Skocz do zawartości
IGNORED

Niedrogie kolumny do ....

Rekomendowane odpowiedzi

jak juz dokładać 200 zl to lepiej do tego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) lub 240 do tego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) to juz model wyzej fenixy znam ale te stare i nie polecam nie wiem jak te nowe jezeli sa

jest tez 550 es z łodzi na tablicy moze nie masz daleko zawsze sprawdzisz ewentualnie przed kupnem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jak juz dokładać 200 zl to lepiej do tego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 240 do tego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) juz model wyzej fenixy znam ale te stare i nie polecam nie wiem jak te nowe jezeli sa

jest tez 550 es z łodzi na tablicy moze nie masz daleko zawsze sprawdzisz ewentualnie przed kupnem

Ukryta Zawartość

nie chcą mi działać linki do alle gro, jeśli dobrze zobaczyłem to jest to model sony-ta-f690es i sony-ta-f670es ? ten link z tablicy działa ale tu jednak będzie problem bo mam daleko jestem z pod warszawy

a który będzie lepszy 690 czy 670 ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez sosnix12

Ukryta Zawartość

powiem tak z tego co wiem to ten jest młodszy (następca 670) modele x90 to modele z końcówkami mocy na Toschibach moim zdaniem ładniejszy wizualnie

Ukryta Zawartość

te egzemplarze maja końcówki mocy sankeny zdaniem wielu lepsze ale tu raczej mysle ze bardziej ci napisze i doradzi bumpalump bo swoja drogą sam jestem bardzo ciekawy pozdrawiam

sprobuj sie skontaktowac z piotrek608 z tego co sie tutaj naczytałem na forum to ten facet o sony es wie chyba wszystko i wydaje mi sie ze doradzi ci jak trzeba na pewno bedziesz zadowolony

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

powiem tak z tego co wiem to ten jest młodszy (następca 670) modele x90 to modele z końcówkami mocy na Toschibach moim zdaniem ładniejszy wizualnie

Ukryta Zawartość

te egzemplarze maja końcówki mocy sankeny zdaniem wielu lepsze ale tu raczej mysle ze bardziej ci napisze i doradzi bumpalump bo swoja drogą sam jestem bardzo ciekawy pozdrawiam

sprobuj sie skontaktowac z piotrek608 z tego co sie tutaj naczytałem na forum to ten facet o sony es wie chyba wszystko i wydaje mi sie ze doradzi ci jak trzeba na pewno bedziesz zadowolony

piotrek608 nie ma w profilu nie znalazłem funkcji kontaktu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

x90 na mosfetach graja jasniej, bardziej sterylnie, podobno z szybszym basem chociaz ja u siebie tego nie odnotowalem mozliwe ze ze wzgledu na to iz wszystkie posiadane przezemnie kolumny to zamkniete paczki, 570 i 590 to klasowo podobne wzmacniacze tak samo jak 670 i 690, konkretny mdoel trzeba dobrac do kolumn

x90 na mosfetach graja jasniej, bardziej sterylnie, podobno z szybszym basem chociaz ja u siebie tego nie odnotowalem mozliwe ze ze wzgledu na to iz wszystkie posiadane przezemnie kolumny to zamkniete paczki, 570 i 590 to klasowo podobne wzmacniacze tak samo jak 670 i 690, konkretny mdoel trzeba dobrac do kolumn

czyli reasumując Sony TA-F690ES Sony TA-F590ES będzie lepszym wyborem ze względu na na lepsze granie, zostaje problem jaki wzmacniacz dobrać do tonsil premium z tej dwójki

i jeszcze jedno pytanie jaki model z nieużywanych nowych wzmacniaczy pasował by do tonsil premium ?

lub jakaś młoda używka taka co ma kilka lat

Edytowane przez sosnix12

wszystkie wzmaki z sony es o ktorych mowa sa bardzo dobrymi piecykami czy dopłacisz powyżej swojego budżetu do 6xx czy kupisz 5xx na pewno bedziesz zadowolony

Ja do Tonsili wzialbym jednak cos spokojniejszego czyli bardziej kierunek 570(670) niz 590(690)

570 na alle gro jest za 500 zł a 670 jest za 740 zł ciężki wybór mam nie wiem czy dołożyć do do droższego modelu czy zakupić tańszy co o tym myślicie co wybrać ?

i jeszcze jedna sprawa jakie przewody kupić ?

Kup 2,5mm^2

Polecam Procab LS25 ewentualnie Cordial CLS225.

Tonsil Fenix I czy II omijać z daleka, bubel jakich dużo w marketach.

Co do wzmaka, bierz na pewno któregoś z tych: 570, 670, 550.

Moim zdaniem nie warto tyle dopłacać do 670. Weź zadbanego i pewnego(niegrzebanego) 570ES

Mam kolumny Eltax Symphony 6.3

Słucham rocka i metalu.

W pokoju 20m2 brakuje mi nieco dołu.

Czy warto przejsc na Symphony 6.2, które mają wylot basu z przodu, czy może od razu na jakieś większe z tej serii np. Symphony 12.3 lub 14.3?

A może znajdę coś całkowicie innego, lepszego w cenie do 600 zł za używki?

Interesują mnie tylko podłogowe.

A po co wtyki? Lepiej gole druty.

Porządne wtyki sa na tyle drogie, ze lepiej dolozyc te kase do kabla i kupic lepszy kabel.

Mam kolumny Eltax Symphony 6.3

Słucham rocka i metalu.

W pokoju 20m2 brakuje mi nieco dołu.

Czy warto przejsc na Symphony 6.2, które mają wylot basu z przodu, czy może od razu na jakieś większe z tej serii np. Symphony 12.3 lub 14.3?

A może znajdę coś całkowicie innego, lepszego w cenie do 600 zł za używki?

Interesują mnie tylko podłogowe.

pytanie jaki wtyk bananowy zakupić ?? do SONY TA-F570ES proszę o podanie jakiegoś wtyku w przystępnej cenie

Poszukaj wtyki BFA Jantzen, niedrogie i dobrze się trzymają.

Witam, poszukuję kolumn do maks. 500zł do pokoju ok 15mkw. Słucham głównie reggae i dubu, więc porządne zaplecze basowe byłoby wskazane. będą podłączone do Yamahy RX-V590, a jako źródło posłuży DVD Yamaha S661.

Cześć, mam dylemat. Mam Ikony 6 Mk II w 18m^2, bez adaptacji akustycznej. Obecnie nie mam żadnego basu, zero, najniższe pasmo jest praktycznie nieobecne. Czy powinienem zmienić kolumny na mniejsze? Jakie, tak do 3500-400?

U mnie Ikony grały z Rotelem 06 i na brak basu narzekać nie mogłem, głośników bym nie zmieniał bo są bardo dobre raczej rozglądał bym się za jakimś sensownym wzmakiem.

Ukryta Zawartość

jak za takie pieniadze to warto sie nad nimi zastanowic

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

Witam, od jakiegoś czasu zastanawiam się nad zakupem lepszego sprzętu grającego do mieszkania. Nie mam na wydanie od razu ok 2000zł na sprzęt więc postanowiłem skompletować go powoli dokładając pieniądze co miesiąc. I tak na pierwszy rzut decyduje się na jakieś fajne kolumny w cenie 400 max 550zł, a w przyszłości do owych kolumienek dorzucić amplituner, później jakiś odtwarzacz DVD i gramofon.

Przeglądając allegro rzuciło mi się tylko takie coś.

- Onkyo SC 585

-JBL XL1000

- Celestion F20

- Proson Realiy 66

- ATL 707S

Jak na to się zapatrujecie? Czy z pośród nich jest coś godnego polecenia? Albo lepiej dołożyć do amplitunera, a mniejszą kasę włożyć w komuny?

Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi

Te kolumny są nieciekawe. Pomysł na kupno amplitunera też nie wróży dźwiękowi dobrze. Kup wzmacniacz stereo za 800 zł + kolumny za 800 zł + tuner za 100 zł.

Te kolumny są nieciekawe. Pomysł na kupno amplitunera też nie wróży dźwiękowi dobrze. Kup wzmacniacz stereo za 800 zł + kolumny za 800 zł + tuner za 100 zł.

Mhm, ok. Do 800zł to co polecasz? Jakieś używki czy coś nowego?

Witam,powoli zaczynam szukać kolumn podstawkowych do mojego skromnego systemu,aktualnie ampli Sony STR-GX707ES role cd pełni Pioneer DV-636D a kolumny to Arcusy TM 35,kable zwykłe 2,5mm2 miedź beztlenowa.Muzyka w zasadzie każda więc bardzo uniwersalne,arcusy są fajne ale brakuje trochę dolnego pasma.Pokój ok 15 m2.Pioneer gra jasno i z dobrą średnicą a chciałbym aby było bardziej ciepło i miło dla ucha.Budżet do 500 zł.Oczywiście używki.Dziękuję za wszelkie podpowiedzi.

Edytowane przez mozo21
  • 2 tygodnie później...

Witam,powoli zaczynam szukać kolumn podstawkowych do mojego skromnego systemu,aktualnie ampli Sony STR-GX707ES role cd pełni Pioneer DV-636D a kolumny to Arcusy TM 35,kable zwykłe 2,5mm2 miedź beztlenowa.Muzyka w zasadzie każda więc bardzo uniwersalne,arcusy są fajne ale brakuje trochę dolnego pasma.Pokój ok 15 m2.Pioneer gra jasno i z dobrą średnicą a chciałbym aby było bardziej ciepło i miło dla ucha.Budżet do 500 zł.Oczywiście używki.Dziękuję za wszelkie podpowiedzi.

Polecam Tannoy m2 bardzo przyzwoite kolumienki i na 100% uspokoja troche tego pioneera, albo cos z Monitor Audio, moze BX2, w 15 m2 jedne i drugie swietnie sobie poradza.

Aczkolwiek ja uwazam ze im wieksza kolumna tym lepsza nawet do malego pomieszczenia. Oczywiscie przedzial cenowy tez musi byc w takim wypadku wiekszy.

Popieram.

Amplituner szybko wroci na aukcje, a za 800pln wzmacniacz bedzie calkiem dobry.

Nie bylem w Polsce kilka lat wiec moge sie mylic, ale w irlandii za te pieniadze mozna miec fajny sprzecik.

• Pokaż nowe odpowiedzi