Skocz do zawartości
IGNORED

Niedrogie kolumny do ....

Rekomendowane odpowiedzi

Kolumny nie wyższe niż 28cm ? - jako fronty.

Wiem ze zadanie nie jest proste, cena maksymalna 1200zł, w gre wchodzą używane. Przeznaczenie do muzyki różnego rodzaju.

Edytowane przez misiomor
sklejenie tematów

W związku z powyższym, proszę was o pomoc w wyborze lub zasugerowanie czegoś innego :)

Masz już wzmacniacz czy chcesz go dokupić? Jak duży masz pokój, czego najchętniej słuchasz? To dane-klucz; jeśli chcesz się w audio pobawić. MA B1 i TannoyM1 łączy się z całkiem innymi wzmacniaczami. Tonsile raczej sobie daruj.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Witam,

zna ktoś kolumny Magnat z serii Zero?

mowa o tej aukcji

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jakoś zero chętnych

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam , a więc tak potrzebuje zakupić kolumny stereo które nie tylko posłużą mi za odsłuchiwanie muzyki ale również za monitory w studio , po prostu kolumienki mają ładnie budować scenę i muszą być dość szczegółowe .

Szukając i szperając dorwałem takie cuda co o nich sądzicie -->

Ukryta Zawartość

czy to strzał w 10 ? niestety kolumny to moja słaba strona wszystko inne ale nie kolumny dlatego pomocy

Myślałem jeszcze o M1 albo M2 firmy tannoy o ile się nie myle , czy aby na pewno one tak dobre jak o nich piszą ? czy może jednak te heco co wyzej ? no opis na nich jak z bajki prawda ? Czekam na odpowiedzi z góry dzięki

Ukryta Zawartość

Witam serdecznie,

Poszukuje kolumn podlogowych do 800 - 1000zl oczywiscie uzywanych... (niestety :(). Pomieszczenie 16 - 18m2, zas sprzet to stary lecz poczciwy ampli Teac AG-D9100 jak i wzmacniacz Marantz PM-94 do tego CD Pioneer PD-71 reference series. Muzyka glownie rock i alternatywa czasami instrumentalna (np. Mike Oldfield). Chodzi mi glownie o rownowage tonow i o to zeby bas nie dudnil nie wybijal sie ponad srednie i wysokie tony. Sluchalem do tej pory na Quardalach Shogunach ale mimo tego ze sa to dobre kolumny nie pasuja mi. Bylem mile zaskoczony dzwiekiem Infinity Alpha 50 (wiem ze stare ale maja jak dla mnie jedno z lepszych rozlozen dzwieku - notabene ktos mi zwinal je z przed nosa z wiadomej strony a kosztowaly 700zl od pierwszego wlasciciela...!!! :(), natomiast Dali 104 mialy brak spojnosci dzwiekowej - jak dla mnie oczywiscie...

Prosze o polecenie czegos godnego uwagi.

Dziekuje

witam,

kupilem niedawno amplituner onkyo tx-sr 606

zastanawiam sie miedzy kolumnami eltax liberty 7+ a wharfedale diamond 8

mowie tutaj o samych frontach...

akurat takie mam u siebie dostepne w miare przystepnych cenach... a moze cos innego?

ogolnie co by najlepiej spasowalo do tego amplitunera?

o pokoju ciezko pisac bo mieszkam narazie na poddaszu ok 22m2 a rodzaj muzyki to naprawde roznie.... od lokalnego folkloru do d&b, rocka, heavy metalu hip hopu itp.....

Jeśli chcesz słuchać muzyki to pasowałoby zmienić amplituner na coś co zagra dobrze w stereo.

Miałem przez 3 lata Onkyo 505 jako pseudo KD przy TV. Z nudów podłączyłem to też do mojego głównego stereo. Grało tak słabo, że aż żal.

Jak się będziesz upierał to szukaj kolumn, które zagrają dużym pełnym dźwiękiem. Eltaxy są jasne i żywiołowe - nie sprawdzą się.

Może mission m33i, m34i.

Witam..chcialbym sobie sprawic kolumny . Mam dwi możliwości;

-DIORA 140W

ZgC 100-8-903

UNITRA TONSILimg1718p.jpg

- Mildton 80

Mildton_80.jpg

Kolumny z przeznaczeniem do muzyki klubowej. Prosze o pomoc w wyborze

Patrząc na kolumny jakie szukasz z pewnością pomocna będzie poniższa lista ( na pewno sobie coś wybierzesz)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Witam..chcialbym sobie sprawic kolumny . Mam dwi możliwości;

Chyba chcesz się pozbyc................. posłuchaj kolegi "sittka" kiedyś doradził mi Dynaudio do mojego Rotela udało się uzbierać na nowe X16 i szczęka po tym wyborze mi opadła, do dnia dzisiejszcgo nie mogę się pozbierać do opisania co czuję .............. a miałem podobne złomy w domu do tych co chcesz teraz kupić .

Jeśli chcesz coś kupić to kup kolumny a nie złom , złom się utylizuje ja swoje Altusy zutylizowałem na allegro za 450 zł :)

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Witam wszystkich mam do wyboru dwie pary kolumn Tonsila Sherzo250 iJBL TLX 70,wzmacniacz Pioneer A-207R,muzyki słucham hard rocka lat 80-tych,no i nie wiem,które będą lepsze,prosze o pomoc w wyborze. Jerzy

Witam wszystkich i prosze o porade ,mam do wyboru kolumny JBL TLX-70 i Tonsile Sherzo 250, wzmacniacz Pioneer a 207 R,no i nie moge się zdecydować. Muzyki słucham Hard rocka i heavy metalu z lat 80-tych ,bardzo prosze o pomoc i porade.pozdr. Jurek

Jak kupisz Pioneera, to nie ma przebacz... Żeby wyciągnąć cykającą górę, będziesz musiał dołożyć do tego coś w stylu tonsilowskiego haj-endu za Gierka.

Scherzo to dno i metr mułu, ciężkie ospale brzmienie. Z dwojga złego zdeydowanie JBL.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Chcesz wzmacniacz z ostrzejszą "górą"? Kup ONKYO.

Jeśli chodzi o wybór kolumn pomiędzy JBL'ami to obydwa modele charakteryzuje ten sam "niski" poziom dźwięku. Od nośnie kolumn scherzo, dla mnie słowo "to...il" - dreszcz... nie istnieje w moim słowniku.

Edytowane przez NOWOROSYJSK

Kolego polecam Ci ten model :

Ukryta Zawartość

Poczytaj więcej. Zapłacisz tysiaka i będziesz miał dźwięk jak z kolumn za o wiele więcej kasy. Poszukaj wpisów ludzi co byli na Audio Show i słyszeli te kolumny.

Ukryta Zawartość

Popieram. Nie dalej jak tydzień temu odkurzyłem swoje stare Altusy 110, podłaczyłem Yamahe AX-700 i właczyłem Rammstein :-) Można się śmiać ale to naprawdę pasuje do tej muzyki. Jest moc, jest wykop, jest koncertowy rozmach. Gdyby tylko jeszcze wysokie tony były ciut lepsze...

• Pokaż nowe odpowiedzi