Skocz do zawartości
IGNORED

system stereo do 2500 zł +- 500 zł

Rekomendowane odpowiedzi

W nawiązaniu do posta gregdulli i sprzętu, który zakupił. Może zamiast tej miniwieży Yamaha PianoCraft MCR-840 (o której pisałem w poprzednim poście, wczoraj) lepiej złożyć sobie taki zestaw jak kolega wyżej: Yamaha A-S500, Yamaha CD-S300 + jakieś kolumny z tym że podstawkowe. Co radzicie przy uwarunkowaniach, o których pisałem wcześniej..

Może jakieś używane kolumny B&W CM1 albo Monitor Audio BX2?

Jeżeli chodzi o sprzęt Yamahy, to mogę z czystym sumieniem polecić. Wzmacniacz ma analogowe wejścia na CD, gramofon i tuner, 3 line in i dwa wyjścia Rec Out, więc myślę, że z podłączeniem miksera z gramofonami też nie będzie problemu. Być może do kolumn podstawkowych (niższa moc) wystarczy nawet niższy model, czyli A-S300, ale nie wiem, czy nie brzmi gorzej (nie odsłuchiwałem go).

Ten Pianocraft też oferuje bardzo ładne brzmienie, zastanawiałem się nad nim, ale zależało mi na kolumnach stojących, więc odpadł tylko dlatego. To jednak dobry, ciekawie grający sprzęt. Jak się już zdecydujesz, napisz na priva - polecę Ci fajny kontakt.

Witam,

potrzebuję rady dotyczącej sprzętu. Planuję kupic coś w granicach 2000zł. Słucham głównie muzyki z iPhone'a, mam też płyty i winyle i gramofon niedługo dostanę w prezencie. Chciałbym złożyc coś co pozwoli mi cieszyć się muzyką. Słucham głównie muzyki w stylu John Mayer, Jason Mraz, czyli taki melodyjny cieply pop, a także soul, jazz, czasem jakiś pop/rock lubię miękki bas, nie lubię gdy akcentowane są wysokie dźwięki, nie słucham głośno. Tak jak napisałem słucham najczęściej z Iphonea ale także z komputera. Myslalem o wieży z dockiem IPhonea. wygodna opcja ale nie da mi mozliwosci rozbudowy, a chce miec gramofon, moze kiedys lepsze glosniki. Dlatego co proponowalibyscie dla mnie. Odtwarzacz CD moge kupic pozniej, na razie starczylby amp+2 monitory, pokoj ok. 15-16m2. Z tego co patrzylem to nie ma zbytnio ampow ktore maja wbudowany dock, ale moze sa jakies w ktore mozna podpiac Ipoda przez USB? Nie chcialbym tracic jakosci plus zawalac pokoj dodatkowymi kablami ipodowymi, itp itd dlatego moze jest jakas opcja na to. Tak wiec amp+2 monitory do ok. 2000zl z tymi prefenracjami co opisalem, bylbym wdzieczny.

Witam!

Poszukuję pomocy przy wyborze zestawy do słuchania muzyki przez komputer , jak i syntezator.

Zaciekawiły mnie kolumny JBL Studio 190 ,nagrodzone przez prestiżowe EISA.

Nie wiem tylko jaki wzmiacniacz do nich wybrać,najlepiej niedrogi?

Czy niezbędna jest lepsza karta muzyczna np. CREATIVE Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro USB czy też nie będzie istotnej różnicy w jakośći dżwieku ,jak będę uzywał karty zintegrowanej?

Witam!

Poszukuję pomocy przy wyborze zestawy do słuchania muzyki przez komputer , jak i syntezator.

Czy niezbędna jest lepsza karta muzyczna np. CREATIVE Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro USB czy też nie będzie istotnej różnicy w jakośći dżwieku ,jak będę uzywał karty zintegrowanej?

Dodam,że wielkość pokoju to ok 12 m2.

Witam:) Mam następujący dylemat. Jeszcze wczoraj zamierzałam kupić Denona D-M38. Ale, zastanawiam się, czy nie lepiej kupić inny dobry amplituner i głośniki. Jestem kompletnie zielona w kupowaniu czegoś innego, niż mini wieże, doradzcie mi coś proszę. Jaki zestaw byście wybrali na moim miejscu? Słucham bardzo dużo radia, więc jest mi ono bardzo potrzebne. A, jeśli chodzi o płyty słucham muzyki poważnej, elektroakustycznej i rockowej. Nie będę podłączała amplitunera do tv. Czy w takim wypadku do amplitunera i głośników trzeba dokupić coś jeszcze? Mam pokój 25 metrowy. A,do wydania ok. 2 tysięcy.

Jeżeli bazujesz na słuchaniu muzyki (kino jest Ci zbędne),to bym się zastanowił czy nie lepiej kupić wzmacniacz+tuner+kolumny.

To rozwiązanie zaoferuje Tobie lepszy dziwięk niż amplituner.Wpadnij do jakiegoś salonu, posłuchaj i wytypuj swoich faworytów.

Pozdrawiam.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

I jeśli chciałabym posłuchać płyt, pewnie jeszcze należałoby dokupić odtwarzacz CD. Czy poradzilibyście mi jakiś zestaw, tak do ok.2500zł? Chciałabym wydać 2000zł, ale na taki zestaw to za mało, więc muszę zwiększyć budżet.

Katarzyno, przestudiuj forum, co ludzie piszą o danym sprzęcie w cenie jaką możesz wydać.Potem posłuchaj w jakimś sklepie, salonie.

Nie kiruj się samymi opiniami bo to jest mylące.Każdy ma inne wymagania brzmieniowe.To ma się Tobie podobać a nie innym, zawsze kiruj się słuchem, a nie opiniami sprzedawców.

Więcej się nie odezwę bo widzę że oczekujesz podania konkretnych modeli, a ja Tobie proponuję pujście własną drogą,drogowskazy już masz??

Powodzenia, Pozdrawiam.P.S. Ja kiedyś naczytałem się opini o danym sprzęcie i jak kupiłem to w domu było wielkie roczarowanie.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

kolumny - kiepski wybór

zarówno jeśli idzie o jakość dźwięku za zbliżone pieniądze, EISĄ się nie sugeruj

karta zintegrowana gra tak samo jak X-Fi (przynajmniej jeśli idzie to cyfrowo)

Witam wszystkich.

Od kilku lat kolekcjonuje płyty z muzyką - głównie chillout, lounge, jazz, house ale także trochę cięższych brzmień. Niestety także od lat słucham wszystkiego albo z głośników komputerowych albo z odtwarzaczy mp3.

Jakimś cudem ostatnio udało mi się uzbierać trochę pieniędzy, które mogę bez najmniejszych oporów przeznaczyć na pierwsze stereo.

Jako osoba prawie zielona w temacie wymyśliłem sobie, że kupię głośniki Wharfedale Diamond 10.6 (bo dużo pozytywnych opinii, bo ładne etc.). Proszę o pomoc i wskazanie, czy mój wybór, choć niepoparty wiedzą merytoryczną, jest trafny. Oczywiście proszę także o doradzenie w kwestii amplitunera. Mój budżet wynosi około 2.500,00 zł.

Z góry serdecznie dziękuję za pomoc.

Witam wszystkich.

Od kilku lat kolekcjonuje płyty z muzyką - głównie chillout, lounge, jazz, house ale także trochę cięższych brzmień. Niestety także od lat słucham wszystkiego albo z głośników komputerowych albo z odtwarzaczy mp3.

Jakimś cudem ostatnio udało mi się uzbierać trochę pieniędzy, które mogę bez najmniejszych oporów przeznaczyć na pierwsze stereo.

Jako osoba prawie zielona w temacie wymyśliłem sobie, że kupię głośniki Wharfedale Diamond 10.6 (bo dużo pozytywnych opinii, bo ładne etc.). Proszę o pomoc i wskazanie, czy mój wybór, choć niepoparty wiedzą merytoryczną, jest trafny. Oczywiście proszę także o doradzenie w kwestii amplitunera. Mój budżet wynosi około 2.500,00 zł.

Z góry serdecznie dziękuję za pomoc.

Do takiej muzy bardzo dobre będą kolumny KEF C7 zwłaszcza do chillout, jazzu

Witam. Zwracam się do Was z prośbą o kilka propozycji, rad w sprawie wzmacniacza z kolumnami do nagłośnienia świetlicy ok. 130metrów kwadratowych. Budżet do dyspozycji ,to maksymalnie 2500zł. Dobrze by wzmacniacz miał możliwość podłączenia 2 mikrofonów (ma się rozumieć Karaoke dla dzieci) i 2 wejść dla innych urządzeń(typu magnetofon,komputer, telewizor...) Za wszelką pomoc z góry dziękuję.

sporo sprzętu mają w megamarkecie i mixmediach, zwróć uwagę na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Witam,

Przymierzam się do zakupu wzmacniacza. Budżet około 1000 zł. Sprzęt może być używany. Będzie to mój drugi wzmacniacz. Jak do tej pory mam w domu Pioneera A-109, zakupionego w czasach studenckich. Moje preferencje muzyczne są bardzo uniwersalne. Słucham praktycznie wszystkiego z przewagą brzmień elektronicznych, czyli np.: The Knife, Parov Stelar, Interpol, Phaeleh, Fever Ray, Beirut, The Rolling Stones itd.

Trochę już szukałem po allegro i zwróciłem uwagę na: Arcam Alpha 7 se, Cambridge Audio Azur 640a, HK970. Co z tego będzie optymalnym wyborem? A może jakieś inne propozycje? Mam ograniczoną możliwość odsłuchu...

O kolumnach będę myślał po zakupie wzmacniacza.

Jeśli przewaga brzmień elektronicznych to bardziej CA niż Arcam. CA ma lepszą analityczność i porządek. Arcam to więcej barwy i emocji. Choć dla mnie 640 jest taki sobie.

Dorzuć do tej listy Rotela 971, 980. W tej muzyce bardzo dobrze się sprawdzą. Do nowszych podchodził bym już ostrożniej.

Witam wszystkich.

Z wielkim zadowoleniem nadszedł dzień, w którym mogę sobie pozwolić na zakup zestawu stereo by słuchać muzyki tak jak należy porzucając nareszcie wysłużoną miniwieżę oraz zestaw SB Live + Creative 5.1. Moje zainteresowania muzycznie są nieco rozstrzelone, oscylują głównie wokół ciężkich gitarowych riffów jak również symfonicznej klasyki z czystymi operowymi wokalami a także elektronicznego dark ambientu. Przestrzeń do słuchania to pokój o wymiarach 20m2 z dużą ilością "powietrza" (lekkie umeblowanie). Budżet, którym dysponuję to 2500 zł z możliwością rozszerzenia do 3k w uzasadnionym przypadku.

o przejrzeniu wielu wątków, głównie na tym forum wybór padł na podłogówki Roth Oli 30, cena na dziś to ok. 1600 zł. W tym miejscu mam prośbę do Was o poradę w doborze wzmacniacza oraz pasującego CD-playera do tych właśnie kolumn, który zdałby egzamin przy tego rodzaju muzyce. Z racji ograniczonego budżetu celuję w używki z Allegro, aczkolwiek dobrze dopasowana "nówka" w podanym zakresie cenowym bardzo by mnie ucieszyła. Wydaje mi się, że ideałem byłby NAD C326BEE, ewentualnie C316BEE jednak cenowo za wszystko mógłbym nie wyrobić.

Proszę Was o poradę.

Moja rada dla Ciebie: nie kupuj sprzętu nowego, w takim budżecie to nie ma sensu. Jeśli nie kupiłeś tych kolumn to również sobie odpuść - to takie kolumny do wyglądania z audiofilską historyjką.

Proponuję Ci taki zestaw, z tego co obecnie wisi na allegro:

Marantz PM 7200

Marantz CD 6002

TDL RTL 2

Marantz to uniwersalny piecyk, świetnie radzi sobie z klasyką i jazzowym plumkaniem, a jak trzeba to ma wykop, a kolumny dopełniają całości - bardzo fajnie się z nim zgrywają

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Witam.

Może znajdą się chętni do dyskusji na temat rozbudowy niskobudżetowego zestawu stereo.

Myślę, że jest wiele tego typu tematów.

Jakie kolumny ?

Jaki wzmacniacz ?

Jaki CD ?

A tutaj może jakaś kompilacja, wszystko w jednym.

Na moim skromnym przykładzie.

Posiadam

NAD 3240 PE

Dali 505

CD - obecnie brak.

Moje pomysły:

1

Yamaha CD A S300 + Yamaha A S300 + Dali 505 (Ewentualnie Marantz seria 5004)

2

Yamaha CD A S700 + NAD 3240PE * Dali 505

Przypuszczam że zestaw 2 zagra lepiej, ale ...

NAD ma swoje lata i lekko nie domga, Yamaha seria 300 ma pozytywne opinie, no ale w końcu to najniższa wersja.

Z kolei seria 700 oceniana jest bardzo dobrze, ale niestety zestaw przekracza moje obecne zdolności finansowe.

Wybieram sie posłuchać serii 300 i 700 ale wieadomo...

W salonie w innej konfiguracji...

A w domu...

Liczę na wsparcie i subiektywne opinie Kolegów i Koleżanek.

Witam wszystkich.

Z wielkim zadowoleniem nadszedł dzień, w którym mogę sobie pozwolić na zakup zestawu stereo by słuchać muzyki tak jak należy porzucając nareszcie wysłużoną miniwieżę oraz zestaw SB Live + Creative 5.1. Moje zainteresowania muzycznie są nieco rozstrzelone, oscylują głównie wokół ciężkich gitarowych riffów jak również symfonicznej klasyki z czystymi operowymi wokalami a także elektronicznego dark ambientu. Przestrzeń do słuchania to pokój o wymiarach 20m2 z dużą ilością "powietrza" (lekkie umeblowanie). Budżet, którym dysponuję to 2500 zł z możliwością rozszerzenia do 3k w uzasadnionym przypadku.

o przejrzeniu wielu wątków, głównie na tym forum wybór padł na podłogówki Roth Oli 30, cena na dziś to ok. 1600 zł. W tym miejscu mam prośbę do Was o poradę w doborze wzmacniacza oraz pasującego CD-playera do tych właśnie kolumn, który zdałby egzamin przy tego rodzaju muzyce. Z racji ograniczonego budżetu celuję w używki z Allegro, aczkolwiek dobrze dopasowana "nówka" w podanym zakresie cenowym bardzo by mnie ucieszyła. Wydaje mi się, że ideałem byłby NAD C326BEE, ewentualnie C316BEE jednak cenowo za wszystko mógłbym nie wyrobić.

Proszę Was o poradę.

Ja mam Onkyo A-8780 i CD X222ES, gra to z Oli 30 w 30m/kw bardzo fajnie, niestety nie za głosno ale ja akurat nie lubie łomotu.

Za to u Ciebie w 20m/kw będa grały przpięknie

I nie kupuj kolumn używanych jak radzą co niektórzy, nigdy nie wiesz jak zagrają, kupisz i będziesz rozczarowany. Tez tak miałem, posłuchałem rad z forum i musiałem sprzedawać.

Oli 30 przed zakupem odsłuchałem w profesjonalnym salonie, porównałem z innymi i dopiero wtedy kupiłem.

fakt ,wyszło drożej, ale mam nowe i pełne zadowolenie.

Edytowane przez bumbum

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

• 2 tygodnie później...

Witam serdecznie! Od jakiegoś czasu rozglądam się za sprzętem audio, który pozwoli odetchnąć uszom podczas pracy. Moje preferencje muzyczne tak jak w temacie szczególnie:

-- pierwszoplanowo - blues, jazz, rock

-- drugoplanowo - reszta gatunków - nie mam uprzedzeń muzycznych

Chciałbym zaznaczyć, że jestem fanatycznym miłośnikiem brzmienia harmonijki ustnej, przez co zależy mi na dobraniu odpowiedniego sprzętu do wyciągnięcia jej charakteru. Mięsistego, ciepłego brzmienia z

wyrazistym frazowaniem..

Słucham muzyki mniej wiecej ok 12 h lub wiecej dziennie, więc byłoby wyśmienicie gdyby głośniki nie męczyły podczas takiego maratonu. Poniżej parę przykładów muzycznych;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z racji tego, że komputer to moje miejsce pracy, głośniki muszą być w jakiś sposób z nim połączone. Fajnie gdyby dało się, to jakoś rodzielić, żeby muzyka mogla być odtwarzana np. z innej stacji roboczej np.CD-player mam na mysli słuchanie z drugiego źródła gdy komputer jest wyłączony. Niestety jestem zielony w temacie i nie bardzo wiem co z czym powiązać, czego potrzebuję i czy ma to szanse egzystencji..

Moje pierwsze obiekcje były skierowane na głośniki : Adam'y A7 lub Bowers&Wilkins MC1. Później doszły przemyślenia zwiazane z lampą.. Nie miałem przyjemności słuchania muzyki z lampowca, wiec nie jestem pewien czy ma to jakiś sens, a zwłaszcza w takim przypadku.

Tymczasowo wynajmuję mieszkanie o powierzchni 34 m2. Nie zależy mi na nagłaśnianiu imprez tylko na soczystym, pełnym głębi, czystym dźwięku;)

Mam nadzieję, że zwięźle i jasno udało mi się opisać temat. Dziękuję z poświęcony czas i proszę o pomoc!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam ! Jako że nie znam się na sprzęcie audio (mam wieżę Sony za 1500 pln dość zniszczoną, którą kupiłem okazjonalnie parę lat temu - nawet nie wiem co to za model) chciałem prosić was o pomoc w wyborze sprzętu audio. Nie bijcie za moje być może głupie pytania ;) Mam ok 3 tys i chciałem sobie kupić jakiś "porządny" zestaw audio. Chodzi mi o sprzęt, który można już nazwać "zawodowo brzmiącym" ale nie musi być audiofilski (po prostu nie stać mnie jeszcze [mam nadzieję, że tylko na razie] na sprzęty za kilkanaście tysięcy, a myślę, że i tak nie usłyszałbym większości niuansów w brzmieniu pomiędzy zestawem za 100 tys a 120 tys :P). Ma wiernie odtwarzać zapis płyty audio, mieć wyrównane uniwersalne pasmo, możliwość korekcji brzmienia i możliwość odbierania stacji radiowych. (oczywiście jak na sprzęt za taką cenę). Słucham przeróżnej (ale dobrej ;) ) muzyki. Pokój w którym znajdowałoby sie sprzęt ma wymiary 8x6. Sprzęt jak najbardziej może (a nawet chyba musi) być używany.

Czy lepiej wyposażyć się w jakiś zestaw audio (jeszcze lepsza wieża) czy może amplituner + kolumny ? czy za tę cenę mogę już wymagać od sprzętu w/w rzeczy ? Może uskładać trochę więcej kasy ? Jak dobrać poszczególne komponenty, żeby były maksymalnie uniwersalne (do różnej muzyki) i dawały realne brzmienie (jeżeli muzyka jest wyprodukowana ciepło to gra ciepło a gdy jest mocne rockowe walnięcie również da się to usłyszeć). Na co zwracać uwagę ? Z góry dziękuję za pomoc

Z uporem maniaka powtarzał będę, że dla początkujących fanów dobrego brzmienia ciekawym wyborem jest marka Rotel.

Pomimo upływu lat starsze modele, niejednokrotnie ponad 10 letnie, wykazują się spora niezawodnością, nawet w przypadku odtwarzaczy CD. Dlatego polecałbym wzmacniacz i odtwarzacz tej firmy.

1. wzmacniacz- ok. 500-700 złotych

2. odtwarzacz CD - ok. 500 złotych

3. kolumny- do 2000 złotych

A jakie modele to zapraszam do Klubu Rotela.

Jest tam wszystko.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Z bólem serca muszę sprzedać NAD`a C315 BEE i głośniczki Mission M31i z racji rozliczeń z była żoną :/ także jakby ktoś poszukiwał dla siebie to piszcie - można posłuchać w Kielcach razem z CD NAD`a dla zainteresowanych

• 3 tygodnie później...

Witam. Mam już dość głośnego grania...i sprzętu w którym by usłyszeć bas trzeba grać głośno...(może to wina wzmacniacza)Posiadam Wzmacniacz Akai AM-47(2X 80W 8 ohm) i kolumny z alegro Voice Kraft 7615 z wymienionymi zwrotnicami. Wcześniej miałem altusy 140.

pokój 16 kwadratowych na poddaszu o dziwnych kształtach(sufit zen spadkiem ok 20 stopni).

Zależy mi na ładnym przyjemnym dźwięku...bas jest ważny ale nie chce by męczył. Słucham praktycznie wszystkiego(dużo dynamicznej muzyki) chodź wyznacznikiem jakości jest dla mnie np płytka Arne Domnerus, Hallberg, Riedel, Johansen & Erstrand - Jazz at the Pawnshop

Wzmacniacz pewnie HK 980 z racji ze w tej cenie o lepszy ciężko a kolumny sa dylematem...raczej podłogowe...i takie zeby nie gromiły basem a ciągły dobrze od samego dołu...

Zastanawiam się nad Jamo s 606/608...teraz proszę mnie wyprostować :) i nakierować dobrze:) Pozdrawiam

Witam. Zastanawiam się nad wyborem mojego pierwszego zestawu stereo. Chciałbym kupić kolumny, wzmacniacz i odtwarzacz cd. Kwota, jaką chcę na to przeznaczyć, to ok. 3000zł. Pokój, w którym to wszystko by się znajdowało ma 16 m^2. Słucham różnego typu muzyki. Przede wszystkim hardrock, metal, rock, (zespoły typu SOAD, Disturbed, Metallica, Motorhead, AC/DC, guns n' roses) oraz muzyki elektronicznej (np. Ratatat). Fajnie by było, aby można było na tym też czasem posłuchać czegoś z mocniejszym basem. Sprzęt raczej powinien być używany. Chyba, że nowe kolumny, a reszta używane? Proszę o jakieś propozycje. Jak coś, to budżet można lekko przekroczyć.

Witam,czytam forum od kilkunastu dni i postanowiłem zasięgnąć rady.Mianowicie,planuje zakupić sprzęt stereo(miało być kd ,ale w 95%słucham muzyki,więc stereo będzie odpowiedniejsze,a i film można też nagłośnić),muszę się zmieścić w kwocie ok.3000 k. za amplituner ,kolumny i cd.Skłaniałem się w kierunku yamaszki A-S300,lub A-S500,lub R-S500+cd-S300 z kolumnami jamo s-506 choć z tego co czytam o yamaszce nie jest to sprzęt z miękkim ,głębokim basem,a taki preferuje.Nie jestem strasznym audiofilem,lubię poprawny i czysty dźwięk.słucham różnej muzyki: rocka,soulu,trochę elektroniki i kapel mieszającej style.Wiem,że niektórzy uważają,że nie można zmontować sprzętu za taką sumę,ale muszę się zmieścić w tej kasie.Ma to być mój pierwszy sprzęt nowy(przeważnie miałem składane z używek) i chciałbym ,żeby pograł parę lat.Proszę o radę,czy dobre zestawienie,czy może denon,lub hk byłby odpowiedniejszy no i jakie kolumny żeby nie dudniły.....pozdrawiam

ww

Witajcie,

chciałbym zasięgnąć Waszej rady w sprawie doboru wyżej wspomnianych kolumienek. Wzmacniacz to budżetowa hybryda lampki i tranzystora:

Moc wyjściowa 2 x 25W

Pasmo przenoszenia 20Hz - 40 kHz

Czułość wejścia 450 mV

Stosunek S/N 80 dB

Impedancja 4-16 Ohm

Lampy 2 x 6P15, 2 x 6N2-Q

Mój pokój ma około 13 m2, więc starałem się odrzucić kolumny podłogowe. Zależy mi na jakości dźwięku, a nie na wyglądzie. Maksymalny przedział cenowy to 800 - 900 zł. Źródłem dźwięku jest odtwarzacz dvd sony, docelowo będzie jakiś konkretniejszy odtwarzacz CD. Słuchana muzyka to głównie hard rock.

Wybrałem kilka modeli: Monitor Audio MR1 lub M2, Oli Roth 20, Paradigm Atom Monitor v7. Doradźcie mi proszę które z nich lub ewentualnie jakie inne powinny sobie poradzić z tym wzmacniaczem i tym typem muzyki. Z góry piękne dzięki za pomoc ;)

Ponieważ mieszkam w uk cos co dostepne tu . Muszę coś kupić do napędzenia jakiś monitorów szukam czegoś w miarę dynamicznego ale nie za bardzo żeby przyjemnie się słuchało .Pokoj 10m2 muzyka przewaga elektro house trance ale ogolnie wszystkiego.

z glosnikow Tannoy Mercury M2,Monitor Audio BX2,Tannoy Speakers Revolution r1,Tannoy Reveal Passive,Monitor Audio rx2 lub cos innego

znalazłem coś takiego np:ARCAM Alpha One 8R Amplifier + Alpha 7SE CD lub NAD 3240PE , Cambridge Audio Azur 340A ,NAD C 316bee , nad 3020 ,nad 300

Witam serdecznie :-)

Zwracam się do Was z uprzejmą prośbą, abyście doradzili mi jakie kolumny wybrać. Otóż nie mam zbyt grubego portwela, audiofilem także nie jestem, po prostu interesuje mnie ładny, czysty i dosyć głośny dźwięk. Pokój to około 15m kwadratowych czyjkolwiek kolumny były by także używane w ogródku lub salonie 25-30m kwadratowych. Zastanawiam sie nad następującymi pozycjami, które nie tyle przykuły moje oko, ale na które po prostu będzie mnie stać:

-Magnat Motion 40 , podstawkowa

-Wharfedale Diamond 8.1, podstawkowa

-Tannoy Mercury M2, podstawkowa

Preferował bym kolumny nie dużej wielkości, czyjkolwiek jeśli kolumny podłogowe są o wiele lepsze był bym przygotowany na ich zakup:

-Jamo Pj-Fc 6000, podłogowa

Które waszym zdaniem powinienem wybrać? Zastanawiam się również nad zestawem wzmacniacz + kolumny. Wzmacniacz interesował by mnie 5.1 dla zastosowań bardziej multimedialnych.. (gry, filmy). Na wzmacniacz i kolumny chciałbym przeznaczyć do 2 tys. zł. Chodząc po Allegro wypatrzyłem modele YAMAHA RXV 640, Technics SA-DX950, Sony STR-DB925 w dobrych cenach. Jeśli dokupiłbym kolumienki M2 (około 390zł na ebayu, mam jedne na oku) to czy możecie polecić jakiś głośnik centralny i satelity do takiego zestawu żeby mógł się zamknąć w (plus minus) 2000.

Z góry wielkie dzięki i pozdrowienia!

• Pokaż nowe odpowiedzi