Skocz do zawartości
IGNORED

Tani wzmacniacz do .... porady dla poczatkujacych

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I co ja mam siedziec w domu i to skladac do kupy? :)

Ukryta Zawartość

?👈

jak potrafisz to mozesz z gotowych modulow cos fajnego zrobic a jak nie to kupic zestaw

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dziękuję serdecznie za pomoc-wskazane wzmacniacze przejrzę i zobaczymy co z tego wyniknie, któryś bankowo trafi.

Pozdrawiam

Cezar/turinturambar

Dobre kolumny, szkoda ich do piwnicy. I do amplitunera. Powinieneś kupić do nich używany wzmacniacz stereo za 700 zł i tuner za 100 zł. Jeżeli upierasz się przy tanim amplitunerze stereo, to w tej chwili masz na allegro :

Sony GX 70ES - 289 zł

Kenwood 6020 - 210 zł

Aukcja tego Soniacza się niestety zakończyła, ale w między czasie pomyślałem, że jednak pójdę za Waszą radą i zdecyduje się na wzmacniacz bez tunera. Czyli ponownie: co warto kupić w kwocie około 300 złotych? Jeśli można to prosiłbym również od razu o kilka propozycji, z aukcjami różnie bywa. Z góry dziękuję za pomoc.

pozdrawiam

Gość rydz

(Konto usunięte)

Kolega comboss podał ci receptę, Tripath gra tylko z monitorami o dużej skuteczności!!!!

Prosze kolegę comboss o jakieś sugestie dotyczace takich monitorów.

Witam wszystkich forumowiczow

Prosze o pomoc przy porownaniu n/w wzmacniaczy i ocene koncowa.

1. Sony TA-F700ES

2. Yamaha AX-700

3. Arcam Alpha 8

dziekuje i pozdrawiam

ramerb

rudzielec naucz sie poprawnie czytac nie napisalem tylko , a jezeli chodzi o monitory to u mnie w mniejszym zestwie gra wlansnie tripath i kef iq30, i ladnie gra,mysle ze dobrze by tez zagralo z monitor audio od br2 po rx , mozliwe ze z b&w 685 (ale nie wiem bo nie slyszalem) tez nie wiem jakby to wypadlo z uscherami s520 ktore graja tez ladnie ale maja mala skutecznosc bo 86 ale warto sprobowac przeciez w malych pomieszczeniach nie slucha sie raczej glosno !!!!

ale wiadomo rudzielec jak to rudzielec juz specjalnie przekreca oby dosrac , jezeli chocesz do podlogowek tripatha to kup 2x100 tez takie sa ponoc barwa gorsza dlatego najlepszym modelem jest 2020 jest to podobno kosc imitujaca dziwek podobny do lampy !!!!

Gość rydz

(Konto usunięte)

Kolego comboss zadalem ci pytanie odnośnie wysoko skutecznych monitorow, a czytam obrazliwe co do mojej osoby słowa, twoje słownictwo zniża cię do poziomu rynsztoka.

Dobra, krótka piłka, bo chciałbym już nabyć sprzęt.

To

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) to

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) czy to

Ukryta Zawartość

Trzeba się w końcu zdecydować, a z tego co udało mi się wyczytać na kilku forach, podane wyżej opcje sa generalnie polecane. Z góry dzieki za pomoc w decyzji.

pozdrawiam

edit. Dla przypomnienia: mają grać z Dali 505.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez mastha212
Gość rydz

(Konto usunięte)

Do mastha,dzwoń do gości może zbijesz coś z ceny.

Pioneer A-616,cena 379 zł.

Pioneer A-676, cena 479,99.

Nie wchodzą linki więc musisz zerknąć na alle sam, A-676 ! Pozdrawiam.

Do mastha,dzwoń do gości może zbijesz coś z ceny.

Pioneer A-616,cena 379 zł.

Pioneer A-676, cena 479,99.

Nie wchodzą linki więc musisz zerknąć na alle sam, A-676 ! Pozdrawiam.

eh mialem sie nie odzywac ale czasami trzeba, ww. pioneery zeby graly przyzwoicie musza miec bardzo jasne kolumny gdyz maja charakter troche mulacy i z odchudzona gora a czy dali 505 takie sa? watpie

chwilowy brak działalności w audio.

Witam! Do Kody AV702 (F - jak przypuszczam) polecam zdecydowanie wzmacniacz Rotela i kable głośnikowe DNM Reson LSC.

U mnie grały (głównie w rocku) z Rotelem RC971/RB951(2x50W) i wspomnianymi kablami. Uzyskane brzmienie było oceniane bardzo dobrze przez każdego, kto słyszał to zestawienie. Dlatego zwróć uwagę na te wzmacniacze:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ,

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Witam!

Chciałem się jeszcze apytać czy odtwarzacz cd to dobierać pod wzmacniacz-chodzi mi o markę- czy dowolny żeby tylko dobrze brzmiało? Pytam bo ja mam z poprzedniego zestawu odtwarzacz Technics SL-PS770A i zauważyłem, że miał on dobre recenzje.

turinturambar

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam,

miałem te kolumny i jak na początek są wystarczające (kupione bezpośrednio po przesiadce z paczek Tonsila ZG40C-115 i zrobiły na mnie dobre wrażenie).

Najpierw napędzałem je leciwym wzmacniaczem Jamato SA-7030 (2x35W) a potem preampem Koda KD-261 + końcówka Koda KD-269 (2x125W) i także dawały radę, więc nie ma obaw że jakiś wzmak może być do nich za słaby lub za mocny - oczywiście w granicach rozsądku :D

Witam!

Chciałem się jeszcze apytać czy odtwarzacz cd to dobierać pod wzmacniacz-chodzi mi o markę- czy dowolny żeby tylko dobrze brzmiało? Pytam bo ja mam z poprzedniego zestawu odtwarzacz Technics SL-PS770A i zauważyłem, że miał on dobre recenzje.

turinturambar

Nie ma przymusu posiadania odtwarzacza i wzmacniacza tej samej firmy. Jak już kupisz wzmacniacz to podłącz do niego swój odtwarzacz CD i zobacz jak brzmi całość. Jeżeli bardzo dobrze - nic nie zmieniaj. Jeżeli za ostro - kup ciepło grający CD. Jeżeli kluchowato - kup jasno grający CD. Ale z oceną brzmienia wstrzymaj się do posłuchania swojego sprzętu.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Witam!

turinturambar

Witam! Odtwarzacz może być dowolny. To kwestia Twojego gustu muzycznego. Jednak w przypadku, gdybyś zdecydował się na wzmacniacz Rotela, to radzę poszukać jednego z tych modeli RCD-971, RCD-961 lub RCD-951.

Edytowane przez dziadekwłodek

Witam ponownie! Dziękuję za kolejne podpowiedzi i chciałem się zapytać co sądzicie Panowie o wzmacniaczach firmy Cambridge Audio do tych kolumn? Można niektóre modele kupić w moim zakresie finansowym i czytałem, że to bardzo dobre wzmacniacze.

turinturambar

Edytowane przez turinturambar

Jako, że NAD 3020i poszedł za trochę więcej niż chciałem za niego dać (ponad 400 zł z przesyłka) to szukam dalej okazji na swój pierwszy wzmacniacz. Pojawił się co prawda kolejny egzemplarz NADa ale już w gorszym stanie, ponadto zainteresowały mnie dwa modele rotela. Mógłby ktoś kto może słyszał lub wie więcej ode mnie o uszeregowanie pod kątem "jakości" poniższych modeli które rozważam?

- NAD 3020i

- Rotel RA-840BX4 (tu nie wiem czy aukcja nie pójdzie za wysoko)

- Rotel RA-930AX

- HK PM-655vxi

Rotel 930ax lub taniej Technics su-7700k

Oba powyższe praktycznie najlepsze w tych pieniądzach.

Edytowane przez proplayer

Witam ponownie! Dziękuję za kolejne podpowiedzi i chciałem się zapytać co sądzicie Panowie o wzmacniaczach firmy Cambridge Audio do tych kolumn? Można niektóre modele kupić w moim zakresie finansowym i czytałem, że to bardzo dobre wzmacniacze.

turinturambar

Albo takie wzmacniacze jak Audiolab z serii 8000-warto tym się interesować?

turinturambar

To mój pierwszy temat, więc na początku witam wszystkich!

Kompletuje swój pierwszy w miarę dobry zestaw głośniki stereo + wzmacniacz.

Mam 2 kolumny przerabiane z komponentów tonsila, ale docelowo będą inne, z basem na linii, bez bass reflexu 2 lub trójdrożne samodzielnie montowane pod okiem kolegi audiofila:)

Mam około 2000 na wzmacniacz, pokój niestety mały - ok 3x5 metrów a pragnę przede wszystkim mocnego, schodzącego jak najniżej basu.

Wytypowałem kilka wzmaków: Marantz PM 6003, NAD (czytałem, że ten ma piękne basy), DENON i YAMAHA.

Czy ktoś mi powie który z nich ma najlepszy najniżej schodzący, miękki bass? Wiem, że to bardzo ogólne pytanie ale co byście polecili?

• Pokaż nowe odpowiedzi