Skocz do zawartości
IGNORED

Niedrogie kolumny do ....

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!

Jestem posiadaczem wzmacniacza Harman Kardon 635i. Do wzmacniacza chcę dokupić jakieś małe kolumny, najlepiej trójdrożne - na ten cel chciałbym przeznaczyć kwotę nie większą niż 800-1000 zł. Nie jestem bardzo wymagającym słuchaczem więc mam nadzieję, że w takiej cenie można nabyć przyzwoite (dla przeciętnego słuchacza oczywiście) kolumny stereo. Warunki w jakich miałby funkcjonować zestaw to pokój o powierzchni około 12 m2, o wymiarach zbliżonych do 3x4 metra. Chciałbym aby kolumny były nowe, choć sugestie co do używanego sprzętu też chętnie usłyszę. Zestaw będzie podpięty do komputera - w przyszłości chciałbym dokupić jednak odtwarzacz cd (nie teraz jednak o tym). Muzyka jakiej słucham - ogólnie pojęty rock (stoner rock, hard rock), rock progresywny (Pink Floyd, Porcupine Tree, Anathema, Riverside), czasem trip hop, psybient, muzyka etniczna.

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie, wskazówki i porady. Przepraszam za naiwność moich pytań - jestem laikiem :)

Pozdrawiam.

>red_shoehart

Skąd mieszkasz?

Jak z Wawy i chcesz nowe to zajrzyj do hi-fi reference na Waliców. Spójrz na kilka postów w górę i moją rozmowę z danielem93. Mają kilka kolumn w tym budżecie na dobrej wyprzedaży:

- Epos els8

- Mission M31i

- Audio Pro Bleack Pearl

Fajnie je posłuchać po sobie i porównać brzmienie. Bardzo dobre doświadczenie na początek.

Z naiwności to tylko - małe trójdrożne. Resztę piszesz z sensem.

Edytowane przez smog

A co myslicie o STX MX-140 do marantza pm 7000/ pm68?

Czy warto sie pakowac w taki zestaw czy poczekac na lepsze paczki na allegro do 1500zł uzywane np jakies magnaty? potrzebuje kolumienek do ok 13mkw z powyzej 16cm głosnikiem gdyz zalezy mi na dobrym basie przy mocniejszych brzmieniach rockowych.

- Epos els8

- Mission M31i

- Audio Pro Bleack Pearl

OK, tylko co w tym towarzystwie robią Missiony ? Wg mnie to jest bez sensu propozycja. Mógłby w tej cenie mieć spokojnie M32i a nawet nowsze większe Missiony, poza tym jakościowo to i tak nie jest to jakaś rewelacja, rozpatrując inne podstawki w okolicy do 1 tys.

OK, tylko co w tym towarzystwie robią Missiony ? Wg mnie to jest bez sensu propozycja. Mógłby w tej cenie mieć spokojnie M32i a nawet nowsze większe Missiony, poza tym jakościowo to i tak nie jest to jakaś rewelacja, rozpatrując inne podstawki w okolicy do 1 tys.

Robią to, że akurat mają w hi-fi reference na wyprzedaży za 500 zł para. Za 1000 zł oczywiście, ze były by bez sensu.

Poza tym to nie są moje rekomendacje, tylko 3 kolumny, które mają tam za 500-800 zł parę po przecenie prawie 50%. Pamiętaj, że chciał nowe.

Robią to, że akurat mają w hi-fi reference na wyprzedaży za 500 zł para. Za 1000 zł oczywiście, ze były by bez sensu.

Poza tym to nie są moje rekomendacje, tylko 3 kolumny, które mają tam za 500-800 zł parę po przecenie prawie 50%. Pamiętaj, że chciał nowe.

Niekoniecznie nowe. Wydaje mi się, że nowe w takim przedziale cenowym to lepszy wybór, ale może się mylę, także wszystkie propozycje przyjmę z radością. Z wymienionych zainteresowały mnie te Eposy.

gdyby ktoś szukał tanich podłogówek do 1tyś to dla forumowicza udzielę jeszcze stówę rabatu od ceny z allegro:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Hej!

Szukam głosniczków do pokoju 22m2. Przeznaczenie: stereo, do słuchania muzyki CD, LP, DVD. Małe, nie drogie, czysto grające z przyjemnym basem bez dudnień, aby mnie i sąsiadów nie wyprowadzały z równowagi ;-) Na oku mam EPOS Epic 2 oraz firmę RLS. Jest coś jeszcze wartego uwagi w cenie do 3000 zł za parę? Głośniki będą napędzane 60W wzmakiem Yamahy.

Pozdr, Krzysiek

mam wzmacniacz pionieer 607 i zamierzam dokupić kolumny paradigm phanton v3. co o tym sadzicie? jak to będzie grało. słucham rocka oraz blues-a. Pokój 22 m2 - bloki

Witam piszę z prośbą o poradę jestem bliski zakupu kolumn heco interior 120s w celu stworzenia małego stereo dotychczas cały czas byłem użytkownikiem słuchawek i zestawu "kina domowego" Pytanie brzmi jaki wzmacniacz powinienem dobrać z drugiej ręki aby kolumny dały z siebie to co najlepsze muzyka jazz rock pokój 18m w prostokącie wysokość 3m. kwota jaką dysponuję jak narazie 700-100zł

Witam, jakie polecilibyście kolumny do w/w wzmacniacza w cenie do ~1100 zł. Powinny

mieć 8 ohm i min. 38W (rms), mają nagłaśniać pokój o powierzchni ok. 16 m2.

Zastanawiam się nad Pylon Audio Pearl 20.

Witaj,

podaj proszę jaki to jest wzmacniacz, jakie gatunki muzyczne słuchasz, jakie preferujesz brzmienie systemu. A brałeś pod uwagę kolumny podstawkowe ?

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witaj,

podaj proszę jaki to jest wzmacniacz, jakie gatunki muzyczne słuchasz, jakie preferujesz brzmienie systemu. A brałeś pod uwagę kolumny podstawkowe ?

Wzmacniacz stereo na układach LM3886. Słucham różnej muzyki trochę klubowej, trochę rocka, pop-u itp. jak dla mnie brzmienie nie musi być jakieś wybitne, ale żeby też nie był to jakiś badziew. Nie zastanawiałem się nad kolumnami podstawkowymi.

Po długim namysle gdyz z uzywek niczego specjalnego z dobrą dynamiką i basem nie znalazłem zakupiłem Magnaty quantum nowe 673 jestem ciekaw jak beda sobie radziły z moim marantzem pm7000 w pokoiku ok 13mkw.

Jak tylko dojada opisze brzmienie.

Zdaje sobie sprawe ze moge miec kłopoty z basem choc nie zakładam z góry a beda stały ok 20cm od tylnej sciany po odsunieciu.

Posiada ktoś ten model lub 553 bo róznia sie tylko wysokotonowymi.

Czy istnieja jakies dobre kolumny podlogowe/podstawkowe do 2k z jak najlepsza charakterystyka i bass reflexem z przodu?

Od 2 lat slucham na monitorach aktywnych Fostex pm0.5. W porownaniu do moich poprzednich sa duzo lepsze i nie chcialbym sie teraz cofac....

Edytowane przez niemand

Piekne <cry> ale mieszkam po za granicami PL wiec pewnie odpada...

P.S. Znalzlem na ebay.uk wlasnie te same... niedawno poszly za... 137funtow.

Edytowane przez niemand

Witam!

Dzisiaj stałem się posiadaczem Wzmacniacza SONY TA-F222ES w stanie idealnym. Obecnie wzmacniacz pracuje z kolumnami Tonsil Alton 110.

Planuję zakup używanych kolumn do tego wzmacniacza. Cena do 200zł. Mogą posiadać minusy takie jak zadrapania,braki w okleinie itp (Mam trochę zdolności manualnych,dużo chęci i cierpliwości,więc poradzę sobie w doprowadzeniu ich do stanu który będzie mnie zadowalał.

Interesujące mnie oferty które znalazłem:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Odtwarzacze CD które posiadam to CDP211 i CDP490 firmy Sony,zostaną one sprzedane. W ich miejsce wejdzie najprawdopodobniej DENON DCD-1420 (Okazja w lombardzie za 150zł,a stan bardzo dobry)

Teraz Kilka pytań:

Czy cena 285zł z wysyłką za TA-F222ES jest przystępną ceną? Czy przepłaciłem?

Czy Odtwarzacz CD DENON DCD-1420 dobrze zagra z moim wzmacniaczem?

Pierwszy zestaw kolumn (SUMMIT SKYLINE XP 790) zagrałby z moim wzmacniaczem?

Pozdrawiam serdecznie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Cena 137 funtów,to jak darmo!

Świetne kolumny.

Poszukalem i ceny wahaja sie w okolicy 200-250 funtow za uzywane. Dlaczego tak malo? W ktorym roku zaczeto je robic? Poczatkowa cena z tego co znalazlem to ~1500fula, az dziwne, ze za prawie darmo je wystawiaja...tym bardziej, ze sa tak rzadkie i ciezko je dorwac.

Na ebay uk znowu jest auckcja Talizmanow, ale bez wysylki wiec moge o nich pewnie zapomniec... Sa moze jeszcze jakies ciekawe kolumny ktore mozna w podobnej cenie dostac? (do 2k)

Witam!

Dzisiaj stałem się posiadaczem Wzmacniacza SONY TA-F222ES w stanie idealnym. Obecnie wzmacniacz pracuje z kolumnami Tonsil Alton 110.

Planuję zakup używanych kolumn do tego wzmacniacza. Cena do 200zł. Mogą posiadać minusy takie jak zadrapania,braki w okleinie itp (Mam trochę zdolności manualnych,dużo chęci i cierpliwości,więc poradzę sobie w doprowadzeniu ich do stanu który będzie mnie zadowalał.

Interesujące mnie oferty które znalazłem:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Odtwarzacze CD które posiadam to CDP211 i CDP490 firmy Sony,zostaną one sprzedane. W ich miejsce wejdzie najprawdopodobniej DENON DCD-1420 (Okazja w lombardzie za 150zł,a stan bardzo dobry)

Teraz Kilka pytań:

Czy cena 285zł z wysyłką za TA-F222ES jest przystępną ceną? Czy przepłaciłem?

Czy Odtwarzacz CD DENON DCD-1420 dobrze zagra z moim wzmacniaczem?

Pierwszy zestaw kolumn (SUMMIT SKYLINE XP 790) zagrałby z moim wzmacniaczem?

Pozdrawiam serdecznie.

Obecnie sprzedaję coś, co mogłoby spełnić oczekiwania.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Audio pasjonaci - łączmy się w siłę! :)

Dobra propozycja tanich, nowych kolumn.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

• Pokaż nowe odpowiedzi