Skocz do zawartości
IGNORED

Tani wzmacniacz do .... porady dla poczatkujacych

Rekomendowane odpowiedzi

kraza niestety niezbyt pochlebne opinie o tym cd.nie chodzi o dzwiek ,a kulture pracy i awaryjnosc.podkreslam,ze to tylko zaslyszane(przeczytane)opinie.ale wzmacniacz polecam,chociaz tu znowu slyszano,ze jednak bardziej warto 10 niz 11;)ale posluchac i wybrac.

Co do CD to rzeczywiscie podobno naped jest do bani, nie wiem coprawda jaki ale nie nalezy do najlepszych. Wydaje mi sie jednak ok za te pieniadze, widzialem ostatnio tego cd jak poszedl za 297 €uronow na ebay.de wiec chyba warto...

Gość

(Konto usunięte)

Wyczytałem na forum, że E11 to E10 z większym transformatorem, więc chyba nie powinno być zbyt dużej różnicy w brzmieniu, ale może się mylę... Zastanawiam się gdzie mógłbym posłuchać MF E11 w okolicach Warszawy...

oprocz mocy roznia sie jeszcze tym,ze 10 ma przedwzmacniacz gramofonowy.ponoc w dzwiek 10 tez jest nieco lepszy ale porownan z naszej strony nie bylo

CA 540 azur to bardzo przeciętny, zbyt jasno i ostro grający wzmacniacz. Aby dało go się słuchać, należy dobrać raczej ciemne, spokojne kolumny.

jaro, rónież borykam się z podobnym problemem co autor posta, też zresztą założyłem wątek, gdybyś mógł spojżeć na mój. Rozgladam się za jakimś używańcem w niewielkiej kwocie - może być starszy, może być nowszy, ważne jest aby napędził moje gale3040 i dawał ciepły, miekki dżwięk a bas był głęboki, zrównoważony, nie buczący. Jeśli dysponujesz czymś do odezwij się. gg 2659133

Nie słuchałem wielu wzmacniaczy w swoim życiu. Ale z czystym sumieniem mogę Wam polecić jeden- Gainclone. Dlaczego się nim nie zainteresujecie? Do 100o zł może być w bardzo przyzwoitej obudowie, dual mono, dobre okablowanie, gniazda, pełen Premium Kit. Faktem jest, ze trzeba troche pozałatwiac i sie nabiegac:)- ale efekt według mnie jest murowany. Ja osobiscie jestem bardzo ale to bardzo zadowolony (podobnie jak dziesiatki którzy już go poskładali).

Pozdrawiam

gregass

Spytaj McGyvera, on ma w domu małe, brzydkie, grzejace sie dziwactwo zwane A1X:)

Ponoć godny polecenia klocek pracujący w klasie A.

Wiem, że go ma. To od niego chcę go kupić i już prawie mam za co :) ale zaczerpnąć informacji od innych uzytkowników mi nie zaszkodzi.

Pozdrawiam

gregass

Zalezy jakie brzmienie lubisz i czego słuchasz. Osobiście go nie słuchałem, ale ufam McGyverowi i jeśli mówi, że jest godny polecenia to tak własnie jest. Dzięki niemu zwróciłem uwagę na Denona PMA1500R i był to najlepszy wybór jakiego mogłem dokonać:)

No niestety A1X koło nosa mi przeszedł. Teraz jest do kupienia Denon PMA 1560 ale może być tak, że też koło nosa mi przejdzie gdyż nie mam jeszcze odpowiedniego funduszu na jego zakup. W związku z czym chciałem zapytać co sądzicie o Onkyo A 9711. Warto zwrócić na niego uwagę czy Koda KD261 bije go na głowę?

gregass, 2 Paź 2005, 12:51

> W związku z

>czym chciałem zapytać co sądzicie o Onkyo A 9711. Warto zwrócić na niego uwagę czy Koda KD261 bije

>go na głowę?

Onkyo 9711 to wzmacniacz rozlazły i zamulony. Brak mu dynamiki i szczegółowości. Zaletą jest to, że nie męczy. W zamian śmiertelnie nudzi. Koda gra lepiej.

Chyba warto rozważyć za 540 zł, jest teraz coś takiego na aukcji, Marantz PM 72

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

A owszem, śledzę.

To jedna z przyczyn ulegnięcia pokusie.

Przepatrzyłem również ebay.de i stwierdziłem, że cena jest niezła.

A poza tym, jak mówią bracia Czesi: Marantz to je Marantz!

Jestem Europejczykiem.

Ale ja czujnie czytałem, co piszą doświadczeni koledzy

i mam nadzieję, że wybrałem dobrze :-).

Jestem Europejczykiem.

A tak z ciekawości: co to za wynalazek?

AUDIOFILSKI MARANTZ 74PM52/02B W STANIE IDEALNYM !

Ukryta Zawartość

Na zdjęciu widać, że jest to PM-52, a na tylnym panelu 74PM52.

Do kolegów audiofili - proszę zwrócić uwagę na zdanie:

-BARDZO DOBRE PARAMETRY PRZEBIJAJĄCE TECHNICS-Y

Powinno to Was utwierdzić w słuszności wyboru Marantza :-) !!!

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Oznaczenie mojego dawnego PM-66SE też było na tylnej ściance trochę inne. Widocznie te typy tak mają;)

PM-52, wysoko się sprzedawca ceni.

Przy tej cenie 599 nie ma co się interesować, skoro taniej są do wyboru lepsze PM-72 albo PM-65AV.

Cóż, Marantz to Marantz ale warto też zwrócić uwagę na inne klocuszki z trochę starszej generacji. Do 1000zł czasem da się znaleźć REVOX A50 albo A 78 MKII, który przy muzyce jazz czy klasycznej zagra moim zdaniem lepiej. Chodź, przy czymś znacznie szybszym i nowszym też daje pełnie życia. U mnie napędza to JBL VX-99 i klony ProAc 2,5

Nie mogę też zapomnieć o dodaniu wzmanki, iż preamp w A 78 pochodzi z lampowca (był tak dobry, że go pozostawiono). Sposób wysterowania kolumn, i sygnału jest wart uwagi a jakość miodzio jak dla mnie. Od niedawna współpracuje to z Marantz CD 52 mkII SE i jest cool.

• Pokaż nowe odpowiedzi