Skocz do zawartości
IGNORED

Tani wzmacniacz do .... porady dla poczatkujacych

Rekomendowane odpowiedzi

nie czytam - od czytania glowa mnie boli wszystko musze sam bo tyle opinii ze i tak nikomu nie mozna wierzyc;)

yamaha ax jest poprostu na moje jednym z najgorszych wzmakow - moze w obecnych czasach jest znosna ala do sprzetu vintage ktory mozna kupic za 600 to totalne "dno"

pioner 606 - duzo lepszy napewno w jakosci basu - duzo tanszy

jaki philips to niewazne bo i tak malo kto slyszal o trakim nie mowiac o tym ze polecac szukania nie zamierzam

kolumn wiele

b&w 602 s1 -dno

b&o s80 - ok

grundig monolith 8500 -bardzo ok

wiele innych ktorych wymieniac nie ma po co bo nic to nie zmienia te byly pod yamaha i na zadnych sie nie wykazala niczym poza lomotem

za 600 zl mozna cuda na kiju z uzyweka nie yamahe ax o teoretycznie duzej mocy - na nic ta moc - moc lomotu

zamiast ax 700 juz o niebo wolalbym testowac chocby as 300 - w tej cenie mozna juz liczyc na uzywke

moge wsciec sie i utytłac, paść na morde bylem wytrwał, byle małych świństw gonitwa nie wciagnęła mnie - dopuki wierzysz we mnie miła w tym jest moja wielka siła z zyciem mnie nie pogodziłaś ale z samym sobą tak, mam przy sobie gorzką pamieć, mam Twoj usmiech co nie kłamie wiem ze juz mnie nic nie złamie :)

Witam, czy miał ktoś do czynienia z takim amplitunerem HARMAN/KARDON hk880 Vxi i może mi cokolwiek o nim powiedzieć?

Nigdzie nie mogę znależć żadnych opinii o nim a zamierzam go kupić. Wcześniej miałem zamiar kupić Wzmacniacz HARMAN/KARDON PM655 Vxi - może ktoś je porównać?

Link do aukcji:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

jak w temacie, ktory z ponizszych bylby najlepszy ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

do sluchania, hip hopu, rapu. electro, tance, hardstyle, techno, jazz, pop, dubstep itp ?? chcialbym aby byla jako taka scena dynamicznosc w basie ponoc marantz pm80 gra skupionym dzwiekiem bez przestrzeni wiec raczej odpada, moze jakies inne propozycje do 500zl?

i jeszcze pytanie czy amplituner stereo w tej cenie bedzie podobnej jakosci ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jorket

zainteresuj sie czys co sie nazywa se 9021 jest dobra oferta o ile jest w pelni sprawna koncowka +pre

sama koncowka jest rewelacyjna a pre mozesz sprzedac za 200 - ostatnio zszedl dokladnie taki sam pre za 200 w 30 minut po wystawieniu

tak ze jak kupisz to akurat 500

choc stan tego co jest obecnie nie wyglada na najlepszy

do 500 proponuje zobaczyc co bedzie sie dzialo z koncowką arcama pod nazwa diva nie dlugo powinna byc wystawiona ponownie byc moze cena bedzie Cie satysfakcjonowala (poprzednia 725+25) ja chyba sie nie skusze bom sie juz zwydatkowal na co innego ale to ware uwagi nawet za tyle za ile stalo

z wymienionych wzmacniaczy zaden - moze ten pm 7000 ( nie slyszalem) ale raczej cena nie bedzie w okolicy 500 a za tyle ile zejdzie nie jest warty bez wzgledu co eisa o nim napisala

za 800 sa lepsze rzeczy

Edytowane przez erazm2

moge wsciec sie i utytłac, paść na morde bylem wytrwał, byle małych świństw gonitwa nie wciagnęła mnie - dopuki wierzysz we mnie miła w tym jest moja wielka siła z zyciem mnie nie pogodziłaś ale z samym sobą tak, mam przy sobie gorzką pamieć, mam Twoj usmiech co nie kłamie wiem ze juz mnie nic nie złamie :)

Ktory z tych bylby lepszy?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ogolnie slucham chillout czasem zdarza sie ze jakas klasyke, jazz

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

denon

ale nic lepszy od

Ukryta Zawartość

a stowa w kieszeni

pytanie o szczegolowe zdjecia wnetrza - zapewnienie nie przebudowania nie wymieniania nie naprawiania (dziadowskiego)

rotel juz sie sypie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez erazm2

rotel juz sie sypie

Większość sprzętu z XX wieku już się sypie, wszystko zależy teraz od konkretnego modelu, jednakże w tej całej gromadzie stary Rotel będzie nadal najbardziej pewny. Mało kto w nim grzebie, bo generalnie nie ma po co.

Za to Denony, Marantze czy Yamahy liczące po kilkanaście lat? Patrząc na naszych rodzimych majsterkowiczów ja bym się tych marek bał, no chyba że od kogoś kto ma od nowości, to jak najbardziej.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

ogolnie to mi chodzi o to co bedzie lepiej gralo z tych dwoch modeli co do tego sony ta-s7 to malo znany model i mam obawy do jego kupna, stan techniczny to juz inny temat

Witam wszystkich, jak w temacie chciał bym poruszyć temat wzmacniacza pod nabyte przezemnie kolumny, obecnie mam niby "biednego" Marantza PM140 a w między czasie kupiłem Denona PMA-560 i stwierdzam że seria x60 się absolutnie nie nadaje do tych kolumn. Grał za ostro, kuł w uszy okrutnie górnym pasmem, złe połączenie zdecydowanie tym bardziej że słucham bardzo dużo kapel metalowych jak Iron Maiden, In Flames, Tool, Metallica itd. itp. ale słucham też Armina czy Tiesto i tego typu podobnych. Polecono mi serię x20 od Denona w takim wypadku ale nie chcę się zamykać tylko na jedną markę i chcę usłyszeć wiecej opinii, jeszcze pojawił się takie pozycje jak Sony TA-F550ES i wyzsze modele z tej serii jak i Marantze PM50 czy 80 lub 68. Co na to powiecie? Piszcie swoje opinie i sugestie a ja będę analizowal i odzywał się w temacie ;)

dla mnie znany

w porownianiu do 500es graly tak samo praktycznie - roznic nie stwierdzilem

biorac pod uwage ze nie posluguje sie suuuper konektami suuuuper cdkami i suuuuper kolumnami - roznic nie ma a jak sa to na +dla scenario napewno nie na minus

tu masz wglad do srodka gdyby....

Ukryta Zawartość

ps

sprzedawca sam zaznacza ze sie sypie;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez erazm2

Witam wszystkich, jak w temacie chciał bym poruszyć temat wzmacniacza pod nabyte przezemnie kolumny, obecnie mam niby "biednego" Marantza PM140 a w między czasie kupiłem Denona PMA-560 i stwierdzam że seria x60 się absolutnie nie nadaje do tych kolumn. Grał za ostro, kuł w uszy okrutnie górnym pasmem, złe połączenie zdecydowanie tym bardziej że słucham bardzo dużo kapel metalowych jak Iron Maiden, In Flames, Tool, Metallica itd. itp. ale słucham też Armina czy Tiesto i tego typu podobnych. Polecono mi serię x20 od Denona w takim wypadku ale nie chcę się zamykać tylko na jedną markę i chcę usłyszeć wiecej opinii, jeszcze pojawił się takie pozycje jak Sony TA-F550ES i wyzsze modele z tej serii jak i Marantze PM50 czy 80 lub 68. Co na to powiecie? Piszcie swoje opinie i sugestie a ja będę analizowal i odzywał się w temacie ;)

PM68 jest OK.Napewno nie kluje. PM80 moze byc za mulowaty.

?👈

denon

ale nic lepszy od

Ukryta Zawartość

a miales denona ? ze tak twierdzisz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez deimosss

kumpel ma - mnie nie kusi nadto

chyba ze pomiedzy 520 bedzie jakas roznica istotna w co nie wierze zbytnio lecz moge sie mylic oczywiscie

w kazdym razie za 200 nic nie gra lepiej od scenario - jest to niemozliwe ;) znowu mozliwe ze sie myle ;) ale wydajac drobne mozna byc zaczarowanym

ps

myle sie powyzej napewno ale to co gra lepiej a kosztuje polowe malo kto chcialby ogladac na swojej komodzie :)

Edytowane przez erazm2

Gość DORAMAT

(Konto usunięte)

Kup jvc ax-1100 lub ax-z1010 i możesz na długi czas zapomnieć o wzmaku-zaden z powyzszych nawet nie zblizy sie do ich poziomu- w Polsce baaaardzo nie doceniana firma (tylko w Polsce). Warunek nie grzebany, na allegro widziałem tylko raz w takim stanie zszedł po godzinie....Handlarzyna kupi spalony i zjechany naprawi byle szybko i do zyda. A pózniej ludziska się dziwia, że nie gra. No bo jak ma zagrać szrot. Elektronike trzeba umieć kupować. Wszyscy patrzą na cene oooo 600 zł tanio biore. A jak ten sam klocek w pieknym stanie na oryginalnych w 100% częściej kosztuje 1100 zł. O drogoooo nie biore. A zestawiając obydwa egzemplarze to dzwiekowo będzie dzień do nocy. Mówimy o klockach 15,20, 30 letnich- i od stanu konkretnego egzemplarza zalezy wszystko!!!!. Jeden pogra nastepne 10 lat grając o 20% gorzej niz jak był nowy, drugi taki sam mozna od razu można wyrzucic na smietnik (wyrzucone pieniądze) Jak chcesz kupić w Polsce to ZAWSZE osobiście po sprzęt jedż. Jak nie jesteś elektronikiem to wez kolege, który się zna i szybko oceni po otwarciu obudowy czy klocek był grzebany. Za paliwo zapłacisz 100 czy troche wiecej, ale nie kupujesz kota w worku. Na alegro 90% to SZROT!!!. Zdarzają się zadbane klocki i 100% oryginalne ale nikt Ci ich za bezcen nie sprzeda!!! Cierpliwie obserwuj ogłoszenia, alegro też za wyjątkiem ofert handlarzyn. Ebay tez jest przebrany mase turków, jugoli itp, ale zadbane egzemplarze sie trafiają i wtedy warto kupić

PS. Ja wszystko co kupowałem mam z Francji i luksemburga (za wyjątkiem jednych z moich kolumn) i jakos nigdy na przestrzeni wielu lat nic mi sie nie zepsuło. Bo co innego np: zmienic paski w cdeku, załozyc gniazdo sieciowe we wzmaku czy ewntualnie ustawić prądy spoczynkowe we wzmaku ściśle według wskazań serwisówki, a co innego radosne twórczość naszych "forumowych światowej klasy inzynierów"....

Pozdrawiam

Witam wszystkich !

Mam taki problem , mam kilka wzmacniaczy na oku do 600 zł i potrzebuje Waszej porady. Czytałem różne fora i opinie i każdy sądzi co innego. Szukam wzmacniacza mocnego , dynamicznego z dobrym bassem i dobrym środkiem i góra chociaz wiem że to znacznie zależy od głośników i za tą cene nie ma za bardzo w czym wybierać . Zastanawiam się nad :

DENON PMA-860

ONKYO A-8850 INTEGRA 600 zl

ONKYO INTEGRA A-8670 600 zl dzwoniłem i za 550 może puścic

PIONEER A-616 MARK II 600 zl

PIONEER A-702R 550 zl ( niby 760 Watt poboru , ale czytałem o nim i niby to nie za bardzo specjalny wzmacniacz)

YAMAHA AX-700 500 zl

Innych firm nie patrzałem bo słyszałem żeby najlepiej wybierać z tych podanych wyżej.

Proszę o poradę który piec spisze się najlepiej w hip hopie , trance , techno z vocalem . Zależy mi na dynamice i miękkim bassie i czystym vocalu.

Pozdrawiam

witam dla kolegi szukam bardzo taniego wzmacniacza do 300 zł

kolumny ma takie

Ukryta Zawartość

wiem że jedynie co lubi to mocny bass.

proszę was o jakąś poradę i najlepiej linki allegro

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Do 300 zł polecam Denona PMA 560, mocny wykop w niższych rejestrach, średnica nieco wysunięta względem wyższego braciszka 860, wysokie na dobrym poziomie, szczegółowo, detalicznie. Ale jeśli kolega szuka klocusia z mocnym basem to ten nada się idealnie, biorąc pod uwagę ograniczony budżet. Nie pytam o rozmiar pomieszczenia ani o rodzaj muzyki ponieważ w tym przedziale cenowym zbytnio nie pokozakuje tym bardziej, że wybór mały a kolumny które podałeś mają nominalną impedancję 4 omy no a PMA-560 w tym przypadku wyłoży 2x100W a więc teoretycznie wszystko powinno być ok. Ogólnie denony z serii x60 i nie tylko to bardzo wydajne prądowo wzmacniacze, z moim odczuciu moc nominalna jest podana bardzo rzetelnie :) Pozdrawiam

proszę was o jakąś poradę i najlepiej linki allegro

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeden z piękniejszych jakie ostatnio widziałem.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Witam!<br />

Poszukuję wzmacniacza do około 400 zł. Znalazłem na allegro/ebayu następujące pozycje:<br />

<br />

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) />

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (jest też ten sam model tyle że srebrny i o 200 zl droższy, nie wiem za bardzo co powoduje taką różnicę cenową)<br />

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

<br />

i jako, że prawie w ogóle nie mam rozeznania zgłaszam się po radę. Wzmacniacz ma nagłośnić niewielki pokój (koło 15m2), głównie zależy mi na najlepszym stosunku jakość/cena, bardziej niż na "sterylnym" brzmieniu zależy mi na ciepłym, miękkim dźwięku (słucham rocka, klasyki, trochę metalu).<br />

<br />

Z góry dziękuję za pomoc! pzdr!<br />

<br />

<br />

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

cos co ostatnio kupilem niewiele drozej i spelnilo wszystkie powyzsze kryteria ( a przedtem przesluchalem juz wiele klockow )

1

- koncowka (jak dla kogo nie/ , dla mnie akurat stety) technics se 9021- niestamowity sprzet - udomowiona tansza wersja studyjnej "endowej" se 9060

trójstopniowy darlington (rzezcz bardzo trudna do implementacji i zadko stosowana) podparty kocowka na dokladnie tych samych tranzystorach (kapelusze !!!) co sansui au9900 a zeby nadto nie wpadac w zachwyt rowniez techn. 7700 - D388A i B541A (wspaniale)

transormator r-core - jak to sie tu i tam w "branzowce" pisze drozsza wersja toroida o gigantycznej wydajnosci 600W . kondy to juz tylko dopelnienie 4x6800

sn-115 / przesluch 75

estetyka - milion ptk:)

2

wzmacniacz philips/erres sound project - jak widze jest do wziecia model 8000, nadmiarowo mieszczacy sie w cenie

to co wybrales to w wiekszosci bym sie nie kusil "w zadnej" cenie patrzac na zalozenia

ps

nie odpowiadam za sprzet przerabiany./pseudo naprawiany

Edytowane przez erazm2

co jeszcze widze z kategorii cena jakosc -

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

d22 jest na bodajze stk - niby nie tragedia ale to nie ta muza - za lekki

ponadto nie konkuruje w kategorii c/j

co podbija cenę - albo stan albo "ladnosc"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzięki za odpowiedź - właśnie o tego luxmana też chciałem się zapytać ale postanowiłem poczekać na jakąś odpowiedź :) Jeśli możesz, powiedz mi jeszcze (gdyby rozszerzyć budżet do 600-650 zł) czy warto byłoby się zainteresować ewentualnie tym:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Jakie kolumny (też do około 300 - 400 zł) poleciłbyś do luxmana, denona i (jesli warto) to również marantza? Wiem, że na dobrą sprawę powinienem samemu pojeździć i posłuchać ale marnie stoję z czasem, a jeszcze gorzej ze znajomością komisów w Warszawie. Dzięki raz jeszcze za pomoc!

Ukryta Zawartość

w moim osobistym odczuciu niskie jak i nawet te srednie modele denonow to biedaki brzmioeniowe- wysokich nie znam wiec nie mowie

bardzo proponowalbym dolozyc wszelka zlotowke do kolumn bo powiekszanie budzetu na wzmaka wiele tu nie pomoze- to naprawde szlachetne klocki Panie Klocu;)

co do kolumn to raczej proponuje poprsotu szukac jak najlepszych ile sie w budzet zmiesci nie pasujemy w niskim budzecie bo to nie ma sensu

kupisz spasowane miniatury bo ktos poleca to zadnego interesu nie zrobisz;)

bardzo polecam rozejrzec sie za magnatami allribon 8

grundigiem monolithem 8500

dualami serii 7xxx - koniecznie trzydroznymi z 3calowym srodkiem i 10"niskim - gorna kopolaka philipsa - niech Cie zaden philips nie przeraza - to esencja dobrych glosnikow - wcale nie gorsze od seasa;) - modeli nie pamietam - jakbys co wypatrzyl to mozna podyskutowac

i zblizac sie do wymiarow - nie isc w zadne miniatury to poprostu nie gra ani w rocku ani w metalu ani nawet w chiloucie - to jest zwylka bida chocby nie wim jak polecane;)

to moja wlasna opinia i jak ktos ma inna to prosze napisac swoją - dyskutowac za bardzo mie sie nie chce ani tym bardziej wchodzic w gadki z fanami tanoya m2 itp :p

w kazdym razie pozdro dla wszelkich fanów

Edytowane przez erazm2

Oczywiście się pomyliłem - nie chodziło mi o denona tylko o polecanego przez Ciebie Technicsa SU-7700k -> wydaje mi się, że przy okazji przeglądania opinii o wzmacniaczach na tym forum natknąłem się na temat, w którym ktoś wymieniał technicsa na rzeczonego marantza i pisał o ogromnej różnicy brzmieniowej (na korzyść marantza) i tylko dlatego poruszyłem ten temat. Waham się właściwie pomiędzy Luxmanem L-400, Technicsem i chętnie poznałbym Twoją opinię o Marantzie (względem Technicsa/Luxmana rzecz jasna). Poszperam w poszukiwaniu polecanych przez Ciebie głośników i jak znajdę konkretne oferty to zlinkuję. :) Dzięki raz jeszcze za pomoc!

nie polecalem technicsa 7700 a se90xx - bylo tylko wspomnienie w odniesieniu (ale tez i nie nie polecam) - w kazdym razie nie w tej cenie czyli 350 up - to przechodzi tez przez zbyt wiele rąk - jakos czuje obawe przed polecaniem

marantza slyszalem dawno- nie majac zadnego porownania ani zwrocilem uwage wiec nie wiem wszystko zalezy oczywiscie i od modelu - bo marantz marantzowi nie =

moze ktos bardziej obeznany poradzi co w marantzach -grunt to i zajrzec co mu wepchnieto

pomiedzy luxem a technicsem nie masz co wybierac -brac luxa bo cena dobra a jak sie nie spodoba sprzedasz , kupujac technicsa bedzie problem by na tym nie stracic

to co ja szczegolnie polecam to sound pr. - barwa tego jest niesamowita (znajomy niedawno nabyl) to praktycznie jak lampa tyle ze z duzą dynamiką - wszelkie dobrze zachowane phil. 22rh xxx sa super brzmieniowo - lipali na tym tak miazdzy za szok;) a sade "jezebel" nie moge wylaczyc tak wciaga , to jest poprostu "zywe" jakby sie siedzialo w klubie na koncercie

najlepszym moim sprzetem jest wciaz -co nie do wiary praktycznie, model 22rh712

z pradem jedzie jak a class+ -piec na zime gotowy:)

moze nie ma tyle przestrzeni ale przyjemnosc i naturalnosc dzwiekow wydobywajaca sie z tego dziadka jest nie do zaakceptowania dla zdrowych zmysłow. jakosc basu (glebia i plastycznosc)nie ma sobie rownego jak dotychczas w zadnym z moze 30 klocow testowanych (200-500zl w okazjach)

najnowszy nabytek pokonuje go moze dynamika ale wciaz nie jakoscia na basie ale i nie jest drastycznie odlegly wiec troche u mnie zabawi:)

ktos wymienil na mar. i byl zadowolon to oczywiste ze byl zadowolon, zalezy czego slucha, co napedza i skad bierze;) zalezy od stanu , jaki stan mial i na jaki wymienil

a propo -co robi za zrodlo u Ciebie ?

Edytowane przez erazm2

witam jak w temacie potrzebuję wzmacniacza do 300 zł.

pomieszczenie 6m na 3 m czyli prostokąt.

muzyka klubowa.

kolumny takie

Ukryta Zawartość

To dla kolegi więc proszę o pomoc

pozdrawiam wszystkich kolegów z forum

Ukryta Zawartość

Za źródło na razie będzie robił Cowon J3 (głównie flaców słucham) na zmianę z kartą dźwiękową (na razie zintegrowany szrot chyba realteka ale w niedalekiej przyszłości mam zamiar wymienić na coś ciekawszego albo kupić porządny odtwarzacz CD). Z kolumn znalazłem tylko magnaty

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) przy czym 1 z głośników wygląda na uszkodzony, grundigi są tylko uszkodzone i nie ten model, a duale są takie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (ale nie wiem czy to seria 7** bo ma w oznaczeniach cl jeszcze :P). Znalazłem jeszcze coś takiego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ale nie wiem ile to warte tak naprawdę (podejrzewam, że niewiele). Jeśli Magnaty są faktycznie tak dobre i wgniecenie nie ma żadnego znaczenia to jestem gotów w nie zainwestować... chyba, że któreś z wymienionych (tych o połowę tańszych) zapewnią niewiele gorszą jakość... Pzdr!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi