Skocz do zawartości
IGNORED

Niedrogie kolumny do ....

Rekomendowane odpowiedzi

podobno cervin-vega ladnie gra

Ja chyba zrezygnuje z kupna nowych kolumn (mam juz dosyc doradzania kazdy mowi co innego) i naprawie swoje samorobki duzy bas nie za mocne wysokie ale troszke moim zdaniem brakuje srodka moze ze wzgledu na membranki:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie zartuj.

Ukryta Zawartość

?👈

Witam,

szukam nowych kolumn podłogowych do mojego wzmacniacza Sony 670 ES.

Pomieszczenie około 20m^2. Zestaw ma być raczej uniwersalny, aby sprawdzał się w różnych gatunkach, ale dał sobie również radę z filmem na dvd.

Zastanawiam się nad Mission mv-6, choć martwi mnie przedni panel który chyba jest z plastyku..? Czy to dobry wybór?

Witam wszystkich chciałbym zakupic jedne z kolumn wspomnianych w temacie i chcialbym uslyszec wasza opinie, maja one grac w pokoju 20m2 podpiete pod Onkyo integra A-8650 obecnie podpiete mam MB Quart 350s lecz juz sa za slabe ;)i szukam czegos mocniejszego...

Dane techniczne Tawo:

moc nominalna 300W / moc maksymalna 400W

dynamika 89dB

pasmo przenoszenia 25 - 20000Hz

obudowa BASS REFLEX

waga 24kg/szt.

wymiary 26/112/35cm (szer./wys./gł.)

impendacja 8ohm

głośniki 2x226mm niskotonowe, 1x150mm średniotonowy, 1x110mm wysokotonowy

Dane techniczne Heco:

Bauart: 3-Wege geschlossen, Standlautsprecher

Chassis:

Tieftöner: 2x 175 mm, beschichtetes Papier, Gummisicke

Mitteltöner: 1x 105 mm, Polypropylen (Konus)

Hochtöner: 1x 19 mm, Aluminium-Mangan-Kalotte

Belastbarkeit (Nenn-/Musikb.): 120 / 160W

Wirkungsgrad: 88 dB/1W/1m

Übertragungsbereich: 30 - 35.000 Hz

Übergangsfrequenzen: 250 / 2.500 Hz

Impedanz: 4 Ohm

Słucham kazdej muzyki to co mi wpadnie w ucho ;)najczesciej dubstep ale chodzi mi o taki bass wydobywajacy sie z kolumn ktory trzesie wnetrznosciami i lamie zebra;)

Z góry dziekuje i pozdrawiam!

Słucham kazdej muzyki to co mi wpadnie w ucho ;)najczesciej dubstep ale chodzi mi o taki bass wydobywajacy sie z kolumn ktory trzesie wnetrznosciami i lamie zebra;)

Z tego co piszesz to żadne z tych kolumn nie dadzą Ci takiego efektu.

Lepiej zainwestuj w dobre monitory i porządny subwoofer :) to z pewnością będzie lepsze rozwiązanie.

Pozdrawiam

Z tego co piszesz to żadne z tych kolumn nie dadzą Ci takiego efektu.

Lepiej zainwestuj w dobre monitory i porządny subwoofer :) to z pewnością będzie lepsze rozwiązanie.

Pozdrawiam

Szkoda... moje MB daja taki efekt tylko ze jak zrobie glosniej (a lubie glosno sluchac muzyki) to trzeszcza;/ słyszal ktos z was MB Quarty? slyszalem opinie ze to badziew z marketu a gdy kupilem juz pierwszy zestaw zakupilem kolejne 2 pary kolumn tej firmy wiec sceptycznie troche podchodze do tego ze Tawo to pudla na doniczki;)Jakby ktos mial MB Quart 980 S chetnie kupie;)

Witam mam problem ze znalezieniem kolumn w niskiej cenie bo 300-400 zł do mojej nowo nabytej Aiwy mam nadzieję że mi doradzicie. Myślałem nad

Ukryta Zawartość

LUB

Ukryta Zawartość

A tak wygląda tył mojego wzmacniacza :

bc2c42dac561.jpg

Mam nadzieję że mi pomożecie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez adrianswdn14

Nie kupuj tych kartonowych kolumn! Wszystko będzie lepsze niż to co pokazałeś

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A nie dało by rade z większymi przetwornikami ? mam dość duży pokój i takie małe głośniki raczej mi nie pasują. Mam kolumny space 86 trzeba wymienić w nich tylko niskotonowe głośniki ale właśnie wolał bym większe/wyższe kolumny

coś takiego jak to

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 25 cm wyglądało by rewelacyjnie tylko za taką cenę nie mogę się spodziewać równie rewelacyjnego dźwięku. Na youtube bardzo chwalą w komentarzach te głośniki voicekrafta. Niestety nie mogę wydać więcej bo już dawno kupił bym STX F-280 szkoda że nie kosztują +/- 400 zł za parę :(

Ukryta Zawartość

A nie dało by rade z większymi przetwornikami ? mam dość duży pokój i takie małe głośniki raczej mi nie pasują. Mam kolumny space 86 trzeba wymienić w nich tylko niskotonowe głośniki ale właśnie wolał bym większe/wyższe kolumny

coś takiego jak to

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 25 cm wyglądało by rewelacyjnie tylko za taką cenę nie mogę się spodziewać równie rewelacyjnego dźwięku. Na youtube bardzo chwalą w komentarzach te głośniki voicekrafta. Niestety nie mogę wydać więcej bo już dawno kupił bym STX F-280 szkoda że nie kosztują +/- 400 zł za parę :(

czy to znaczy, że chcesz kupić kolumny które będą po prostu napierd...ły ? żeby głowa latała a kiedy pociągniesz skręta odfruniesz razem z Hendrixem ? Kup ELTRON zg 60 , tych nie zajeździsz niczym i będziesz miał nirwanę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez dbx

A jak duży masz ten pokój? Jeśli ktoś chwali Voicekrafta to nie słuchał w życiu innych kolumn, albo uznaje za cud że takie kolumny w ogóle wydają z siebie jakiś dźwięk. One są produkowane tylko po to żeby dobrze wyglądały, najniższym z możliwych kosztów

czy to znaczy, że chcesz kupić kolumny które będą po prostu napierd...ły ? żeby głowa latała a kiedy pociągniesz skręta odfruniesz razem z Hendrixem ? Kup ELTRON zg 60 , tych nie zajeździsz niczym i będziesz miał nirwanę.

Nie po prostu mam ograniczony budżet na kolumny i raczej nie wydam więcej na głośniki.

A jak duży masz ten pokój? Jeśli ktoś chwali Voicekrafta to nie słuchał w życiu innych kolumn, albo uznaje za cud że takie kolumny w ogóle wydają z siebie jakiś dźwięk. One są produkowane tylko po to żeby dobrze wyglądały, najniższym z możliwych kosztów

Pokój ma jakieś 22 m². Tak piszą pod wszystkimi filmikami na których są przedstawione te kolumny.

"Moim zdaniem wiele osob nie docenia tej firmy, kraza zle stereotypy, a tutaj cena jak najbardziej rowna sie z jakoscia :)"

"ja mam te same i bardzo jestem z nich zadowolony mam je podpięte pod wzmaka Fisher CA-271 i dają radę"

Są też osoby które uważają że voicekraft to gówno i już. A w razie czego można zmienić basy na jakiegoś GDN czy coś :)

Nie po prostu mam ograniczony budżet na kolumny i raczej nie wydam więcej na głośniki.

Pokój ma jakieś 22 m². Tak piszą pod wszystkimi filmikami na których są przedstawione te kolumny.

"Moim zdaniem wiele osob nie docenia tej firmy, kraza zle stereotypy, a tutaj cena jak najbardziej rowna sie z jakoscia :)"

"ja mam te same i bardzo jestem z nich zadowolony mam je podpięte pod wzmaka Fisher CA-271 i dają radę"

Są też osoby które uważają że voicekraft to gówno i już. A w razie czego można zmienić basy na jakiegoś GDN czy coś :)

doradzać komuś w wydawaniu jego pieniędzy, to zły pomysł, miałem ochotę na podanie kilku możliwości zakupu, ale nie zrobię tego. Mieć na sumieniu kogoś, to nie po drodze.

Nie wierz w to co piszą, bo nie wiesz kto naprawdę to pisze.

Szukaj i sam sprawdzaj to, co chcesz kupić, przed wydaniem kasy. Kupowanie w ciemno, na podstawie tego, co ktoś napisze, to głupota.

Przyszedłeś prosić o pomoc w wyborze kolumn, ale najwidoczniej jej nie chcesz. Ludzie mogą zachwalać VK i twierdzić że to hi-end a dla mnie i tak są g… warte. Słyszałem 3 różne modele, wszystkie grały gorzej niż Altusy z uszkodzonymi membranami (żenująco). Jak chcesz żeby fajnie wyglądało to kup te VK - bo nadają się najwyżej jako podstawka pod kwiaty - choć i tu można polemizować…

A sugerowanie się opiniami z youtube pozostawie bez komentarza - „Jak się nie ma co się lubi…”

To juz lepiej zreanimuj te Tonsile.

?👈

Witam wszystkich. Od kilku dni szukam i czytam o zakupie używanych głosników do domowego stereo.

Ale im więcej czytam tym jestem bardziej zagubiony a nie mam możliwości odsłuchu więc zakup będzie w ciemno. Dlatego nie wiem co będzie lepsze. Dużo naczytałem się o zaletach takich kolumn jak: Tannoy Mercury M2/M2.5 oraz eltax liberty 3+. Oba te modele można spotkać do 400zł co nawet lekko przekracza mój budżet. Z drugiej strony są starsze kolumny, ale nieco większe i do 300zł, np:

YAMAHA NS-G10

Bang&Olufsen S45

Canton QUINTO 520

SONY SS-S70

HECO INTERIOR REFLEKS 20 MK II

Macie może jakieś swoje propozycje w cenie najlpiej do 300zł. Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam.

Jak na razie zobaczę jak to będzie grało z tonsilowskimi kolumnami tylko muszę kupić głośniki basowe. Kolumny to " SANYO SXM80 " wyglądające identycznie jak space 86 :) Dzięki za pomoc i uświadomienie że nie warto.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Witam wszystkich uzytkownikow

Jestem posiadaczem amplitunera pionner vsx 416 i szukam do niego glosnikow stereo, dysponuje kwota 1500 zl. Od niedawna zaczynam przygode z powaznym graniem i zalezy mi na rzetelnej ocenie mozliwosci tego sprzetu w zestawieniu z przykladowymi glosnikami. Slucham muzyki z wielu gatunkow, zestaw chcialbym wykorzystac takze do ogladania filmow.

Dzieki za wszelkie informacje, pozdrawiam wszystkich uzytkownikow forum

Planuję zakup kolumn pod wzmacniacz Denon PMA 560 DO 600 ZŁ ZA PARĘ,

Moje typy Dobrze jakby miały względnie dużo basu.

Monitor Audio Seria M1

Jamo c 401

Jamo C 403

Jamo C 602

Jamo C 604

JBL ES 20

MAGNAT SUPREME 200

HECO VICTA 301

KODA K-5200S

HECO VICTA 300

MAGNAT QUANTUM 551

Słucham głównie muzyki instrumentalnej.POKÓJ 14 mk2

Z góry dziekuję i pozdrawiam!

Edytowane przez kapibara

Witam kapibara, ja niedawno stałem przed takim samym wyborem, też zastanawiałem sie nad niektórymi zestawami z Twojej listy, ale ostatecznie zakupiłem Tannoy M2 za 600 zł. Nie słuchałem tych zestawów ale jeśli chodzi Ci o bass to w głośnikach Tannoy potrafi on naprawde zaskoczyć. pozdrawiam

Siemanko. Mam pytanie, co myślicie o tych głośnikach?

Ukryta Zawartość

Tak poluje na te głośniki ale nie wiem czy warto je kupić.

Napiszcie co o nich sądzicie czy dają rade, czy nie.

Z góry dzięki ;D

Ukryta Zawartość

Witam,

szukam nowych kolumn podłogowych do mojego wzmacniacza Sony 670 ES.

Pomieszczenie około 20m^2. Zestaw ma być raczej uniwersalny, aby sprawdzał się w różnych gatunkach, ale dał sobie również radę z filmem na dvd.

Zastanawiam się nad Mission mv-6, choć martwi mnie przedni panel który chyba jest z plastyku..? Czy to dobry wybór?

Wydaje mi się, że to ciekawa propozycja:

Ukryta Zawartość

Miałem dwudrożne, podłogowe missionki i grały całkiem, całkiem, nadspodziewanie przestrzennie.

Ukryta Zawartość

Witam

Może ktoś podpowie, co podpiąć do Luxmana Lv-101? Coś lepszego od Arcusów TS 80 (swoją drogą ciężko znaleźć coś o tych kolumienkach). Czy np. Tannou m1, Mission m71 uczynią jakąś różnicę? Domyślam się, że tak. Pozdrawiam i proszę o podpowiedź.

• Pokaż nowe odpowiedzi