Skocz do zawartości
IGNORED

Tani wzmacniacz do .... porady dla poczatkujacych

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli te Altusy były zadbane, głupio zrobiłeś, że je zamieniłeś na Bose. Kolega powyżej ma rację, to straszna kicha.

Te altusy nadal mam ale wkurzają mnie bo strasznie dudunią,a jaki wzmacniacz do 500zl?

myslalem nad jakimś starym Nadem.

to te bose sprzedam dałem za nie na szczescie tylko 50zl.

ten moze.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Harkumi

Jeśli te Altusy były zadbane, głupio zrobiłeś, że je zamieniłeś na Bose. Kolega powyżej ma rację, to straszna kicha.

Kto słyszał Bose? Zapraszam na odsłuch 901.

Kto słyszał Bose? Zapraszam na odsłuch 901.

Akurat 901 to jedyne dobrze brzmiące kolumny BOSE, Interaudio to była najniższa seria kolumn z plakietką Bose, nie mają absolutnie nic wspólnego z 901.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Witam

powoli zmieniam sprzet stereo,bo to co ma teraz to mala klapa (kenwood kr a4070,denon dcm 270).

cd juz mam (pioneer pd s 801)szukam wzmacniacza tak do 500 600 zl,jesli chodzi o kolumny narazie dysponuje altusami 110 ale zamierzam je zamnienic na tannoy m2.

muzycznie preferuje hip hop,nowe brzmienia,jazz i troche rocka,

pokoj ma okolo 15m2.

Znalazłem trzy w miarę tanie i odpowiednio mocne wzmacniacze stereo, koledzy podpowiedzcie który wybrać.

Pioneer SX 702

Pioneer A 501

PHILIPS FA 920

Sony TA FE 510

Kolumny które mam to Magnat Quantum 605

Szkoda Quantumów do takich wzmacniaczy...

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Szkoda Quantumów do takich wzmacniaczy...

Maksymalnie mogę wydać 400 zł na wzmacniacz albo amplituner, w tej cenie nie ma zbyt dużego wyboru, doradźcie co wybrać.

Spokojnie jakiegoś Marantza PM-50 lub model niższy/wyższy uda ci się wyrwać.

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Maksymalnie mogę wydać 400 zł na wzmacniacz albo amplituner, w tej cenie nie ma zbyt dużego wyboru, doradźcie co wybrać.

Wybrać najładniej utrzymany, sprawny technicznie i z pilotem, cała reszta w tej cenie nie ma najmniejszego znaczenia,

tylko się głupot naczytasz o rupieciach ze śmietnika i ożenisz z jakąś kupą gruzu, którą uruchomisz dwa razy - pierwszy i ostatni.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość wpszoniak

(Konto usunięte)

szczerze polecam Pioneery... to solidna firma.... Używam już 32 lata Pioneera A-5 (!) bez najmniejszej usterki (potencjometry nigdy nie musiały być czyszczone... nie trzeszczą.... Jak to zrobiła firma Pioneer w roku 1980 to nie wiem!... "Kuda" obecna produkcja?) Prawdopodobnie mnie przeżyje. Słucham go wymiennie z Lebenem CS 300X..... to moja druga miłość!

Dopowiem, że mój syn używa Pioneera 400X od 1994 roku.... Również nie ma z nim problemu.

Edytowane przez wpszoniak

Rotel Ra-930 AX, reszta jest milczeniem...

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

A ja Ci polecam Sony TA-F530ESi nie sluchaj pseudo audiofili ktorzy pisza ze to sprzet ze smietnika, a pioneer 6x6 tio jeden wielki zamulacz i chyba gra tylko dobrze z altusami.

Panowie,

zastanawiam się nad wymianą wzmacniacza. Mam możliwość zakupu Cyrus 5 lub Creek A50iR - oba w tej samej cenie - ok. 1.500 zł.

Czy opłaca się wchodzić w ten sprzęt za taką cenę? Jeśli tak, to co lepiej wybrać?

Pozostałe elementy to: Denon DCD 710 AE oraz Aegis Energy Acoustic Neo 1. Myzyka elektroniczna, jazz, inne plumkanie.

Cześć. Chciałem się zapytać jaki wzmacniacz lub cała wieżę polecacie do Polarisów 200 które posiadam . Mam do wykorzystania 600zł . Proszę pomóżcie .

Witam serdecznie! Od kliku dni zastanawiam się nad wyborem taniego, jak na warunki tutaj panujące, wzmacniacza. Szukając na allegro natrafiłem na Yamahę AX-570 oraz AX-730. Z tym, że ta druga ma kilka defektów w postaci niedziałających diod i szwankującym przyciskiem POWER.

YAMAHA AX-570:

Ukryta Zawartość

YAMAHA AX-730:

Ukryta Zawartość

Dzwoniłem do sprzedającego 730'tkę i zapewniał, że wzmacniacz jest sprawny, gra równo itd. Kolumny jakie posiadam to Altony 80 Disco + zamierzam dokupić jakieś głośniki z dobrymi średnimi tonami i wyrazistą górą. Z czasem zestaw zostanie zmieniony, ale wzmacniacz zostanie, dlatego więc poszukuję czegoś, co posłuży mi przez kilkanaście lat. Moje pytanie brzmi: Czy warto jest się pakować w tą 730'tkę, czy brać słabszą 570'tkę?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

YAMAHA AX-730:

Ukryta Zawartość

Dzwoniłem do sprzedającego 730'tkę i zapewniał, że wzmacniacz jest sprawny, gra równo itd. .... poszukuję czegoś, co posłuży mi przez kilkanaście lat.

Z aukcji: Nie działają diody power i w potencjometrze volume. Poza tym włącznik nie styka.

I to ma sprawny wzmacniacz który grać jeszcze przez kilkanaście lat?

Cały czas zastanawiam się w jakim celu pojawiają się tacy kilkupostowcy reklamujący ewidentny szrot z allegro.

Ukryta Zawartość

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Z aukcji: Nie działają diody power i w potencjometrze volume. Poza tym włącznik nie styka.

I to ma sprawny wzmacniacz który grać jeszcze przez kilkanaście lat?

Cały czas zastanawiam się w jakim celu pojawiają się tacy kilkupostowcy reklamujący ewidentny szrot z allegro.

Dziękuję za takie potraktowanie mnie z góry, ale życie uczy żeby nie mierzyć wszystkich swoją miarą, więc nie każdy musi od razu rejestrować się na forum żeby coś zareklamować. Ja potrzebowałem pomocy i dlatego zgłosiłem się do Was, osób które w moim przekonaniu lepiej znają się ode mnie na sprzęcie audio. Twoim zdaniem jest to szrot? Okey, przyjąłem do wiadomości. 1:0 na korzyść AX-570. Ktoś jeszcze jest w stanie się wypowiedzieć na ten temat, nie karcąc mnie na początku, tylko dlatego, że mam napisanego jednego posta?

@Mayron zanim coś ciekawego napiszesz to poczytaj, dużo poczytaj; na forum jest mnóstwo cennych informacji. Jeśli wskazujesz konkretny sprzęt to nie podawaj linków do aukcji, bo i po co?

Mamy ci podpowiedzieć czy masz to kupić czy nie? Chodzi ci o konkretny model czy raczej typ? A co będzie jeśli sprzęt jednak będzie wadliwy? Rozumiesz o co mi chodzi?

No i perełka.

Jeśli chcesz dokonać zakupu przechodzonego kilkunastoletniego sprzętu za kilkaset złotych aby służył ci następne kilkanaście lat to życzę powodzenia i nieustającego dobrego humoru.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

No i perełka.

Jeśli chcesz dokonać zakupu przechodzonego kilkunastoletniego sprzętu za kilkaset złotych aby służył ci następne kilkanaście lat to życzę powodzenia i nieustającego dobrego humoru

Ja też nie jestem zwolennikiem kupowanie czegoś z drugiej ręki ,ale jeśli już kogoś zmusza do tego sytuacja, ze nie stać go finansowo na nowe to czemu zabraniać początkującym audiofilom kupowania , niech nabierają doświadczenia,kilka razy się poparzą i tego też trzeba doświadczyć ,myśmy też nie urodzili się od razu ALFA I OMEGA

myśmy też nie urodzili się od razu ALFA I OMEGA

trochę przesadziłem z tą alfą i omegą ,chodziło mi ze człowiek uczy się całe życie :)

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

zanim coś ciekawego napiszesz to poczytaj, dużo poczytaj; na forum jest mnóstwo cennych informacji. Jeśli wskazujesz konkretny sprzęt to nie podawaj linków do aukcji, bo i po co?

Wstawiłem linki do aukcji bo chodziło mi właśnie o KONKRETNY sprzęt. Czytałem, czytałem i jeszcze raz czytałem, ale ciekawiła mnie opinia użytkowników o tej 730'tce i jej rywalu 570'tce, a nie ogólnie o modelach.

Mamy ci podpowiedzieć czy masz to kupić czy nie?

Właśnie miałem taką nadzieję, że albo uznacie, że można zaryzykować albo pukniecie mnie w głowę.

No i perełka.

Jeśli chcesz dokonać zakupu przechodzonego kilkunastoletniego sprzętu za kilkaset złotych aby służył ci następne kilkanaście lat to życzę powodzenia i nieustającego dobrego humoru.

Nie stać mnie aktualnie na to aby wydać kilka (kilkanaście?) tysięcy na nowy sprzęt. Szukam czegoś z niższej półki, czegoś od czego zacznę swoją przygodę z audio. Kupując pierwszy samochód, większość społeczeństwa też zaczynało od Malucha czy innych niskobudżetowych pojazdów.

• Pokaż nowe odpowiedzi