Skocz do zawartości
IGNORED

Niedrogie kolumny do ....

Rekomendowane odpowiedzi

A taki model JBL'a . Myślę że ok

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Witam! Postanowiłem w końcu sprzedać system mini, nie dało się tego słuchać w tak małym pomieszczeniu. Będę miał do dyspozycji 1k zł, chyba nie ma sensu inwestować więcej w takie pomieszczenie. Jedyne co mi przychodzi do głowy to Bose Companion 3, może ktoś pomoże mi coś wymyśleć?

Cel muzyka np. Gorillaz, U2, czasem ASOT więc raczej uniwersalne.

Jeśli BC3 to gdzie je kupić?

Witam Wszystkich to mój pierwszy post na tym forum choć jako gość bywam tu od kilku lat.

Mam pytanie do znawców tematu: otóż co byście Koledzy polecili mi w temacie kolumn głośnikowych w cenie max 800 zł za używane ale nie bardzo stare, głośniki jednak sie w jakiś sposób zużywają a chciałbym żeby trochę lat to pograło,interesują mnie albo podstawki albo małych gabarytów podłogówki,grało by to na sonym serii 6 a dokladnie: TA-F6B + ST-A6B + PS-X60, pomieszczenie gdzie to stoi ma ok 18m2,niestety podłoga panel, sufit ze skosami,z tych że kolumn miała by lecieć muzyka raczej alternatywna,rock,czasem jazz, z radia ukochana Trójka i mini max czyli klimaty muzyczne raczej oczywiste,interesuje mnie coś co przy małym natężeniu dżwięku gra czysto i przejrzyście.

Bardzo jestem ciekaw co byście polecili do takiego zestawu,z niecierpliwością czekam na odpowiedzi.

Pozdrawiam.

I co tam Panowie, żadnych propozycji??

Po co chcesz się ładować w sub do takiej klitki? Ciekawość skłania mnie zapytać: gdzie byś ten sub postawił? (na podłodze uważam kiepski pomysł). Ja radzę dobre 2.0 ... jeśli Bose to może Computer MusicMonitor

Kyle dzieki za sugestie, sub stałby pod biurkiem. Dziś mierzyłem dokładnie - 8,4 mkw także nie jest aż tak źle. Te Bose MusicMonitor to dobry pomysł, chociaż lekko przeraża mnie fakt wydania na takie maleństwa 1200zł. Raczej wybiorę Companion 2, chociaż myślałem że system 2.1 będzie jakimś rozwiązaniem - łatwiejsze akustycznie jest rozmieszczenie satelit niż kolumn - co w nawet 8mkw jest niemożliwe.

Ale sub razem z biurkiem tworzy poniekąd specyficzny rezonator (w pewien sposób odkształca, rozwleka bas, podbijając pewne zakresy) - przynajmniej ja tak mam w pokoju 16,4< m kw. Z drugiej strony liczyłem, że uda Ci się kupić taniej te Music Monitor.

Edytowane przez Kyle

Kyle znów masz racje, narazie komp pracuje z całkiem niezłymi TDK XS-iV S60 no i faktycznie, sub niesamowicie reaguje na zmiany położenia, bass nieco dudni choć jest spokojniejszy w porównaniu do Tannoy M2 (sic!), które kiedyś (bezsensownie) wybrałem. (Grają pięknie w 16mkw). Chodzi mi tylko o muzykalność,

Sprzedam poprzedni system i wybiorę coś z tych:

-Bose Companion 3

-Bose Companion 2

-Harman Kardon Soundsticks III

-Creative GigaWorks T3

Może ktoś mnie jeszcze nakieruje co najlepiej wybrać

Jezeli Bose w systemie 2.0 to tylko Bose Companion 20. Kosztuja dokladnie 1000 zl, a po opisach na forach mozna smialo stwierdzic ze przebijaja swoich krewniakow. Jezeli zalezy ci na muzyce to w 2.1 sie nie laduj.

Edytowane przez bugman

wlasnie lecie promocja na edifiery do 17.06. sprawdz sobie S2000V lub S530D ktore tez mam, za ta cene ktora teraz oferuja nie znajdziesz nic lepszego i tanszego na rynku

Edytowane przez feda78

Kup Bose Companion 3 taki jak tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Mam, uzywam w połaczeniu z komputerem, rewelacja. Zestaw potrafi zbudować scenę "leżacą" na biurku przed monitorem o ile nie rozstawisz głosników za szeroko.

Gram tym mniej więcej w 10-11 mkw. Byłem zdziwiony, że z ustawieniem i dudnieniem suba nie miałem problemu. Jest wysublimowany i gra a nie dudni.

Pozdro

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

Witam

Myślę nad zakupem tanich ale dobrych kolumn podłogowych do wzmacniacza yamaha a-500, chodzi mi o kolumny oczywiście używane, gabaryty i wygląd się nie liczy, chodzi mi o to żeby zmieścić się w cenie 350-400zł i oczywiście żeby (jakoś to grało)

Edytowane przez Pablo123_b3

A jak to rozpoznać, najlepiej chciałbym jakieś linki z allegro

rozpoznać truno ze zdjęć wyglądają jak orginały ale grać już nie muszą jak orginały

rozpoznać truno ze zdjęć wyglądają jak orginały ale grać już nie muszą jak orginały

Zależy kolego co było regenerowane jak tylko zawieszenie górne głośników to raczej nic nie usłyszysz

bo można takowe kupic jeszcze ze starych zapasów ....

Daj sobie spokój z padłem typu Altus, Alton itp.

Masz parę propozycji:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

TYLKO NIE FIRMY TONSIL I VOICE CRAFT ANI CLATRONIC I INNYCH CUDOW PO 6 GLOSNIKOW W KOLUMNIE NIE ZNANEJ BLIZEJ UCHU NAZW. PROPONOWAL BYM MONITORY Wharfedale diamond 9.1 z rowniez z allegro za 220 zzl + przesylka + stendy wyjdzie tobie 350 zł i jest czysto i z kultura no moze bez mega basiora pozdro...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

czy ktoś ma porównywał brzmienie altusów 110 z paradigm monitor 7 czy one czasem nie grają podobnie ze wskazaniem na paradigm

nie no nie żartuj, to nie ta liga... Altusy są lepsze bo zagrają głośniej, mają też mocniejszy bas wspomagany buczeniem obudowy, czyli wszystko gra i huczy jak złoto, cała remiza przy nich szaleje w rytm Shazzy

czy jest ktoś na siłach polecić niewielkie monitory pasywne do szerokości max 18 centów żeby zmieściły się na biurku obok monitora, monitory byłby by podłączone do wzmacniacza, używane głównie do odsłuchu muzy z kompa. Używane, cena ok 150 zł ;)

Panowie jest pytanie.Czy te niby monitorki są warte 150zł?

Ukryta Zawartość

Obecnie posiadam MAGNAT 220 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )ale bas reflex znajduje sie z tyłu więc musze go przytykac bo mam mały pokój.Ale wydaje mi się,że magnat to inna klasa.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez bolsblue

Posiadam taki micro zestaw i to naprawdę fajnie gra. Dźwięk raczej w stronę jasnego. Podłączalem je czasem do mojego ampli i całkiem przyzwoite są. Za 150 spokojnie można brać. Bas mają bardzo fajny, wysokie również, ogólnie jak dla mnie grają takim fajnym atrakcyjnym dzwiekiem. Można im zarzucić brak spójności bo wysokie czasem trochę oderwane od reszty pasma

Witam

Szukam kolumn podstawkowych w cenie 450 - 550 zł za parę (używane) pod CA Azur 340.

Zależy mi na szczegółowej górze, niezłym środku i mocnym dole (w miarę możliwości).

Mam na oku kilka typów:

Kef iQ1

Eltax Liberty 3+

Dali 3

Acoustic Energy Aegis Evo 1

Dali Concept1

Monitor Audio Bronze B2

Mission M32i

Wharfedale diamond 9.1

Zależy mi też na otworze br z przodu obudowy.

Ktoś pomoże?

Wtiam,mam problem ponieważ od dłuższego czasu szukam jakichś kolumn do kwoty powiedzmy 500zł;)

Szukałem technicsów i jakoś niezbyt przychylnie forumowicze wypowiadają się na temat tej firmy,ja osobiście kupiłem wzamcniacz i cd technicsa ze średniej półki cenowej,lecz w domu mam jeden w wyższych modeli tej firmy i jestem zadowolony, jakie kolumny byście mi polecili do tej ceny ,pokój około 15m2

Muzyka:

Rock,grunge,trochę hip-hopu/rapu i reggae

Głównie jest to muzyka rockowa ,w kolumnach też przydał by się dobry bas,lecz nie wiem czy cena mi na to pozwoli

Dziękuję i czekam na jakieś propozycje

Myślałem o Tannoy Mercury M4 lub M5.

Zależy mi na podłogowych, i na tym aby bass reflex był z przodu.

Swego czasu te Tannoye zbierały w pismach bardzo dobre recenzje.

• Pokaż nowe odpowiedzi