Skocz do zawartości
IGNORED

RP a PRL porównanie.

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Nie przesadzaj. W latach dziciństwa w moim domu obecne były żelazko elektryczne, radio, gramofon, telewizor, odkurzacz, pralka, kuchenka gazowa, lodówka i było to średnio sytuowane gospodarstwo domowe. Zapotrzebowanie na samochód pojawiło się dopiero w latch 70 - pilniejszym wydatkiem był własny dom. Poza tym komunikacja publiczna wystarczajaco zabezpieczała potrzeby komunikacyjne.

Nie tylko towarzysze. Moja ciotka w czterech kolejnych losowaniach smochodów weszła w posiadanie kolejno cztery samochody i tez sprzedała je na giełdzie.

Ja ze swej strony dodam , że nierzadko lampowy (HI-END)

Piotr

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

To ta Ciotka rewolucji? Osobiście znała Nadieżdę Krupską? Sprawdzałeś, czy miała czerwone podniebienie?

Wiem na pewno, ze nie znała i czerwonego podniebienia nie miała. Tak samo jestem pewien, że w przez cały okres PRL-u nie spotkałem idioty twojego pokroju, ale paru dowcipniejszych od ciebie na pewno.

Wyobraznie to ty masz bujną... rośnie jak trawa w Wąchocku.

Szkoda tylko że od czapy, bo "odświeżane" mięso i sól wypadowa kupujesz właśnie w sklepach sieciowych. W tym również należących do zagranicznego kapitału.

Pisząc "polaczki" masz na myśli volksdeutschy z innego reichu niż twój?

Nieprawda. Zachodni kapitał mysli długofalowo nie może sobie pozwolić na zniszczenie wizerunku. sieci handlowe maja bardzo rygorystyczna kontrole jakości. co innego polaczek cwaniaczek który nawet g.... by zapakował w kiszę i sprzedal jako kiełbasę

zkoda tylko że od czapy, bo "odświeżane" mięso i sól wypadowa kupujesz właśnie w sklepach sieciowych. W tym również należących do zagranicznego kapitału.>>>a tobie wydaje sie geniuszu ze takie pomysly maja tylko nasi.To sie dzieje wszedzie ...i nie trzeba czytac tego w internecie.wystarczy znac sie na ludziach.

Że nie polski.No to gdzie jest ten polski kapitał ja się pytam?Albo go po prostu nie ma a wtedy ten obcy nie powinien nam przeszkadzać albo gdzieś wyemigrował?

Zapytaj tych co go sprzedali za 1/10 wartości, bo ideologia - nazwana planem gospodarczym, polegała na wymuszonej sprzedaży likwidacyjnej majątku państwa.

Żeby było śmieszniej pytania kieruj do przedstawicieli największego związku [podobno] zawodowego.

Wiem na pewno, ze nie znała i czerwonego podniebienia nie miała. Tak samo jestem pewien, że w przez cały okres PRL-u nie spotkałem idioty twojego pokroju, ale paru dowcipniejszych od ciebie na pewno.

Dawaj nazwiska.

Ja Ci podam moje typy na mądrzejszych od Ciebie: - tow. tow. Kruczek, Jaroszewicz, Babiuch, Świrgoń i 300 tysięcy innych różnych szczebli.

Najzabawniejsze to jest to,że zielonego światła dla polskiego kapitału domagają się ci....którzy najbardziej ujadają przeciwko kapitalizmowi!

Jeżeli maja kiepskie kwalifikacje , brak wykształcenia a nawet może i maja wykształecenie ale nie maja doświadczenia i nie potrafia wyznaczyc sobie sciezki kariery dobre i 5 złotych za godzine.

Tak samo mówią właściciele firm pośredniczących między siecią handlową a pracobiorcą !

Piotr

Najzabawniejsze to jest to,że zielonego światła dla polskiego kapitału domagają się ci....którzy najbardziej ujadają przeciwko kapitalizmowi!

ale dokladnie.jak sie pojawi, sami zaczna go niszczyc.

Nieprawda. Zachodni kapitał mysli długofalowo nie może sobie pozwolić na zniszczenie wizerunku. sieci handlowe maja bardzo rygorystyczna kontrole jakości. co innego polaczek cwaniaczek który nawet g.... by zapakował w kiszę i sprzedal jako kiełbasę

Szkoda że na porodówkach nie mają takiej kontroli jakości... Mniej idiotów pisałoby w internecie.

Tak samo mówią właściciele firm pośredniczących między siecią handlową a pracobiorcą !

I dlatego są właścicielami firm a nie magistrami kulturoznawstwa smażącymi hamburgery.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Dawaj nazwiska.

Ja Ci podam moje typy na mądrzejszych od Ciebie: - tow. tow. Kruczek, Jaroszewicz, Babiuch, Świrgoń i 300 tysięcy innych różnych szczebli.

Co chcesz pokazać takim pisaniem?

To jak wielkim jesteś idiotom czy to, jak coraz bardziej sie ośmieszasz?

Nie trudź się tak mocno. To widać od razu. Podwójnie.

Kapitał narodowy, był właśnie w PRL-u. Teraz zostało gówno i trawa na nim porosła.

Szkoda że na porodówkach nie mają takiej kontroli jakości... Mniej idiotów pisałoby w internecie.

generalnie masz racje a wiec ci sie udało.

Kapitał narodowy, był właśnie w PRL-u. Teraz zostało gówno i trawa na nim porosła.

na cale szczescie.,,ze chciala na tym wyrosnac,.

Zapytaj tych co go sprzedali za 1/10 wartości, bo ideologia - nazwana planem gospodarczym, polegała na wymuszonej sprzedaży likwidacyjnej majątku państwa.

Żeby było śmieszniej pytania kieruj do przedstawicieli największego związku [podobno] zawodowego.

Sprzedali za tyle za ile ktoś chciał kupić. Często wartośc przebsiębiorstwa obniżało zobowiązanie do przestrzegania warunków wywalczonych przez roszczeniową bande warchołów zwaną związkiem zawodowym.

Nie trudź się tak mocno.

Żaden kłopot. Robię to między jednym a drugim zgnieceniem gazety w wiadomym celu.

ps - myślałem, że głupiej pisać już nie potrafisz. Jakżem się pomylił. Ale spoko - będę Ci pomagał, wytykając każdy idiotyzm.

dokladnie.bylo zostawic i zrobic muzea.

Miast inwestować w co wartościowe cięto obcą zyletką we własnej ręce. Teraz Polska to kastrat.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Sprzedali za tyle za ile ktoś chciał kupić. Często wartośc przebsiębiorstwa obniżało zobowiązanie do przestrzegania warunków wywalczonych przez roszczeniową bande warchołów zwaną związkiem zawodowym.

Powtarzasz (nie)prawdę, którą lansował Balcerowicz.

z kastratami myslowymi jak wy,

Jakby nie sprzedawali, to by nie chciał kupić.

no wlasnie a zwiazki darly mordy zeby im inwestora znalezsc bo od roku nie dostawali pensji.Malo, nikt tego nie chcial kupic bo zabytkowe.

Zawsze można powiedzieć,że coś zostało sprzedane za pół darmo.Towar jest tyle wart ile skłonny jest dać nabywca.

W PRL był kapitał narodowy!Dobry żart.PRL kończył jako totalny bankrut i właśnie najbardziej brakowało kapitału.Na inwestycje,unowocześnienie czy restrukturyzację.Nie napłynęło 100 mld. dolarów jak do CHRL w latach 80 od Chińczyków na emigracji na Tajwanie,HongKongu,Singapurze,Malezji czy Korei Płd.Właśnie najbardziej wtedy brakowało kapitału.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.