocenić stan faktyczny, a nie obietnice handlarza,

- znaleźć obiekt na tyle blisko by móc podjechać i osobiście ocenić czy handlarz nie mija się z prawdą,

- mieć szczęście- kupić w Japonii okazję, liczyć, że gramofon jest w stanie idealnym, serwisowany, konserowany, przewody i inne podlegajace zużyciu elementy wymienione, a w czasie przesyłki jego stan nawet uległ jeszcze poprawie.

Czyli jednak naganiasz?

Gdzie wystawiłeś? Jakaś gwarancja zwrotu jak się okaże truchłem, czy typowa, chamska gra w zaparte, że meteory znad Czelabińska uszkodziły gramofon zanim trafiły do kupca? Bo tak to był stan igła, nówka nieśmigany, pierwszy właściciel niepalacy :)

Nie czepiasz się czasem? Nie znam japońskiego ale zdjęcia i wszystkie widoczne mankamenty zdokumentowane fotograficznie bardzo ładnie i wyraźnie. To nie aledrogo. Kupuję bardzo dużo z eBaya z całego świata i jeszcze nigdy nie kupiłem towaru niezgodnego z opisem czy wręcz uszkodzonego. Zawsze dobrze i bezpiecznie zapakowany. A jak coś jest nie tak to jest zwrot kasy albo bezpośrednio przez sprzedającego albo przez PayPal. Tam jest prawdziwa ochrona a nie gówno na allegro z ich PayU gdzie usłyszałem że se sam musze iść na policję i do sądu.

A jak juz jesteśmy przy cenie 2600 to proponuję AD Fontesa. Jest chyba ze 2 stówki droższy ale na pewno Andrzej zrobi wersję tańszą np. z innym talerzem czy np. bez dodatkowych akcesoriów. I gramofon zje obydwa z tego wątku.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Owszem świat potrafi być bardziej wyrafinowany niż Polska :)

U nas łże się w żywe oczy. Panie! Nówka, niebita, dziadek w niedzielę tym jeździł. A bryka miała spotkanie z TIR-em i została złożona z czterech różnych ćwiartek, z czego jedna to przystanek autobusowy.

Ale też nie jest tak, że każdy Japończyk to święty, a każdy Polak to złodziej.

Zresztą nie wiem, może przesadzam, ale nie widzę tej drogi dla początkującego adepta gramofoniarstwa.

By brać poważnie pod uwagę gramofon- okazję z 1969 r. z końca świata należy:

- być mistrzem lutownicy lub mieć kogoś takiego w pokoju obok, najlepiej za darmo, najlepiej też dawcę części,

- znać się na temacie by ocenić stan faktyczny, a nie obietnice handlarza,

- znaleźć obiekt na tyle blisko by móc podjechać i osobiście ocenić czy handlarz nie mija się z prawdą,

- mieć szczęście- kupić w Japonii okazję, liczyć, że gramofon jest w stanie idealnym, serwisowany, konserowany, przewody i inne podlegajace zużyciu elementy wymienione, a w czasie przesyłki jego stan nawet uległ jeszcze poprawie.

jeszcze bym tu dodał, że umiejętność samoperswazji, połączona z tzw. machnięciem ręką, byłaby bardzo przydatna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.