Skocz do zawartości
IGNORED

tani DAC z wejściem optycznym

SUROyong

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jaki polecacie tani Dac, max 700 zł wiem, że trudno znaleźć coś do tej kwoty dlatego piszę tu na forum. DAC będzie podpięty do xonar st. Xonar -> dac. Nie wiem jaki jest sens takiej kombinacji bo zasugerowałem się konfiguracją z innego tematu. Sound Blaster Zx -> rDac. Więc czy mogli byście wytłumaczyć jaka jest różnica przy takiej konfiguracji(karta dźwiękowa wewnętrzna -> Dac) niż poprostu dac przez USB?

https://www.audiostereo.pl/topic/101841-tani-dac-z-wej%C5%9Bciem-optycznym/

Jasne ze lepiej przez USB... Generalnie jedno urządzenie mniej w systemie i o transmisji USB do DAC`a już dużo było na forum. Najlepiej jak by USB komunikowało się z DAC w trybie asynchronicznym :) (poszukaj na forum o tym, jest dużo informacji )

W tej cenie to faktycznie trudno coś znaleźć z nowych urządzeń. Pozostaje polowanko na aukcjach internetowych :)

• 1 miesiąc później...

To w takim razie do czego jest M2tech Hiface bo ja dalej nie rozumiem jaki sens jest konfiguracji interfejsu USB + Dac niż po prostu dac przez USB.

A choćby dla zerowej latency w połączniu ASIO. Po midi opóźnienie wynosi 0ms!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.