Skocz do zawartości
IGNORED

Tani wzmacniacz do .... porady dla poczatkujacych

Rekomendowane odpowiedzi

Gość rydz

(Konto usunięte)

Pomyliła ci się kolejność,wejdż choć by na opinie na naszym forum i poczytaj, a może ktoś jeszcze się na temat tych Harmanków wypowie?

mimat prosze cie piszesz bzdury , jak mozesz porownac kolumny za 10 tys z kolumnami iq30 za 1500 zl , nastepnie jak mozeesz porownac male monitorki do poeznych podlogowek , poprostu jak bym mial kupowac kolumny za 10 tys napewno bym nie wzial monitor audio tylko kefy serie xq , albo z rynku wtornego na ebay widzialem za 13 tys reference . ja puki co w salonie mam zestaw kef q5 +pioneer a91d + pd 93 , ale przez jakis czas szukalem wzmacniacza do iq30 bo te maja grac w pracy i chcialem kupic wzmacniacz do tych dobrych kolumienek i kupielm z rekomendacji rektora wyzszej uczelni w kielcach tripada i puki co teraz nie wlaczam duzego zestawu tylko slucham jeszcze na tym malym i jedynie co moge polecic kazdemu kto ma mniejsze zestawy tripatha , a co do kolumn to kto co lubi na tym sie az tak nie znam , wiem ze kef to bardzo dobre kolumny ale nie mam duzo obsluchanych kolumn , duzo wiecej wzmcniaczy przerobilem i tripath jest the best jezeli ktos lubi audiofilskie brzmienie !!!!!pozdrawiam

Pomyliła ci się kolejność,wejdż choć by na opinie na naszym forum i poczytaj, a może ktoś jeszcze się na temat tych Harmanków wypowie?

to sa tylko opinie ludzi zazwyczaj przed sprzedaza ale nie sa w ogole zgodne z prawda, sam wystawilem jedna dobra wlasnie przed sprzedaza tak ludzie i handlarzyny dzialaja, dlatego sluchaj a nie czytaj opinie a jak juz to je sprawdzaj, zauwaz ze dobry sprzet zadko sie pojawia w opiniach, zreszta zadko sie pojawia w sprzedazy...

Edytowane przez antymalkontent

chwilowy brak działalności w audio.

Gość rydz

(Konto usunięte)

Kolego antymalkontent jeszcze raz ci napiszę że Harman 670 to bardzo dobry wzmacniacz w swojej cenie i nie mieszaj ludziom w glowach, tak jak robisz to w innym wątku gdzie wedłóg ciebie dobry wzmacniacz do 1000 zł to tylko z lat 80tych, a z 90tych np to już nie?!

Kolego antymalkontent jeszcze raz ci napiszę że Harman 670 to bardzo dobry wzmacniacz w swojej cenie i nie mieszaj ludziom w glowach, tak jak robisz to w innym wątku gdzie wedłóg ciebie dobry wzmacniacz do 1000 zł to tylko z lat 80tych, a z 90tych np to już nie?!

no jak chcesz, mam nadzieje ze sluchales, w sumie on kosztowal kolo 2000zl a 680 kolo 4000 wiec byl 2 razy drozszy,

ale badzmy szczerzy jak kupujemy uzywany to kupujmy lepszy w tej cenie, a 670 przy 680 to taki pseudowzmacniaczyc a cena uzywanych jest podobna, wiec sam pomysl czy dobrze radzisz przyjmujac ze go sluchales a nie tylko sie naczytales

a co do tej 670 co teraz jest na allegro to jakis cwaniaczek sprzedaje za wygurowana w kosmos cene, 680 mialem sporo taniej

Gość rydz

(Konto usunięte)

Nie wiem czy sprzedaje go cwaniaczek czy nie, ceny się go trzymają bo jest dobry, a dlaczego cena 680tki spadła do ceny 670? to już sam sobie odpowiedz.

Przytoczę jeszcze kawałek twojego tekstu.

Sam wystawiłem jedną dobrą opinię przed sprzedarzą tak ludzie i handlarzyny działają.

Jestes handlarzyna?

Może dzisiaj cos no tego?) bo brykasz po forum i jakieś banialuki wypisujesz.

A cena nie zawsze jest wyznacznikiem jakości.

Nie wiem czy sprzedaje go cwaniaczek czy nie, ceny się go trzymają bo jest dobry, a dlaczego cena 680tki spadła do ceny 670? to już sam sobie odpowiedz.

Przytoczę jeszcze kawałek twojego tekstu.

Sam wystawiłem jedną dobrą opinię przed sprzedarzą tak ludzie i handlarzyny działają.

Jestes handlarzyna?

Może dzisiaj cos no tego?) bo brykasz po forum i jakieś banialuki wypisujesz.

A cena nie zawsze jest wyznacznikiem jakości.

nie jestem handlarzem nic obecnie nie sprzedaje

nie chce mi sie juz z Toba pisac bo piszesz jakbys Ty go sprzedawal... nie dociera nic do Ciebie, ja napisales swoje zdanie z odsluchow i koniec na ten temat.

No wlasnie cena nie jest wyznacznikiem jakosci, 680 mimo ze czesto jest tanszy z 2 reki przebija BARDZO DUZO 670

Tak, napisz jeszcze kilka bzdur ,masz dzisiaj dobry dzień do tego. Koniec.

co Ci sie chlopie stalo dzisiaj przyczepiles sie, sluchales tych wzmacniaczy bo cos mi sie wydaje ze nudzi Ci sie i popisac sowie weszles...

proponuje wrócić do tematu panowie. Wątek jest dla laików którzy nie mają dużo kasy, i chcieli by kupić możliwie fajny wzmacniacz, a nie słuchali tak jak Wy ( mam nadzieję ) wielu różnych sprzętów i nie mają skali porównawczej. Spróbujcie obiektywnie podejść do tego tematu. Ten hk 680 jest chyba białym krukiem, ile obiektywnie jest wart? Jeszcze raz pomęczę Was o rotele. Jaki model używany z dostępnych w tym momencie moglibyście polecić. 972, warto? ile jest wart. dzięki

proponuje wrócić do tematu panowie. Wątek jest dla laików którzy nie mają dużo kasy, i chcieli by kupić możliwie fajny wzmacniacz, a nie słuchali tak jak Wy ( mam nadzieję ) wielu różnych sprzętów i nie mają skali porównawczej. Spróbujcie obiektywnie podejść do tego tematu. Ten hk 680 jest chyba białym krukiem, ile obiektywnie jest wart? Jeszcze raz pomęczę Was o rotele. Jaki model używany z dostępnych w tym momencie moglibyście polecić. 972, warto? ile jest wart. dzięki

Poszukaj jeszcze Marantz PM8000. Nie jest zbyt stary i gra tak samo swietnie jak wyglada. Tylko z drugiej strony to moze sie "pogryźdz" z Canton GLE. Sluchalem ich i maja niezaciekawa srednice.

Edytowane przez rafal735r

?👈

tutaj mozna conieco poczytac o sprzecie dla poczatkujacych, oczywiscie jak zwykle wiekszosc slyszalo 2 wzmacniacze z czego jeden z nich poleca te wpisy sobie darujcie ale sa tacy ktorzy wyraznie polecaja okreslone wzmacniacze, to sa wzmacniacze ktore warto sprawdzic:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

takich watkow jest troche wiec warto poczytac przed zakupem

Ja się nie czepiam, ale jak czytam niezbyt rozsadne wpisy to nie kiedy reaguje. Pozdrawiam.

popoludniu poszukim Ci prawdziwych opinii o hk670 (jednym z najslabszych harmanow o ktyorym nie wiem z kad wziales opinie ze to dobry sprzet) bo teraz juz nie mam czasu:

jeden watek na rozgrzewke:

Ukryta Zawartość

aaaa ten wyzszy watek tez przejzyj zobaczysz co sadza Ci co slyszeli o hk680

moze conieco o roznicach szajs(hk670) kontra przyzwoity wzmacniacz(hk680)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

mysle ze starczy reszty pozna poszukac na forum...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez antymalkontent

972, warto? ile jest wart. dzięki

Napisałem Ci, czy warto i ile jest wart, ale mój post chyba zaginął wśród piany bitej przez szanownych forumowiczów.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Gość rydz

(Konto usunięte)

Broń się broń, linki które wklejasz tylko cię ośmieszają, forumowicze czytający sami wyciągną wnioski.

No,cena Rotela 972 ile dobrze pamietam to chyba jakies 3000tyś była.

Chyba jednak jest wart więcej jak napisał,krzysiek,że 700 zł.

Pierwsze zdanie oczywiście do anty- malkontenta.

Gość rydz

(Konto usunięte)

Teraz tak, nie znam twoich Cantonów, mogę wnioskować o ich brzmieniu z zaslyszanych opini, jeśli nie potrzebujesz wielkich mocy rozpatrz zakup takich wzmacniaczy jak choć by Greek 4330, może Musical Fidelity X- A1 prosiaczek.

Co do HK 670, ten wzmacniacz grał u mojego szwagra z kolumienkami Acoustic Energy Aegis 1 notabene ode mnie słuchałem go wielokrotnie i za te pieniądze nie napisze ani jednego złego slowa na jego temat, to by było na tyle. Pozdrawiam.

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

wnioski jakie wyciągam z tego co mówicie. Wszystko co nowe albo używane i łatwo dostępne np. na allegro w okolicach 1000pln, nie warte, nie kupować, nie wiele lepsze są od starego rotela 820a. Używane dobre, których warto szukać to: hk680, hk670? (już sam nie wiem, zupełnie skrajne opinie na forum), Marantz PM8000, rotel 980;985, Musical Fidelity X- A1 ( nie podoba mi się faktycznie prosiaczek). Problem taki, że mało ich chyba na rynku. Coś jeszcze powinienem dopisać do tego listu gończego. pozdrawiam..

wnioski jakie wyciągam z tego co mówicie. Wszystko co nowe albo używane i łatwo dostępne np. na allegro w okolicach 1000pln, nie warte, nie kupować, nie wiele lepsze są od starego rotela 820a. Używane dobre, których warto szukać to: hk680, hk670? (już sam nie wiem, zupełnie skrajne opinie na forum), Marantz PM8000, rotel 980;985, Musical Fidelity X- A1 ( nie podoba mi się faktycznie prosiaczek). Problem taki, że mało ich chyba na rynku. Coś jeszcze powinienem dopisać do tego listu gończego. pozdrawiam..

hk670 NIE!!!

no tak to jest tylko troche lepsze od rotela, sprzet sporo lepszy jest dosc trudny do dostania i wymaga troche wiedzy i cierpliwosci nie kazdy chce sie dzielic, popytaj starych wyjadaczy na PW ewentualnie zobacz wzmacniacz ktory mam w "o mnie" to jest juz wyzsza polka a w cenie 1000-1500 sie zmiescisz, tylko jak mowilem tego typu sprzet wymaga cierpliwosci i troche trzeba sie znac, bo na allegro nigdy nie bylo nie ma i pewnie nie bedzie ludzie nie sprzedaja tam takiego sprzetu albo robia to bardzo zadko...

ok. Dziękuję za wszystkie info. Marzenie o nowym wzmaku odkładam na razie na później. Trzeba liczyć na farta i czekać może coś przypadkowo wpadnie w oko. A na teraz zaczynam szukać jakiś spd bo wiosna idzie i trzeba na siodełko wsiadać, ale to chyba nie to forum:) pozdro

Marantz PM8000, rotel 980;985, Musical Fidelity X- A1 ( nie podoba mi się faktycznie prosiaczek). Coś jeszcze powinienem dopisać do tego listu gończego. pozdrawiam..

PM8000 to prawie to samo co PM7000 czy PM7200. Albo brzydsze PM68 i 78. To ta sama konstrukcja.

?👈

witam,

chcę synowi sprawić niespodziankę na urodziny, poszukuję takiego wzmacniacza dla niego, głównie słucha hip-hopu, r'n'b, rocka.

pokój ma dość duży bo ok.25m2, z tym,że wraz ze skosami, budżet do 500PLN.

z góry dzięki.

pzdr

witam,

chcę synowi sprawić niespodziankę na urodziny, poszukuję takiego wzmacniacza dla niego, głównie słucha hip-hopu, r'n'b, rocka.

pokój ma dość duży bo ok.25m2, z tym,że wraz ze skosami, budżet do 500PLN.

z góry dzięki.

pzdr

Masz w tej chwili na allegro :

Yamaha AX700 - 549 zł

Sony TAF590ES - 499 zł

Witam wszystkich.

Przeczytalem wasze polecane jednostki, uwagi. Z wieloma moge sie zgodzic jak i nie. Zalozeniem przy dokonowyniu zakupu sprzetu moim zdaniem jest indywidualny gust osoby jaka go kupuje. Bazowanie na recenzjach czesto mija sie z celem.

KUPUJEMY wtedy czesto sprzet jakiego nie znamy, wydalismy sporo kasy a okazuje sie ze to nie to. Sam osobiscie keidys takich zakupow dokonywalem, naszczesice kasy starczalo no i zawsze udawalo sie szybko sprzedac zakupiony blednie sprzet.

Mialem okazje slyszec PIONIERY, AKAI, TECHNICS, KENWOOD, YAMAHA, SONY. Wybralem z nich Kenwooda. Slucham muzyki zroznicowanej, ROCK, GOTHIC, DANCE, TRANCE, TECHNO. OPERA, POP, POWAZNA.

A z tego co poznalem i nauczylem TO FAKTEM NIEAPRZECZALNYM jest to iz nie kazdy wzmacniacz zagra poprawnie z kazdymi kolumnami. Mozna miec dobre kolumny a wzmacniacz je uplyci, jak i odwrotnie.

MOJ ZESTAW To KENWOOD: KA7050R, KA7090R - GE1100 - DP7050, DP5050, DP5090 i pracuja wraz z VISTAON EXPERIENCE V20.

Jak na moj gust jest to wystarczajace dla mnie, CZYSTOSC, WYRAZISTOSC DZIEKU BEZ ZASTRZEZEN. DYNAMIKA ROWNIEZ.

JAKO TANI WZMACNIACZ POLECILBYM DRUGIEJ OSOBIE KENWOODA KA-5050 KA-5090 KA-4050 seria 50 miala duze mozliwosci

uwaza ja ze jedna z najlepszych w Histori istnienia KENWOODA. 90 byla tego powtorka.

Spogladajac na Polecane wzmacniacze polecilbym SONY TA-F 470, 490 czy 500 sa wszechstronne. Jednak kazdorazowo polecam dokonac wlasnego odsluchu a uwage swa skupic na tym co slyszymy, nie cenie :)

POZDRAWIAM

Witam wszystkich.

Przeczytalem wasze polecane jednostki, uwagi. Z wieloma moge sie zgodzic jak i nie. Zalozeniem przy dokonowyniu zakupu sprzetu moim zdaniem jest indywidualny gust osoby jaka go kupuje. Bazowanie na recenzjach czesto mija sie z celem.

KUPUJEMY wtedy czesto sprzet jakiego nie znamy, wydalismy sporo kasy a okazuje sie ze to nie to. Sam osobiscie keidys takich zakupow dokonywalem, naszczesice kasy starczalo no i zawsze udawalo sie szybko sprzedac zakupiony blednie sprzet.

Mialem okazje slyszec PIONIERY, AKAI, TECHNICS, KENWOOD, YAMAHA, SONY. Wybralem z nich Kenwooda. Slucham muzyki zroznicowanej, ROCK, GOTHIC, DANCE, TRANCE, TECHNO. OPERA, POP, POWAZNA.

A z tego co poznalem i nauczylem TO FAKTEM NIEAPRZECZALNYM jest to iz nie kazdy wzmacniacz zagra poprawnie z kazdymi kolumnami. Mozna miec dobre kolumny a wzmacniacz je uplyci, jak i odwrotnie.

MOJ ZESTAW To KENWOOD: KA7050R, KA7090R - GE1100 - DP7050, DP5050, DP5090 i pracuja wraz z VISTAON EXPERIENCE V20.

Jak na moj gust jest to wystarczajace dla mnie, CZYSTOSC, WYRAZISTOSC DZIEKU BEZ ZASTRZEZEN. DYNAMIKA ROWNIEZ.

JAKO TANI WZMACNIACZ POLECILBYM DRUGIEJ OSOBIE KENWOODA KA-5050 KA-5090 KA-4050 seria 50 miala duze mozliwosci

uwaza ja ze jedna z najlepszych w Histori istnienia KENWOODA. 90 byla tego powtorka.

Spogladajac na Polecane wzmacniacze polecilbym SONY TA-F 470, 490 czy 500 sa wszechstronne. Jednak kazdorazowo polecam dokonac wlasnego odsluchu a uwage swa skupic na tym co slyszymy, nie cenie :)

POZDRAWIAM

wszystko zalezy od gustu ale jedne prezentuja cos a inne nic, wazne zeby wybierac z tych co sa warte czegokolwiek a jak patrze na niektore sprzety jakie sie tu poleca to zaczynam odnosic wrazenie ze niektorzy nie slyszeli a polecaja:

np: Masz w tej chwili na allegro :

Yamaha AX700 - 549 zł

Kenwooda nie slyszalem wiec nie wiem, sony es niektore modele tak zgadza sie warto rozwazyc... ale wlasnie maja okreslony charakter wiec lepiej przesluchac bo moze sie nie spodobac

Proszę o radę, czy ma sens zamiana ampla denon 1706 na cambridge audio np.340 lub inny.Mam kolumny heco victa 500.

Nie ma !

Koledzy mam pytanie czy warto zamienić NAD'a 310 na Harmana 6600, ewentualnie 6550? Kolumienki, których używam to Tannoy M1, muzyka różna- trochę rocka, akustycznej, dużo Depeche Mode.

Jeśli chcesz kupić dobry tani wzmak to polecam

Ukryta Zawartość

Za 1000 zł masz wzmacniacz w miarę nowy, wymyślony i wyprodukowany we Francji. Bez porównania z tym 20-30 letnim zlomem polecanym przez niektórych pseudo fachowców z tego wątku.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi