Skocz do zawartości
IGNORED

Tani wzmacniacz do .... porady dla poczatkujacych

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki maksymalnie tani, z małym poborem mocy wzmacniacz do głośników typu:

Kolumna podstawkowa Wharfedale Diamond 10.0

dwudrożna kolumna podstawkowa

głośnik nisko-średniotonowy: 100mm

głośnik wysoktonowy: 25mm

rekomendowana moc wzmacniacza: 15 - 75W

czułość (1W@1M): 86 dB

pasmo przenoszenia (-6dB): 55 Hz - 24 kHz

częstotliwość zwrotnicy: 2.5 kHz

impedancja nominalna: 6 Ohm

kolorystka: Blackwood, Rosewood Quilt,

?

Hej, mialem swojego czasu jolide 1501 hybryde, nie wiem ile kosztuje dokladnie, ale raczej w twoim budzecie, jesli chodzi o reszte to w tej cenie perfekcyjny,bardzo dobra jakosc oraz moc, porownywany do rotela 1070- duuuzo lepsza jolka(oczywiscie dla mnie)

owocnych poszukiwan

rs

Koniecznie musisz posłuchać poszczególne konfigurację, jednak do listy zdecydowanie dołożyłbym wzmacniacz NAD

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

jesli pylony graja jak opisał jeden z forumowiczów czyli słabym basem to z uzywek polecam NAD C 370 lub 372, ale wydając na wzmak 1500 zł do tych kolumn to ten wzmak bedzie kilka klas lepszy od głosników. chyba przyjąłeś złe proporcje przy zakupie sprzetu. a źródło jakies masz czy bedziesz oglądał TV ?

Uszanowanko.

Jestem tu nowy, zielony i też szukający. Około miesiąca temu kupiłem dwie kolumienki KLIPSCH REFERENCE RF 62II grają pod Radkiem 5412 (taki stary amplituner stereo) dźwięk rewelacja jednak po podniesieniu głośności do 15W nie wyrabia, stary powysychane kondensatory itp. Szukam wzmacniacza nowego który zagra równie pięknie, może być nieco "cieplejszy" i prawidłowo wysteruje te kolumienki. Pokój ma powierzchnię 35m2 muzyka to pop, dance.

Z powodu ograniczonego budżetu proszę o podpowiedzi wzmacniaczy które waszym fachowym zdaniem mają minimalne lecz sensowne warunki do prawidłowego wysterowania tych głośniczków.

Pozdrawiam i serdeczne dzięki za każdy typ.

Znalazłem takie oferty, z powodu braku możliwości odsłuchu ich z moimi głośnikami czy warto się decydować na którąś ???

MARANTZ PM-KI PEARL LITE - £699.95, DENON AVR2312 - £399.95,

Witam!

Posiadam 4 kolumny Altus 110 i teraz muszę je czymś zasilić. Dlatego proszę Was o pomoc w kupnie. Chodzi mi o amplituner do 400zł stereo bądź z systemem kina domowego.

Te kolumny grają strasznie. Jaki dźwięk chcesz uzyskać łącząc strasznie grające kolumny z tanim wzmacniaczem ?

witam,

w skrócie o co chodzi:

posiadam kolumny YAMAHA NS45, zaraz po nowym roku planuje kupić gramofon w którym na pewno zagra Shure M44-7. Gramofon to najpewniej będzie reloop RP4000 może AUDIO TECHNICA AT-LP 120 lub coś używanego za około 1000 zł. Przez pare lat uzbierałem około 150 płyt głównie z rapem, trip-hopem i nujazzem, wypadałoby je kiedyś odfoliować. Doradźcie mi jakiś wzmacniacz do tego typu muzyki i w kwocie do 500 zł.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

zwróciłem uwage na tego tylko chyba cena troche za wysoka patrząc na konkretny model

głośniki mają zagrać na sylwestra więc na szybkości muszę coś znaleźć, podrzućcie proszę jakieś ciekawe aukcje

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Może coś z Sony?

Mam TA-F700ES i gra bardzo przyzwoicie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Te też ludzie chwalą.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam serdecznie,

Poszukuję dla znajomego amlitunera stereo. Kwota 300zł max 400zł. Chce mieć radio więc mysle ze ten jedno segmentowy sprzet mu wystarczy. Kolumny Quadrale Quintas 500 wiec nie musimy dobierać nic poteżnego. Co proponujecie? Może linki z alledrogo?

Z góry dzieki

Nie pomyliłem chyba tematu...

Czy warto wymieniać Onkyo TX-SR501E na Marantza PM5003 ?

I tak słucham tylko stereo, nie potrzebuję kina domowego ani innych upiększeń.

Niestety, oba urządzenia należą do nieco innych kategorii sprzętu, trudno znaleźć sensowny opis porównujący brzmienie, wady i zalety.

Różnice w parametrach podawanych przez producenta (moce, pasmo itd.) nie przechylają szali na żadną ze stron (Onkyo dysponuje większą mocą, ale mam małe pomieszczenie do nagłośnienia, więc nie wykorzystam raczej tej przewagi- podobno wzmacniacze wielogłośnikowe nie brzmią tak dobrze, jak typowe stereo- chociaż nic nie wyklucza, że Onkyo może bić Marantza na tym polu ?).

Proszę o drobną poradę.

Witam. Mam pytanie, który z tych wzmacniaczy będzie najlepiej współpracował z kolumnami Tonsil Ton200, budżet 400zł, chodzi o wybór z tych trzech wymienionych chyba że ktoś ma rozsądną alternatywę do tejże ceny:

TECHNICS SU-V650,

ONKYO INTEGRA A-8650,

PIONEER A-616.

;-) No to mi się odmieniło! Będzie Cairn 4810 + Fog 3 ? A może dołożyć jeszcze NITRO ? ;-)

Niekiedy ma się ograniczone możliwości wyboru sprzętu... zwłaszcza kiedy Unitra (ależ ten blaszak miał brzmienie!, że też nie pomnę modelu) zakończyła żywot chmurką białego dymku...

Nie napisałeś niczego, czego sam nie wiedziałem. ;-)

Edytowane przez doktorZło

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) co sądzicie o tym mini wzmacniaczu? /jest coś wart czy tragedia?

Ukryta Zawartość

Witam. Mam pytanie, który z tych wzmacniaczy będzie najlepiej współpracował z kolumnami Tonsil Ton200, budżet 400zł, chodzi o wybór z tych trzech wymienionych chyba że ktoś ma rozsądną alternatywę do tejże ceny:

TECHNICS SU-V650,

ONKYO INTEGRA A-8650,

PIONEER A-616.

Do takiego dziadostwa - najtańszy - bo i tak będzie źle grało ...

jakaś rada dla mnie ?

na wcześniejszej stronie jest mój post przeniesiony z innego tematu

Taki :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jaki wzmak do kolumn pylon pearl ? pokój ok 16m2 otwarty na małą kuchnię, słucham głównie rock, blues, jazz i szeroko pojmowana muzyka elektroniczna. Cena do 400zł maxymalnie 500zł, źródło najprawdopodobniej marantz cd 67, chyba że przekonacie mnie do czegoś innego w tej cenie, no i czasem laptop i foobar odtwarzający flac i wav.

Witam serdecznie,

Przyszła i na mnie pora na zmianę systemu stereo.

Od ponad dziesięciu lat używałem mini wieży jvc mx-S30 w którą tchnąłem nowe życie za sprawą Audinsta Hud mx1

Nosiłem się z zamiarem kupna używanego Pianocrafta lecz po lekturze forum doszedłem do wniosku że będą to używane pełnowymiarowe klocki.

Założenia:

Na chwilę obecną kupno samego wzmacniacza (ok 1000pln) + stare kolumny 40 Wat, 6 ohm na podstawkach o masie 15kg/szt, + DAC + interconnect Belkin Pure Av silver series.

Laptop jako transport + Flac

W miarę napływu funduszy dobiorę kolumny podstawkowe do zakupionego wzmacniacza pewnie w granicy (ok 1500 za komplet).

Pomieszczenie ok. 18 m2 3,5m x 5,5m, 3m wysokości. Kolumny ustawione na dłuższej ścianie, maksymalna możliwa odległość - 0,5 m od ściany

Preferencje muzyczne: Głównie ambitniejsza wielowarstwowa elektronika: psychille, psyambienty, neurofunk, idm w mniejszym stopniu rock psychedeliczny oraz progresywny, muzyka filmowa.

Brzmienie: preferuję granie średnicą;detaliczne, dynamiczne z dobrą separacją dźwięków oraz szybkim kontrolowanym lecz niedominującym basem. Lekko po ciepłej stronie mocy. Nie za jasno.

Nie znoszę sybilującej, natarczywej góry oraz rozlazłego basu. Nie rozumiem dlaczego ustawienie w tzw. V jest zawsze rekomendowane do muzyki elektronicznej. Jak już musiałem bawić się EQ to żeby dźwięk mnie satysfakcjonował zawsze wyciągałem środek pasma a obcinałem skraje. TB-303 Rolanda

wówczas brzmiał najbardziej mięsiście.

Żeby zobrazować posiadam sennheisery hd 598 oraz Alessandro ms1i które jako jedne z delikatniejszych z całej serii Grado dalej potrafią mnie zakłuć w ucho.

Moje obecne typy to:

Arcam Alpha 7 albo 8 - czy nie będzie za jasno?

Yamaha AX-892 bądź AX-900

Rotel RA-930

Ewentualnie coś z serii EX sony?

Który wzmacniacz byłby najbardziej "rozwojowym" w moim przypadku.

Bardzo proszę o jakieś rekomendacje.

Witam,

Jako początkujacy w audio proszę o radę, jaki CD ale nie Marantza, polecilibyście do PM-66 SE KI , ma to grać w pokoju 15 mkw z kolumnami Tannoy M4 Mercury.

Pozdrawiam

Adam

• Pokaż nowe odpowiedzi