Skocz do zawartości
IGNORED

Niedrogie kolumny do ....

Rekomendowane odpowiedzi

Z moich typów, używki,to B&W DM 302 poniżej załozonego budżetu - a potrafią zadziwic biorac pod uwagę gabaryty. Ew model DM602.

Godne polecenia są również Tannoy Mercury M2

Przy okazji. Reklamuje się Roth Oli 30 jako alternatywę dla monitorów i kolumny sprawdzające się w małych pomieszczeniach. Jak jest z tym naprawdę? Jaka może być minimalna powierzchnia akceptowalna dla tych kolumn? I czy w tym kontekście istnieje jakaś alternatywa dla tej alternatywy;)?

Pozdrawiam

Do obecnego wzmacniacza chciałbym zakupić kolumny (w skład zestawu wchodzić więc będą: wzmacniacz Panasonic SA-HT05, gramofon AKAI AP-D40, przedwzmacniacz Monacor SPR6 oraz kolumny, których jeszcze nie ma).

Propozycje są takie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Miał ktoś do czynienia z którymiś z powyższych, może słuchał?

Proszę o poradę (cena oczywiście jest też ważna).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Żadne z wymienionych. Jeśli jednak chcesz nowe to może pylon pearl ,gale 3040, są w poDobnej cenie. Jamo też nie najlepsze ale jak ktoś lubi łomot to ok, przy odrobinie prądu muzyka rockowa brzmi ok

Wysłano z HTC Desire z użyciem Tapatalk

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

Na pewno nie będą za małe.słuchałem je w dużym studiu odsluchowym, tak na oko 25mkw ,i grały super. Niech cie nie zwiedzie ich małe gabaryty i głośniki 13-stki, one mają moc. Przeczytaj moja recenzje.

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

Do obecnego wzmacniacza chciałbym zakupić kolumny (w skład zestawu wchodzić więc będą: wzmacniacz Panasonic SA-HT05, gramofon AKAI AP-D40, przedwzmacniacz Monacor SPR6 oraz kolumny, których jeszcze nie ma).

Propozycje są takie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Miał ktoś do czynienia z którymiś z powyższych, może słuchał?

Proszę o poradę (cena oczywiście jest też ważna).

W jakim metrażu to ma grać?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam!!!

W związku z tym ze za moje s606 nie dostane nawet połowy ceny nowych, jestem zmuszony zrezygnowac z nowych kolumn i poszukac coś z używek.

Obecnie na alledrogo znalazłem takie , które mieszcza się w cenie.

-http://allegro.pl/kolumny-tonsil-gdn-15-40-5-vifa-dx25tg-siesta-i2365077268.html

-http://allegro.pl/monitor-audio-monitor-3-i2382479669.html

-http://allegro.pl/kef-cresta-30-i2382479657.html

-http://allegro.pl/acoustic-energy-ae-209-kolce-podstawy-sliczne-i2378503238.html

-http://allegro.pl/kolumny-jamo-e770-dark-apple-eisa-uzywane-i2392900576.html

-http://allegro.pl/kolumny-podlogowe-klipsch-synergy-f1-okazja-i2377879555.html

-http://allegro.pl/acoustic-energy-aegis-neo-3-i2354138834.html

Muzyka spokojna, rock progresywny, jazz ,pokój 30m/kw ale w kształcie prostokątu.

Wzmacniacz mam integre onkyo a-8780, więc spory zapas mocy.

Bardzo chciałbym dobra przestrzenność, jak w Oli roth 30 które słuchałem w salonie.

Edytowane przez bumbum

Witam wszystkich, to moj pierwszy post na tym forum. Potrzebuje pomocy w wyborze kolumn podlogowych.

Kolumny beda graly w salonie ok. 40m2 podpiete pod wzmacniacz Sony 2x80W (modelu nie pamietam). Muzyka to tak naprawde wszystko od Zauchy do DJ Tiesto. Oczekuje niskiego basu i czystej gory, lube glosne granie. Moj budżet to 500zł (narazie musi starczyć). Myślałem o używkach: Polaris 180, Jamo studio 190, Koda av706 a moze polecicie cos jeszcze innego. Pozdrawiam i licze na pomoc.

W zasadzie to nie pokój lecz kawalerka ;) 24m2 na poddaszu :) Kolumny nie muszą grać głośno itd. Osobiście jestem zwolennikiem dobrego odwzorowania dźwięku jednak kolumny nie będą przeznaczone dla mnie tylko dla brata. Dodam jeszcze, że Technics będzie wysterowywany preampem własnej budowy na dwóch ECC83.

używam Yamahy tylko do stereo, kupiłem ją raczej z myślą o bycia dobrym tunerem/hubem HDMI i podłączeniu gramofonu.

Szukam głośników które dobrze z tym zagrają (do powiedzmy 1500PLN) - w bi-ampie

Czy brać używane np. B&W 602 (raczej skłaniałbym się w podstawkowe) czy szukać czegoś innego?

Słucham głownie z CD lub z flac'ów (jazz, trip hop, rock) i raczej nie na pełnej głośności.

Od czasu do czasu jakiś fajny koncert (marcus miller, depeche mode, stevie wonder)

Z góry dzięki

Posłuchaj koniecznie kolumn Kef C5 (nieduża kolumna wolnostojąca) oraz Paradigm Mini Monitor v.7. Dobrze zagra także w Twojej konfiguracji Monitor Audio BX2.

Proponuję jednak zdecydowanie odsłuchy, które pozwolą Ci na wybór optymalnej konfiguracji.

w przypadk pytań służę pomocą

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witam,

jakiś czas temu pisałem w innym wątku o zamiarze zakupu pierwszego zestawu stereo. Odwiedziłem dwa salony i najbardziej przypadł mi do gustu (w zakresie moich możliwości finansowych) zestaw Denon PMA-710AE + DCD710-AE. Jako że w salonie wołali za to ok. 2.700 zł, rozejrzałem się na allegro i udało mi się zakupić nieco inny zestaw, a mianowicie DRA-500AE + DCD-710AE za 1.700 zł.

Cały czas nie mam do tego kolumn. Budżet mam już mocno okrojony (najwyżej 1.000 zł). Proszę o poradę jakie kolumny używane będę pasowały do tego zestawu. Przeglądam allegro i wstępnie oglądam:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Proszę o poradę, co sądzić o tych kolumnach, czy pasują do tego zestawu i które opłaca się kupić? Czy może jednak jest coś ciekawszego?

Przypominam - metraż pokoju ok. 18m2, muzyka elektroniczna.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

cześć,

potrzebuję pomocy w wyborze zestawu stereo do pokoju 25m2.

najlepiej coś opartego na kolumnach podłogowych.

zestaw będzie podpięty pod tv oraz laptopa z kartą dźwiękową Maya U5 z głównym naciskiem na to drugie (muzyka głównie z mp3, youtube, radia internetowe).

jeśli chodzi o typ muzyki - naprawdę wszelkiej maści, z głównym nastawieniem na trance/house/hip hop.

kolumny będę stały przy tv, na ścianie na której oprócz szafki pod tv, samego telewizora oraz kolumn nic więcej nie będzie.

do tej pory nastawiałem się na microlaby solo 7c + podstawki, z tym że nie wiem czy będą wystarczająco mocne jak na taki metraż, dlatego zastanawiam się nad podłogówkami + wzmak.

kwota do 1,5-2tys zł

polecicie coś?

Witam wszystkich, Zastanawiam się nad kupnem Kolumn Głosnikowych Seri: Tonsil- New Mildton!

I mam parę pytań odnoszacych sie do Kolumn..

1. Jaka jest różnica jakości dzwięku pomiedzy nimi?

2. Czy jest bardzo odczuwalna różnica mocy, dzwieku, basu pomiedzy New Mildton 110 a New Mildton 200?

3.Które kolumny byś wybrał?

4. Moze ktoś zaproponował by inne kolumny?

ps. dodam iż kolumny będą chodziły na Wzamcniaczu: Diora WS 704!

POZDRAWIAM I CZEKAM NA SZYBKIE ODPOWIEDZI!!

Cześć. Ma ktoś z was Denona D-M38 z kolumnami Wharfedale Diamond 10.1? Są lepsze, niż te oryginalne czy nie? Polecacie, czy można sobie darować?

Ludzie słysze takie brednie to aż się rzygać chce STX KD-200 zestaw 5.1 miażdy te stx pod każdym względem może inne modele nie...nie wiem ale na ten aktualnie zestaw nie ma sobie równych też kosztuje 1500zł do tego porządne kable i nie ma mowy że jaki kolweik zestaw 5.1 im dorówna.STX TO MOC tylko mało kogo na nie stać

A ja myślę, że elektroda to najgorsze miejsce na szukanie czegokolwiek na temat zarówno elektroniki, jak i opinii o dźwięku.

Wpis z 2009 roku ale co mi tam, będzie dla potomnych, przynajmniej na elektrodzie nikt nie wciska kitu ze kable graja, zawse mozna liczyc na fachowa porade w kazdej dziedzinie, zarowno audio

Witam, zostałem obarczony przez brata misją kupienia do posiadanego przez niego wzmacniacza, diora ws 704, solidnych używanych kolumienek do 200zł, priorytetem dla niego jest dynamiczny dźwięk w muzyce "rozrywkowej" (dance, techno), będzie to grało w 15m2, moja prośba będzie nieco inna niż w większości tematów a mianowicie chciałbym abyście pomogli mi wyeliminować z podanych poniżej modeli te które są niewiele warte i wytypować 3-4 przyzwoite zestawy:

pioneer s-j510,

universum quelle international,

sanyo sx340,

grundig box rb 840, lub 660

magnat pro 11,

electro voice link 6,

nordmende lb 750,

magnat sonobull 10,

teac sx 300,

telefunken hl 860,

canton quinto 530,

technics sb-f 800,

quadral allsonic sm 120 III

a tak poza allegro altony 110 od dobrze znanej osoby, zawieszenia w idealnym stanie, nieużywane od 11 lat, za 150 zł

Mztv, to dlaczego sam nim nie zostałeś? Pewnie dlatego że w takiej sytuacji rejestracja na forum kosztowała by 1000zł a 90% postów byłoby kasowanych zanim by się jeszcze pojawiły, jak nie masz do powiedzenia nic co wniesie merytoryczną wartość do tematu to zachowaj swoje ignoranckie zapędy wyłącznie dla siebie.

Witam, poszukuje kolumienek do pokoju 16-18 mk, najlepiej podłogowych, lub takich, które mogę powieść na ścianie. Głównie słucham muzyki a w szczególności rocka i metalu symfonicznego, ale chciałbym żeby były troszkę uniwersalne. Obecnie mam Creative inspire 5.1 i byłem z niej zadowolony jest chodzi o jakość dźwięku dopóki nie posłuchałem czegoś innego...

Chciałbym prosić o pomoc w wyborze jakiegoś 2.0 / wzmacniacz JVC będę miał pożyczony a w przyszłości kupię swój

i prosze mi nie pisać, że dobieraj 500-600-700 ... nie stać mnie na to, chce wydać tyle i uważam że skoro moje 5.1 za 200zł potrafiło zagrać niezile to głosniki za 800 zł też coś potrafią, a nie tak jak niektórzy piszą "nadają się do śmieci"

Nowe chcesz czy używane?

Witam Wszystkich to mój pierwszy post na tym forum choć jako gość bywam tu od kilku lat.

Mam pytanie do znawców tematu: otóż co byście Koledzy polecili mi w temacie kolumn głośnikowych w cenie max 800 zł za używane ale nie bardzo stare, głośniki jednak sie w jakiś sposób zużywają a chciałbym żeby trochę lat to pograło,interesują mnie albo podstawki albo małych gabarytów podłogówki,grało by to na sonym serii 6 a dokladnie: TA-F6B + ST-A6B + PS-X60, pomieszczenie gdzie to stoi ma ok 18m2,niestety podłoga panel, sufit ze skosami,z tych że kolumn miała by lecieć muzyka raczej alternatywna,rock,czasem jazz, z radia ukochana Trójka i mini max czyli klimaty muzyczne raczej oczywiste,interesuje mnie coś co przy małym natężeniu dżwięku gra czysto i przejrzyście.

Bardzo jestem ciekaw co byście polecili do takiego zestawu,z niecierpliwością czekam na odpowiedzi.

Pozdrawiam.

Witam , poszukuję kolumn podłogowych wyłącznie do heavy metalu . Pomieszczenie ma 20 m2 a wzmacniacz do którego mają być podłączone do Advance Acoustic MAP-105 . Na kolumny mam mam 1700 PLN . Sprzęt nie musi być nowy . Zależy mi aby jakiś bas był gdyż wbrew utartemu stereotypowi nie ma tam samej perkusji i gitar elektrycznych , są też i basowe . Znalazłem na allegro w tej cenie jedynie te kolumny 3 drożne , czy ładnie zagrają ( wiem że w tej cenie nie ma się spodziewać cudu ale coś co dobrze zagra to już można nabyć )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość partick

(Konto usunięte)

poszukuję kolumn podłogowych wyłącznie do heavy metalu . Pomieszczenie ma 20 m2 a wzmacniacz do którego mają być podłączone do Advance Acoustic MAP-105 . Na kolumny mam mam 1700 PLN . Sprzęt nie musi być nowy . Zależy mi aby jakiś bas był gdyż wbrew utartemu stereotypowi nie ma tam samej perkusji i gitar elektrycznych , są też i basowe

http://allegro.pl/mission-m34i-m34-nowa-salon-gwarancja-f-vat-poznan-i2385716854.html

http://allegro.pl/mission-m35i-i2398516168.html

Witam poszukuje kolumn głośnikowych nie drogich używanych lub nowych do wzmacniacza technics su a700MK2

Jakie kolumny najlepiej by na tym sprzęcie grały;) .

• Pokaż nowe odpowiedzi